Ont om internet

Skulle jag skriva om min dag så hade det blivit en lång roman. Jag skippar det med en sammanfattning: det ska bli skönt att sova nu. 

Just det, impulsade lite förut. Hade lovat mig själv att om bilreparationen skulle bli en mänsklig kostnad så skulle vi unna oss något. Det är trots allt första gången typ NÅNSIN vi har två stadiga inkomster samtidigt. En av oss har alltid pluggat eller varit föräldraledig. Så de fick bli lite lull lull :) en 55" LG tv




Jo men visst



Jag är inte alls bitter! Tänk den som hade tiden till att bara lägga sig på soffan? Även om tid finns ibland så går det inte, jag får panik när saker är ofärdiga hemma, eller något behöver städas. Idag hann jag inte ens äta lunch på jobbet. Allt skulle hända på samma dag tydligen. Kassatunnlarna ville inte funka, dagsavslutet hade inte gått igenom, mina beställningar kom inte fram till lagret så jag fick göra om allt, kassan krånglade lite mer och sen va lunchtiden över. 

Men negativitet blir ingen glad av. Jag åkte hem och målade hela resterande taket!! Det känns SÅ bra, även om jag har en strykning kvar. Det händer grejer liksom. Ena bilen var på verkstad idag då avgasröret var helt av. Men vi blev inte ruinerade, för en gång skull var det överkomligt att laga den lilla hybriden :) 

Före:

Efter:



Snurrig morsa!!

Åh herre vilken dag! Detta är min "examinationsvecka" vilket betyder att jag själv driver Lerumsbutiken. Den är väldigt annorlunda jämfört med andra butiker så det är en utmaning! Iallafall, när jag kom till butiken kl 06 imorse så var det så mycket varor att vi knappt kom in på lagret. Hallelujah det va bara att kavla upp ärmarna och jobba tills svetten sprutade! 

Svettig och go stressade jag hem för att hämta barnen. Packa väskorna, lämna av lillebror hos farfar, ner med lova till simskolan, tvinga i henne mellanmål för att orka hela lektionen, vi hann tillome basta och ta en lång dusch innan o tvätta bort allt smink. Sen satt vi i våra bikinis inlindade i handdukar som två små fån! Det är höstlov?! Och inställt!!!! 

Jaha, det positiva var väl att vi inte blev SÅ sena till kusinen Ebbas 4års kalas. In i duschen igen, klä om till kalaskläder, sätta på mig ansiktet igen och iväg till ett delikat kalas. Riktigt god lasagne serverades innan tårtan och barnen lekte och busade! Behöver jag säga att jag kommer somna gott ikväll? 








Prova nytt

Det är väldigt upp och ner här hemma med välmåendet hos familjemedlemmarna. Stundvis är det riktigt tufft, och just nu är det pappan i huset som inte mår riktigt som han ska. Det blir långa diskussioner om livet, karriären och rutiner. Framöver kommer vi lägga upp dagarna så att jag hämtar barnen efter jobbet varje dag, och har dom själv fram till att dom somnar. Mannen får fria tyglar att jobba så mycket som han vill och behöver.

Eftersom jag oftast kommer lägga båda barnen själv, så försöker vi hitta en rutin som passar. Att först lägga den ena och sen den andra tar både tid och tålamod. Att dom somnar tillsammans i min säng är också lite no-no då vi trängs ihop fyra i en säng, och jag vill inte göra det till en vana! Istället har vi bäddat ut extrasängen i Lovas rum (Hemnes dagbädd) lite mer permanent. Vi kallar det för deras gemensamma säng och försöker få dom att uppskatta tryggheten i att sova tillsammans. Det är första natten nu, så vi får se hur det går. Det började iallafall bra när när dom båda somnade 18.45 utan minsta problem :)

Nu måste jag sova, klockan ringer 04.50!



Dagens Lidl-fynd = min nya pyjamas som jag kommer bo i all vaken tid (hemma)




Bävar

Jag bävar för när lova blir tonåring. Hon är redan nu en mardröm vissa dagar, speciellt mot sin pappa. Idag har jag jobbat, så han fick ta smällen själv. Det märks för han är helt slutkörd stackaren 




Myslördag

Idag har vi njutit av en helt oplanerad ledig dag! Vi låg i sängen till 9.30, masade oss upp och gjorde mysfrukost. När vi väl var påklädda för dagen var klockan redan 12. Och sisådär 15 stora båtar, bilar och flygplan hade vi hunnit bygga av lego. 

Barnen tog sina cyklar, och vi vuxna tog återvinningen och begav oss på cykeltur. Lova cyklar nu riktigt bra på sin 16tum cykel, även om det är svårare att hoppa av den utan att ramla på sidan. T passar då på att cykla på den mindre cykeln. Han kan fortfarande inte bromsa med tramporna, men han cyklar och styr helt själv! Passande nog bor det en mormor och morfar på vägen till återvinningen. En mormor och morfar som hade bakat äppelpaj och kokat kaffe! 

Resten av dagen åt vi lördagsgodis, målade med vattenfärger och byggde lite mer med lego. Theodor är inne i en lego-period nu. Det brukar växla periodvis mellan pussel och lego. 

När mamman lagade halloumi-panerad kyckling med friterade rotfrukter (airfryer) så fixade pappan elen till nya lamporna. Barnen tog tillfället i akt och målade överallt dom kom åt!






Effektivitet en fredag

Älskar!! (Jag vet etiketten hänger kvar, men ja va ju tvungen att skynda o ta en bild) Det blänker verkligen i vardagsrummet av prismorna. Imorgon hoppas jag Sebastian kan koppla in dom också. Lägg märke till det vita taket som jag slitit håret över idag. Det tog såå många timmar, men ändå så värt det i slutändan. Nu är det bara två jobbiga sektioner kvar att måla. 



Så här såg taket ut innan. Ursäkta stöket. Så de två bortesta sektionerna är kvar!




Nöjd


Lånad bild på våra nya lampor över matbordet. Två stycken av den större storleken blev det! 


Oh ja




Off I go

Imorgon väntar Halmstad och utbildning i två dagar (igen). Även denna gång ska jag passa på att åka till Ullared innan jag checkar in på hotellet! Jag är ute efter bland annat lampor till matbordet eftersom våran gått sönder. Känner jag mig själv rätt så kommer det dock följa med mer än lampor hem!


Här är min prins i sina nya kläder sydda av Elin á la Heppdesign. Han är nöjd!!! Mössan kommer bli perfekt till hans blåa overaller! 




Pluttan

Hög feber, yrar och gnyr nätterna igenom. Ropar på hjälp i sömnen och hostar tills hon knappt kan andas. Känner mig maktlös




Andas in, andas ut

Smått kaos när Lova fått hög feber och hemsk hosta. Hon var vaken från 01 och framåt inatt. Min klocka ringde 04.50, så då var det bara att klä på sig och ge damen frukost innan jobbet. 




Vilken helg!

Ber om ursäkt för frånvaron, men det har varit fullt upp minst sagt!! Här kommer en sammanfattning:

- planeringen av jennies överraskningsfest, som pågått några veckor, gav resultat. Jag hoppas att hon blev överraskad. Fyra vänner från Säffle/Åmål kom ner, och vänner från Göteborg. En riktig tjejkväll med massa mat och alkohol, ballonger och ett stycke helium-flaska :) 





Idag har jag jobbat, men även hunnit med att göra vinter i husvagnen! Imorgon ska den på vinterförvaring. Jag tog massa bilder för att kunna planera och köpa in saker under vintern, till kommande säsong! 





Nytt till prinsen





Woops

När man arbetar med kroppen kan allt hända! Jag hörde hur något knakade till och vips stod jag där bland kunderna och visade trosorna :) byxorna sprack från Ystad till Haparanda. Tur är att vi säljer allt möjligt på Lidl, så nya arbetbyxor kunde köpas inom loppet av några minuter!





Tisdag & simskola

Med lite kvarg i magen går simskolan som smort! 





Husvagn

Nu är de nya dynorna äntligen på plats! Ljusgråa dynor mot de mörkare grå golvet och de vita väggarna. Gardiner, kuddar filtar och inredning fattas ju, men man kan börja föreställa sig hur det ska bli! 

Även en snygg liten brandsläckare fick följa med mig hem idag :) 





Äntligen helg!

Mina små knoddar. Ibland är dom bara för underbara. 

Jag har ofta dagar och veckor där jag är nedstämd, lättretad och med noll tålamod, där inget liksom känns helt bra. Det är tufft för alla i familjen när dom perioderna kommer, kanske framförallt för Sebastian som får ta största smällen. Jag försöker skona barnen så mycket som möjligt, hålla mig lite undan, låta Sebastian ta dom när det är kaos. Det har hittills funkat okej, men man märker så tydligt på framförallt Lova när jag är inne i en dålig period. Hon blir med en gång trotsig, ledsen och upprörd väldigt ofta. Reagerar på minsta lilla och blir väldigt känslig. Jag är verkligen SÅ tacksam för mina mediciner som gör allt så otroligt mycket bättre! 

Det var ett litet sidospår.. Iallafall så är perioden just nu väldigt bra. Även om jag är otroligt trött och utmattad av min jobbsituation, där jag hela tiden hoppar runt mellan butiker och arbetsuppgifter, utbildningar och nya kollegor. Barnen är såå goa just nu. Glada och mysiga, håller humöret uppe och är snälla mot varandra. Vi har det väldigt mysigt ihop just nu kan man säga. Idag var vi på Ica för att köpa glass (Theos belöning för en lyckad heldag utan blöja), och Lova hade med sin plånbok och pengar som hon fick i födelsedagspresent. Vi pratade om att köpa glass och kanske tuggumi, men hon valde själv att ge bort alla sina mynt till kvinnan som sitter utanför Ica på en filt. "Hon kan få alla mina runda pengar mamma, jag har ju några i papper kvar, så då kan vi dela lika". Underbara unge! 

Vi tog en cykeltur till kusinerna Ambring på grönkulla, och hör o häpna, Theo cyklade i princip själv utan stödhjul!! En liten bit iallafall. Jag var så exalterad att jag nog skrämde honom :) imorgon ska dom få cykla hela vägen till sin farmor och farfar!








Utbildning och shopping



Vacker himmel tidigt imorse på väg till Halmstad! Alltid något, när ögonen håller på att slå igen gång på gång på motorvägen. Efter en heldag i skolbänken är ögonen om möjligt ännu tyngre. MEN jag hann med ett besök på Ullared innan jag checkade in på hotellet! Lite fattigare och lite gladare :) nu ska det bli skönt att bara slappa i sängen framför tvn, helt själv utan snarkande man och oroligt sovande barn! 




Utbildning

Nu bär det av till Halmstad och utbildning i två dagar! Tänkte faktiskt passa på att ta en sväng till Ullared innan jag spenderar natten på hotell. Bästa tidsfördrivet :) 




Till husvagnen

Äntligen har jag hittat melamin-tallrikar och muggar till husvagnen! Det är inte lätt att hitta snygga i plast liksom. Men jag är supernöjd! Jag valde de ljusare färgerna, två av varje färg i alla sorter!






Full fart framåt



Cyklandet går såå bra för Lova nu, hon bara flyger fram! Fokus ligger på att träna på att bromsa, för det insåg vi den hårda vägen att vi glömt. Vi tog en tur nu på kvällen och hon cyklade helt själv runt en kilometer. Sen kom en nedförsbacke som hon inte riktigt såg, full fräs framåt i panik. Så jag fick kasta mig framför cykeln för att stanna henne. Hon voltade framåt, men klarade sig ändå bra helt utan skrapsår, men min skuldra/nacke fick sig en ordentlig smäll. 


Här är Lovas nya skor som hon valt själv och är väldigt stolt över! Att dom är lite stora spelar mindre roll :)



Även lilla Theodor rusar fram i rasande fart. Usch va dom växer! Idag la han ett 60bitars pussel utan problem, och han har dessutom gått större delen av helgen utan blöja! Stora killen 




Lördagens

Idag har syssling-kusinerna fått rida i skogen i hällesåker. En lång härlig tur i skogen, bara dom tre. Såå mysigt! När vi pratade innan hon skulle sova så sa hon att "nästa gång jag rider så vill jag faktiskt att min häst ska springa mamma". Så fler gånger blir det! 







Medan vi var iväg så hann Sebastian fixa en del här hemma! Den trasiga kranen i köket byttes ut mot en ny, lister och täckskivor i köket sattes upp, gräset klipptes och den nya fasadepanelen på utsidan huset målades. Och samtidigt lagades en delikat lördags-beuf!






Nytt

Idag kom efterlängtad post i brevlådan! Som jag har väntat på min underbara mysiga jumpsuit som ja ska lalla runt i hemma om höstkvällarna efter jobbet. Efter en lång dag i arbetskläder och hårda arbetsskor vill man inget hellre än att slänga på sig joggisar och kura ihop i soffan. Så här kommer jag alltså se ut framöver 😉



Idag har Lova haft två kompisar med sig hem från förskolan. Jag skulle ljuga om ja sa att jag inte var nervös för att hantera fyra barn mitt i Lovas trots, men det har gått helt utan minsta problem. Barnen har lekt självständigt hela dagen, ätit bra och inte ett enda tjafs har jag hört. Theodor fick åka hem till kusin Otto och leka, så att även han fick lite space från tjejmaffian. 








RSS 2.0