Lika

Idag har det grejats och fixats för fullt! All kattmat för tre månader framåt har inhandlats, säten på alla flyg är bokade (så vi får sitta tillsammans alla), hon som ska bo i huset har hälsat på, och dagen avslutades med en body pump 45min. Eller nä, avslutades gjorde den i soffan framför tvn en stund! Det mesta är packat och inhandlat inför resan. Några små saker är kvar men det är egentligen bara handbagagen som ska fixas. De känns som det viktigaste. Över 30h ska barnen sysselsättas. Vad tar man med liksom? Pysselböcker, böcker, en laddad iPad och spel. Snacks. Definitivt snacks! 

Visst är pojkarna lika varandra? Theo till vänster och Ellis till höger!

(null)


En kväll med vänner

(null)


Idag kidnappade jag och Louise en lite förvånad Jennie. Tiden finns allt för sällan att umgås, och nu åker vi om några dagar så vi behövde passa på. Med hjälp av Mamma och Gabriel bland annat, så fixades barnpassning och annan logisktik. Gothia towers skyroom var bokat, så Jennie fick duscha och packa sin övernattningsväska. Vi checkade in och dukade upp med bubbel, jordgubbar, chips och massa choklad till fin utsikt. 
(null)


Sen bar det av ner på stan för middag på Magazzino. Herregud så gott! Trerätters med rödvin. Till förätt åt jag en buffelmozzarella med tomater, basilika och olja o annat gottit. Huvudrätt blev en svamprisotto med bräserad kalvhögrev med parmesanflarn och tryffelolja och till efterrätt en creme brulé. Så mycket har jag inte ätit på länge, och det känns i magen kan jag säga!

(null)

(null)

(null)

(null)


Fotografering

(null)

För lite mer än tvp veckor sedan var vi hos fotograf. Jag har verkligen väntat på bilderna sedan dess, och i fredags skulle dom komma. Filen var trasig så jag fick bara några. Men bilderna på lova älskar jag. Såå mycket!! 

(null)

(null)

  Annars har vi fortsatt packa och fixa här hemma. Imorgon fyller Theo år så då blir det lite kalas. Vi har bakat kladdkakecookies och nutellasemifreddo. Kan inte fatta att det bara är en vecka kvar tills vi åker!!

(null)


På prov

Ikväll är första gången vi provar ny medicin på Ellis. Hittills tar han nexium en gång varje dag för att neutralisera magsyran som läcker upp via magmunnen. Eftersom hans nätter är stundvis galna, där han vaknar runt 20ggr så ska vi nu prova gaviscon en gång efter sista målet mat på kvällen. Detta ska lägga sig som ett lock på magmunnen. Det ska bli väldigt intressant att se om det får någon effekt! Håller alla tummar och tår

Mera mys

Idag har jag fått ännu mer kvalitetstid med fina vänner. En lyx man borde unna sig även om man inte ska åka på långresa. Idag åt vi lyxfrukost med Sara och Alma i ett antal timmar. Åt, drack kaffe och pratade och drack lite mer kaffe.. kvällen spenderades på pinchos med Malin. Bara jag och hon ❤️ jag uppskattar verkligen verkligen mina vänner och hur mycket dom betyder för mig. Lite blödig känner jag mig, även om det är lite extra pga några glas vin i kroppen. Imorgon får barnen vara helt lediga, så umgås vi med Jennie och Louise o barnen. Vardagskvalitet när den är som bäst! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Test

Idag provar jag lägga Ellis i spjälsängen för första gången för natten. Det har inte varit nån idé innan. När han va riktigt liten behövde jag ha honom nära (i babynest) för att ha koll på hans andningsuppehåll och hostattacker. Nu det senaste har han ju vaknat 20ggr per natt och då är de ingen idé att hålla på o lyfta i och ur honom. De två senaste nätterna har varit okej, så jag chansar och ser vad som händer. Han har också fått en ny medicin som jag ska hämta ut imorgon. En som lägger sig som ett lock på hans magmun och förhindrar att magsyran läcker upp. Det ska bli spännande att se om det får nån effekt på natten!

Ikväll har vi myst hos Bahar. Ätit middag och druckit te och bara pratat ❤️

(null)


Progress

Varning lättklädda bilder!


Jag började träna igen två månader efter Ellis föddes. Första bilden är från när jag signade medlemskapet. Då vägde jag 69kg. Bild nr två är när Ellis är fyra månader. Då vägde jag 64kg. Bild nr tre är han sex månader och då vägde jag 61kg. Midjemåttet har gått från 93cm till 84cm till 80cm.. Vågen är inte så noga. Det viktiga är att jag känner mig starkare. Huden har jag i överflöd på magen (även om det inte syns på bilderna) men det får komma med tiden. Hoppas jag!

  (null)

(null)

(null)

(null)




Kalas

Idag fick Theo äntligen sitt efterlängtade barnkalas.  16 kompisar i en gympasal med alla tänkbara redskap. Trampoliner, tjockmattor, rep, ringar, balansgång och plintar, bollar och rockringar. Dom hade verkligen roligt och svetten sprutade. T var genomsvett redan när kompisarna anlände. Nöjda och trötta somnar vi ikväll!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Rensa

Idag har gått i ett svep, det känns som jag hann mycket men ändå ingenting! Jag och Ellis satte oss på golvet i badrummet och började rensa. O herregud vad jag skulle gjort det för längesedan! En hel icapåse med skräp blev det tillslut. Så nu är allt smink och dylikt uppradat på hyllan och jag ska bara bestämma vad som ska få följa med till Australien och vad som ska plockas undan. Även badrummet uppe har fått sen en genomgång.  Ni som känner mig vet ju att jag mår bra av att rensa och sortera. Det lugnar min själ. 

När stora barnen kom hem så hann jag dessutom sy lite. Lagade några byxor åt Sebastian och sydde upp ett par klänningar och ett linne till mig själv. Tur Ellis är så nöjd att ha barnen hemma, så han sitter med dom lugnt och stilla! Lugnet är snart ett minne blott för han är millimeter från att krypa. Han slänger sig från sittande ner på alla fyra och kämpar och stånkar. Bakåt och runt i en ring kommer han än så länge. Bävar för fortsättningen..

Jag provade lite nytt till middag idag, mycket lyckat blev det! Jag fräste lök, paprika och vitlök. Sen gjorde jag en sås på Philadelphia, hummerfond, lite vitt vin, grädde, dill och kryddor. Det fick koka ihop medan jag gjorde ris och kokt blomkål. Sista minuterna la jag i ärtor och tärningar av torskfilé som fick tillagas i såsen. Mums!

(null)

(null)

(null)

(null)


Boende gili T

Så här kommer sista boendet vi bokat. Det blev på
Gili T istället för Gili Air. Där finns mer att göra, och de andra öarna är bara en båttur bort så dom kan vi ju åka till ändå! Jag är ju lite kräsen vad gäller hotell. Jag klarar inte av när det är ofräscht, speciellt sängar och toaletter. Jag får panik helt enkelt. Sebastian är tvärt om tyvärr. Han skulle helst sova så enkelt och jordnära som möjligt. Viljornas kamp. På gili finns många hotell och många billiga hotell. Men inte många som jag klarat av. Därför blev det egen villa med egen pool. Barnen älskade när vi hade det i Thailand, jag fick sälja in det så 😬

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Nästa boende Bali

Här är hotellet vi bokat våra 5 första nätter i Ubud, bland risterasser, djungel, tempel och apor. Nu har vi bokat alla hotell. Imorgon visar jag hotellet vi valt på Giliöarna. Jag är såå nöjd med alla hotellen!!

(null)

(null)

(null)


Hoppas

Här är min före-bild med för små jeans. Strl 26 G Star som jag hade utan problem innan vi gifte oss. Jag hoppas att jag någon gång igen kan knäppa dom, och röra mig i dom!

(null)

(null)


Mer gammalt

Idag fick jag ett infall och åkte ner till ett fullbokat bodypump-pass på 60min. Som tur var så var någon sen att checka in så jag fick en plats. Alla mina träningskläder låg i tvätten så jag fick försöka med mina gamla snyggingar, som jag använde när jag var som mest vältränad. Och dom passade! Visst hänger de över lite i midjan eftersom dom är något tajta, men de syns ju inte när man har tröja över. Älskar dom verkligen!

I helgen har vi också gjort ett ryck och grejat lite hemma. Fogat runt diskhon och längs med diskbänken (mamma nu är du väl nöjd?), det var ju ändå bara 5 år sedan vi byggde köket! Satt lite lister och små detaljer som stört. Rensade även klädkammaren, vilket var riktigt skönt! Älskar att rensa. Ut med gammal skit som aldrig används! 

(null)

(null)


Bali

Nu har vi bokat första hotellet på Bali. Det blev på stranden i Nusa dua efter lite diskussioner fram och tillbaka. Jag är nöööjd! 7 nätter:

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Dag med vän

Idag har vi hängt med Jenny och hennes lilla Ester. Det skiljer 2.5 månad på henne och Ellis. Det är så mysigt att ha nån som är nästan jämngammal och följa utvecklingen. Ellis var väldigt intresserad av att klappa och dra i hennes hår 😍 6,5km promenad promenad blev det, kaffe, lite matigt och en massa prat. Nu ses vi inte på några månader. Usch det känns tråkigt! 

Dagens blunder: göra smet till bananpannkakor samtidigt som man pratar = cayenne istället för kanel i smeten. Jag blev något förvånad när det brände till och hettade av smaken. Inte helt äckligt konstigt nog, men tur jag inte öste i ännu mer! 

Alltså kolla in onepiecen Ellis fick ❤️

(null)


Hålla handen ❤️ (null)



Nu måste jag sova, klockan ringer 7.15 för att gå till gymmet! Ingen rast ingen vila. Imorgon tänkte jag ta på några av mina byxor som är alldeles för små och fota. Sen blir målet att komma i dom igen. Har alldeles för många såna! Däremot kom jag i ett par av mina jeans idag för första gången på länge. Några kilo till så har jag en flyttlåda kläder på vinden som kan börja passa igen 😬

Nöjd tjej

Hon är företagsam min dotter. Hon pratade om vad hon ville spara pengar till och jag skojade med henne och sa nåt i stil med "tänk om inte tandfeen hittar till Australien?". Tio minuter senare kom hon ner med tanden i handen. Nöjd. 

(null)


Idag har vi varit hos fotograf hela familjen. Främst var det Ellis som skulle fotas, men 5-600 bilder senare så tror jag att alla fastnade. Fick kika lite och vissa bilder var helt otroligt bra, speciellt på lova. Längtar tills jag får dom!! 


Lova för 6 år sedan. Lite likheter med Ellis tycker jag allt!
(null)


Målet

Januari. Vilken hets det är på gymmet! Alla är där och passen bokas upp snabbt. Mitt mål är att gå ner till 60kg. Jag vägde typ 57 när vi var i Thailand 2014/2015 så 60 känns ganska rimligt. När januari började vägde jag 64,1. Nio dagar in väger jag nu 62.8. Jag tränar spinning tisdag, bodypump torsdag och HIIT + spinning lördag. Tre dagar i veckan alltså. Jag känner att mina magmuskler är på väg tillbaka efter graviditeten, men det är mycket hud som täcker dom. Naveln ser ut som en bombkrater. I övrigt mycket lös hud som jag hoppas kunna träna bort lite av iallafall. I vissa smickrande ljus (se nedan) så tittar dom fram, men i andra ljus syns mest bristningar och hud. Kan man beställa lite snällt ljus hela bikini säsongen?

(null)

(null)


Bokat!

Ikväll bokade vi biljetter till Bali tur och retur! Vi får 19 nätter totalt innan hemresa till Melbourne och Sverige. Hur vi fördelar dom är fortfarande lite oklart. Det känns iallafall toppen att ha bokat! 

Idag spenderade vi dagen med Jennie och Louise och barnen på lekland i Kållered. Ett antal kaffe, lunch och lek = en bra dag! Med oss fick vi nya hattar, Theo med favoriten bowser. Den hade han också på affären, och han tappade den vid kassan. En snäll kund tog upp den:
"Ursäkta du tappade din... eh din... igelkott.." 
(null)


Måste bara berätta att jag är otroligt tacksam över mina duktiga stora barn. Dom hjälper till så mycket utan att ens fatta det själva. Imorse fick jag sovmorgon till 10. Dom har nog insett att när jag vaknar så stängs tv eller tv-spel av, så dom vill gärna låta mig sova länge. Lika ofta pusslar eller pysslar dom, men ibland sätter dom på tv-spel eller spelar spel på ipaden. Iallafall så var vi sena upp. Jag försökte underhålla Ellis i sängen samtidigt som jag vek en påse tvätt och klädde på mig (varför göra en sak i taget liksom). Lova klädde då av honom, bytte blöja och tog på honom nya kläder, helt själv. Inte illa för en sexåring. 

Vid middagsbordet håller dom alltid koll på honom när jag dukar och förbereder eller hämtar mat. Leker och roar honom och hjälper också till att mata honom när han äter samtidigt som dom. Sitter han på golvet så leker dom brevid så att han inte är ensam. Går han i gåstolen så hämtar dom leksaker åt honom så fort han slänger iväg dom han har. Det nya är att jaga katter i gåstolen. Superkul!

(null)


Bali

Såå till Bali nu då. Vi har suttit stora delar av kvällen och letat hotell, läst resebloggar och kollat in olika delar av giliöarna. Vi tänker oss ca en vecka på Bali. Där vill vi bo i Nusa dua eller i Sanur. Vi tittade också på att hyra hus med egen pool istället för hotell, och där har vi väl inte riktigt bestämt oss än. På Bali vill vi se monkey forest, bada i varma källor, se soluppgången med delfiner på havet och kanske besöka vattenlandet och ett och annat tempel. Sebastian vill eventuellt bo någon natt mitt på ön bland risfält, tempel och kultur. 

Efter Bali vill vi åka till en av de tre giliöarna. Det lutar åt gili air. På gili finns inga bilar eller mopeder. Man går, cyklar eller åker häst och vagn. Här vill vi åka båt och kanske snorkla och se de stora havssköldpaddorna. 

Jag börjar bli lite stressad över att boka både flyg och boende, för mycket är redan fullbokat. Vi fortsätter diskutera och hoppas komma fram till något nu i veckan. 

(null)

(null)


Sömnlöshet

Inatt vaknade Ellis som alltid hur många gånger som helst. Mitt i dimman av vaken och dröm hör jag hur nån hulkar från andra rummet. Det var lova som spydde ner hela sin säng, golvet, mattan och allt däremellan. Stackaren hade inget kvar i magen tillslut. Sebastian var mer död än levande idag. Han fick ta Ellis när jag tränade 8-10 imorse, sen sov han till 14.30. Såklart, han är ju lite snorig också så han känner sig som att världen går under. Lova mår iallafall bättre idag, pigg och matglad. 

Funderar på att ringa Bvc och prata med dom, Ellis sömn är inte normal. Men å andra sidan är det en biverkning av hans sjukdom tyst reflux, så jag lär ju inte få fler svar än så.
Imorgon lägger jag upp lite tankar kring resan, framförallt Bali. Australien få vi ta som det kommer, annars stressar jag ihjäl mig om jag ska försöka detaljplanera det. 

Tur han är söt den lilla skiten 

(null)

(null)


Fredagsmys

Idag blev vi bjudna på middag hos Carl Sofia och Sigrid. Så mysigt! Barnen leker så bra, även om dom är lite brötiga och uppspelta ibland. Efter en mumsig middag med perfekt tillagad färsk lax, potatis och citronsås, följt av fruktsallad och glass avslutade barnen uppe framför tvn med lite chips och godis. När vi spionerade från trappan så satt dom och myste tillsammans. Sigrid i theos knä. Gullrumpor! Imorgon ska dom åka skridskor ihop. 

Idag har jag börjat packa lite smått. Plockat fram barnens sommarkläder, sorterat och försökt lista ut hur många som behövs av varje. Idag kom också en beställning med shorts till Sebastian och en bikini till mig. Väldigt nöjd att ha den att byta med min vanliga! Jag är inte så förtjust i djurprint egentligen men denna va så skön!

(null)

(null)


Sömn

Inatt har Ellis bara vaknat 10 gånger ungefär. Kan det ha att göra med att vi la oss vid 02? Vi körde Matilda till centralstationen så hon kunde ta en buss till Köpenhamn och flyg till skotland. Men 10 gånger är iallafall bästa natten på länge. Natten innan rockade vi ca 20 gånger uppvak. Underbart med småbarnsliv!

(null)

(null)


Australien

Såå. Året stora grej för oss: Australien i tre månader! I början på februari bär det iväg, hela familjen. Över 30h flyg tar oss till Melbourne och syster yster. Varmt och skönt väder och en helt ny kontinent. Huvudet snurrar. Vad packar man och framförallt HUR packar man för fem pers i tre månader i lite blandat klimat. Jag har fixat resevagn, ytterligare resväska, ringt en massa samtal ang skola och förskola, försäkringskassan och aktiviteter som varit inbokat. 

Sebastian ska jobba 4 dagar i veckan första två månaderna, från kontoret i Melbourne. Vi ska umgås så mycket som bara möjligt med syster och svåger. Sista månaden ska vi resa runt. Se oss runt i Australien, kanske Tasmanien och sen avsluta på Bali. Det låter ju helt galet och jag kan nog inte riktigt fatta det, men iväg ska vi!

Fokus nu är att inhandla lite sommarkläder till barnen. En bikini till mig. Fixa pass till Ellis. Och typ två miljoner andra saker.. 
Lova tar det kallt. Kanske bäst att lära sig rita kängurus. Denna var tydligen till Sofie och Adam. 
(null)

(null)


Nytt år

Gott nytt år alla vänner och ovänner! 2017 summerat måste jag säga att det var ett bra år. Vi blev fem i familjen, vilket såklart var höjdpunkten, barnen har börjat ny skola och förskola och vi fick njuta av några veckor i Thailand tillsammans. 

Jag vet att spännande äventyr väntar under 2018, men mer om det en annan dag. Vi ser iallafall verklgen fram emot det nya året!

Nyårsafton då: vi blev bjudna till Anna och Daniel och Alva, tillsammans med Jennie gabbe Vincent och casper. Maten hade Anna och Daniel lagat och det var väldigt gott! Hummersoppa till förrätt, till varmrätt blev det älgfilé med hasselbackspotatis, haricovert-knyten med bacon och en väldigt god viltsås. Till efterrätt fick vi créme brulé med sorbet och färska bär. Barnen höll sig vakna till 12slaget för att se fyrverkerierna! Lova var däremot dålig. Hosta och feber och helt matt i kroppen. På vägen hem kräktes hon i bilen av hostan. Idag är hon mycket bättre som tur är!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0