Underbar dag

Den rosa filten åkte fram denna underbara dag. Ut i solen! Lova lekte för fullt i trädgården och Theodor och jag myste på filten. Tidigare på dagen var vi på miljöarken i mölnlycke med seppi. Klappa kaniner och bäää. Lova älskade kaninbebisarna men är fortfarande lite skeptisk till nafsande får! Det får bli fler besök där framöver.

Just de, hann ju med en foto session i trädgården tidigare! Ska se om ja hinner lägga in lite bilder. Är väldigt nöjd :)


Reunion

Idag träffades vi fyra hönsmammor hemma hos Louise igen. Sist låg tre bebbar i magen. Denna gång var vi fyra mammor och sex barn. Barn överallt! Dom är ju så goa dom små liven. God mat och otroligt god morotskaka bjöds de på, trots att värdinnan födde barn för bara 8 dagar sedan! Theodor fick en lite sen dop-present, då Louise tydligen hellre födde barn än kom på dopet ;) min favorit bildram för de 12 första månaderna. TACK!!

Jag la ifrån mig lille T i soffan för att sniffa bebisar, och vips så satt han där :) vinglig och dan men han lyckades ändå!


Theodor 4 månader

Idag blev lillkillen hela 4 månader gammal. Tiden bara rinner iväg och det känns inte som att vi hinner med riktigt. Han är en go och glad kille som ler mest hela tiden när man pratar med honom. Han charmar ofta, och är nöjd så fort någon håller honom eller leker med honom. Han vill däremot inte gärna ligga själv för länge. Och sover inte heller så långa stunder på dagarna. Ibland gör han livet tufft för mamma när han tar 5minuters sovpauser lite då och då bara. Jag hoppas att det vänder. Än så länge har vi däremot fått sova på natten. Han sover i sin egen säng tills han vaknar på natten, då får han äta i vår säng och både han och jag somnar ganska snabbt igen. Vakna gör han helst runt 09.

Det är allt en mysig kille som växer så de knakar. Strl 74 är nu det som passar bäst, men han använder vissa tröjor i strl 80 (dock något stora). Nästa vecka blir det Bvc och då får vi veta om han följer sin kurva!


Förskolebesök

Vi kom precis hem ifrån första besöket på Lovas förskola Lunnekullen. Hon hamnade på avdelningen Larven och vi är hur nöjda som helst. Personalen verkar vara helt underbar och gården är så himla fin. Lite positivt är det att både jag och Sebastian jobbat på förskola en längre tid, man ser lättare allt positivt och negativt. Dom verkar vara så goa och måna om barnen, och deras pedagogik verkar toppen. Det ska verkligen bli spännande!


Mammas dag

Man vet att man är trött småbarnsförälder när den bästa presenten är att få sovmorgon. Ååå så skönt! Under dagen städade vi mormors hus när hon jobbade, och fikade med farmor. Otroligt god grillad middag hos mormor fick vi också!

Dagens överraskning var att sysslingskaran på Christ-sidan utökas med ytterligare två små bebbar :) fyra stycken födda 2013 alltså! Tänk om även de sista två blir pojkar. Herregud vilka släktträffar framöver!

Nu ska jag sluta skriva och istället njuta av min underbara nya sköna stora säng. Over and out!


Allum

Dagen har spenderats på allum med hela lilla familjen. Jag kom därmed hem med några kassar kläder :) shorts, tröjor, strumpor och bikinilinne! Sebastian fick med sig tre par skor och Theodor en ny outfit do to very mycket bajs! Vi lunchade och tittade på akvariumfiskar och avslutade på Ica där Lova fick plocka sin egen påse godis. Mysig dag med familjen helt enkelt


Heja mig!

Köpte ett par byxor när Theodor va typ 3-4 veckor gammal som ja knappt fick över rumpan. När ja några veckor senare fick igen dom i midjan så va de verkligen så ja fick hålla andan och fläsket bara vällde över à la Michelin. Nu passar dom!!!!! Blev så där löjligt glad när de inte ens vällde över så mycke fläsk!! Det är dock inte så många kilon som försvunnit, utan snarare huden som dragit ihop sig. LYCKA


Mysig dag i kållered


Liten blir stor

Man märker sån skillnad från dag till dag på lilla parveln. Kanske är de för att man ser skillnaden på honom och alla söta nyfödda. Men han är så mycket mer medveten om allt. Han vill gärna sitta, och ramlar åt sidan oftast, men han fortsätter försöka :) jag hoppas inte att det dröjer allt för länge innan han lär sig, för jag tror att det kommer underlätta när han kan sitta och leka själv. Man har ju trots allt bara två händer, men två barn, tre katter och en gubbe att hålla efter.


BB-mys

Välkommen till världen lilla Felix! Finns ju inget bättre än att snosa nyfödd på bb. Ännu en perfekt liten pojk <3


Pyssel på öppna förskolan


Utomhus framsidan


Lovas rum innan


Lovas rum


Vardagsrummet innan


Vardagsrummet


Köket före


Köket


Dop

Tack alla fina människor som närvarat på Theodors dop. Vädergudarna hörde mina böner och gav oss strålande väder. Efter många många timmar av fixade så blev vi äntligen någorlunda klara med hemmet. Tack linnea som sjöng så otroligt vackert! Tack till Sofia för hjälpen med tårtorna. Tack till seppi för hjälpen med smörgåstårtorna och Bahar&mamma för hjälpen med barnen. Tack alla andra som också skänkte en hjälpande hand. Så otroligt mycket kärlek och fina presenter lillemannen fick. Tänk att vi är omringade av så underbara människor <3


Jaha och vem har pillat på mina inställningar

Alla inlägg har varit "ej kommenterbara". Tråkigt. Men från och med nu är det fritt fram att kommentera kära läsare ;)


Ullis

Det blir lite tomt på bloggen när livet är hektiskt. Idag har iallafall dagen spenderats på Ullared. Du underbara paradis! Theodor fick följa med, vilket jag var lite nervös över, men han skötte sig exemplariskt! Två kundvagnar blev det även denna gång. Barnen fick en del kläder, även jag fick kläder, saker till trädgården, växter, krukor, verktyg, gardiner, leksaker, saker till dopet. Med mera med mera.. Nu är jag helt slut både i huvud och kropp, men hemmet börjar så sakta bli klart. Det ska bli så skönt när dopet är över och vi kan sluta stressa med allt som ska göras.


Dagens ord

Tårta-smuts. Söta unge :) tårta och chokladmousse blev efterrätten hos farmor&farfar, vilket resulterade i att Lova åt sin egen OCH ebbas tårta. Fick hon på handen så blev de tårta-smuts. Chokladpuddingen var en ny upplevelse för lilla damen. Förskräckt tog hon händerna för ansiktet och sa "bajs". Tänk så underhållande de små kan vara :)


Å snälla låt det vara sant

Jag önskar mig fint väder på dopet till helgen! Måste måste!!!


Fixat

Utemöbler på plats både på framsidan och baksidan. Nu behövs bara lite mer grönt så blir det mysigt. Hortensiorna är så underbara! Helt klart min favorit! Även den oändligt långa rabatten har fått sig lite uppiffning med täckbark (halva syns på bilden). Kom sommar. Kom!


God morgon

Vaknar vid 9 av liv på undervåningen. Kommer ner och hittar Sebastian och Lova skruvandes på utemöblerna. Lova skruvade i alla skruvar utom två :) älskade barn


Mysig fredag

Jag börjar mer och mer uppskatta promenaderna på förmiddagen. Idag gick vi från 9-11 och tittade på fåren, lammen och hästarna. Visst är det sjukt tråkigt när man kommer till shell och ska upp för alla backar, men det är värt de när man väl landar hemma, barnen sövda och KAFFE!

Resten av dagen har spenderats i trädgården mest, då jag med lite hjälp tog mig iväg och köpte växter och täckbark. Nu ska jag bara hinna skruva ihop resten av utemöblerna så är sommaren välkommen!

Nu sover barnen så nu blir de chèvre toast dagen till ära <3


Update på livet

Här händer inte mycket mer än vanligt. Vi kämpar på med fixandet inför deadline dopet nästa helg. Idag och igår inhandlades utemöbler både till fram- och baksidan. De på framsidan monterade jag ihop och jag måste säga att jag är mycket nöjd med resultatet. Lite blommor och pynt på det så kommer det bli så bra så! Lovas hyllor är nu på plats och imorgon ska det spikas upp tavlor à la Elsa Beskow :) sorry att jag snålar med bilderna, men ja lägger hellre ut när det är helt klart (förhoppningsvis snart)


Åååå

Jag har inte haft sån här träningsvärk på flera år!!! Det gör galet ont bara av att gå, och trapporna är rena döden. Så pinsamt otränad är jag att några hurtiga långpromenader och 50x2 squats mördar mina muskler. Får se om jag tar mig ur sängen imon!


Premiär-dopp


Och just det ja

Glömde skriva att jag vann en kapselmaskin idag :) den bara damp ner på posten efter en tävling med Aftonbladet. Bosch tassimo Joy tror ja den hette. Synd att jag precis köpt en annan ;)


Första dagen som tvåbarnsmamma

På riktigt iallafall. Sebastian började idag sin praktik och kommer jobba 40h/ veckan(minst) i hela 8 veckor framöver. Usch! Jag som vant mig vid att ha honom här hemma.. Dagen gick ändå smärtfritt och bra och det känns tillochmed skönt att få in lite rutiner. Jag promenerade backarundan i rask takt, och blev sjösvett, innan vi avreagerade oss på öppna förskolan i några timmar. Beroende på hur öf har öppet så ska jag försöka promenera varje dag för att få tiden att gå och fläsket att sina. Kämpa kämpa!


Språket fortsätter utvecklas

"En till korv mamma"


Nya mössorna

À la Elin Gustafsson - Hepp design


Nu kommer våren

Jag känner det på mig! Vinbärsbuskarna börjar slå ut och rabarberna börjar växa till sig ordentligt! Äntligen börjar de bli lite grönt i trädgården. Idag har tiden funnits att fixa och dona lite där ute. Rabatterna har fått sig lite täckbark och löven har hamnat på komposten. Vi har också hunnit snickra lite på lovas rum som snart är redo att visas upp :)


Älskar älskar älskar mina nya krukor


Playdate


Bebismys på BB


Maja i solen

Idag har vi majat för fullt. Vaknar av förlossnings-sms runt 07 och flyger upp pigg som bara den. Städar hela nedervåningen och börjar maniskt rensa och sortera klädkammaren och vinden. Kommer på mig själv efter ett tag. De e ju inte jag som ska boa och ha bebis, bara nästan :) resten av dagen väntas spänt på framsteg i förlossningen, samtidigt som vi majar med mamma och Sofie. En underbar tur till kvarnen i hyssna och sen till strömma-skolan och hälsa på djuren. Lova tyckte att kossorna var läskiga och fåren också. Men sen fick vi se lammen flaskmatas och då gick de bättre. Även hästar och kor hälsades på!


Äntligen har lille "kusin" kommit till världen <3

Grattis till lilla Vincent! Theodors buskompis. De kommer bli vilda år i släkten framöver :)


RSS 2.0