Bebismage

Idag har jag äntligen fått tid att träffa Louise och magen. De va längesen nu och vi har sagt i 8-10 veckor att vi måste fota bebismagen. Snart är det dags men vi hann :) 





Lova har sovit genom hela nätterna ett tag nu. Innan har hon vaknat till lite oroligt, men inte längre. Nu kommer hon in till oss runt 7-8 på morgonen. Häromdagen hade jag tydligen fräst lite nyvaket åt henne att om hon ska komma in så får hon lära sig att ta med nappen för den orkar inte mamma hämta varje gång. Imorse smög hon in och petade på mig "mamma jag tog med min napp och en nalle till mig och en till Theo, jag glömde inte". Sötnos va dåligt samvete jag fick att jag fräst på henne. 



Röd är dagens färg

Det bränner på hela kroppen. Plugga i solen var ju helt underbart skönt, men så här i efterhand borde jag varit lite försiktigare. Röd som en kräfta. 

Däremot finns de inget så motiverande som att ta på bikinin. Usch usch usch, dags att ta tag i träningen igen! Hann med en sväng på gymmet idag, men det var allt för längesen. Skärpning. Måste säga att hallspegeln är väldigt snäll av sig, verkligheten är mycket plufsigare 





På tal om sommar

Man vet ju att vår och sommar är påväg, men en dag som denna med stekande sol, så lyckas jag inse att barnen inte har några sommarkläder alls. Inte Theodor iallafall, han äger inte ens ett par kortbyxor. Lova har ju klänningar som hon kan ha utan byxor under, men lilla mannen han fick springa i blöja han. Ångesten när man inser att man ska skicka barnen till dagis i alldeles för varma kläder. Skäms på denna mamman

Sommar och sol

Skrev precis ett väldigt långt inlägg som försvann, suck igen. 

Vi har iallafall haft en underbar dag. Sol från morgon till kväll. Lunch och fika på uteplatsen, glada barn, klippt gräset trimmat och rensat lite ogräs, hälsat på Eivor&bengt och bara tagit dagen med ro. Det är så skönt när barnen kan springa ute och bli riktigt gott trötta. Vi hann inte ta fram grillarna men dom åker garanterat fram till veckan! 




Igår bjöds det på grill hos Jennie och gabbe i sällskap av Henrik och Angelica. Mycket trevligt och framförallt skönt att umgås med vänner. Vi har varit dåliga på det de senaste! Ändring ändring!!

Suck

Var hos läkaren idag. Coccygodyni är min senaste diagnos. Det räcker liksom inte med whiplash och 6% invaliditet i knäna. Lite lagom depp nu. Återkommande inflammationer i svanskotan som kanske aldrig gör över. "Du får väl bära med dig en sittring" aldrig, skjut mig hellre!!!

Iallafall. Natten har varit lite tuff, dels trött från tysklandsäventyret och sen tränar vi Theodor på att kunna sova utan mammas tuttenapp. Han va inte alls glad i den idén. Det gick iallafall över förväntan!

Tyskland

Efter mycket om och men så bar det iväg till Tyskland kl 04 inatt! Jag la mig redan kl 20 med barnen igår och Sebastian sov i bilen till Trelleborg. Nu väntar vi på färjan. Fick se en otroligt vacker röd soluppgång över de gula rapsfälten, men det gör ju sig aldrig lila bra på bild. Skrämmande vilken skillnad det är i naturen, här är våren kommer med gröna träd och åkrar. 





Påsk

Nu är påskhelgen snart förbi. Vi inledde med påsklunch hos familjen Lindoffer i Landvetter och åkte direkt därefter till Åmål. Solen har lyst på oss hela helgen så underbart. Vi har målat påskbrev, gått i påskparaden, ätit god mat och lekt och busat massor utomhus i solen. Lova älskar verkligen sina sysslingar Amanda och Alice. Det skiljer typ 8 år på dom, men hon får vara med och busa ändå. Idag var det middag hos hallings och imorgon avslutar vi med lunch hos min farmor. Verkligen fullbokad helg!








Stolt mamma

Lova är så duktig med toabesöken. Hon har aldrig blöja längre förutom natten och de går hur bra som helst. De händer olyckor ibland på dagis, men då har hon oftast redan sagt till men bara inte hunnit till toan. Ikväll var en stor kväll. Hon vaknade precis och ropade på pappa. Hon ropade att hon behövde kissa, tog av sin torra blöja, kissade på pottan och somnade sen om. Ledsen om detta är uttråkande för vissa, men för oss är det stort. Så stolt över det lilla trollet!



Firande

Idag var det som sagt påskfirande på dagis. Den lilla damen vaknade på helt fel sida och var inte alls sugen. Som vanligt blir hon tokig när jag tar fram kameran dessutom. Söt var hon, trots de sura minerna. 



På eftermiddagen blev det firande av mamma/mormor. Vääldigt god mat och efterrätt, lite paket och glada barn = lyckad kväll. Kl 22 kom båda barnen i säng, helt slut. 




Tisdag

Idag var en helt vanlig tisdag. Inget speciellt alls men ändå en bra dag. Tränade med Oskar, vilket var en helt ny sorts träning för mig. Mer armar och lyft. Lyckades med pullups på monkeybarsen vilket jag är otroligt stolt över. Nästa gång vill jag klara fler :) vi åkte även en snabbis till Eivor och Bengt för att låna lite kläder. Imorgon ska ni få se på fina påskbarn, då det är firande på dagis! 




Lite bilder

Mina små gryn vill vara med och träna. Lova tycker det är väldigt roligt, gör sina söta rörelser och vill gärna att vi ska ha på mössens julafton. T skrattar och snurrar litegrann. Trevligt med sällskap under träningspassen :)









Lördag är gott

Lördag är inte lördag utan nåt gott till kvällen. Idag blev det rödbetschips, otroligt goda!! Passade även på att göra mina dadlar med mandel, hemmagjord mandelmassa och mörk choklad. Nyttig jordgubbsglass blev det också. Ett glas vin och Suits, så var kvällen perfekt :) 




Det var en bra dag! Härlig promenad till centrum så barnen fick handla godis. Stannade och lekte på den nya lekparken med kusinerna. 


 Vi hann även med en sväng till Eivor och Bengt, tillsammans med en stor del av släkten :)


Utslag och sår

Lilleman lilleman. Han kan aldrig hålla sig hel. Varje dag är det nåt. Näsan skrapas upp, bula i pannan, skavsår, rivsår med mera med mera. Dessa sår tycks aldrig läka. Inte konstigt, en tripp till farbror doktorn visade att han har stafylokocker och därför läker det inte. Plupp fick antibiotika, men jag är lite kluven. Han har kräkts av den två gånger nu. Får se hur han reagerar imorgon, annars kanske jag får ringa och be om annan medicin. 

Idag har vi fixat och mailat om menyn till bröllopet. Vi vill ändra lite i rätterna och byta lite tillbehör till både förrätt och varmrätt, så nu inväntar vi svar. Vi har också börjat räkna på mängd dryck/alkohol som behöver inhandlas. Jag och mannen åker till Danmark och shoppar loss den 23e :)

Jag har lagt om min träning lite. Senaste 2 månaderna har jag gjort ca 4 pass á 1,5h i veckan på gymmet. Det sista nu har jag dragit ner till 2ggr/v, och istället träna hemma högintensiva pass och kettlebells varje dag. Ska bli intressant och se om det gör någon skillnad! Största skillnaden hittills är väl grym träningsvärk i rumpa och ben var och varannan dag. 

Imorgon ska vi promenera med barnen till affären och en sväng till lekplatsen på förmiddagen. Förhoppningsvis är det fint väder! Sen blir de nog mest fixande här hemma. Väggar i theos rum är long overdue!

Nä nu slocknar jag! Natti natt 






Depp-paus

Inte kan man alltid vara på topp och på bra humör. Mycket som tar emot nu och jag är mest sur och nere hela tiden. Men.. Till lite trevligare saker. Måste bara berätta att min älskade stora dotter inte har haft blöja på fyra hela dagar!!! (Förutom på natten förstås) är så stolt över henne!! Hon var egentligen helt pott-tränad i somras, men så blev hon magsjuk en längre period och då blev det tillbaka till blöjan. Mitt dilemma är nu: jag är galet stolt och glad att hon lärt sig, även hon själv är stolt. Men jag har ju sån toalett-fobi och kan inte låta bli att rysa vid tanken att hon klättrar upp på toan på dagis (Vem vet vart hon sätter händerna och vem ser till att hon tvättar dom ordentligt), och när vi är ute i affärer måste hon gå på publika toaletter. Nudda vid publika toaletter. Rysningar!! Äsch sån är jag, jag måste jobba på detta känner jag




Ny växel

Här hemma har det blivit ordning på ätandet. Sebastian har även han insett att några kilon måste ryka innan sommaren. Jag har inhandlat kettlebells som vi tränar med hemma, 12 och 16kg. Idag tog vi före-bilder och han verkar ganska taggad att lyckas denna gång. Det finns nog ingen med större sötsug än han! Hans diet (kommer inte ihåg vad den kallas) går ut på att äta protein tillsammans med bönor och gröna grönsaker. Och inget annat. Ikväll har han lagat massa lunchlådor och stått i :) 
Så nu lagas det 3 olika middagar här hemma om kvällarna. Jag är inte så förtjust i bönor, men äter mycket kvarg även i matlagning. Wokad zucchini är en ny favvo! Och sötpotatis-pannkakor förstås! 



Planering går framåt

Idag träffade jag filmteamet som ska filma våran dag. Kemin var väldigt bra vilket är otroligt viktigt. Dom ska ju liksom vara med closeup i alla förberedelser och personliga ögonblick. Kommer bli jättebra detta, bara vädergudarna är på vår sida :)

Mindre roligt är ju att bilen återigen är döööd. Nu har vi givit upp alla försök till återupplivning, och lämnar det till verkstaden. T tyckte iallafall att den stora bärgningsbilen var oerhört intressant! 




Trevligt besök & väldigt mycket mat

Idag har vi haft besök av familjen Lindström/Bäckström. Det blev amerikanska pannkakor och fruktsallad till kaffet och en massa bus både inne och ute. Lova var ovanligt blyg och grinig i början, men Dora tv mjukade upp henne till sitt vanliga jag. Ute åkte dom runt på Bobbycar, twistcar, cykel och trehjuling. Full fart! 





Nu ligger jag och barnen i sängen efter 17-rätters middag. Herregud att vi orkade så mycket. Först var det lite mingel och tårtsmakning i festlokalen, vilket var väldigt trevligt. Nu fick vi ju ytterligare en chans att se lokalen och planera allt. Och oj så goda och fina tårtor. Steinbrenner&nyberg var väldigt proffsiga och kunniga! Vi är dock lite oense om vilken smak det blir på tårtan, men någorlunda överens om utseendet. 




Maten var också god. Det var ett roligt upplägg att få in 17 olika rätter på löpande band. Det var inga små rätter heller! Restaurangen var mysig och duktig personal. Vi har nog ett hum om vad vi ska välja för mat, men inte helt spikat. 

Nä nu måste jag få lilla damen att somna! 






Besatt

Suits. Denna gudagåva till mänskligheten. Kan inte sluta titta och Sebastian är likadan. Har ni inte sett serien innan så är jag avundsjuk, ni har ju flera säsonger att se. Nu suger vi på karamellen och försöker hålla oss till ett avsnitt per kväll. Ååååååh




Onsdag men känns som måndag

Denna veckan har gått otroligt fort. Imorgon är det redan torsdag och snart helg! Helgen är som vanligt fullt upp och även dagarna innan dess. Idag fick jag iallafall goda nyheter, då mitt försäkringsbolag äntligen dömt klart mitt vänstra knä. Även vänster knä får alltså 3% invaliditetsnedsättning. Så skönt att det är klart, jag har ju ändå hållt på fram och tillbaka sen juli 13'. Riktigt klart är det heller inte, då mitt andra försäkringsbolag också skall bedöma, men det blir bara en bonus ifall de bestämmer sig för att punga ut nåt. 

Idag var det progress mätning. 8 veckor av träning på gym, innan dess "bara" periodisk fasta och enstaka promenader. Jag är lite besviken, då de första 4 veckorna visade så stora skillnader. Nu var det inte lika wow, men oavsett så känner jag ju att kroppen förändras. Vikten är dock densamma. Ca 58,5kg. Kanske är jag redo vid nästa mätning om 4 veckor, att visa er framstegen på rumpan ;) vill ju inte nakenchocka er och förstöra eventuell aptit. 
Ena före-bilden är lite mer än ett år sedan, en månad efter T föddes. 




RSS 2.0