Äntligen lugn och ro..

Tentorna är avklarade. 3h hjärntömning är över. Måste säga att det är galen svårighetsgrad på detta. Hemtentan är knappt så jurister själva skulle klara och dessa två tentor jag gjort idag kräver tydligen att man kan alla lagar och paragrafer i huvudet för att hinna med på den korta tiden. Skulle vara intressant att se en jurist ta sig an de och se hur svårt de tycker att det är. Men men bara att hoppas på det bästa!

Imorgon bär det av till Åmål med mina kära barn. Sebastian blir hemma återigen pga av jobb och skola. Jag känner huvudvärken komma smygande och även lova har varit lite hängig idag. Hoppas inte det är nåt som vill bryta ut.

Lova är så rolig, idag har hon packat sin lilla resväska med leksaker att ta med till mormor Gun. Samtidigt pratade hon för sig själv och sjöng några sånger. Mitt i allt så säger hon "hej va heter du, jag heter lova och mormor heter Pala" hahah så gullig. Vi hade iofs pratat om att mormor heter Paula men de kom verkligen från ingenstans :)


Onsdag

Tentadags imorgon igen och ingen tid till blogg. Den lediga tiden skall spenderas framför greys anatomy med en påse popcorn :)

Grattis också till kusin Emma och hennes krisse som fick tvillingar inatt <3

På tisdag kommer snickarna och river ut badrummet och i helgen blir de en tur till Åmål! Mycket nu..


Theodor 9 månader

Älskade lilla pluttfis. 9 månader! Han promenerar runt och lyser upp tillvaron här hemma varje dag. Han är en go och glad kille som verkligen gör livet jobbigt för mamman just nu. Han är snabb som bara den, river i allt han får tag i. Äta jord, äta kattmat, dra ner kaffekokaren, terrorisera mina växter, tjuvnypa Lova, dra ut kanalkortet till tvn, dra i alla sladdar som finns, äta på telefoner, krypa i trappan vid varje chans som ges.. Med mera med mera. Min lilla underbaring :)

Han har strl 86 på kläder, väger väl runt 12 kg gissar jag. Äter mat och gillar det mesta som vi äter. Nån gång i veckan blir de köpburkar men oftast äter han samma som vi andra. Han har inte börjat äta själv, väntar till 10månader som med lova, och han säger fortfarande inte mamma på kommando. Visst kan han säga mamma när han babblar, men det räknas först på kommando. Går gör han. Stabilare för varje dag, men han går obehindrat runt här hemma sålänge det inte ligger saker i hans väg. Han sover bättre och bättre på dagarna. Istället för alla powernaps så sover han två gånger längre stunder. 1-2h om man har tur! Vaknar oftast 8 på morgonen och somnar 19-20 på kvällen.

Han älskar sin syster över allt annat. Lyser upp så fort han ser henne och blir lycklig när han vaknar av att hon röjer runt. Han älskar att ta hennes napp när hon har den i munnen och älskar att busa med henne. Det är dock inte så ömsesidigt som man ville hoppas. Lillebror är allt jobbig ibland.


Ullared i storm

Ja men varför inte? Vill man till Ullared så stoppar inte en liten storm. Så tänkte tydligen resten av Sverige också. Fy tusan så mycket folk! En kaffe to go och en trevlig bilresa, sen började stressen. Telefonerna ringde i ett och alla sa åt oss att skynda oss och åka hem. Det slutade med att vi sprang genom alla avdelningar. Plockade dock ihop en hel vagn med diverse prylar. Barnen fick overall och fodrade regnställ, jag fick en hel del kläder, stekpannor mixerstav och smoothiemaskin, en ståbräda till vagnen och lite sånt där vardagsplock som man alltid köper. Ingen inredning hanns med denna gången, men då har vi en anledning att åka i december igen :)


Hem & villa & kärlek

Idag har mamman fått egentid! Vad är väl bättre än att spendera fyra timmar med en älskad och saknad vän, på hem och villa mässan dessutom. Så mycket gott att smaka på och så mycket att prata om! Bäst idag, förutom sällskapet, var helt klart mochi balls. Jag har inte ätit det sen jag bodde i USA och herregud smaskigt det är! Glass iklädd en sorts deg. Gotti! Annars fyndade vi även galet goda parmesan-chips.

Kvällen bjöd på middag hos mor och far med moster och pontus och båda barnen höll låda fram till midnatt. Jag fattar inte att dom orkar som små liven! Lova är som goast när det är sent men hon ändå är pigg. Springer runt som en galning och bäddar och matar dockor och domderar med alla. Helt plötsligt kommer hon inspringandes och säger "hej jag heter Lova" från ingenstans. Knasbollen


Äntligen fredag

Ikväll ska vi smaska på pitachips med hemmagjord hummus, onionrings och sen lite godsaker till efterrätt! Hoppas ni alla får en fin fredag!


Progress

Här händer grejer! Badrummet ska rivas ut i början på nästa vecka. Nu måste vi bara inhandla all inredning och kakel! Igår bestämde vi oss för detta vägghängda handfat, med integrerad avrinning i dansk design :) de blir nog bra!


Hektiskt

Här blir inte mycket skrivet då dagarna spenderas med näsan i böckerna. På torsdag har jag inlämning av min hemtenta. Hemtentan från helvetet. I slutet på veckan får jag också reda på tentaresultatet från första tentan. Ja är nästan helt säker på att jag kuggade. Tiden rann iväg tyvärr. Men klarar jag den har jag lovat mig själv att unna mig en ben and jerrys peanut butter cup eller en hel morotskaka :)


New in

De nya besticken kom på posten i fredags! Gense tango casual. Måste säga att jag är väldigt nöjd!


Lördagsgodis

En härlig fredag och lördag är förbi. Fredagar börjar bli heliga för mig. Även om vi inte gör nåt speciellt så njuter man ändå lite extra. Ikväll blev de skivat nybakat surdegsbröd i ugn med köttfärs och ost!

Det är alltid lika roligt att ta med Lova till affären på lördagar. Hon älskar den traditionen lika mycket som jag gör. "Mej plocka goodis". Hon tar sin lilla sked och påse/burk och väljer själv och lägger duktigt i påsen. Vissa är "litte sur" och andra är usch. Hon är en liten chokladoman redan, älskar geisha och punschpraliner. Hon är så go för oftast tänker hon på andra också "mej plocka mamma-godis", som hon delar ut under kvällen. Även Theo fick en godis.

Imorgon blir det en sväng till kakelbutikerna för nu har vi bestämt att det blir av :)


Shopping

Det blev en spontan tur till allum under kvällen med kära mor! Tips: 3 för 2 på Lindex rea. Det blev dock ingenting därifrån. Sebastian fick sig ett par chinos från MQ, Theo lite kläder och mamman mycket kläder! Bland annat ett par snygga jeans, tre tröjor och ett par skor! Här kommer en bild på Lovas nya klänning som jag fyndade igår på Lions. Imorgon är det äntligen fredag gottfolk :)


Mätt som en plätt

Greys anatomy och soffläge! Jag hade bunkrat kylen med massa melon för att klara kvällen framför tvn, men den visade sig vara mjölig och geggig inuti. Hatar när det händer! Fick ta till naturgodiset som råkade inhandlas på maxi. 89:-/kg. Kunde inte låta bli :)

Tidigare på dagen blev de en trip till Lions/ erikshjälpen med svägerskan. Det finns mycket att titta på, men inte så mycket fick följa med hem denna gång. Lova fick en klänning och Theodor fick en tröja. Nästa gång får de bli Vinden i Alingsås!

Bröd har bakats under eftermiddagen. Bananbröd med jordnötssmör/kakao-fyllning. Vackert blev det, men jag är inte helt nöjd med receptet. Får klura lite på de innan jag postar de.


Önskningar

Det finns så mycket fint som jag så gärna vill ha just nu! Ligger på kvällarna i sängen och surfar runt på olika sidor med inredning. Farligt! Imorgon blir det förhoppningsvis en tur till Lions för lite antik-shopping. Hittade ju min fina urna där sist!


Helgen försvann och måndagen också

Är det bara jag eller går veckorna sjukt fort? Satt i soffan förut och började fundera över fredagsmys-mat. På en måndag.

I helgen hade vi Jennie och Gabriel på besök på lördag och sen söndagsmiddag hos mamma och pappa. Därimellan var det städdagar på gården så nu är trädgården förberedd inför vintern!

Lova fick ny mössa och halsduk idag som Elin sytt, och jag fotade samtidigt lilla Elias :)


TGIF

Vi har tagit in offert på badrummen och lämpligt nog trillar invaliditetsutredningen på mitt högra knä ner i brevlådan. Härlig fredag! 3% nedsättning! Hade ju drömt att de skulle vara lite mer men absolut nöjd ändå! Ett knä kvar.


Magsjuka

Nu var den här. Underbara magsjuka. Sebastian jag och Theodor åkte på de, men ännu har Lova klarat sig. Lagom dålig tajming då jag har tenta på fredag! Jag har fått i mig några vindruvor och ett knäcke under dagen, så ja bestämde mig för att göra eget knäckebröd och hoppas att suget sattes igång. Sååå gott!! Har provat lite olika frö-knäcke-recept innan men detta var verkligen bra!

1dl majsmjöl
1dl sesamfrön
1dl mandelmjöl
1/2dl pumpakärnor
1/2dl solroskärnor
1/2dl krossat linfrö
Blanda allt detta i en bunke och ha i 2msk kokosolja och 2,5dl kokande vatten.
Sprid ut på bakplåtspapper och använd ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå för att kunna kavla ut degen. Avsluta med att sprinkla havssalt på och tryck ner dessa lite i degen. 175c cirka 35minuter. Enjoy!


Olycksfågel

Vi hade Jennie o Vincent på besök i förmiddags.
- har han inte ramlat och slagit sig mycket nu när han "går"?
- nej inte nåt alls faktiskt

5-10 minuter senare hade han sprucket ögonbryn. De e väl bara början gissar jag. Vilda unge! Stackaren skulle gå mellan soffan och tvbänken men missbedömde avståndet och slog huvudet i järnhandtaget istället. Plutten!


Ordning och reda

Jag måste börja röra på mig mer. Känner verkligen skillnad på kroppen när jag inte promenerat på en vecka! Mina knän klarar inte precis att jogga, så powerwalk är mitt enda alternativ nu när tiden inte finns att gymma. Det är svårt efter en tuff natt med lite sömn, att hitta motivationen att promenera under Theodors sovtid istället för att faktiskt sova med honom! Jag har beställt ordentliga hörlurar med Bluetooth så att jag inte behöver sladd när ja lyssnar på musik. Mobilen kan ligga i väskan eller fickan, så enkelt och bra :)

Idag bakade jag raw-brownie kärleksmums-style. Riktigt goda och chokladiga måste jag säga. Perfekt att ha i frysen när suget knackar på. Jag har fortfarande en del dadlar kvar som måste användas, så de blir nog till att baka mer imorgon!


Helgen är över

Tråkigt nog gick helgen lika fort som vanligt. Måndag imorgon igen och nya tag! Igår hann vi med både 63-årigt bröllopsfirande och god middag hos mor och far.

Dagen har vi spenderat i diverse affärer och lunchat ute hela familjen. På listan stod ny fläkt. Det blev ingen, men vi fick däremot tittat en hel del på kakel och handfat och sånt kul! Vi har nästan bestämt hur det ska se ut i badrummet nere. Så spännandeee. Nästan lite synd att riva ut ett så otroligt snyggt badrum som vi redan har dock..


Lördagens bakning

Kikärtsbrownies med 90% chokladkross. Såå goda! Och den som är tveksam: nej man känner inte alls att de e kikärtor i!

Recept:

Mixa detta ordentligt i matberedare:
-1burk/pkt kikärtor (skölj dem innan)
- 2 ägg
- 1/2 dl vanilj proteinpulver
- 1 dl jordnötssmör (det utan tillsatser)
- 3/4 dl sirap (Agave helst)
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 msk stevia / sötströ

-Blanda sedan i hackad choklad (jag valde 90% kakao)
-lägg i en form iklädd bakplåtspapper
-grädda 20min på 170c


Mud-cake

Måste dela med mig av detta underbara recept på choklad-mud-cake. Gjorde en förra helgen och denna helgens är redan uppäten! Till skillnad från det andra jag bakat så kanske man inte ska föräta sig, men som substitut och ibland då och då tycker jag absolut man kan unna sig! Så god och enkel!

Första lagret:
1/2 dl mandlar
1/2 dl hasselnötter
10-12 urkärnade dadlar
1/2 dl mandelmjölk
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör (det utan tillsatser)

Mixa och lägg i en matlåda. Alla nötter behöver inte bli helt malda, det är gott om de blir lite bitar.

Lager två:
1 avokado
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk stevia / sötströ
1 msk Agave sirap
1,5 msk kokosolja

Smeta på detta över första lagret och ställ i frysen. Klar att äta efter 2-3h


Fredagsmiddag

Pizza gjord på egen deg (sesamfrön, mandelmjöl, mandelmjölk ägg mm) med chèvre, pinjenötter, ruccola, stark ölkorv och lowfat-cheese och egengjord spicy tomatsås! Självklart toppat med balsamico och honung!


Theodors rum

Jag lägger mig alltid i sängen i tid på vardagarna, men fastnar på internet. Just nu (förutom att leta recept) så är det lillemans rum som ska planeras. Bilderna visar hur det ser ut nu, med ganska mycket dö-yta innanför väggarna i snedtaket. Dessa ska alltså bort och bli yta i rummet (även nytt golv och nya tapeter ska in). Den andra bilden är på exakt samma rum i ett annat hus på blåklockevägen där de redan rivit ner väggen. Lite skillnad på yta kan man säga! Nu ska tapeter planeras!!


Tänder och trötthet

Theodor har nu fått tand nr 5 & 6. De mittersta i överkäken. Det är inte konstigt att han är kinkig på nätterna, det syns väl hur ont det gör. Han är tapper min lille prins, med blodsprängt tandkött.

Idag var min pluggdag men det blev inte mycke pluggat ändå. Sebastian hade heldag i skolan (1gång i månaden) och barnpassningen blev mycket kortare än tänkt. Nya tag imorgon.

Jag har iallafall förberett inför fredagsmyset imorgon. Choklad mud-cake står i frysen och väntar och den nyttiga piazzan är planerad. Ska även ge mig på att göra mjuka kakor som smakar som glassen sandwich (gjorda på proteinpulver och andra nyttigheter)


Dåligt bloggande

Här har det inte hänt så mycket sedan sist. Jag är väldigt trött på kvällarna och lägger mig vid 21 nästan varje dag. T vaknar ofta och vrider sig en del, vilket gör att sömnen blir väldigt hackig. Sebastian jobbar sin halvtid och pluggar sin heltid samtidigt som jag försöker plugga min heltid. Sen vill man ju få det lite fixat här hemma också. Theodors rum måste ju påbörjas, om vi någon gång ska få sova på nätterna! Ska bättra mig med bloggandet framöver! Till helgen ska jag prova lite nya nyttiga recept, delar med mig här ifall de lyckas :)


RSS 2.0