Lova

Lilla lovas egna brev till nya fröknarna på skolan. Blir varm i hjärtat!


Även Theo har börjar intressera sig för bokstäver. Det trodde jag skulle dröja, då intresset varit noll och ingenting! Han skriver sitt namn och ljudar och stavar ord med tre bokstäver. Blev helt förvånad när han spelade stavnings-spel på ipaden och var superduktig. Lova gillar att lära honom!


Grillkväll

Skriv inläggstext 


Nytt ljus

Nu är dom på plats. Lamporna brevid tvn. Älskar dom!! Nu måste jag bara hitta passande ljusstake att ha under, dom där betongfärgade försvinner helt mot väggen. Lite tråkigt. Tänker mig nog något svart, eller kanske träfärgat.. 



Dagens mage (och vätskefyllda underkropp). Allt oftare blir sammandragningarna till förvärkar. Men så kan det ju hålla på i veckor tyvärr. 



Ledighet

Nu har det gått några dagar på ledigheten. Hela torsdagen spenderade jag på Ullared, medan alla andra njöt i solen. Fredagen var jag hos Louise hela dagen, lunch och fika i solen och mycket efterlängtad catch up med en saknad vän. 


Helgen har gått i ett. Fredagen var det födelsedagsmiddag för lillasyster Matilda hos mamma och pappa. Alltid lika gott!! Lördagen var vi hemma och pulade och grejade hela dagen innan det blev grillat hos svärföräldrarna. Även idag har det pulats. Vi har lyckats slipa och olja utebordet, klippa gräset som va extremt långt, inhandlat massa blommor till alla krukor, rensat ogräs och snart är även lamporna i vardagsrummet på plats 👏 så nöjd!!



En dag kvar

Imorgon är min sista dag på jobbet. Sista dagen på väldigt länge!! Blandade känslor, men just nu är det mest skönt att slippa gå runt med denna tyngden, foglossningar och svullnader. Det kommer bli en trött sista dag då jag avslutar med en inventering. Jobbade till 23.30 igår och klockan ringde 04.20 för att upp och räkna igen. Samma sak imorgon, tidig tidig morgon. 


Bebisarna växer och frodas och Doris rör sig knappt ur lådan. Diar och vilar och äter bara snabbt innna hon lägger sig igen. En flicka och två små pojkar blev det. 



Husvagn

Skriv inläggstext 


Panik

Idag var det föräldramöte på Lovas kommande skola. Allt verkar bra, och hon har fått byta klass till den där alla hennes vänner går. Mitt kommande år däremot, det får mig att få panik. Det kommer inte bli bra. 


Lova ska lämnas 8.10 på skolan, sen får jag och de andra barnen promenera hem. Vi hinner knappt vända i dörren innan vi ska gå till theos förskola där han börjar klockan 9. Väl hemma så har jag tre timmar att spendera med bebis. Inom den ramen ska alla BVC besök och annat hinnas med. Öppna förskolan kan ja väl glömma då den är olika tider varje dag. Hälsa på nån annan föräldraledig? inte en chans. Lära känna min bebis, när jag samtidigt förmodligen kommer behöva vila så fort han sover. Lite efter 12 ska jag packa ner bebis igen för att hämta Lova. Tillsammans hinner vi hem och vara hemma i bästa fall 45 minuter innan jag måste packa ner bebis och klä på lova för att hämta hem Theo från förskolan. Jag fattar inte hur detta ska ge någon form av livskvalitet överhuvudtaget? Varken för mig eller barnen? Bara på och av med ytterkläder för att lämna och hämta syskon halva dagen. Fine när det är varmt och man kan cykla eller gå i skönt väder. Men vinter och snö? 

Många frustrerade tårar ikväll 


Sommarhelg

Matilda har äntligen kommit hem från skotland, och detta firades med middag hos mamma och pappa i solen. Barfota barn som lekte på gräsmattan, stod på händer, flög drake och spelade boccia. 


Lördagen spenderades på Liseberg i ännu mera sol. Glada barn fick hämta ut årets guldpass, och både åkte och spelade på lyckohjulen. Favoriten va nog ändå lekparken överst i parken. Vi har aldrig varit där innan, jättemysig verkligen! Båda barnen åkte alla attraktioner själva, förutom slänggungan för den va även Sebastian sugen på. Vilket han ångrade efteråt när han va illamående och yr. En underbar dag var det iallafall! Avslutades hemma i trädgården med gårdens alla barn på studsmattan. 


Hos oss

I helgen fick vi äntligen fram utemöblerna. Altanen är färdigoljad och jag gillar färgen som kom fram. Innan var den mossigt svart. Nu väntar vi på att det blir grönt och fint och hängväxterna runt staketet ramar in. Bordet ska oljas igen och i krukorna ska sitta blommor och kryddor. 


I veckan kommer också två nya krukor som ska sitta på den grå väggen brevid spegeln i vardagsrummet. Hatar när väggarna ekar tomma. 


RSS 2.0