Ny resa

Jag börjar redan nu planera min "resa" i januari. Min andra resa i mitt liv. En gång innan har jag lyckats förvandla kroppen mer än bara tillfälligt. Jag ska lyckas igen! Jag känner mig tillfreds med alla kilon, endast för att jag ser fram emot att skaka av mig dom! Tills dess äter jag som en normal människa (pasta, bröd och fett). Sebastian kommer göra mig sällskap på resan, för tillsammans är vi starkare. Vi pushar varandra och anstränger oss för att ge den andre tid åt träning. Jag planerar i mitt huvud hur jag ska äta, vilka olika måltider jag ska laga, hur många kalorier och hur jag ska äta när jag jobbar. Balans är bästa metoden. 




Tills dess som sagt: idag världens smaskigaste grönkålslasagne! Vi äter allt med grönkål denna tiden på året. Pajer, stuvningar, timbaler m.m. Hojta om ni vill ja recept, för GOD är den!! Saftig och smakrik!!!









Bästa underhållningen

Barnen har upptäckt dans på tvn! De står framför och härmar rörelserna. Övar koordination, motorik och har roligt samtidigt. Allt från Frost till gamla klassiker. Man blir riktigt förvånad över hur duktiga dom är faktiskt! Iallafall Lova, och Theo hänger med så gott han kan! Tips tips till alla där ute med barn som har spring i benen under regniga dagar 




Mammakärlek

Jag har en liten son som är upp över öronen förälskad i sin mamma. Pappa duger inte alls! Han är så go så jag blir helt tokig! Han smeker mitt ansikte när jag sover, pussar mig och vill kramas och mysa mest hela tiden. På morgonen kryper han tätt intill och bara njuter. När jag somnat på soffan klappar han mig försiktigt i ansiktet. MEN.. Nätterna!!! Nätterna tar livet av mig. Han är så mammig så det är liksom inte ens nån idé att Sebastian vaknar. Jag försöker desperat undvika honom för att få sova, men han följer efter mig från en säng till en annan! Jaja, mysigt är det iallafall! Men det förklarar lite varför jag somnar på soffan nästan varje dag, och ser ut som ett lik på morgonen! 





Är det inte det ena..

Får det lov att vara lite ögoninflammation?




Bildbomb












Jul

Tagit en liten julpaus både härifrån och ifrån jobbet. En välbehövlig semesterdag, som jag ironiskt nog spenderade själv med fyra barn.. Allt annat än lugnt kan man säga :) jag fick ändå pulat lite hemma mellan luncher, kisspauser, mellanmål, konflikter och smågnabb. 

Uppesittarkvällen har spenderats hos mamma och pappa tillsammans med min farmor och faster. Grönkålspaj, rödkålssallad, baconlindade dadlar och chevré-krustader. Glögg och julgodis. Gemenskap! Älskar juletiden, även om känslan inte riktigt infunnit sig ännu. 

Hoppas att ni alla får en riktigt fin jul. Ät er tjocka, skratta er trötta och älska alla era nära lite extra mycket. 









Mys med Oskar







New high

Jag älskar att vi är två om att lägga på lite vinterhull här hemma. Jag älskar att vi båda är okej med det, och tillsammans kör en omstart i januari. Vi har alltid lyckats bäst när vi gör det tillsammans och prioriterar varandras träning. Januari har alltid givit mig extra energi, inte för att det är en klyschig starta-pånytt-månad, utan för att alla storhelger är över. Allt godis är uppätet och alla bortbjudningar med kalorifällor minimeras. Det enda som händer i januari februari och mars är en och annan födelsedag! All fokus på träning och hälsa alltså!

Här ser ni Sebastian väga sig med Doris. Han var tvungen att väga sig med alla tre för att se hur stor mängd avmaskning dom skulle ha (och för att jag vägrade ställa mig på vågen). Turligt nog stannade den på tvåsiffrigt, men med minsta möjliga marginal... Jag har inte avslöjat något, men 99,9 kg är väldigt nära tresiffrigt :) 



Och sen kommer jag, efter en otroligt god grönkålslasagne. Skönt att veta att magen fortfarande reagerar på samma sätt mot pasta! 




Klyschiga familjen

Idag har vi klyschigt nog haft tacos-fredag här hemma! Barnen älskar tacos och vi hjälps åt att skära grönsakerna och duka fram. Grönsaker är annars inte alls poppis i mat, men när dom är mer involverade själva så blir det lättare att äta! 

Ett tips: vi sätter alltid påsklämmor i botten på deras tortillawraps. På så sätt kan dom lätt hålla maten utan att spilla och tappa ut allt innehåll!






Måste också bara berätta hur lyckligt lottad jag är som har underbara vänner omkring mig. Idag stod finaste jularrangemanget utanför dörren med ett kort. Tårögd och rörd. Stanna upp och tänk efter och inse hur viktiga vänner är, och hur mycket dom faktiskt betyder för en. Jag är lyckligt lottad 




Treåring

Det märks att lilleman börjar närma sig 3år. Trotsen blir värre och framförallt hans ilska. Ibland blir han så arg att han inte vet vad han ska göra. Han försökte liksom bita tag i badkaret förut, i ren panik-ilska. Han har egentligen aldrig varit så svår att handskas med, mer än att han är överallt på samma gång. Pillar på allt, leker med allt, provar allt, klättrar på allt och fruktansvärt envis! En sån unge man blir svett av att umgås med. 

Idag hade han fått en sån ilskeattack på förskolan. Han blev så arg att han skrek i 25 minuter, GALLSKREK. Han fick placeras i annat rum för att de övriga barnen inte kunde koncentrera sig. Sen vände han humör på en sekund, promenerade tillbaka till sin plats vid bordet och sa "Gina nu ska jag äta min macka". Konstigt att mina gråa hår blir fler och fler.. 






Spansk favorit

Idag lagade jag godaste middagen på lääänge! Dessutom är det första gången jag ger mig på det, men jag är så sugen på restaurang La Sombrita så ja va tvungen att försöka iallafall.

Paella med bacon och kyckling, soltorkade tomater, parmesan och tranbär 

Det går verkligen inte att fånga på bild hur gott det var!





Fotat

Idag har kusinerna varit på besök och då åkte kameran fram ur garderoben. Vi passade också på att klä våran bulliga lilla gran! Man kan säga att dom somnade gott när alla gått hem!








Tips

När jag känner mig nere eller deppig så finns det alltid ett klipp som får mig att skratta. Skratta så att tårarna bokstavligt sprutar! 

https://m.youtube.com/watch?v=1oP2i5gXOFU

Söndagsmys

Idag har jag spenderar kvalitetstid med min fina vän Bahar. Ord kan inte riktigt beskriva hur mysigt och skönt det var att bara få vara vi, promenera runt bland julgalna shoppare och strosa runt i en krispigt kall & solig julstad. En brunch på posthotellet fick avsluta dagen, innan vi rullade hem mätta och belåtna efter både skratt och gråt & en o annan julklapp inhandlad. 







Hur mycket fint finns det inte?? Skulle nog kunna köpa hela Klong kollektionen om jag vann på lotto! 




Fun facts

Roliga fakta om mig & min familj:

Theodor snarkar värre än en fullvuxen man. 

Mitt favoritgodis är romerska bågar och geisha. 

Vi äter alltid lång mysfrukost lördagar och söndagar tillsammans.

Jul är min favorithögtid. 

Jag låter inte mina barn leka med låtsas-vapen. 

Jag hatar att ge katterna blötmat. 

Jag vill ha en sladdis eller två om några år. 

Sebastian älskar att laga mat och baka, när tid finns. 

Jag är den av oss som grillar på somrarna medan Sebastian bakar rabarberpaj. 

Släkt och familj betyder otroligt mycket för oss. 

Lova och Theo sover i samma säng, trots att dom har varsitt rum. 

Våra katter är som våra bebisar, och är minst lika bortskämda som barnen. 

Jag går alltid och lägger mig först, ibland samtidigt som barnen. 

Det är Sebastian som säger förlåt 99% av gångerna vi bråkar. 


Den har kommit!




Känslosam & tacksam

Så här på kvällskvisten blev jag lite känslosam och tankarna virvlar. Det dyrbaraste vi har tas om hand av förskolepersonalen varje dag. När barnen är griniga, skrattar, gråter, snorar och trotsar. Dom hjälper, med ett enormt tålamod, min son att hinna till toaletten och klara av att vara blöjfri varje dag. Dom hjälper honom utan att döma eller visa negativitet, dom gånger då han faktiskt inte hinner till toan mitt i alla galna lekar. Dom hjälpte oss varje dag att leta genom min dotters avföring då hon svalt en stor plast-prisma. Utan att klaga. Dom tar hänsyn till barnens olika behov och personligheter och anpassar verksamheten och sina dagar för att tillgodose allas behov. Dom är SÅÅ viktiga. Jag tror inte att förskolepersonal får i närheten av den uppskattning och respekt dom förtjänar. 

Idag har jag köpt en julklapp till mina barns pedagoger på förskolan. Dom är värda varje ord! Tyvärr är bilden suddig, men det kommer bli en fin tavla när den kommer på posten!




Husmor

Idag känner jag mig otroligt huslig måste jag säga! Jag har rullat och stekt 1kg köttbullar. Gjort min första hemmagjorda risalamalta, bakat dadelbiskvier & müslikakor, förberedd pepparkakshus till barnen och städat & tvättat! Imorgon väntar nämligen finbesök då Jennie & Louise kommer hit med barnen för julmys! 

Idag är ännu en fin dag, för idag har nyaste bebisen kommit till världen! En liten Sigrid välkomnas till barnaskaran bland våra vänner ❤️ 




Håller tummarna

Vi kämpar på här hemma med sovrutiner! Efter deras långa veckor med sjukdomar, så har det liksom inte blivit sig likt. Dom vaknar ofta på natten, hungriga och ibland ledsna. Det är mamma och endast mamma som gäller. 

Vi vet sedan innan att Lova brukar anamma nya rutiner om hon vet att andra gör på det sättet. I helgen berättade Charlie att hon somnar själv i sin säng när hon lyssnar till cd-sagor. Vi tog tillfället i akt och provade. Ikväll är andra kvällen i rad som barnen somnat själva till bamse på cd-spelaren. Visst, T har varit så trött att han knappt hunnit äta vällingen, men Lova har varit helt vaken när vi lämnat rummet. Håller alla mina tummar att detta ska funka framöver! 

Nu måste jag få lite skönhetssömn inför ytterligare en dag med ombyggnation av butiken på redbergsplatsen!




Andra advent


Bilden summerar ganska väl även denna helg! Swish så var den borta. Idag blev en sån där slapp slapp dag, där vi sov till 10, åt frukost till 12 och sen vilade lite till. Vi fick ett snabbt spontanbesök av Jennie gabbe och Vincent, men annars ganska händelselös dag. Pyjamasen åkte på imorse och åkte av nu! 

Det känns att det är december, trots att snön inte alls vill visa sig. Dagarna är mörka och frukostarna långa och mysiga. Tända ljus, doften av vört och saffran, adventskalendrar och förväntansfulla barn. Jag tänker pausa min vikt-resa tills 2016 ringts in! Planen från början var ju att kämpa på under november och sluta upp med kaloriräknandet under december. 4kg blev ju resultatet på en månad, så nu kastar jag handduken för en stund. Vem vill gå miste om lussebullar, julbord och choklad i alla dess former? Förra året missade jag allt detta, eftersom bikinin skulle på några dagar efter jul. 

Hoppas ni alla haft en fin andra advent!






Lördag deluxe

När mannen är borta på galej:

Lägg barnen i tid. Köpa en liten godispåse till bara mig själv, släng i rotfruktspommes i airfryern och skölj ner med den godaste Froosh - banan/kokos/ananas!! Sätt på en ny serie på tvn och bara njut! (Tills nån av barnen vaknar)

Idag har vi också hunnit med att mysa med nyaste bebisen i släkten. Hon har hunnit bli 4 veckor, men eftersom vi varit sjuka så har vi hållt oss borta! Lova var mycket fascinerad, och lite skrämd av hur liten hon faktiskt var! Första frågan brukar annars vara "kom denna bebisen ur snippan eller ur en lucka i magen?" 







Favorit i repris

Och med denna bild gott folk, säger jag godnatt för denna fredag. En härligt gosig svullen gluten-mage som fått lite väl mycket fredagsmys. Min enda tröst är att den är förmodligen som bortblåst imon bitti :)  dom som säger "åh jag saknar faktiskt min gravidmage ibland" -jag kommer aldrig någonsin behöva känna så, för den hälsar ju på lite titt som tätt och påminner mig att jag borde ta tag i träningen och kosten lite bättre!




Önskelista

Önskelista från Zara!!!







Åren går




Zzzzz

Igår hade jag nog den tröttaste dagen på många år. Jag hade svårt att stå upp, stjärnor för ögonen när ja reste på mig, yr och bara otroligt trött i kroppen. Det var lite dålig tajming eftersom vi var hemma hos mamma och julbakade. Såå mysigt, även om jag mest vart liggande på soffa och golv. Barnen var jätte duktiga! Lova gjorde fina lussekatter och T stor brevid och plattade dom till pannkakor :) 

Väl hemma så sov jag mellan 18.30-06.30. Välbehövliga 12h sömn!!! 





Vägning

I stressen och den konstanta sömnbristen missade jag att väga mig igår! Det fick bli en onsdagsvägning istället. 

Resultatet blev -0,3kg med en total nedgång på 4,0kg. Jag måste säga att jag är faktiskt nöjd. Just nu är jag nöjd bara jag lyckas hålla vikten året ut. All nedgång är ett stort plus. Min kropp är känslig, och så lite som jag får sova nu och så trött jag är om dagarna, så påverkas vikten direkt. Sen får vi inte glömma att det är december med alla dess lockelser! Det är något speciellt med jul ändå, det hör till att man blir lite rundare :) 




Julkalendern

Jag hade tänkt visa er en liten önskelista jag knåpat ihop när jag i min ensamhet när mannen är borta varje kväll. MEN, jag måste bara skriva: HUR DÅLIG VA JULKALENDERN?!? Jag är så besviken för barnens skull. Dom satt där så fint och så förväntansfulla, och frågade gång på gång "när ska julkalendern börja mamma?!" Så dålig att dom inte ens fattade att den börjat. Nä fy tusan, det får bli en repris av pellesvanslös jul varje dag framöver!

RSS 2.0