Promenad

Sista promenaden i denna vagnen! När nya vagnen anländer har jag lovat mig själv att det får bli fler och längre promenader! Tog en sväng till Ica för att handla frukost. Lilla damen la beslag på mitt mellanmål!


Framsteg

Inatt har Lova varit jätte duktig! Hon vaknade en gång på natten och då somnade hon om i sin säng igen och vaknade vid 7! Första hela natten i sin egen säng. Det går framåt :)


Viva la 80-tal

Tänk så mycket roliga kläder man kan hitta på farmor och farfars vind.


Ikea

Vi följde med farmor till Ikea för att fördriva tiden lite. Pappan fick vara hemma och fixa ostört i trädgården. Passade på att pröva kusinvagnen! Det gick ju bra tills Lova blev uttråkad och ville åka annan vagn. Dom fick varsitt litet gosedjur så gick de bättre :)


Kusiner

Tänk va bra när man kan leka tillsammans. Ebba springer runt i sin Gåstol och Lova puttar på/promenerar med henne!


Någon gång skall va den första

Sömn! Detta underbara fenomen. Igår fick jag sova hos mor och far, ensam i egen säng. För första gången på 8 månader fick jag sova en hel natt utan avbrott. Lilla hjärtat fick hålla till godo med pappa och det gick tydligen över förväntan bra! Länge sedan jag kände mig så utvilad. Tänk så mycke lättare det går när hon inte får tillgång till boobisarna :)


Hejdå moster!

Imorgon åker moster Sofie till Brighton i 2månader. Idag blev det lite hejdåbrunch inhandlad på solig promenad till affären. Väldans gott!


Underbar dag!

Idag har vi haft en väldigt mysig dag med tant Jennie och brudarna från Säffle! En sväng på stan med fika (Lova gjorde som dom stora tjejorna och drack ur sugrör första gången), sen en promenad i slottsskogen. Barnen skulle få klappa getterna och kolla på sälarna, men vädret ville annorlunda. Istället blev det en tur till Naturhistoriska museet! Avslutade dagen på café på Linnégatan. En väldigt bra dag helt enkelt!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3308158/images/2012/pic_200198202.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3308158/images/2012/pic_200198245.jpg" class="image">


H&M

Idag blev det ytterligare en VIP-frukost. Denna gången på h&m. Tycker denna var bättre än Lindex faktiskt. Lagom mycket folk och ingen kö till kassan. 20% rabatt på en onepiece till Lova och två par shorts till mamman. Nu ska vi möta upp Åsa&signe och malin&ebba för en mysdag på stan och slottsskogen!


Lycka :)

Lycka är en ny vagn! Oj så roligt det ska bli. Nu är den beställd och förhoppningsvis kommer den på måndag! hoppas Lova blir nöjd med alla nya finesser :)


Mamaaaa

Det är något speciellt med ordet mamma. Jag insåg det inte själv förän dottern första gången sa det. Aldrig har någon kallat mig mamma. Det rör mig i själen. Hon har nog ingen aning om vad det betyder. Hon vet bara att hon får väldiga reaktioner när hon säger det. Men det spelar ingen roll att hon inte vet. Det är speciellt ändå!


Shopping shopping

Nu har vi äntligen hittat ett par tofflor som passar och sitter bra på foten. Som vi har letat! Det blev ett par läder imitation Name It. När vi ändå befann oss på Sagolikt i mölnlycke med stor rea så passade vi på att köpa en mössa :)

Väl hemma så kom mormor på besök och hon hade också shoppat som en tok. Ett par riktigt fina skor, som också satt jättebra! En Bamse pyjamas och en klänning med leggings. Bortskämd blir den lilla damen!


8månader

Idag blir lilla hjärtat 8 månader. Har sagt det förut och säger det igen: USCH va tiden går fort! Vi var hos Bittan på Bvc och hon har växt enligt kurvan. 11kg och 73cm kärlek! Det mesta var bra, men nästa vecka fick vi en extra tid hos läkaren för att lyssna på lungorna och kolla hennes ytliga blodkärl på armbågen. Bittan sa att han förmodligen skulle göra 10månaders-kollen på henne också, eftersom hon ligger så mycket före utvecklingen. Det spelar ju absolut ingen roll, men man kan inte låta bli att bli lite lite stolt i mammahjärtat! Ska se om jag kan få lite ensamtid i eftermiddag och köpa en liten present till henne. Här är 8månaders kortet som skall in i ramen! Nu får jag ge mig, Lova promenerar för fullt med gåvagnen i vardagsrummet så hon kan behöva lite uppmärksamhet av mobilmamman!


Som sagt.. Upptåg!


Upptåg

Pojkarna har vårkänslor och lever rövare inomhus. Några krukor och en vas har fått lida! Därför blir dom lätt utslängda i det härliga vädret. Melker anser att någon behöver kolla till taket :)


Ullared igen!

Idag bar det av till djupet av Hallands skogar. Jag, Lova och mamma tog en dag på ett trångt och folktätt Ullared! Inga köer men desto fler folk att tampas med mellan hyllorna. Vi shoppade loss en hel del både jag och mor. Kanske speciellt med tanke på att ingen av oss skulle handla så mycket, så här innan lön. Jag fick mig två tröjor och lite golfkläder. Lova fick lite leksaker, en åkpåse och några bra-att-ha saker! Det är lustigt hur man så här i efterhand inte kan komma på vad man handlat, trots att det åt upp större delen av plånboken. Det blev iallafall en trevlig och lugn utflykt, då Lova var på bra humör!


Mysfrukost


Lugn lördag

En lugn och skön lördag har vi haft. Utan förpliktelser! Fortfarande så sover vi inte så bra med lilla trollet. Tur att det är helg så vi är två! Hunnit med fika hos annemi&christer, en tur till allum med Jennie och god middag. Matvåfflor med räkor, avokado, rödlök, crème fraische och bacon. Efterrätten väntar vi fortfarande på. Sebastian krånglar till det och gör chokladkola-paj med jordgubbar och vaniljvisp. Dessa snygga loungestolarna tycker jag att mor och far ska köpa!


Fredag!

Idag tog vi oss tillslut till lindex vip frukost, utan barnen! Härligt att få gå och kika utan att behöva (som alla andra som var där) tänka på att barnvagnen var i vägen. En mycket god macka och en väl behövd kopp kaffe, så räckte energin till shopping! Jag köpte ett par shorts (tajt variant, ser lite pösiga ut på bilden) och en fin blus. Lova fick en underbar onepiece!

Väl hemma så är det dags för fredagsstädning. Mannen kom hem med fina blommor, tänka sig han lär sig på gamla dar. Ikväll ska vi till Carl och Sofia! Nä nu måste jag fortsätta städa innan ungen vaknar!


Trött!

Två nätter i rad utan sömn. Man är inte riktigt människa! Nu minns jag hur de första nätterna i Lovas liv var. Även om de bara var några få sömnlösa. Är det tänder? Kanske är det att mjölken i brösten är borta och hon vill äta? Kanske är de snorigheten? Jobbigt är det iallafall. Hoppas det blir bättre snart. Så här trötta är vi!


Pussgurka

Ibland är hon svårflörtad våran lilla tös och vill inte pussa på någon. Andra dagar vill hon pussa på alla. Idag har vi haft pusskalas med hennes häst :)


Kärlek


Uppiggande

Jag tycker att dagens barn leker allt för mycket med datorer, iPad, tvspel och andra inomhuslekar. Kommer ihåg när jag själv var barn. Då var vi minsann i skogen, gjorde soppor på maskros och löv, byggde kojor och använde fantasin till max. Jag hoppas att mina barn kommer uppskatta utomhuslekar och allt vad det innebär. Därför vill jag uppmärksamma mina små grannar (?) som knackade på och förgyllde min kväll. Tre små fina penslar fick jag köpa. Egentillverkade. En halvtimma senare så kom dom tillbaka och sålde en jättefin hammare :) härligt med överraskningar!


Gett upp

Trodde aldrig jag skulle säga det, men nu har vi gett upp. Eller iallafall tagit ett steg tillbaka. Att söva Lova i hennes egen säng tar ca en timma av skrik (förutom enstaka dagar då hon är helt slut). Ibland funkar det inte alls. Så ikväll får hon sova i sin vagn. Eller börja där iallafall. Det blir ett litet steg tillbaka, men jag hoppas det går framåt snart igen.

När hon somnat ska vi kalasa på nybakta arraksbollar. Fick ett sug såhär på kvällen så hela familjen åkte ner för att handla. Pluttis i pyjamas :)


Fixa fixa

Vilket väder? Lova somnade vid 10 och jag passade på att gå ut och gräva och lägga sten. Sol, regn, moln och hagel har löst av varandra med 10min mellanrum. Jag passade iallafall på att dricka en kopp kaffe när solen tittade fram. Härliga vårkänslor! Nu är äntligen stenrutan klar. Som jag har kämpat! Lite småputsande bara så ställer vi paviljongen på plats, bara gubben kommer hem från jobbet! Ett steg närmare sommaren och härliga grillkvällar :)


Kalas

Igår var vi på kalas då älskade Bahar fyllde år. Lovas första iraniefest helt enkelt :) det var väldigt trevligt och maten var sååå god! Lida skickade med en stor matlåda av min favoriträtt Ris med "tranbär" cashewnötter och lök. Den lådan är slut nu, det blev nattamat OCH frukost! Efter maten och efterrätten for vi hem till sahar och ashkan för lite goda drinkar!

Ikväll ska vi fira världens bästa mormor som fyller år imorgon!


Fynden


Mums

Vi tar äppelätandet till nya nivåer :) Lova utnyttjar sina nya bissingar, kliar nog gott att få gnaga lite! Snart kommer bilder på loppisfynden..


Idiot-app

Ursäkta alla bilder. Min Mobil verkar ha en förkärlek för att ladda upp flera kopior


Härlig kväll!

Kvällen har spenderats hos Louise Martin och Gabriel. Mycket gott grillat, vin och spel = bra kväll. De blev ju inte sämre av att jag och Martin vann spelet :) lova fick pröva bitnapp, det får nog införskaffas en sådan!! Gabriel var en duktig pojk som somnade i sin säng vid 8. Lova ville hellre vara vaken och spela spel hela kvällen. Typiskt


Trötta simmare!!

Det var som alla sagt: barnen däckar efter babysim!


Morgon-shopping?

Uppe med tuppen idag. Ställa klockan på 7 och väcka en motvillig Lova. Vi ska ju på Vip-frukost på lindex med erbjudanden och lyx. Väl där, parkerat och krånglat på babybjörnarna.. 10meter från entrén kollar Sofia mailet med bokningen och inser att det är NÄSTA fredag. Jahapp de fick istället bli frukost på condeco innan vi skyndade vidare till baby sim i Lerum.

Ebba gillade det och skrattade från början och nästan hela 15 minuter som hon simmade. Lova var lite mer skeptiskt från början och klamrade sig fast i min axel, konstigt nog. De tog några minuter sen älskade hon de. Plaskade och flöt runt och tillochmed dök två gånger bakom ryggen på simläraren som va lite väl försiktig :) tyvärr blev det inga kort från badandet, det får bli när papporna följer med!


Vill ha sommar nu!

Åh va jag längtar till sommaren! Till stugan, lyrön, sol och lukten från grillat. Imorgon ska vi på baby-sim, och helt plötsligt blev man mer medveten om bikiniformen. Tröstar mig med att alla där har fött barn :) nog om det. Denna lilla kreation önskar sig Lova väldigt mycket! Förmodligen måste mamman köpa den


Tand

Så kanske vi fick en liten förklaring till det griniga humöret och febern som kommer och går. Tand i överkäken har brutit igenom! Va skönt det känns att få nån sorts förklaring. Lite dålig tajming att sluta amma kanske, men nu kör vi på för fullt med mat! Kanske ska prova att stoppa nappen i kylen? Eller Alvedon på tandköttet? Usch när man känner sig maktlös. Tar tacksamt emot tips..


Jaha

Då sitter vi här igen, jag och Lova. I min amningsfotölj. Criminal minds går som vanligt på någon av kanalerna på burken. Lova sover på mitt bröst. Desperate housewives & GCB har börjat och slutat och under tiden har Lova vaknat 4 gånger. Snorig och snörvlig och helt förstörd över att vakna själv i spjälsängen. Mellan mamma och pappa vill hon ju ligga. 7,5 månader. Jag hoppas att det blir lättare snart? Att sova själv i egen säng helt plötsligt blir okej? Hoppas kan man ju.. Kämpa på kämpa på. Tänk så fort tiden ändå gått


Då va påsken över

Och vilken bra påsk det blev. Vi åkte hemåt redan på söndagen, efter lite härligt golfspel på Forsbacka. Även Sebastian fick spelat lite. Delikat påskmat med hela tjocka släkten fick sedan avsluta vistelsen.

Väl hemma har vi haft en riktig slapp dag. Hade vädret vart bättre hade vi fixat i trädgården, men istället höll vi oss inne och gjorde ingenting :) på kvällen firade vi ut påsken hos annemi&christer och töserna fick badat lite. Tänk så kul det kan vara att plaska! Kanske får jag ta mig i kragen och släppa tanken på bikini, och faktiskt åka till badhuset!

( För mina vänner med barn vill jag tipsa om en stoor barnloppis på lördag! )


Mat


Påsk!

Åh nu är det påsk. Underbara högtid och underbara traditioner! Igår blev det middag med halva släkten och nästan alla var ute och dansade i natten! Idag har vi haft mysfrukost hos mormor och sen bar det av till påskparaden. Moster Matilda och Lova var så fina så :) ikväll blir vi 23st på middagen, och innan dess ska vi hinna leta påskägg i trädgården. Njuta!!!


På väg

Nu åker vi! Snart framme.. Ett litet stopp i Stenungsund när lilla plutt fick för sig att det var dags att bajsa hela veckans skörd. Bilder före och efter byte (därav den söta klädeskombinationen efter). Tur att pappa var med så att mamman kunde handla mat medan han tog hand om de andra trevliga bestyren. Hennes bilstol klarade sig nästan..


Åmål!

Idag bär det av! Åmål i påsk. Äta påskmat hos lilla mormor med släkten, påskparad och årets första tripp till stugan. Det blir premiär för Lova. Den första påsken i Åmål, av mååånga framöver. Nu ska jag bara hinna packa. Snorig, hostig och lite febrig tös ligger och sover så jag ska passa på att städa och plocka. Man vill ju komma hem till ett rent hem. Men jag hinner nog en kopp kaffe i soffan :)


Älskade unge

Man slutar aldrig fascineras av dessa små liv. Så fort allt går. De va inte längesen hon började greppa saker. Nu står hon och ställer sig själv och vill gå och hålla handen ständigt. Men ikväll smälte mamma-hjärtat mitt lite extra. Hon lärde sig puss. Ingen fullgod pussmun med läte, men med lite halvöppen mun lutade sig fram för att möta en puss när jag sa "mamma puss". Detta upprepades några gånger för att utesluta slumpen, och även pappa fick sig en puss. Svårare va de med mormor och morfar när vi tittade in sent för fotbollskväll! Älskade unge!


Shopping!

Nu har Lova vår-shoppat igen! Kunde inte låta bli. Dessutom behövde hon nya finkläder inför Åmål i påsk :) är väldigt nöjd, speciellt med den vita kreationen!


Röntgen

Äntligen fick vi komma på röntgen. Mer än en månad senare.. Men men nu är det gjort och lilla tjejen va hur duktig som helst. Trodde aldrig hon skulle ligga still så på britsen. Nu väntar vi med ångestladdad spänning på resultaten som skulle skickas till Vct. Hoppas hoppas!


Partaj

Mysig middag hos syster yster och massa vin och Sangria och appeltini. Upplagt för lyckad kväll! Måste säga att det var mycket trevligt. Efter en lång och trevlig kväll hos sofie tog vi oss med spårvagn till dancing dingo av alla ställen. Problemet är ju när två med samma namn ska gå in samtidigt på krogen. Tur att de gick bra! Kändes nästan som förr på den gamla goda tiden när det var utgång var och varannan helg. Dansa gjorde vi iallafall!!


RSS 2.0