Förebild


Förmiddagens projekt

Hallväggen färdig!


Nyår

Funderar ni på vad ni ska laga på nyår? Här är recept på den GODASTE förrätten! Laga och njut! OBS, behöver absolut inte vara hummer i, går precis lika bra med räkor eller kräftstjärtar (dock helst färska). Receptet är för 10personer.

(jag sörjer att det är Sebastian som väljer vår nyårsmeny, annars hade denna varit självklar)


Klantigt

Insåg nu att jag har en "godkänn-kommentar-inställning" och hittar en massa kommentarer från långt tillbaka som jag inte sett. Vill bara förtydliga att detta är anledningen till att jag inte svarat på vissa!


Mera glass farmor!


.


Ugglan!

Kan inte låta bli att bli imponerad. Satt och kollade på Aftonbladet när denna bild dök upp. Det tog ca 1-2 sekunder så hoade hon som en uggla och pekade. Barn är uppmärksamma!


Uppesittarkväll

De får man för att man hälsar på syster yster! Efter en god middag toksomnade Lova i bilen hem. Max 20 minuters sömn, men de räcker för att hålla henne uppe många timmar. Tur att Sagan om Ringen är en lång film! Just nu experimenterar hon med en knäckemacka. Hur mycket macka måste man trycka på mammas navel för att den ska sluta ploppa ut?

Idag har den gamla sovrumsdörren satts igen. Imorgon ska de spacklas för fullt!


Lova

Denna reaktion får man när man tar fram kameran och ska ta kort på henne. Charmigt! Sen slänger jag in en bild på när vi var på allum och lekte med de simmande fiskarna i golvet. Gick jättebra tills hon började kittla alla barnen som lekte där. Sådär uppskattat!


Fredagsshopping

Efter en mysig frukost med seppi, Bahar och pouya fick Lova åka till sin farmor idag. Vi passade på att åka en sväng till Bauhaus och Ikea, där diskho, bänkskåp till köksön och gipsskiva inhandlades. Sebastian har förberett för att sätta igen väggen mot hallen och dörröppningen till gamla sovrummet, men mycket mer än så har inte gjorts. Jo förresten, vi har jagat katt. Doris eviga kissande överallt går mig på nerverna, speciellt på det nya golvet. Men imorgon ska jag åka med henne till veterinären och få bot på hennes urinvägsinfektion!


Missade bifoga bilden


Dagens golvläggning

Taget från trädgårdsfönstret till köksfönstret


Mvc v36

Upp tidigt idag igen för besök på mvc. Denna gången lite mer diffust resultat. Hjärtljuden va fina på runt 135 men Sf-måttet låg på 34 igen, och magen har inte växt på 2veckor. Kurvan dalar ordentligt. Sen skulle hon känna om bebis fixerat, och hittar inget huvud alls. Barnmorska #2 hittar inte heller. Nähä men då gör vi ultraljud. "hm undra om detta kan va huvudet, detta ser ut som en fot men de e ju konstigt för där är ju hjärtat". Alltså lite otydligt ultraljud men dom trodde sig ändå se att huvudet låg väldigt högt men nedåt. Återbesök nästa vecka för mer grundlig kontroll och ytterligare mätning. Blir det samma resultat får de bli tillväxtkontroll på östra. Jaja, bebis sparkar och är pigg, det är viktigast!


Annandagen

Uppe med tuppen (kändes de som) och iväg till Bauhaus idag. Äntligen fick vi inhandlat allt golv till hela nedervåningen! Sebastian har varit duktig och lagt igen hålen som fanns i golvet innan så nu är det fritt fram att klicka på. Lite hanns med under kvällen, och man börjar kunna känna in hur de ska se ut. Spännande! Även Doris ville vara delaktig i golvläggandet. Framöver får ni stå ut med lite renoveringsupdates, eftersom mor&far&syster åker till Thailand i 3veckor och vill hänga med i utvecklingen.


Julfirande

Julen är över. Galet fort har de gått och nu är det ett år tills nästa gång. Årets bästa högtid! Familjen Christ/Lindoffer firade på brunörte hos Lovas mormor&morfar större delen av dagen med avstickare hos farmor&farfar för lite julmys och paket. Och så mycket paket! Lova fick en massa fina leksaker och kläder, böcker och filmer. Och en skyddsängel! En borrmaskin fick hon för att hjälpa pappa under renoveringen, och en twistcar att susa fram på! Men inget slår barbapappa. Han är största idolen! Mamman fick sina fina tallrikar, snyggaste trappgrinden, stekpanna och massa massa mer. Viktigast av allt: det var väldigt mysigt och stämningen var som den ska. Julefrid i juletid <3 hoppas ni alla andra haft det lika bra!!


.


Fäääst

Så var de dags för den årliga julfesten med SCM. I år inledde vi med en tur till gökboet för lite 5-kamp. Sumobrottning, tjuren, human bowling, pilbåge och ko-fotboll. Väldigt roligt måste jag säga, trots att jag mest var fotograf, medan de andra drack och roade sig. Det blev en hel del roliga kort med kameran, håll till godo med dessa från mobilen!

Efter avslutad kamp tog vi oss till restaurang Pinchos. För den som inte varit där, prova det! Mycket originellt. Beställa mat och dryck via en app i mobilen, få ett sms när maten är redo. Klicka på betala notan när du vill gå hem. Modernt kan man ju lugnt säga! Men god mat och väldigt trevlig personal (det lilla vi såg dom). Tapasen var lik den på Manana, men inte lika spansk. Denna innehöll även svenska rätter, julrätter och lite roliga tillbehör. Godast var fisksoppan och efterrätten: crêpe med hasselnötsglass och nutella. Mums! Priset var förvånande. 9 personer åt 4-6 rätter var, en fördrink (hallon-mojito) och 2-3 drinkar/dryck till maten, en ölkanna, och vissa åt även efterrätt. 3200:- helt okej!! Som sagt, en upplevelse!


Fixar-dag

Idag var planerad fixardag hemma. Efter en jobbig natt, med förkyld fröken, var vi lite sena i starten. Men Sebastian kom igång och gjorde det riktigt bra. Balk och pelare är nu på plats istället för vägg #2. Helt själv löste han de, så stolt över honom! Han hann även börja laga alla hål i väggarna som blivit efter elektrikern och inpassningen av balkarna. Det rullar på! Lova och jag tog paus med lite julmys med Bahar och seppi. Imorgon ska det fixas på förmiddagen, sen väntas Julfest med SCM!


Helt slut

Denna dagen har varit den jobbigaste på länge. Hjärtklappning och andfådd bara jag lyft armarna, och foglossning så de skriker om de. Kroppen börjar nog säga ifrån lite. Iallafall har jag fått en del gjort de senaste dagarna. Jag har tömt och sorterat in 6 flyttlådor kläder i våran lilla garderob. Det blev en sopsäck till tippen och en sopsäck till Myrorna. Även försökt städa och tvätta så mycket som jag hunnit den tiden lova sover. Sen har vi ju hunnit med julfirande på öppna förskolan, fika med Jennie&louise och lite julklapps-shopping. Än så länge ingen julstämning, men den kommer väl när granen är på plats på brunörtevägen!


Craving!

Jag har inte haft någon ordentlig craving innan, men detta är extremt. 1 pkt om dagen just nu, utan smör och pålägg!


Garderobsbyggande

Denna helgen vigdes helt åt garderoberna i vårt sovrum. Innan fanns det ingen förvaring alls förutom kattvind. Klurigt att såga till och få vinkeln helt rätt på alla tre, men Sebastian löste det väldigt bra!

Vi har även bakat både hos mormor och lite hos farmor i dagarna. Mera bak blir det i veckan!


Lucia-Lova

Idag var det mysigt luciafirande på öppna förskolan med mängder av barn och föräldrar! Där var många som vi inte sett på länge. Luciakronan fick vara på i hela 5 minuter innan den blev jobbig. Men oj vad det lektes!


Ikea-TUR

Klockan 19-21 varje torsdag fram till jul delar Ikea ut 100:- presentkort för varje 500:- man handlar för. Vi passade på att åka ut till bäckebol på kvällskvisten. Inhandlade två garderober med dess lådor och innehåll, och ben till köksstommarna. Snåla som vi blev ställde vi oss i varsin kö, då de va "handla för Max 1500:- per person vid presentkortsutdelning". Jag väntade vid kassorna på Sebastian som kom gående med ett flin. Han vann lottningen och fick hela köpet gratis. En luciakör hade sjungit för honom och fotograferat honom. Allt detta missade jag! Men det blev en billig shoppingtur iallafall :)


Älskade barn

Usch vad jag är sentimental. Läser om hemskheter som händer människor i närheten. Tårarna bara sprutar och jag känner att jag behöver hoppa över och lägga mig i Lovas säng. Underbara barn va jag älskar dig. Jag lovar att försöka ha bättre tålamod med dina hyss och inte låta min stress och trötthet gå ut över dig <3 världens bästa Lova


Mvc V 34

Allt såg fint ut även denna gång. Hjärtljuden var lätta att hitta nu när bebis är stor, 149 genomsnitt. Sf-mått på 34, ungefär 1cm/veckan ökning. Dalar lite lätt från kurvan, men vad gör väl det när man är stor som ett hus. 7kg plus på vågen! Bebis ligger med huvudet neråt men är fortfarande väldigt rörlig, långt ifrån fixerad. Goda nyheter för min tapetsering, ingen risk för bebis snart :)


Dessa vill jag prova på!


Måndag

Tiden går fort när man vill att den ska gå långsamt. Bebis anländer om 6 veckor (i bästa fall), och jag vill helst att veckorna går långsamt så att vi hinner med att renovera lite till. Det ser ut som innan i köket, förutom att balken nästan är på plats. Ett litet missöde med en punkterad vattenledning försenade oss med några dagar, men det är snart löst! Dilemmat nu är vad vi ska ha för bänkskiva. Kan verkligen inte bestämma mig vad jag tycker! Nu ska vi sova i sängen som helt klart fått sig ett uppsving. Ny underbar bäddmadrass som formar sig efter kroppen (bästa inflyttningspresenten), nytt lakan och nya påslakan. Himmelrike för min gravida kropp :)


Kyla och snö..

..Är det bästa som finns. Så mycke roligare det är att promenera själv bredvid vagnen! Näsan blir ilsket röd i kylan men vad gör väl de när man är lycklig


Montera montera

Jag kommer drömma om skruvar och pluggar inatt, det är jag säker på. Idag och lite igår har jag skruvat så många skåp att jag inte ens behöver öppna instruktionerna längre. Men fort går det ! Nu är alla skåp till köket och köksön klara och utplacerade på sina platser. Vi har även röjt undan och stuvat om så nu har vi en liten myshörna i vardagsrummet, med kyl micro soffa och matbord. Elektrikern var här idag också, så nu är elen i reglarna borta. Reglarna är ersatta med stämp. Det går framåt!


Sjuklingar

Lova är äntligen frisk. Penicillinkuren är över och hon är mycke piggare. Nu är det jag som åkt på det istället. Ont i halsen, feber och allmänt ont i kroppen.

Här hemma går det sakta framåt iaf. Köket får vänta på elektrikern som kommer imorgon eller tisdag. Så istället har vi monterat ihop Lovas byrå och säng. Så skönt att det är klart! Hon sover första natten i stor säng, blir spännande att se hur detta ska gå. Jag är galet mör i kroppen efter allt monterande. Man är ju inte så smidig i denna kroppshyddan precis! 7 veckor kvar..


RSS 2.0