Ohlala


Höstfoton

Här är de första fotona från dagens höstfotografering. Färgerna var helt underbara så det blev såå många bra bilder. Jag är lite knäpp, men sånt gör mig så lycklig


Ny favorit

Dagens lunch. Stekt quinoa/äggröra med rökt fläskfilé, paprika, salladsost, lite riven västerbotten och lök. Såå gott!!!


Sorg

Sebastian och barnen är på lyrön med mina svärisar för att stänga för vintern. Jag själv tog mig en lång lång välförtjänt sovmorgon, efter gårdagens mysiga middag hos Carl och Sofia o Sigrid. Måste säga att jag gillar att ha dom så nära, bara några minuter gångavstånd mellan oss ❤️

Nu sitter jag här i min lilla husvagn som jag slitit så med. Imorgon kommer en person för att köpa den. När vi lämnade in den för fuktkoll visade sig kortsidan bak och ena långväggen vara full med fukt. 60% fukt där barnen sover. Usch så sorgligt!!! Så den som köper, köper för att renovera den, vilket vi inte orkar. Självklart vill vi ha en ny vagn. Seb är inte överlycklig över att köpa en dyr vagn, men han får faktiskt bara acceptera. Barnen älskar husvagnslivet och jag med!

Planen och önskan är att köpa en Hobby excelsior. Efter mycket sökande så är det den vagnen vi gillar bäst. Planlösningen och känslan. Så nu håller jag tummarna att det dyker upp en till försäljning!


Kaos

Jag glömde bort fotograferingen på förskolan idag. Fan fan fan rent ut sagt. Sebastian lämnade barnen, vågar inte ens fråga vad dom hade på sig. Lova skulle duschat håret dagen innan men det hanns inte så det var nog en enda stor tova. Sen säger Sebastian "det gör inget, jag hade satt upp en hästsvans". Skjut mig!!!! Ett: hästsvans på bild?! Två: Sebastian är värdelös på tofsar!
Jag kan säga att jag kommer vara riktigt nervös när bilderna kommer!


Pyssel

Vi har pratat länge om att pyssla med alla vackra löv som ligger på marken överallt. Häromdagen var T hos sin kusin så då passade vi på. Lugn och ro med min stora. Lova ville att jag skulle hålla buketten mot fönstret så att Bengt kunde se ordentligt från himlen ❤️


Vad svarar barnen?

19 frågor till barnen, med minst sagt intressanta svar.


1. Vad brukar mamma alltid säga till dig?
Theo. - Att ja ska duka av maten och inte äta socker
Lova. - att du älskar mig

2. Vad gör mamma lycklig?
Theo. - när jag inte kissar blöjan på natten
Lova. - om man inte bråkar och lyssnar bra


3. Vad gör mamma ledsen?
Theo. - när jag inte lyssnar
Lova. - ifall man bråkar o inte lyssnar

4. Hur får mamma dig att skratta?
Theo. - busa
Lova. - grimaser

5. Hur var mamma som barn?
Theo. - vet inte
Lova. - vet inte

6. Hur gammal är mamma?
Theo. - inte så gammal
Lova. - 80


7. Hur lång är mamma?
Theo. - så lång som mammor brukar va
Lova. - ända upp till tavlorna

8. Vad är mammas favoritsysselsättning?Theo. - kramas
Lova. - ha sovmorgon

9. Vad är mamma jättebra på?
Theo. - träna
Lova. - skriva, hjälpa med läxor

10. Vad är mamma inte så bra på ?
Theo. - hjula
Lova. - dansa

11. Vad jobbar din mamma med?
Theo. - med Jennie
Lova. - chef i butik och i kassan

12. Vad är mammas favoritmat?
Theo. - carbonara
Lova. - Carbonara


13. Varför är du stolt över mamma?
Theo. - för mammas tuttar
Lova. - för att jag gillar dig

14. Om mamma var en seriefigur så vem skulle hon vara?
Theo. - Apple jack i my little ponny
Lova. - Pippi


15. Vad gör du och mamma tillsammans?Theo. - bakar
Lova. - spela svartepetter och läxor

16. Vad är likt mellan dig och mamma?
Theo. - vi har samma ljus hud på kroppen
Lova. - vi är båda fina

17. Vad är olika mellan er?
Theo. - Olika hår
Lova. - vi gör inte samma grejer


18. Hur vet du att mamma älskar dig?
Theo. - för ja har sett det, men på bröllopet älskade du pappa
Lova. - för att jag lyssnar när du säger de


19. Vad är mammas favoritställe dit hon gillar att gå/åka?
Theo. - Grekland
Lova. - stugan


Snart så

Det börjar se ut som ett vardagsrum igen. Vi saknar skivan till soffbordet, lite mer på de tomma väggarna och nån växt eller två. Men det tar sig :)


Hysteri

Dagen blev inte riktigt som tänkt. 08,00 när vi öppnade dörrarna så strömmade kunderna in... För att köpa symaskiner. Dagen fortsatte så, helt galet med folk. Vi sålde Singer overlock till halva priset mot billigaste försäljare. Så nu ska det bli skönt att sova kan jag lova!


Känslan

Känslan när man kommer hem, och inte ens orkar ta av sig skorna. Det är ju så lockande att bara lägga sig ner och somna på golvet i hallen...

Jag kan definitivt relatera.. men, just för tillfället så känns mitt jobb roligt. Jag planerar nu för min ombyggnation v48, vilket helt klart är årets höjdpunkt! Det kommer verkligen bli ett jätte event! Idag har jag också anställt en säljledare. Butikschefens högra hand. Efter många intervjuer och lång tids sökande, blev det en kille - Patrik. Det ska bli så spännande och roligt att få följa hans utveckling! Han kommer att gå brevid mig i många veckor nu, vilket aldrig händer annars. En nyanställd lärs alltid upp i butiken, men av alla anställda. Denna gång är det endast jag som kommer utbilda och forma honom, eftersom han ska kunna ersätta mig helt vid min frånvaro. Spännande tider!


Oh yaa

Idag beställde jag en iPhone 7 plus. En matt svart.. Såå glad! Lustigt de där att så fort jag är lite sur på Sebastian så lyckas jag shoppa nåt som jag egentligen inte borde. Typ en kap-gersåg, en gräsklippare klickade jag hem, en hel drös kläder o skor till barnen, en på tok för dyr lampa och min efterlängtade spegel (som snart levereras). Det är dyrt att sura på maken helt enkelt..


Tips

Nya på Lidl. Raw bars! Kostar ca 8:- vilket är helt oslagbart om man tittar till innehållet! Glutenfri, mjölkfri och inget tillsatt socker!


Äntligen

Nu är lampan på plats! Nu saknar vi bara spegeln och skivan till soffbordet! Ursäkta lego och stök o bakgrunden


Operationen

Så var det över. Den hemska operationen som jag bävat för men ändå längtat efter. Lilleman och jag åkte in på morgonen, förberedda med Emla plåster på handen och i armvecket. Han var förberedd på att inte äta nån frukost och bara dricka lite saft. Han som oftast är vrålhungrig på morgonen!

Efter lite inledande samtal med sköterska och narkosläkare så väntade vi i lekrummet 2-3h. Det blev försenat för jag bråkade med narkosläkaren om hans läkemedel. Tillslut fick jag min vilja igenom och han fick lägga sig med dropp. Han var så tapper med sprutorna. Armvecket ville inte funka så han fick en i handen också. Sladdar kopplades upp mot hans bröst och han fick börja andas syrgas. Efter läkemedlen som jag tjatat mig till fick han tillslut sömnmedlet. Läskigt var det för innan jag blev utskickad så fick dom inte upp hans hjärtslag så som dom ville. Usch!!

Det var jobbiga 50minuter jag väntade. För nervös för att gå o köpa mat. För nervös för att röra mig ur fläcken. När läkaren väl kom ut brast det och tårarna sprutande. Allt hade gått bra. Under uppvaket hostade och spottade han blod och det dröjde 2-3h innan han ville vakna till.

Det är så skönt att det är över. Min lilla kämpe


Nervös

Imorgon ska min lilla älskling opereras. Sövas och opereras. Usch! Mandlar/tonsiller och enorm polyp plus operera öronen. Han som är helt livrädd för sprutor. Både han och lova har enorm skräck efter att dom blev felbehandlade vid en vaccination för två år sedan. Men vi har förberett med Emla plåster och massa mutor och presenter. Mest nervös är jag över sövningen. Jag själv och pappa tål inte narkos. Mina systrar har aldrig sövts så dom kanske inte heller tål. Iallafall kan det ju vara ärftligt vilket gör mig illa till mods. Min lilla älskling


Kärlek

Denna katt. Tänk om vi inte hade tagit beslutet att betala 30,000:- för hans operation för några år sedan. Då hade vi inte haft någon Alfons. Det är det bästa beslut vi nånsin tagit. Han är värd varenda krona, och han betalar igen med villkorslös kärlek i överflöd.


Skapande

Jag älskar verkligen barnens förskola! Så pedagogiska och så duktiga och utmanade pedagoger. Barnen skapar och använder fantasin, lär sig om allt ifrån densitet och kemi till vänskap och lila värde. Idag hade lova och hennes vänner pratat vid frukost om att det vore kul att göra en klänning. Detta snappade pedagogerna upp. När övriga barn var ute, fick tjejerna va inne och skapa. Göra eget mönster, klippa ut, dekorera och sätta ihop, alldeles själva. Helt underbart!!!

Sen hämtade jag hem fem glada barn från förskolan och alla sprang hela vägen hem till oss. Fullt ös ända till kvällning = härligt trötta barn.


Lever

Hej hopp! Jag lever och känner mig nöjd med tillvaron. Inventeringsgenomförandet gick över förväntan, vilket känns helt otroligt bra. Jag fick hjälp av fina kollegor eftersom jag har personalbrist, och alla inblandade gjorde ett mycket bra jobb! Imorgon ska jag dit igen tiiidigt för att göra omräkning på vissa artiklar och sen få resultatet. Önska mig lycka till :)

Jag kom hem i tid för att byta av Sebastian som vabbade Theo. Idag mår han bättre men han behövde sin vila. Så vi fick lite egentid han och jag, innan vi cyklade i solen för att hämta hem lova!

Imorgon ska jag ha med mig 5 (!!) barn hem från förskolan.


Inventering

Här ligger jag, för första gången i en säng på hostel. Hostel i Alingsås! Jag har inventering och jobbar därför till 22.30 idag och börjar lite efter 05 imorgon. Köra hem och tillbaka hade jag inte vågat, så trött som jag blir utan sömn.

Ändå känns de sådär, för hemma är lilla T sjuk igen. Sjuk hela tiden känns de som. Inatt och idag har han haft feber och ont i huvudet. Knappt velat äta och inte alls på humör. Lilla bebis. Om en vecka ska han opereras, ber till Gud att han är frisk då!!


Sunday mode

En mysig helg är över, och snart kommer nästa helg igen! Katterna är tokiga nuförtiden. Gosar mer än vad vi orkar och hinner nästan. Det värmer hjärtat att se dom älska barnen så villkorslöst. Är man i soffan får man stå ut med kattgos, även om man sitter på stolarna runt matbordet. På nätterna håller Doris oss sällskap, hon är redo för sängen och väntar in mig innan jag ens hunnit borsta tänderna.

Vi har röjt en hel del i trädgården denna helgen! Våran häck som går runt hela tomten och ger oss insynsskydd växer helt galet. Vi behöver stege för att klippa ner den, men nu är den åtminstone snart under kontroll. Projekt grönsaksland och planteringslådor är snart redo för nästa steg. Vi behöver lite mer markduk, sen kan vi köra ett lass sten! Det hade varit skönt att få det gjort innan vintern kommer.


Bananbröd

Här kommer recept på riktigt gott bananbröd!! Sätt ugnen på 175c.
Mosa två mogna bananer i en skål. Blanda i 3 ägg, 120g Lindahls vanilj eller kokoskvarg, 2tsk kanel, 1tsk kardemumma, 1msk honung och 2msk vatten. Jag blandade detta i en smoothie mixer för att få en slät smet.

I bunken igen med smeten: tillsätt 1,5dl sojamjöl eller kokosmjöl. 4tsk bakpulver, 0,5tsk vaniljpulver och en nypa salt.

Klä in formen i bakplåtspapper eller smörj med kokosolja. Grädda i mitten av ugnen ca 40-45min, låt stå 10min innan du äter.

Såå gott!!!


RSS 2.0