Äntligen lördag

Efter en massa fredagsmys med barnen och traditionella tacosen så längtar jag nu efter lördagsfrukost! Förr gjorde vi alltid en jättestor grej av det, dukade fram hur mycket som helst och bakade och stod i. Allt på finporslinet och med tända ljus. Nu när det börjar bli höstigt så känns det passande att ta tillbaka den traditionen. Imorgon ska jag baka bananbröd!


Maaaat

Äntligen har jag fått i mig ett riktigt mål mat. Magen gör bara lite ont, så detta ska nog gå vägen. Energin behöver jag så som ja måste springa på jobbet imorgon. Den ena dagen hektiskare än den andra. Nog om frustration.

Här hemma har lova hittat ett nytt intresse. Hon stickar. Japp, stickar. Varje dag efter förskolan ska hon sticka och idag ville hon lära sin pappa hur man gör så han kunde hjälpa henne ibland. Den ungen alltså


Nästan tillbaka

Såå, nästan tillbaka. Nästan mig själv igen. Nästan sugen på mat. Eller nä, jag är inte sugen på mat. De där lilla illamåendet sitter fortfarande kvar och kroppen är fortfarande skakis. Idag har jag fått i mig en liten naturell joghurt med lite honung på. Det är allt. Imorgon kanske! Jag känner mig iallafall inspirerad att laga mat.. senare när jag vill äta. Surfa runt på nyttiga roliga recept kan jag göra i timtal! Just nu är jag mest inne på att göra pizza på blomkålsbotten, eller kanske en nötstek i ugnen med rödvinssås.

Imorgon blir ytterligare en intensiv dag på jobbet. Det bästa med det är ju att dagarna går så snabbt så det känns som helg hela tiden.


Ursäkta frånvaron

Och ursäkta språket.. men fy fan va jag mått dåligt!! Söndagen la jag mig kl 17 men vaknade av att T spydde ner hela sovrummet. Efter det har jag haft konstant jätte hög feber och ingen ork alls. Illamåendet från helvetet som inte givit med sig. Nu på kvällen 2,5 dygn senare fick jag äntligen i mig lite toastbröd. Till råga på allt har jag ju haft barnen hemma. Pigga barn. Usch, när jag själv knappt orkat ta mig upp ur sängen ens för att ta medicin.

Nog klagat. Hoppas era dagar varit bättre ☺️


Godnatt

Klockan är nu 17,00 och jag lägger mig i sängen för att sova tills imorgon. Känner mig överkörd av tåget. Feber, ont i bihålorna och allmänt ont i hela kroppen. Hoopas verkligen detta går över, för jobba kommer jag inte undan på något vis denna veckan!


Nytt

Det känns så skönt att fräscha upp i vardagsrummet! Få det lite mer som vi vill ha det, utan alla möbler som vi haft i 7år. Lagom till lönen så passade jag därför på att beställa det som ska sitta på väggen. Slutsåld nästan överallt så förmodligen blir de leverans om 1-2veckor. Till nästa lön ska vi köpa taklampan hoppas jag! Men eftersom den vi vill ha kostar 11tusen så blir man ju lite osäker. Ska vi, ska vi inte..

Här kommer en sneakpeak på tv-bänken (belamrad med lego-kreationer)


Sista gången

Efter en galet intensiv fredag på jobbet tog vi vårt pick o pack och for till Lyrön. En sista natt för iår! Vad man missar när man är här på ljusa sommaren, är den helt otroliga stjärnhimlen. Det är så mörkt ute att du knappt ser dina egna fötter, och ljus finns inte från några hus i närheten. Inte heller ljusen från storstan stör. Himlen är helt otrolig!! Så mycket stjärnor så man blir förbluffad. Finns de ens så många?! Vackert är det!

Imorgon blir det sovmorgon, som jag har längtat!

Arbetsskadad som jag är så hittade jag denna annonsen i öob reklamblad. Hihi nån har nog tänkt lite fel


Min kille

Igår fick jag egentid med min lilla stora Theo. Han blir en helt annan person när han får vara ensam barn. Så gosig och så underbar. Det kommer fram en massa tankar och funderingar som han annars håller inombords. Lova lekte hos en kompis och pappan jobbade sent. Tillslut tröttnade han på att bara vara med mig så han sprang över till grannpojken. Man får njuta dom stunder som ges!


Lång dag

Så dagen började med vaccination av Lova. Klockan ringde 6.30 för att sätta Emla på hennes arm. 7.30 var det dags för Bvc, och trots all panik över sprutor så lyckades hon övervinna rädslan. "Det gjorde lite ont, och jag vill aldrig i hela livet göra det igen, men det gick bra". Theo sa bestämt att "jag vill aldrig ha några taggar i armarna, inte ens när jag är 5".

Lidl roadshow på Bergakungens biograf stod på eftermiddagens schema, tillsammans med vänner och kollegor från lite överallt i området. Mycket trevligt event! Bland annat visades upp våra nya arbetskläder, där vi är första företag i Sverige att ha 100% hållbarhetscertifierade kläder! Mycket bra Lidl. Bilder finns under #viärlidl på instagram.

Dagens tips: såå god!! Och billig såklart


Tillbaka till verkligheten

Inatt sov jag i princip ingenting. Somnade efter 03 och klockan ringde 04.20. Det är alldeles för mycket jobb som snurrar i huvudet just nu. Uppsägningar, sjukskrivningar, nyanställningar... Så dagens 11h jobb blev uthärdliga tack vare energidrycken. Min räddning.

Imorgon ska vi på ett Lidl event inne i stan på bergakungen. Det blir en trevlig omväxling måste jag säga!

Annars då.. Jo men jag har precis målat om hela vardagsrummet, sålt tv-bänken och byggt ihop en egen TV-bänk. Nytt soffbord, dekoration till väggen och ny vardagsrumslampa är också på ingång. Som ni säkert förstår vill jag visa er när det är lite mer färdigt :) tålamod!


Veckans tips


Tillbaka!

Herregud vilken vecka vi har haft! Helt underbar!
- Vi har sett en stor sköldpadda precis vid båten
- vi har simmat i grottor
- badat i riktigt turkost och glasklart vatten
- varit med om jordbävning
- hyrt båt
- promenerat i zakynthos stad
- lova har lärt sig simma

Listan är mycket längre än så, men sammanfattat så har vi haft en riktigt bra vecka! Sköldpaddan var verkligen en av höjdpunkterna. I september har dom flesta lagt sina ägg och simmat iväg, så att vi lyckades se en av dom få som var kvar var helt otroligt!

Vattnet är så turkost och kristallklart att man tvekar på att det kan bli mer klart någon annanstans. Helt ljummet varmt dessutom. Jag har nog aldrig badat så mycket förutom i Thailand.

Barnen har haft det helt underbart. Poolen vid hotellet var en stor hit! Dom var mer i vatten än på land. Och Theo var definitivt mer under vatten än över! Helt galen! Stränderna var långgrunda och helt utan vågor vilket gjorde det perfekt för barnen. Och även för mig när jag flöt runt och halvsov på en luftmadrass.

Här kommer lite bilder, med halvbra kvalitet. Tog en mängd bilder med min riktiga kamera, dessa var mest för att kunna visa er här på bloggen!

Just de, när vi kom hem var huset helt städat! Det luktade såå rent och buketter med blommor stod på borden. Bästa husvakten helt enkelt!!


Timmar

Nu är det bara några timmar kvar tills vi lyfter mot zakynthos, Grekland! Allt är packat och klart, även om det inte gick helt smärtfritt. Barnen har varit duktiga och packat sina egna leksaker, och Sebastian packar sitt nu. Jag har hunnit städa ordning någorlunda iallafall. Det värsta jag vet är att komma hem till ett stökigt hus!! Jag uppdaterar i dagarna, förhoppningsvis med massa soliga bilder! Natti natti


Stressad deluxe

Herregud vart ska jag börja? Igår var jag i Halmstad, borta från huset 06.30-19 = ingen tid att packa. Idag var jag med lova på Bvc på morgonen och hemma från jobbet igen kl 19 = ingen tid att packa. Imorgon åker jag till jobbet 05.15 och är hemma igen 16.30. Laga mat till barnen, handla det sista, packa ALLAS kläder, skor och saker. Ställa fram kattmat, städa undan och bädda rent. Duscha mig själv och barnen. Mannen tyckte visst det var viktigare att spela fotboll och stövla hem vid 21, bara några timmar innan vi åker. Sen ringer klockan mitt i natten för att åka till flyget. Galet. Vi får se om jag lever.

Bvc då. Det gick både bra och dåligt. Hon fick mycket väl godkänt i utvecklingen, hon tyckte att det skulle skrivas med att det rekommenderas specialundervisning när hon börjar förskoleklass nästa år, så att hon inte blir uttråkad och omotiverad. Eftersom hon redan kan läsa och räkna så bra nu. Vikten oroade jag mig för. 23,3kg och 114cm lång. Men det var tydligen bra! Hon ligger "bara" 1.5 över kurvan på vikten nu och hon har tidigare alltid legat 2 över.
Synen däremot, höger öga verkar inte funka helt som det vänstra. Remiss till ögonläkare för att se om det är något fel som behöver rättas till eller kanske glasögon.
Vaccinationen vill jag knappt ens skriva om. Hon fick sån panik att öppna förskolan utanför nog trodde vi misshandlade henne. Tillslut fick vi med Emla hem så vi kan bedöva inför nästa försök.

NU sängen!


Utbildning

Imorgon väntar ytterligare en utbildning i Halmstad för mig och mina kollegor. Denna gång är det Förändringsledning som ska förgylla en lång dag. Visst kan jag tycka att det är trevligt ombyte att sitta ner och prata med andra butikschefer från runt om Sverige, men att sitta ner i 8h är inget någon där är van vid. Kaffe och kaffe blandat med fika och mer fika för att hålla ögonen öppna.

Titta vilka söta jag hittade. För en gång skull tycker jag dom är lite lika


Dagen

Barnkalas för våran 5åring! Efter att först varit på simskola och sen dansskola så kom 9 av hennes vänner för att fira. Det blev riktigt lyckat! Trötta och väldigt nöjda barn somnade på några minuter


Vilken födelsedag

Jag vaknade och hittade ett paket i min nessesär, fick vackra blommor på jobbet. Massa fina grattis sms regnade in på morgonen. Ja kunde sluta i tid på jobbet, för att åka bussen till stan med barnen och mamma (Sebastian åkte till Köpenhamn med jobbet). Efter ett glas vin och glass på Danilo kom även pappa för att följa med på bio. Hitta Doris i 3D. Både barn och vuxna tyckte den var bra, även om den va lite läskig ibland.

Bussen gick hem igen och där väntade vin och massa skaldjur. Såå gott! En perfekt dag helt enkelt. Tänk att jag har föräldrar som skämmer bort mig som om jag vore ett litet barn fortfarande ❤️


Hello again

Im back! Nu har jag en fräsch och lagad telefon äntligen. Ja kan lova att det var en heeeel del pling när jag startade igång den efter dessa dagar av dödhet.

Men.. Jag är på sjukt dåligt humör. Sämsta dagen på länge. Så jag vill bara sova och bli av med den, och hoppas på att morgondagen inte blir lika jobbig.

Bjuder på ett gott tips! Dessa är grymma! Jordgubb och lakrits är heeeelt delikata och inget tillsatt socker


ingen telefon

Hej alla! Min telefon är trasig och går inte att använda, det är därför jag inte kunnat skriva här på några dagar nu. Jag hoppas få den lagad till torsdag kväll. Hörs då!!

RSS 2.0