Äntligen..

Är vi återförenade! Efter en sjukt intensiv vecka och helg har vi äntligen landat i lugnet. Sebastian gjorde 108h och jag 60 på bara några dagar. Konstigt nog är man inte trött när man jobbar, och man vill absolut inte gå hem tidigare. Iallafall inte på Ullevi konserter! Stämningen är på topp och vi är närmare 70 pers som jobbar. Ser redan fram mot nästa år och dom ryktade konsertena.. spännande! Nu är vi iallafall i stugan. Lilla älsklingen låg och sov i vagnen vid stranden när vi kom. Konstig känsla att helt plötsligt vara barnfri i nästan 5 dagar efter 11månader med ett litet liv. Lovas feber har gått ner som tur är. Så nu ska vi bara njuta av lugnet med släktingar i solen i stugan!


Lilla kämpen

Jag har inte skrivit det innan, men i Jämtland var vi på akuten med Lova. Svampinfektion i underlivet, munsår på båda sidor och hög feber. Dom tittade, men gjorde inget. Inatt när vi sov i husvagnen var hon brännhet igen. Bokade tid på Vct och när vi kom hem hade hon 40,0 i feber! Nu innan läggdags hade hon 39,7. Vct tog massa prover och kom fram till virusinfektion. Lilla kämpen. Hon är lika glad ändå. Lite mer mammig och känslig men de märks inte mycke på henne när hon är så dålig. Imorgon följer hon med mormor och morfar till stugan. Borta från oss torsdag till måndag. Hur ska detta gå?!


11månader


Fynd

Vart iväg på sportshopen en sväng. Fyndat en didriksson jacka och en tretorn- fodrad overall! Förebyggande inför dagisstarten i januari :)


Grebbestad

En liten utflykt för mig och Lova idag! Vi tog bilen till grebbestad på morgonen för att hälsa på mormor och morfar som bor i husvagn. Visade sig att hela tjocka släkten var visst här. Trevligt trevligt! Detta är verkligen himlen på jorden. Edsvik camping på sommaren. Idyll! Vill så gärna åka hit igen, men dagarna och helgerna räcker inte till denna sommaren tyvärr :(


Bilder

Lite Jämtland. Verkar va problem att ladda in bilder så de får bli att ladda upp från datorn


Hemma igen

Nu är vi home sweet home igen! Nattåget hem gick bättre än upp, vi alla fick sova ganska bra. Skönt att vara hemma efter några dagar i resväska! Alfons och Emil blev glada när vi kom hem, det märks att dom inte trivs ensamma. Överraskningen för dom blev Doris. Våran egen lilla trasdocka. Vi tingade henne innan vi visste att Emil skulle flytta in. Men men, mer och fler att älska. Och vacker är hon! Vi har hunnit med en dag på massa loppisar, en dag i stan (Östersund), en fisketur i solnedgången och en stor släktträff! Imorgon lägger jag upp lite bilder från resan!


Äntligen framme..

Efter en sömnlös natt. Först var värmen mördande. Var uppe och pratade med konduktören, som bara kunde informera att värmen inte ens var på och att vi fick sova med öppet fönster. Nu får vi väl säkert öroninflammation istället. Lova somnade runt 12 och mamman fick nog sova hela 2timmar. Men hämnden är ljuv. Med mig av tåget följde påslakansetet som vi sov i. Otroligt mjuka. Nåt ska man väl ha efter en skitresa för 4000:-


Tåg

Nu ligger vi här i sovhytten. Tre bäddar och ett litet handfat med spegel. Man kan ju inte kalla det stort, men vi får plats. Lova och Sebastian ligger i bottensängen och trängs, men än så länge har hon inte vaknat. Jag ligger på våning 3, där det är som varmast! Hade det inte varit för värmen och bristen på luft hade det varit riktigt mysigt. Vaggas till sömns av tåget. Klockan är bara 22, men barnen har sovit sedan 21 och därför får vi ligga tyst och snällt i våra sängar för att de inte ska vakna. Vi är framme i Östersund 05,40, så det kanske är lika bra att försöka sova.. I värmen. Usch! (lägger upp bilderna imorgon för här finns knappt någon mottagning alls)


Mycket gott!


Incontro


Söndagsmiddag

Ligger på soffan med benen i vädret. Total mat-koma! Oj så mätta vi är. Patrik och Christel kom förbi och grillade. Spareribs, fläskfilé, potatissallad med solrosskott rädisor och sockerärtor, fetaostkräm och grillad majs.. Med hemmagjord lemoncurd-glass toppad med jordgubbsröra till efterrätt. Därimellan lite chips och godis till sällskapsspelet - bet your brains out. Det var väl okej, men jag investerar hellre i ett gammalt hederligt TP nästa gång!


Helg utan pappa

Pappan jobbar hela fredagen och lördagen på Winnerbäck och Kent. Usch så tråkigt! I fredags var jag riktigt deprimerad så tråkigt vi hade. Inga planer alls!! Idag har varit bättre. Åkte in en sväng till Louise och Gabriel. Lite fika och bus på lekplatsen. Men utmattande var det att springa efter dom små. Så mycket sand som käkades! Sen åkte jag och Lova hem till sahar och ashkan på kvällen. Oj så hon kalasade! På soffbordet stod uppdukat en buffé av godsaker. Väl hemma däckade hon på några minuter.


Tut-tuuut


Kusinmiddag

Idag har jag och Lova städat städat och städat. Det är det bästa med att få besök, man tvingas städa det man annars skjuter framför sig. Det blev en trevlig grillkväll med familjen Ebba och sebs kusiner Erik och Josefine med Hampus, och självklart faster Linnea. Grillad fläskfilé och grönsaks-spett, grillad potatis, tomat och fetaost-röra, ostfyllda champinjoner, fetaostkräm och tsatsiki. Tyvärr misslyckades jag helt att ta kort på kalaset!


Jordgubbar och kvarnen

Just hemkommen från en härlig dag i Hyssna. Vi plockade jordgubbar med mormor och moster Matilda. Planen var att lillan skulle sova och vi plocka, men hon ville allt vara med! Och oj va skoj de va! Sen åkte vi till mitt favoritcafe (där vi vill gifta oss), Hyssna kvarn. Godaste kanelbullarna och idyll!


Våra glas


Mysdag

Idag har jag och Lova spenderat dagen hos Louise och Gabriel. En god lunch bestående av kycklingsallad och god kaffe! Barnen busade (när den ena inte var livrädd för den andra) och åt mellanmål på golvet tillsammans. Det blev ingen promenad på stan och museumbesök pga de underbara sommarvädret, men nog så mysigt ändå! På hemvägen stannade jag och Lova till i stan och köpte dricksglasen som vi ville ha 12 av varje. Lite sushi fick också följa med hem = bra dag.


Och vips så gick hon

Vet inte vad som hände ikväll, men helt plötsligt insåg hon att det var roligt att gå själv! Innan gick hon jätte fint mellan oss och när man "lockade" på henne, men inte annars, hon vågade inte riktigt. Nu promenerar hon helt obehindrat och oj va roligt det är!! Fram och tillbaka och runt. De va den husefriden. Men såå gulligt när hon tultar fram med magen ut :) fick ingen bild på de ikväll, så de får bli en på lille Emil!


Mat

Lova äter nudlar själv med sked. Det är en rolig syn vill jag lova! Hon tycker att nudlarna är lite slemmiga och grimaserar så fort dom hamnar i munnen :)


Ordning i skåpen

Nu har vi äntligen börjat röja i köksskåpen. Inhandlat en uppsättning vardagsporslin med 12 av varje! Aldrig mer massa olika tallrikar och muggar! Nu väntar vi på besticken och de grymma knivarna som vi har beställt så får ja snarast fara in till stan och handla glas!


Lyrön, bryggan och klänning

Vi avslutade vistelsen på lyrön med att fixa bryggan som isen tagit. 20grader i vattnet och lite soligt till och från. Lova lekte på gräset med en balja vatten och lite leksaker. Vi släppte av pappan i Lerum för spelkväll och åkte hem. Dagens skratt var när Lova lyckades krångla på sig Sofias klänning på nåt sätt! Nöjd var hon iallafall!


Mer sommar


Bilder bilder bilder


Äntligen fungerande

Så där ja. Bara någon månad senare fixade dom problemen med appen! Oj va mycke som hänt det senaste. Det har varit midsommar i stugan, ledighet och semester för hela familjen, jobb på Madonna och lillan har utvecklats i rasande fart. Just nu befinner vi oss på lyrön med Eivor och Bengt och Lovas farmor och farfar. Igår fick vi även en ny liten familjemedlem. Lite oväntat fick vi några timmar på oss att avgöra om lille kissen skulle avlivas eller följa med oss hem från blå stjärnan där han lämnats, bara 8 veckor gammal. Självklart följde han med oss hem. Liten bild uppdatering kommer också!


RSS 2.0