Theodor 8 månader

Gosebebisen min blev 8 månader igår. Så stor!! Han vägde in sig på 11,4 och 76 lång. Man märker hur det händer saker varje dag i utvecklingen. Han pratar mycket mer mest dää dää, tittar på lampan (oftast), står stadigt och själv i 10-15 sekunder. Nu i dagarna så har han börjat ta steg framåt. Två tre steg funkar och sen slänger han sig handlöst framåt :) galen onge!

Han har strl 86 på kläder. Numera sover han två gånger varje dag och kanske nån powernap på nån minut däremellan. Han somnar för kvällen runt 20 och vaknar oftast 8 igen, med en del vaknanden emellan där. En tutte så somnar han om med en gång dock. Han äter bra och älskar verkligen mat. Han vill vara med och smaka på allt och favoriten är nog att sitta och smaska på ett eget äpple.


Fredagsmys

Å jag sväller över! Fredagsmiddagen är precis avklarad. Ett nytt och tidigare oprövat recept. Sweet potato chili cheese bites med sesam-havre-chili-panerad kyckling. Ååå gott!!!

Till efterrätt blir de choklad-mud-cake och dadel-cashew-sesam-chokladbollar


Snoret flödar

Och vi får sova mindre än nånsin. T är så mesig när det gäller snor. Minsta lilla så blir han grinig! Inatt var det inte särskilt roligt, när Sebastian dessutom jobbade på konsert till 01-02. Men men.

Positivt är att fläkten (som stått och samlat damm i några månader, eftersom den inte passade) blev hämtad av Bring idag. Klädkammaren är färdig nu efter vattenskadan så framöver blir de till att sortera allt som bara slängts in i Theodors rum! Man får nästan lite ångest när man ser alla kläder som han redan växt ur.


Prova nytt

Dagens mellanmål blev chiapudding smaksatt med blåbär och kardemumma. Gott och väldigt nyttigt. Jag tror däremot att en godare kombo är den som står och gottar sig i kylen nu: kokos-chiapudding. Får se imon :)

Idag har jag Jennie och Louise fikat med barnen hos Matilda i Partille! Mysigt med minibebis. Man märker hur stor T har blivit nu när man ser alla småttingar!


Bvc Theodor

11,4 kg (lova 11,0kg) och 76cm (lova 73cm). En stor kille fortfarande! Ganska mycket längre än Lova också. Han blev godkänd på kollen, och lite till! Vid 8 månader ska man sitta stadigt och vilja ta sig framåt på något sätt. Haha check, sa Theo, tog min hand och promenerade iväg ;)


Lite mer gamla godingar


När pappa/morfar var liten


Dagens shopping

Lindex 20% på alla barnkläder. T fick därför två nya överdelar strl 86!


Åmål

Nu var vi här igen. Höst, fredag, Åmål, mys! Idag har vi spenderat dagen i Säffle hos Åsa och Signe tillsammans med Malin & Ebba, Jennie & Vincent. På onsdag får även Signe ett syskon, vilket vi ser fram mot med spänning :) vi hann också med en snabbis in till de blivande tvillingföräldrarna!

Nu sitter vi och pöser i soffan efter en mumsig middag hos mormor. Snart är det efterrätt.. Muuuums


Ärrbedömning vänster knä

I veckan kom beskedet om ärrbedömningen! 2600:- jag är nöjd faktiskt. Ärret syns ju knappt. Nu är det bara det viktiga kvar, invaliditetsbedömningen! Ena knät ska vara bedömt i början på november, det andra blir nog december/januari. Spännande!


Tand nr 3

Jag hoppas detta är slutet på febriga nätter. T har haft 39,5 varje natt i snart en vecka. Stackaren har varit jätte ledsen men sen piggnat till på dagen. Idag upptäckte jag (när han bet mig i bröstet för tredje gången idag) att en hörntand är helt ute och den andra hörntanden på gång. Inte konstigt att han haft ont stackaren.


Himmelrike

Godaste brownie!!! Gjord på dadlar, vilket man inte alls känner. Smakar som kladdkaka med nötter. Åååå


Va blir de för hårfärg på de små fjunen tro


Kvällens snack

Rostade kikärtor med havssalt! Riktigt knapriga och goda. Det tyckte även Sebastian och de tog slut väldigt fort :(


Bananbröd

Här kommer receptet:

3 mogna bananer
3 ägg
1dl havregryn i mjölform
1dl mandelmjöl
1dl kokosmjöl
3-4 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver
Lite salt
Valfria frön

Mosa bananerna och tillsätt resten av ingredienserna. Grädda i 175c ca 30 min. Det blev ca 8st såna bitar som på bilden!


Tidig säng

En härlig helg är nu slut. Det känns som att veckorna går galet fort nu. Imorgon är det måndag IGEN.

I helgen har släkten varit nere och hälsat på. Så mysigt så! Alla samlades hos mamma o pappa igår och det bjöds på mammas lasagne och äpple paj. Jag har varit mätt hela dagen idag efter det! Lite loppis blev det också, om än väldigt utplockat. I helgen som kommer är det loppis på lackarebäckskolan. Den bästa. Men då befinner ju vi oss i Åmål. Typiskt!

Har legat i sängen och kollat ut lite goda nyttiga recept som jag är sugen på att prova. Får bli promenad till Ica imorgon och inhandla ingredienser. Tror det får bli bananbröd och kanske några brownies till att börja med :)

Hittade även en rolig bild på pappa!


Fredagsmys

Chokladmousse!
-choklad casein pulver, kvarg, vatten, lite kakao, en dutt steviaströ. Vispa upp och vips blev de väldigt rik och mäktig mousse.


Ett steg i rätt riktning

Jag gick upp 10kg sista graviditeten. Nu har jag gått ner ca 12,5kg. Jag har 4-5kg kvar till min normalvikt. Känner på mig att dessa kommer bli de svåraste. Men det får ta sin tid. När (om) jag når målet lovar jag att lägga upp en före och efter bild, hur gräslig och motbjudande förebilden än är.


Välmående prins

Theodor mår bra igen efter den läskiga natten. Tack alla som hört av sig <3


Skräckslagen mamma

Usch när de små inte mår bra. Vad hjälplös man känner sig. Klockan är snart 04 på morgonen och jag är klarvaken. Vid 03 vaknade jag av att Theo var ledsen. Febern hade stigit och han snörvlade lite. Sen började han hulka sig och fick inte luft. Det var precis som att han satt i halsen. Ja flög upp och han blev själv frustrerad och skrek till två gånger. Ja slängde upp honom i luften, masserade hårt på ryggen och vände honom upp och ner. Så här i efterhand så var det precis som han höll på att svälja tungan (om dom ens kan det?). Det höll i sig 1-2min och sen blev han helt slak. Slutade hulka sig och bara hängde på min axel. Vid detta laget hade jag sprungit ner med honom och fått väckt Sebastian (och lova). Han var helt borta. Jag slog honom i ansiktet och ruskade honom. Ögonen va öppna men han va liksom inte där. Panik! Ringer 1177 som genast hänvisar till 112. Jag hann inte så långt innan han sakta sakta började komma tillbaka igen.

Usch mitt hjärta pumpar fortfarande i panik. Så fruktansvärt läskigt. Allt är väl och han sover snart brevid mig igen, men usch vilken upplevelse.


Backarundan hej och hå

T gillade inte den nya vagnen lika bra som storasyster. Han skrek minst 1h av min och jennies promenad, backarundan. Hoppas på gladare kille imorgon! Har gått samma runda (ca 8km) 4 dagar i rad. Heja heja. Tur jag har bra sällskap, annars blir den lätt vääääldigt tråkig.

Blev goda banan/cocos-pannkakor, keso och kesella till lunch! Mums! Jag som är så svag för pannkakor.

Idag var det föräldramöte på Lovas förskola. Vi fick se massa bilder på vad de gör på dagarna. Verkligen roligt! Lilla trollet smälter in bra. På flera av bilderna kramades hon med de stora tjejerna! Sista dagarna har hon dessutom varit glad och nöjd att bli lämnad. Hoppas det håller i sig, men just nu känns de väldigt bra!


Härlig händelserik helg

Söndag kväll. Benen i högläge på soffan. Mätt på hemmagjord mangosorbet och sådär mosigt trött. En bra söndag helt enkelt. Idag vart det kalas för lilla Gabriel som fyllde 2 år igår. Väldigt trevligt måste jag säga. God fika och glada barn och bebisar :)

Lördagen spenderade vi på Liseberg i strålande sol med kusiner och farmor. Det blir nog sista gången för denna sommaren. Ingen dum avslutning med höstmarknad, kossor, hästar och grillad majs.

Fredagen hade vi besök av Jennie och gabbe på kvällen. Äta traditionsenlig tacos och sen gotte till fotbollsmatchen!

Sammanfattat en mycket bra helg!


Välkommen till familjen lilla vagn


Lunch & middag

Jag har faktiskt lyckats vara nyttig och hälsosam i snart två veckor. Haha det låter inte mycket, men för mig är det verkligen det! Ungefär 2kg har rasat och sötsuget har nästan helt försvunnit! Kilona spelar ingen roll, även om jag gärna tappar många fler. Det är sötsuget jag är nöjd med!

Idag blev det nyttiga morotsmuffins med keso till lunch och till middag provade jag low-calorie-nudlar gjorda av sjögräs och aloe vera (6 kcal / 100g). Wokade kyckling, grönsaker och nudlarna med en dutt soja och ricottasås. Det blev riktigt gott och mättande, även om det kanske inte ser så aptitligt ut!


Firande

Ett blomsterbud kom till dörren idag med en enorm bukett liljor. Så fina.. Till Sebastian!!! Välkommen till Akando stod de på kortet. Ett sånt jobb vill jag också ha, som skickar sånna blommor.


Galen onge

Numera är det inte så lugnt att vara tvåbarnsmamma. Den ena är allmänt på dåligt humör hela tiden och den minsta är galen. Han kryper så fort så man hinner inte titta bort innan han rivit ut all jord i krukorna eller hällt ut kattmaten. Han kan också vara halvvägs upp i trappan eller käka på goda matrester under borden. Han ställer sig upp mot allt han ser. Stadig som bara den. Numera går han bara man håller honom i ena handen och han står fint själv om han håller i en leksak. Sa jag att han är 7 månader? Aaaaaaaaah varför inte bara sitta fint på rumpan pch leka tills han blir ett år typ? Jag känner gråa hår komma krypande..


Nya håret


Mer lördag


Bortrövad 24,99-åring

Imorgon (om en timma) fyller jag 25 år!

Jag vill tacka alla underbara som gjorde denna lördagen så bra. Som ni har ansträngt er för att planera och hålla allt hemligt. Jag anade inte någonting, utan blev snarare bara mer och mer irriterad på Sebastian som höll på med sin dator hela tiden och spelade på top-tipset. Nu fattar jag varför han tog datorn med sig överallt, och varför de tog 45min att handla en cocacola i fredags kväll.

Jag vet inte vad under dagen som jag uppskattade mest. Förmodligen att jag fick spendera egentid med er alla, en och en, och att ni verkligen ansträngt er så. Kände mig verkligen älskad. Från att bara få ett brev i handen där det stod "ge detta till den person du hittar vid kopparmärra", till att bli eskorterad runt i alla inrednings och klädbutiker med måste-spenderas-pengar-annars-spelar-Sebastian-v75-för-dom. Så mycket fint jag hittade tillsammans med Louise. Så god lunch och fika jag fick med seppi och Bahar, som sedan ögonbindlade mig genom kompassen och arkaden, och släppte mig i ett rum med ansiktsbehandling. Av terapeuten fick jag nästa brev som ledde mig till Jennie och mer shopping.

Ett par snygga jeans senare så skulle vi "fika". Kikar in genom rutan på moscow för att se om Sofie jobbar. Jennie: nä de där är ju inte Sofie, det är ju en asiat! Det visade sig vara syster Matilda, som tillsammans med Sofie dukat upp med rosé, jordgubbar och choklad. Ny hårfärg och lite klipp och styling, en frisör och en frisörsalong för mig själv!

Vi skynda hem till mamma som väntade med förrätten till oss. Äter av den goda hummercocotten, när lilla Gabriel 2 år gammal dyker upp i uterummet med ett paket. Efter kom alla andra fina vänner.

Kunde inte önskar en mer perfekt dag. TACK ALLA <3


RSS 2.0