Halloweenfirande

Mina söta små skelett-häxor. Lova var som vanligt på uselt humör på morgonen och Theodor va lika glad som vanligt. Han sprang in till bilarna innan jag knappt hunnit få av dom kläderna. Hoppas dom hade en mysig dag! Det doftade popcorn och clementin, blåstes ballonger och pyntades för fullt när jag lämnade. Eftersom jag jobbat och kom hem 20.30 så har jag inte hunnit träffa dom mer. Nu måste jag sova för T höll oss alla vakna ett antal timmar inatt och det börjar kännas i ögonlocken! Godnatt vänner, imorgon är det äntligen fredag!



And then there was light

Äntligen en vettig elektriker. Jätte go kille, snabb pålitlig och punktlig. Idag har han fixat element i Theos rum och kopplat i spottarna över diskhon som varit urkopplade i ett antal månader. Det är en skön känsla att få lite ljus i köket nu när det börjat mörkna snabbt ute!




Recept och sug

Jag har mina perioder där jag tycker matlagning och bakning är tråkigt och oinspirerade. Inget känns gott och tiden finns inte att göra något avancerat. Sen vänder det och så vill jag laga och baka massa roliga och nyttiga saker. Igår kväll satt jag länge och bara bläddrade genom massa härliga recept. När jag väl börjar är det svårt att sluta! På listan står krispiga sötpotatis-kroketter, nytt recept på bananbröd, nyttiga chokladmuffins och kanske min vanliga morotskaka. Det finns så mycket mer jag vill hinna, men snart åker vi till Egypten och innan dess är det lågkalori-diet som gäller. Hej bikini!





Full upp

Ledsen att bloggen blir lite lidande när det är mycket som händer här hemma. 

Vi håller på att pilla på det sista som ska bli tack-kort för bröllopet, håll ut det kommer snart dimpa ner i brevlådan! 

Mycket annat händer också, elektriker som inte dyker upp, annan elektriker bokad tills imon, läkarbesök, nytt köksbord på väg in i vårt hem, sorterar kläder och vinterkläder, bråkar med min arbetsgivare om lön/skuld vilket tar på krafterna och på psyket. Vill inte gå in närmare på det sistnämnda förrän det fått en lösning men jobbigt är det! 

Barnen är iallafall goa och glada och friska! 


Kliar i fingrarna

Alltså jag blir GALEN när Sebastian pratar i telefon. För det första hatar han det och blir obekväm, oavsett vem han pratar med. För det andra så kan han verkligen inte vara stilla!! Han pillar och grejar, studsar bollar, leker, står på ett ben, går flera varv runt trädgården. Blir galen!! Fler som känner till detta beteende kanske? Denna bilden var ju bara en helt perfekt beskrivning!



Nojigheten berättigad!!!!!!

Här kommer en bekännelse från en med bacillskräck. Jag hatar offentliga toaletter. Jag nuddar aldrig någonting som har med offentliga toaletter att göra. Jag har inte vart inne på en flygplanstoalett sen 2005 (till Brasilien) trots flera långresor. Jag nuddar ogärna ledstänger, rulltrappsräcken med mera. Jag får smått panik när dottern behöver kissa och det endast finns offentlig toalett utan möjlighet att kissa ute. 

Med detta sagt.. Ebola härjar nu som alla vet om. Vi ska till Afrika om 2 veckor. Pga av en viss kär vän (känn dig träffad) är jag otroligt nojig över just flygplatser. De har connecting flights från hela världen och vem vet vilka sjukdomar som kan resa runt? Jag var alltså tydlig med min make att han får absolut inte nudda mer än han måste och absolut inte fundera på att sitta ner på en toalett. Denna diskussion hade vi under mellanlandning i Bryssel, varav han dumförklarade mig totalt. 

På hotellet två dagar senare strötittar jag på amerikanska nyheterna. En man har drabbats av ebola i new york. Jaha usch de va sorgligt, tänker inte mer på det... Några sekunder senare berättar dom att han några dagar tidigare flög och mellanlandade i BRYSSEL. Om inte samma dag, så iallafall otroligt nära oss. 

Med detta vill jag ha sagt: det är ingen fara för han hade inte börjat visa symptom MEN världen är inte så stor som alla tror. Man ska ha respekt för baciller och bakterier. Vad är oddsen att vi befunnit oss på samma flygplats som en med ebola? Förmodligen små, men det hände!!!


Sista dagen

Imorgon bär det av hemåt igen. Hem till små saknade troll! Och jag vet tre katter som kommer bli överlyckliga, dom hatar verkligen när vi är borta! 

Igår tog jag mig en låång promenad längs stranden till ett shoppingcenter som lockade. 1h 45 minuter senare hade jag rätt goa skavsår! Men otroligt fin väg dit och det fanns oändligt med affärer! Kom därifrån efter en utsökt lunch med ett antal kassar :) väl hemma tog vi ett dopp i jaccuzzin precis när solen skulle gå ned. Efter lite bastu och dusch gick vi ut på stan. Denna gång riktigt goda grillburgare!





Idag har jag legat på stranden hela dagen! Läst min bok och bara njutit av solen, tillsammans med en stor fruktsallad. I början var det lugnt och skönt och sen fylldes hela stranden snabbt. Nu i efterhand tänker jag att jag borde smörjt mig, röd som en kräfta! Snart Ut och äta.. Ikväll kanske jag ska våga mig på en paella?





Living life

Här njuts det för fulla muggar och tid att uppdatera finns inte riktigt, eller prioriteras inte iallafall :) jag sov ut riktigt ordentligt idag och vaknade till strålande sol och typ 26 grader varmt. Svensk sommar när den är som bäst typ. Utanför dörren ligger Las ramblas och det är livat och roligt med affärer, mat och små marknadsstånd. Jag gick ner till gymmet direkt när jag vaknade, lite ovetande om vad som väntade. Ja men visst, hur svårt är det att träna med en dator/tv inkopplad till varje maskin? Lyxigaste gymmet där jag knappt fattade hur saker fungerade, men jag fick igång skärmarna och kunde ta en löptur på bandet till nyheterna. Gratis handdukar, vattenflaskor, hörlurar med mera fanns självklart. 

Upp på rummet, duscha och ut på stan. Tänk om man vore gjord av pengar för hjääälp vilken shopping. Skulle nog kunna gå hem med fler kassar än jag kunnat bära om plånboken tillät. Arbetsskadad som jag är så njöt jag av en tur i en matbutik också. 

Kvällen bjöd på en promenad ner till hamnen i solnedgång, underbar saluhall, tapas, sangria och slutligen trerätters middag på fin restaurang. Mätt och belåten!!!










På väg

Nu åker vi! Vi får väl se om vi kommer hem igen... Lufthansa känns ju inte som ett säkert kort precis



Ombokad och klar

Detta är vad som väntar oss. Ska bli så skönt. Packar träningskläderna och badkläder och tänker njuta så mycket som det går. Vi blev ombokade på ett annat plan. Vi är framme senare än tänkt, men vi får åka iallafall :) 








Irritation

Hade en jätte bra dag i lördags med min fina vän Louise och senare Jennie, Emelie och Frida. Men just nu orkar jag inte skriva om det, för jag är så galet irriterad och ledsen över lufthansa och deras jävla sätt. Lite innan 21 idag söndag får vi sms att vårt flyg är inställt på tisdag till Barcelona. Det är strejk just hela tisdag. Meddelande om att man måste boka om under söndagen för att det inte ska kosta massa extra. Lufthansa Sverige är stängt. Ticket är stängt. Lufthansa Tyskland och England är överbelastade pga strejken. Så vad gör vi?? Vänta och se vad dom säger imon på lufthansa när dom öppnar. Men jag gissar att jag måste ställa in mig på worst case scenario. Sebastian åker men inte jag, han måste ju dit på konferensen. Hejdå 5stjärnigt hotell på la ramblas med spa, wellness, sauna och massa lyx i överflöd. De va ju ändå för bra för att vara sant.. 



Kan du vissla Johanna

Lilla tösabiten har nu lyckats lära sig själv att vissla. Jippiii? Visst blir man stolt att hon tränat så ihärdigt utan att ge upp, och lyckats lära sig så tidigt. Men.. Vid matbordet, vid läggning, mitt i konversationer. Lite lite börjar de gå på nerverna! Men de e nog bara i början hon är som mest ihärdig. Extra roligt tycker hon det är att berätta "inte ens min farmor kan vissla, ja kan lära henne sen"




För bra för att vara sant?




Ny och bäddat

Underbara säng. Nytt överkast och sängkappa och där under ligger förutom en skön madrass, en 5cm dunbädd. Känns som en hotellsäng, kanske därför jag sover så tidigt varje kväll nuförtiden :)



Gott och lätt

Idag blev det linssoppa till middag. Varje gång jag gör den så tänker jag att detta borde jag göra oftare. Såå gott och lätt och nyttigt! Ska nog banneme göra det oftare! Ursäkta att jag är lite lagom tråkig det senaste. Men igår gick jag och la mig kl 19(!!!) och idag är jag i säng 21,30. Mormor-varning på mig, men mår man inte okej i kroppen så måste man sova för att orka jobba. Imorgon börjar jag inte i butiken förrän 08, sovmorgon ju :) 

Recept:
3 grovhackade morötter
2 lökar 
Stek och fräs i stor kastrull med olja och lite vatten. 

Häll på:
2 burkar krossade tomater 
2 grönsaksbuljonger
3-4dl vatten 
2 pressade vitlöksklyftor 

Koka tills morötterna är mjuka, ha sedan i 2-3dl röda linser i 5 minuter och lätt matgrädde (4%fett har jag) 
Mixa allt och krydda med salt, peppar och oregano. Tjock och krämig soppa som toppas med lite grekisk joghurt och ackompanjeras av färskt bröd för den som vill. Mumsfilibaba



Dagar att se fram emot

Det är mycket på kalendern just nu och det gäller att klippa och klistra för att få allt att funka. Passen är färdiga och ska hämtas i stan, jobba jobba jobba, försöka hinna träffa Anna. På lördag ska jag äntligen bruncha med Louise och fira hennes 30års dag. Måndag kommer nån fiberinstallatör och det ska packas för på tisdag åker vi till barceloooona!!

Här ligger jag

Med benen högt. Mår inte så bra och har redan lagt mig för att sova. Det blev en ganska avdankad söndag som kändes mer som en måndag. Jobbade 8-14 så halva dagen försvann liksom. Hemma gjorde vi vinter i trädgården och städade bort utemöbler och grillar. Barnen har lekt ute större delen av dagen men trots det är Theo fortfarande vaken och bygger lego med sin pappa framför fotbollen. Jag låter dom hållas, för här ligger jag gott helt själv i sängen. Ny vecka imorgon, nya tag. Hoppas på att må lite bättre så att jag klarar av att jobba!

Ett stort grattis till världens bästa Louise som fyller 30 idag. Snygg som 20! En fin vän som alltid finns där utan att döma. Som stöd i motgångar och som glädjen i medvind. Mycket kärlek ❤





Storasysters

Ljust tunt tyg med rosa ljusgul och grå inslag. Grå ärmar och luva, rosa muddar. Dragkedjan går hela vägen upp vilket egentligen va de enda som Lova verkligen älskade!!




Fartfylld dag

Idag tog vi skruttarna till badhuset, jag och Jennie. Istället för Åby blev det Frölunda simhall. Ett lite äldre och slitnare alternativ, men barnen hade nog desto roligare. Varm och skön pool i precis rätt djup. Barnen kunde gå (slänga sig) omkring som dom ville, åka rutschkana och busa med boll och anka. Som vanligt är min son helt galen och vild i vattnet. Noll respekt för djup eller faror. Hoppar i utan att tveka, slänger sig ner för rutschkanan, dyker i med hela huvudet utan att ens fundera över det. Roligt att se lyckan, men mammahjärtat är ju alltid lite nervös. Han lyckades dessutom gå rätt ut på den enda lilla delen som var 1,2m djup. Rätt ner, men inte blev han ledsen för det (när jag fiskat upp honom i lätt panik). 

Här är resultatet av syandet också. En onepiece! Storasyster väntar på sin :) 





Sy-mode

Jag är just nu inne i ett sy-mode. Jag tänker ut vad jag ska göra innan jag somnar på kvällen, åker o shoppar tyg, och sen sitter jag där. Fast! Skönt också för jag kan lägga bort maskinen nån vecka i taget och göra annat, sen ta upp den och snöa in igen. Ikväll blev de nytt till Thoedor. Har aldrig provat att sy liknande, visar imorgon så fort jag gjort sista touchen. Ser dock att den är för stor, men hellre det än för liten :)
Nu ska här sovas för imorgon väntar äventyr med Jennie och Vincent! 


Alltså allvarligt talat?


Detta är inte humant! Inventering här kommer jag! Zzzzz

Nytt skapande

Dagen har varit allt annat än lugn. Kaos inuti, ångest, tankar som bara snurrar. Vill inte gå in närmare, men jag känner en stor tacksamhet för min familj och mina nära kära. Ibland blir livet och vad man faktiskt har, verkligt. Man tänker inte tillräckligt ofta hur skört det faktiskt är.. 
Försöker vila, men det går sådär. Tänkte jag kunde visa min senaste kreation. Äntligen ett par mysisar som passade lilla damen. Lämnar med mening sömmarna synliga, tycker de e lite fint :) Nästa får bli till Theo, måste bara ta mig iväg o handla tyg!





Födelsedagspresent

Vilka härliga dagar. Solen lyser och det känns nästan som vår i luften. I födelsedagspresent fick jag en natt på Varbergs kurort tillsammans med mannen, och den har vi nu utnyttjat. Vi inledde med en lång promenad längs havet i det vackra vädret. Bara strosa och njuta. Vi hamnade vid Varbergs fästning och stannade på ett mysigt café där vi åt pizza och drack vin. Jag har inte ätit pizza på evigheter men denna var nog den godaste jag ätit! Väl tillbaka på kurorten vilade vi oss lite och gick sen ner i morgonrock och tofflor till spa-avdelningen. Uppvärmd saltvattenpool, kallvattenpool, jaccuzzi, och olika sorters bastu. Middagen på kvällen var nog utan att överdriva den bästa buffén vi nånsin ätit. Jordärtskocksoppa, kallskuret, fläskfilé, färska räkor för att bara nämna något.

Höjdpunkten var att slappna av på rummet, och kolla igenom alla 1100 bilderna från bröllopet som äntligen levererats av fotografen. Såå roligt att få se bilderna på alla gäster och alla vinklar vi själva inte sett innan! Utvilade och otroligt mätta efter frukostbuffe åkte vi hem till våra troll där hemma. Fick då veta att lova utan problem sovit hela natten utan blöja. Hon har det senaste vaknat på natten och velat gå på toa istället för i blöjan, vilket vi självklart uppmuntrat. Men vi trodde nog inte hon skulle klara helt utan! Duktig stor tjej! Nu ska jag lägga mig brevid henne och gosa till hon somnar. Hoppas ni haft en lika bra helg!







Fullt ös

Har inte blivit mycket blogg det senaste, det har varit ganska fullt upp. En man som är sjuk och hostar (läs: tror han är döende), barnen har varit på gränsen till dåliga men iallafall på dåligt humör! En 3år-trots och en 1,5. Underbart! Jag har jobbat i butik denna vecka också, vilket innebär tidiga morgnar och tidiga kvällar med för den delen. Inget slår nästa vecka då jag BÖRJAR 05,30 i Alingsås. Fy tusan jag blir redan trött av tanken. En solig hösteftermiddag lyckades jag få några små foton på mina bebisar. Som aldrig annars vill vara med på kort. Jag har bara hunnit med några av bilderna, har sisådär 20 på lager, även godingar från sköna sommarkvällar som jag inte hunnit med. Stay tuned







Rulla rulla liten bulle

Efter en sväng till passpolisen med trötta barn idag, åkte vi hem till mamma och bakade bullar. Lova fick baka egna bullar och skulle absolut stoppa i små chokladbitar och göra precis som mormor. Resultatet blev chokladbullar med mandelmassa och vaniljkräm. Sååå gott!!! 




RSS 2.0