Kalas med bebismys

60års kalas hos Annica & Acke med större delen av släkten Ambring/Lindoffer stod på dagens agenda. Vi var inte säkra på om vi skulle komma iväg, eftersom lova varit så dålig, men hon piggnade på sig! Gissa om dom var lyckliga att äntligen få leka med kusinerna. 








Friska tag

Här hemma har varit sjukstuga sedan i onsdags. Jag har jobbat men Sebastian och barnen har varit hemma. Lova har haft hög feber och ont i halsen. Varit vaken på nätterna och yrat. 

Sebastian är nog tröttare än jag, trots att klockan ringer 04.15 varje morgon. Det är inte det lättaste att vara hemma och inomhus med sjuka barn. Iallafall så kom jag hem med energi. Äntligen helg, fast i ärlighetens namn känns de som det var helg typ igår. 

Vi har äntligen börjat ta tag i Lovas rum. Allt ska ut och nytt golv ska in. Sen funderar vi på att både möblera om och sätta in en våningssäng. Jag är lite kluven, men jag vet att barnen hade älskat det. Som det är nu så tar deras dubbelsäng otroligt mycket plats i rummet, så det kan inte utnyttjas till lek! Vi har bara börjat rensa och flytta in alla miljoner saker i theos rum, men det är iallafall en start!




Nuvarande plastmattan:



Framtid

Så här kommer framtidens Lidl butiker se ut! Nya fräscha och miljövänliga!!




Påhitt

Vad gör man i bilen 9 mil om dagen? Trött och hängig, med ögon som knappt klarar att vara öppna. Hemvägen är oftast inte lika jobbig, men på morgonen vid 5-6tiden när man är ensam på vägen i diset.. Jag har hittat min sysselsättning! Jag lär mig spanska! Skratta ni. Men jag håller mig vaken, och lär mig ett nytt språk samtidigt :) 

Så här såg himlen ut vid 05 imorse 


Och såhär ser Doris ut nu. Jag gissar att bebisarna kommer första eller andra veckan i maj 




Åååh

Vad jag längtar tillbaka!!!




..




Nu och då

Nu:





Då:



En lång väg kvar till formen som en gång var, men nånstans där under finns musklerna det vet jag. Skrapa bort 4-5kg och bygg på lite muskler. Det låter väl lätt? Ja absolut, om jag hade haft disciplin. Abs are made in the kitchen, och där brister det. Lite mer jävlaranamma framöver tack!!!! 


Bästa tricket

Igår fick jag lära mig hur man skalar ett granatäpple på typ 1-1,5 minut. Alla kärnor hamnar i skålen helt utan bös. Så smart!! 🙏🏼 nästa gång kan jag fota och förklara hur!



Idag har vi varit på kalas för Vincent på en lekplats i Frölunda. Sol, många vänner och massa lek. Grilla korv, fika och kaffe = en bra dag! 








Damen

Hon älskar sitt hår, min lilla Donna. Idag blev det en fiskbensfläta och hon var mycket nöjd med "mönstret" på den. Att vara fin i håret och matcha sina kläder, det är viktigt det! Undra var hon fått allt de där ifrån :) 




Pappan?

Här är den ljusa katten som vi hoppas är pappan till bebisarna i Doris växande mage. Alfons verkar acceptera honom, vilket jag aldrig sett förut. Emil tittar på genom fönstret, fegisen. 



Igår tog jag hem en stoor kartong från jobbet, som suttit runt en halvpall mjöl. Den kommer bli perfekt som bebis-bo när dom väl tittat ut. Nu gäller det bara att övertyga Doris om det :) 

Kvällshunger

Hur gott lät inte detta då?!




Zzz

Jag som lovade mig själv imorse när klockan ringde "idag ska jag sova samtidigt som barnen". Nu blev klockan ändå 22, och jag ska upp om 6h igen. Blä. Jag kan inte hjälpa att fastna i alla roliga hemsidor det finns att köpa saker till husvagnen. Idag fyndade jag disk-korg och förvaring till sängkläderna i husvagnen, på Lidl! Nu kikar jag lite på olika varianter av ihopfällbara bord i plast att ha i förtältet. Finns ju ändå en del att välja på! Hittade också lite roliga hyllor/bänkar till förtältet, där spis och micro skulle stå fint! 






Middag för mor

Kära lilla mamma har fyllt år och det ska såklart firas. Mor o far åkte till Skagen över natten och hemma väntade överraskningsmiddag med barn och barnbarn. Jag och Matilda lagade cevapcicci, kyckling, sommarsallad, potatis i ugn och rödbetor med ost honung och balsamico. Till förrätt blev det en massa plock. 

Nu är vi både mätta, belåtna & trötta!





Bokat

Här har ni en som sovit hela gårdagen och lördagen också. Waste of helg men jag behövde det verkligen! 

Idag har vi bokat husvagnsplats till grebbestad. Såå roligt! Som vanligt kommer halva släkten ses där och iår bor dom flesta på samma del av campingen. Jag funderar hela tiden på husvagnen, vad vi behöver och hur jag ska piffa till den. Det är verkligen mitt lilla hjärte-projekt. På Ullared hittade jag ju en hel del bra att ha saker, men kvar att köpa är typ ugn med spisplattor på, ett plastbord till förtältet, bestick och sen all rolig inredning. Vi hämtar hem den från förvaringen i slutet på månaden, och jag ska ju ge mig på att sy nya gardiner till hela vagnen innan sommaren! Längtar!! 






Nyfiken

Undra hur många bebisar det ligger därinne. Nu vill hon helst inte gå genom kattluckan längre, det tar emot på magen. Men än är det några veckor kvar tror jag nog. Undra hur många bebisar de blir. Och hur kommer dom se ut? 




Brand och ullis

Förmiddagen spenderades med Louise i Halmstad på Lidl centrallager. Securitas fanns där för att leda brandutbildning. Oftast sitter man mest med på dessa utbildningar för att det är obligatoriskt, men jag måste säga att jag faktiskt tyckte det var intressant!! Nu vet jag skillnaderna på pulver/skum/koldioxid-släckare. Vad är bäst och varför? Vad ska man ha för brandvarnare: optiskt eller joniserad? Om det börjar brinna, vad ska man tänka på? Vilka situationer i samband med brand är farliga och inte. Hur släcker man med brandsläckare på bästa sätt? Vad ska man tänka på när man släcker med brandfilt? Självklart fick vi öva :)



Efter det så for jag direkt till ullareeeeeed. Äntligen, så jag har längtat! Listan var lång på saker jag skulle handla, och det mesta fick jag med mig hem.. Och lite till såklart. Hittade massa bra till husvagnen, till katterna, lite nya leksaker och bäddset till barnen, dom obligatoriska kalsongerna till Sebastian och massa förbrukningsvaror till hemmet. Nöjdast är jag med mina nya salt och peppar-kar. Sååå fina! 




Imorgon

Imorgon blir det efterlängtad utflykt till stället som plånboken hatar...

Vårstädning

Idag var det vårstädning på förskolan! Otroligt mysigt måste jag säga! Tänk om alla våra obligatoriska städ på gården hade vart så trevliga. Frivilliga föräldrar samlades i solen och sopade, målade, piffade upp gården, målade hopphagar, sågade kojor och byggde kiosker. Barnen hjälpte till åt alla håll o kanter. Sen blev det korv o bröd, kaffe och fika i solen. Glada barn, trevliga föräldrar och en riktigt mysig dag! Tog inga bilder eftersom alla andras barn var överallt helatiden, så ni får föreställa er härligheten :) 

Söndag

Vilket underbart vårväder vi haft idag! Vi satt i stolarna på framsidan med en kopp kaffe, medan barnen cyklade runt på gården. T tog ut både magnetklossarna och målarboken för att kunna sitta i solen. Även katterna älskar sol. Det märks att det är vår i luften när dom börjar busa runt och jaga varandra ute. 

Lilla donnan gjorde sig fin för Beatrice kalas idag, som avslutades med massa hopp på deras studsmatta = succé. 



Här tar jag och Emil en välbehövlig powernap. Han älskar att skeda :)



En solig dag på Lyr

Balsam för själen = en dag på Lyr. Våren var definitivt mer närvarande där, gräset grönare och mer blommor och växter. Solen lyste och nu på kvällen ser jag att jag tillome fått färg i ansiktet.

Barnen levde upp och blev lyckliga när vi kom ut dit. Vi spenderade dagen utomhus, i trädgården och vid vattnet med lunch och fika i solen. Dessutom stannade vi på gården och klappade små små lamm. Några var bara ett dygn gamla, andra någon vecka och keliga. En av dom var flaskmatad och sög på våra fingrar. Helt underbart! 












Snurr i skalle

Vilken dag! Vilken energi! Idag har dagen bara flugit förbi, precis som dom flesta andra dagarna nuförtiden. Jag fick besök i butiken av min distriktschef och min försäljningschef, en inspektion på 2,5h. Jag sov oroligt inatt eftersom jag var lite nervös inför detta, men när dom gick så gick liksom luften ur mig. Besöket gick hur bra som helst och dom var mycket nöjda med butiken och framstegen. MEN, Det gäller att kunna mentalt trycka bort tröttheten och sjukdomar tills det passar i tid. Nu ligger jag här i sängen, trött som aldrig förr och med halsontet från helvetet. Febern kom för en stund sen, men jag hoopas lite sömn botar! 







Packning

Älskade lilla unge vad du växer. Det ska va inpackning i håret, flätor på natten, diamanter i öronen, klackskor och tajta kjolar. Nya favorit uttrycket är "men assåååå..." Vart tog min oskyldiga lilla bebis vägen?





Den där tuppen

Klockan ringer 03.20 inatt, omänskligt nog. Ledsen att jag är så otroligt tråkig nuförtiden, men denna stressiga perioden kommer gå över tillslut! Behöver bara få ordning på de stora delarna i butiken, resten kommer med tiden. 

Köpte med mig vårt nybakade valnötsbröd hem idag. Det skulle jag inte gjort! Vips så va det borta

Nu måste jag sova! Hoppas komma hem i mänsklig tid imorgon :) nattinatt


Svaghet

Det dumma med att jobba i en mataffär är ju, förutom att vi bakar färskt bröd tre gånger varje dag, att ständigt vara omgiven av massa gooott. Allt nytt vi får in i sortimentet vill man ju såklart prova, och det mesta är ju riktigt gott! Efter 13h på jobbet blir det svårt att motstå när man dessutom har en lång tråkig bilresa hem. Dessa är min senaste last:

Roasted without fat or oil




Annorlunda middag

Igår blev vi bjudna på middag, i vårt eget hus. Våra fina vänner Carl och Sofia med lilla Sigrid kom o hälsade på, och lagade delikat middag till oss. Måste säga att det kändes lite konstigt att sitta ner och bli serverad från sitt eget kök :) 

En mysig kväll blev det med massa skratt och ännu mer godis! 






Gårdagens roligheter

En bättre kväll på vinmässan med Jennie o gabbe. Herregud så fnittrigt och mosigt det blev efter ett antal glas. Vi hittade några favoriter som definitivt ska få göra oss sällskap på varma sommardagar! Efteråt åt vi middag på La Terazza och vidare för öl och vin på Olearys :)










RSS 2.0