Solig vårpromenad på landet


Påskparaden

Här är påskfirandet i full gång! Lova njuter av uppmärksamhet och godis överallt. Påskharen hade dessutom gömt massa spännande ägg i trädgården! På förmiddagen gick hon i paraden. Älskade påsk!


Theodor 2 månader

Jag säger som jag brukar. Vart tog tiden vägen?? Känns som att igår va han ju sådär ny och groggy. Nu lever livet för lillkillen. Han skrattar och ler mest hela tiden när han inte sover eller äter! Pratar för fullt också. Så roligt när personligheten kommer fram mer och mer.
- Han håller huvudet helt stadigt och gillar att sitta i knät och titta.
- Han sitter framåt i babybjörnen sedan två veckor tillbaka.
- Storlek 68 på kläder.
- Han sover oftast till 9 på morgonen, vaken någon timma och sen sover han större delen av förmiddagen. Vaken en stund på kvällen och sen sover han bra på nätterna. Liggammas ca 2ggr. Nästa Bvc är om någon vecka så det ska bli spännande att se om han fortsätter i denna takten.


Ett stycke cykel inhandlat :)


Lycka

Tänk så glad man kan bli av ett tyskt litet mail så här mitt i veckan. Min smoothie maskin är på väg!!


Allt för Lova

Numera planeras dagarna mycket utefter lovas behov. För att bryta hennes trotsiga beteende så försöker vi aktivera och stimulera henne så mycket vi bara kan.

Idag var första gången på Knoparna på öppna förskolan. En grupp för barn som väntar på dagis plats. Jag tror att det kommer funka bra för henne. Hon var lite blyg i början men sen kom hon igång ordentligt med lekandet och ville absolut inte hem!

Igår fick hon följa med mormor och morfar på bussen in till universum. Hon har berättat hela dagen om apan som försvann, krabban med de långa benen och den stoora blubb blubb fisken :)


Fin lördag

Bra dag! Vi har hunnit med en hel del. Det skulle vara fixarhelg men det inleddes inte så bra med att Sebastian fick lång sovmorgon efter en jobbig natt. Men vi kom igång tillslut och han har satt upp två krångliga täckskivor vid hörnskåpet medan jag har börjat måla sista köksväggen och fönsterkarmarna. Det har även spacklats en hel del och därimellan har vi hunnit med lunch och fika med Jennie och seppi. Dagen avslutades med middag i sällskap av Jennie, och en lång och pratsam kväll framför tvn! Nya friska tag imorgon


Nattliga funderingar

Theodor är lite snuvig och jädrar vilket humör de blir på honom så fort han får lite svårt att andas med näsan. Tack den som uppfann nässugen! Man hinner fundera en del dom här vakenstunderna på nätterna. What to do med livet liksom. Plugga? Inte plugga? När isåfall? Jobba? Nej tack! Dagis? Vilket dagis? När? Även Sebastian har lite beslut att ta här framöver. Den som lever får se..


Grattis!!!

Älskade fästman, sambo, pappa och vän. 28 år ung! Det blev ett trevligt kalas med full fart. Barn överallt och massa fika och fina presenter! Lova verkade trivas med att ha så många besökare hemma :) efter en kväll hos mamma och pappa med god mat och fotboll, så ligger jag nu och myser i nybäddad säng med lillemannen. Imorgon blir det fart på renoveringen igen! Natti natt


Baka baka liten kaka

Lova ääälskar att baka. Mjöl överallt! Men vad gör man inte för lite lugn och ro? Igår bakade vi dumlekakor och snickerskakor och idag blir det banan/choklad-kaka!


Theodor 7 veckor

Igår va vi på Bvc och mätte och vägde lilleman. 6kg precis och 60,5cm lång. Han följer sin kurva fint och allt annat såg bra ut.

Eftersom lova är så ur balans så tyckte Bittan att vi skulle börja gå på öppna förskolan varje måndag med den gruppen som inte heller har dagisplats. Ska bli intressant att se om de hjälper.

Ingen promenad med omföderskegruppen idag heller. Jag vågar inte ta med henne ut i vagnen. Vet inte hur illa de kan bli och varken jag eller min nacke orkar bråka.


Vänner

Ännu en dag spenderad i kållered! Så otroligt skönt när man är ensam en heldag med två små, att ha någon att rymma till. Barnen får leka sig trötta och vi är två som kan försöka tygla dom. Ibland vill jag bara gråta. Rätt så ofta faktiskt. Theodor är snäll och ibland skrikig som små barn ska vara. Lova däremot. Hon är trotsigare än någonsin. Jaja. Det är bara att gråta och hoppas på att överleva närmaste tiden..


En oväntad vänskap

En hel film fick vi se ikväll. En bra film dessutom! En oväntad vänskap. Charmig, rolig och lite gripande. Att rekommendera! Theodor var snäll nog att sova genom hela filmen i mitt knä. Lova vaknade efter halva, men hon va så gosig så Sebastian lät henne ligga bredvid i soffan och mysa. Bra kväll!


Före


Efter


Imorgon kommer före och efterbild på den kaklade väggen över diskhon!


Dagens fynd

Bästa fyndet var nog ändå lovas nya cykel! De dröjer säkert lite tills hon kan använda den men ändå :) 2 par skor till lova och en Höganäs kruka till mig! Underbar dag!


Sol underbara sol

Vi har spenderat dagen hos Louise och Gabriel. Börjar bli lite av en tradition att åka dit och äta mysfrukost tillsammans, leka och busa, sen njuta lite stillhet när ungarna sover! Idag passade vi på att shoppa lite när dom sov och istället blev det full rulle när vi kom hem igen. Fika i solen på framsidan och en tur till lekparken. Dom hann dessutom med att klättra upp på matbordet och röja, och allmänt trotsa och tjivas. Ingen ro och ingen vila idag alltså!


Plåster på såren

Denna kände jag att jag var värd efter en dag som denna. En tur till Apoteket slutade efter konsultation med MiniForm till lilleman. Hoppas att det hjälper. Kvällen har varit lugn utan skrik hittills.

Passar på att prova denna omtalade joghurt-glass. Jag kommer inte köpa den igen. Helt ok smak, men lite för mörk choklad. Nästan lite bitter. Kanske provar en annan smak någongång, men 49:- för det lilla paketet var lite väl saftigt!


Vad händer

Lova skriker och gråter och trotsar som aldrig förr. Hon är trött mest hela tiden och vill inte gärna äta. Theodor, som innan varit så nöjd panikskriker 1-2h varje kväll. Va händer?

Idag promenerade vi med omföderskegruppen och skulle mötas kl 10. Från 8-10 skrek lova och vägrade ta på sig både blöja och kläder. Det slutade med att vi fick skjuts av Sebastian dit, utan frukost i magen. Efter en timma var det inte kul längre och lova skulle absolut inte sitta i vagnen. Som tur va fick vi följa med Elin och Elias in och leka en stund. Promenaden hem sen vägrade hon fortfarande sova och Sebastian fick rycka in en stund och lägga henne medan en arg Theodor fick mat. Herregud. KAOS


Underbar dag

Vilket väder det har varit idag! Strålande sol och värme (i solen iallafall). Vi har haft en lugn och skön dag utan några egentliga måsten. Lova har lekt ute större delen av dagen, druckit kaffe och ätit glass i solen, åkt hela familjen och handlat mat och bara tagit det lugnt. När Lova lagt sig för kvällen vid 19 så tapetserade jag en av väggarna. Jag är så nöjd! Tillochmed Sebastian erkände att det blev bra med den tapeten, trots att han inte fick vara med och välja. I dagarna ska jag lägga upp flera före och efter bilder så får ni avgöra själva :)


Bilder


Helg älskade helg

Den kom och den gick. Man tror kanske att en mammaledig inte bryr sig så mycket om vilken veckodag det är, men nej nej. Älskar helg! Huset blir städat och rent på fredag inför helgen, dom flesta nära är lediga, äta gott och mysa med familjen.

Det blev inget kaklande denna helgen dock. Vi insåg att vi borde vänta tills nya bänkskivan kommit på plats. Däremot har vi fixat med väggarna i matrum och kök inför tapetseringen. Jag hoppas verkligen tapeterna kommer imorgon! Vi har också blivit klara med fönstermålningen, och även fått upp både fönsterbrädor och gardiner. Just det, jag har beställt en köksfläkt och beslag till köksdörrarna också :)


På promenad med Bahar och dockorna


Kakel

Kaklet kom idag, så i helgen ska de kaklas (hoppas jag)!


Farmor&farfar

Idag har jag och barnen ätit middag hos farmor och farfar. Bus bus bus! Lova fick även leka där när jag och Theodor valde tapeter!


Gener

Det syns ju att de tre generationerna är släkt i allafall :)


Progress

Hemma händer det lite saker nu. Imorgon ska jag och lilla T ut och kolla tapeter. Hoppas jag hittar vad jag är ute efter. På kvällarna när Lova sover så målas det för fullt. Fönsterna vid matbordet får sig en omgång vitt och även väggen. Snart kan jag sätta upp gardinerna :) väggen som ska tapetseras har även klätts med gips (var tidigare målad med sågspån vilket antingen måste bredspacklas eller rivas, så det var våran lösning). jag ska även ringa till kakelaffären och kolla upp status på kökskaklet imorgon. Nu vill jag bli klar!


Nu är den beställd!

Nu finns det ingen återvändo. Här kommer jag livet


Min älskling sjunger!

Ett och ett halvt år gammal och sitter vid matbordet och sjunger Trollmor "oo ai ai ai ai buff". Såå söt!!! Detta fångades dessutom idag på film :)


Åh Ullared

Som jag har längtat efter dig! Det var inte ens jobbigt att gå upp tidigt imorse. Jag och Jennie åkte med tom bil, 6h shopping senare så va bilen proppfull. Två kundvagnar fick jag med mig (första gången jag inte klarat mig på en vagn). Vad köper man egentligen? När man packar upp hemma så fattar man inte hur det kunde kosta så mycket. Köpte en hel del städsaker, leksaker och kläder till barnen, kuddar till soffan, sängkläder, krukor och orkidéer, köksprylar med mera med mera. Det blev en mysig tur med fikapauser och lunch (hade ju en tjockis med mig som behövde många pauser). Det var även första gången som jag lämnade Theodor till sin pappa. Det gick bra, men det är ändå skönt att nu ligga bredvid honom i sängen och snosa och gosa när han sover <3


Sovande skönhet


Bada bada bada

Nöjd liten kille njöt för fullt av att bada i baljan samtidigt som storasyster badade bredvid i badkaret. Härlig sysselsättning när de börjar närma sig läggdags!


Toker


Rekord

Dessa blommorna fick vi av Sofia och Jonas för EN MÅNAD sen. Dom är fortfarande fina!!


Theodor 1 månad

Inser nu att jag inte uppmärksammade Theodors månadsdag här på bloggen. Skäms på mig. Det har gått rysligt fort och det märks för det händer så mycket med det lilla livet. Han ler och tillochmed nästan skrattar, jollrar och är glad flera gånger varje dag. Vi börjat få in lite rutiner och lära känna honom mer och mer. Han sover bra på nätterna och liggammas någon gång per natt. Vi byter en blöja eller två och sover till 9-10. Har mamman ätit dåligt eller han svalt luft så kan det bli en jobbig natt med magont dock. Han sover mycket på dagarna och har väl två eller tre korta perioder som han är vaken och pigg utan att äta. Han somnar nästan alltid i vagnen och när Lova ska sova så brukar även han "sova kvar" i sin liggdel, vilket ger en timma eller två för mig att städa och plocka. Snäll som ett lamm fortfarande och gillar att ligga i sin självgungande babysitter. Han är ofta pigg mellan 22-23 på kvällen och sen sover vi gott igen.


Trevlig kväll

En fredag med en härlig och välbehövlig vår-promenad avslutades med god middag. Jennie och gabbe gjorde oss sällskap och det bjöds på fisksoppa och sorbet-bomb med vitchoklad-mousse-glass. Mums!


Fredag morgon

Efter en vaken natt är det extra mysigt att ligga kvar och njuta i sängen. Lilleman sträcker på sig men vill inte riktigt vakna.


RSS 2.0