Nästa projekt

Nu ska theos rum bli klart och lilleman ska lära sig sova i eget rum. Detta är en före-bild och efter idag finns inga reglar kvar. Nästa steg blir plocka bort plastmattan!





Hög mysfaktor i köket

Ibland känns de mysigt här hemma, när man inte går och funderar på alla lister och smått som är kvar!






Theodor 1 år

Älskade lilla plutt! Sån liten kämpe. Magsjuka på sin första födelsedag. Så hemskt, han fattade ingenting när första kaskaden kom. Han har kräkts på riktigt innan. Jag och Sebastian mår bättre men även lova har kräkts idag. Stackars små. 

Iallafall.. För ett år sen låg vi på BB och tittade på en alldeles färsk liten bebis. Bråttom ut, så jag knappt hann få av mig kläderna. Du har lite fortsatt i den andan måste jag säga. Full fart framåt! Krypa vid 6 månader och gå vid 8 månader. Inte en lugn stund för någon i din närhet. En allvarsam liten kille som inte bjuder på skratt i första taget. Men så kärleksfull. Så goa kramar och pussar du ger varje dag. Ibland vill jag bara äta upp dig. Jag är så tacksam att jag har dig och lova i mitt liv. 







Misär

Magsjuka pågår..

Myskväll

Göbben har jobbat på bra och fixat här hemma idag. Det firades med gott vin och piknik på mattan framför ett avsnitt Shameless. Det börjar bli lite av en helgtradition! Även katterna uppskattar det, och det är sällan man får vara ifred. 





Jag är så otroligt stolt över min lilla tjej idag. Hon skulle ju absolut ha pyjamas, pälsjacka, mössa OCH pannband på sig till Ica. Som pricken över i så skulle hon även ha sina glasögon som "mommo köpit". Många tittade och fnissade (även jag kunde inte hålla mig). Hon var ju så söt. Hon såg att folk tittade och blev först lite blyg, men sen brydde hon sig inte och hon behöll glasögonen på sig. Hoppas att hon alltid kan vara så stark och gå sin egen väg 



Framsteg

Idag lämnade jag Theodor på dagis från 10-13,30. Han lekte, åt, sov och lekte lite till utan att ens gnälla. Min lilla kämpe! Imorgon ska vi försöka samma sak igen och ber till Gud att det inte bara var ren tur att han somnade idag. Jag ska passa på att börja läsa. Kursen (externredovisning) började i måndags men jag har inte hunnit börja än. 

Nu måste jag återgå till Revenge



Inskolning

Min lilla man har börjat på dagis. Hur sjukt är inte det. Han är iofs inte så liten, bara lite mindre än 2åringarna, men tyngre än de flesta. Nu är det andra dagen och jag sitter i personalrummet och försöker få tiden att gå. Han är jätte duktig på morgon och förmiddag och leker och röjer runt med de andra. Inte särskilt mammig trots att jag är här. Lova däremot är mammig och vill gärna vara med mig. 

Sovandet är den största svårigheten. Han är ju absolut inte van att somna på madrass med andra barn, utan mamma, utan napp och utan bröst. Både igår och idag har jag iallafall lyckats vagga honom till sömns, med lite protester. Hoppas att han vänjer sig tillslut! 



Lova framför kameran






Fotat

Här kommer lite smakprov från första omgången med nya fotoutrustningen :) 






Mätt och belåten

Imorse hämtade vi mormor och morfar på flygplatsen efter tre veckor i Vietnam och Filippinerna. Även denna gång blev Lova märkbart tagen och det märktes verkligen hur hon saknat dom. Kramkalas med en och annan tår!





Vi blev inbjudna till otroligt god middag och nu är jag så mätt så jag håller på att spricka. Väldigt trevligt och barnen var i högform. Fick se väldigt läskande bilder från resan och fy så sugen man blir!! 

Imorgon ska jag ha min första fotografering med helt utomstående och bokade även in en person nästa vecka! Spännande :) 

I fredags tog Sebastian officiellt examen från sin utbildning. Helt underbart att ha det bakom sig, även om han haft jobb sedan september. Det firades med picnik i vardagsrummet med massa goa ostar, kex, oliver och skink-chips. Det gröna i glasen är min favoritdrink grasshopper :) 




Raw bite

Häromdagen provade jag en annan smak på raw bites. Raw cacao brukar jag alltid köpa, men denna gång provade jag Protein. Måste säga att den var väldigt god! Dyra små bitar det där, ca 20:- för 50g. Men å andra sidan, behöver jag äta något snabbt och gott utan att köpa nåt onyttigt så är detta värt varenda krona. Tyvärr så är ohälsosamt ofta billigt, men jag vill inte att pengar ska vara en anledning till att jag äter ohälsosamt. 


Ett tips är att det är både lätt och gott att göra egna raw bites. Blötlägg urkärnade dadlar som du sedan mixar med valfria hackade nötter/frön/tranbär eller liknande. Smaksätt med kakao, kokos eller annat gott. Tänk på att konsistensen ska vara åt det fastare hållet, så gör inte med för många dadlar. 

Helgen närmar sig

Vart tog även denna veckan vägen? Jag börjar få lite smått panik över tiden som rinner iväg. Bebis blir ETT år, jag börjar plugga igen på måndag och båda barnen kommer gå på dagis. 

Helgen blir iallafall bra hoppas jag. Mor och far kommer hem från Filippinerna och det ska fixas i huset som vanligt. Om 2v kommer mäklare och värderar. Spännande!





Bra början på dagen

Dagens lunch och dagens första måltid bestod idag av chokladproteingröt gjord på ägg, havregryn, vatten och proteinpulver med chokladsmak, till det en skivad banan och jordnötssmör-sås gjord av pb2 och lite mjölk. Sjukt gott och otroligt mättande! 


Vild lek idag i kållered





Progress

Jag skrev tidigare att om jag når mina mål så ska jag lägga upp en bild (hur mycket jag än avskyr bilderna). Jag har 5kg kvar och nu har jag ännu mer morot att klara det! Nu jävlar blir det allvar efter julens frosseri!


Hejdå helgen

Ligger här i soffan som man sig bör en söndagskväll. Denna helgen flög verkligen förbi. Hunnit med lite bygg i köket, inhandla kamera och studiobakgrunder, ätit hos farmor&farfar och bara myst. 

Veckan som kommer blir sista veckan hemma med lilla T. Sen börjar dagis och verkligheten. Hur detta nu ska gå! Imorgon ska vi till lek och buslandet med Louise & Gabriel så det ser vi fram mot :)



Busat med Bengt






Kärlek och sorg

Idag fick jag äran att vara med på Jens avsked. En helt otroligt vacker minnesceremoni. Tårarna bara rann, det fanns inget slut. Hans vänner höll så fina tal, det sjöngs vackra sånger och ett bildspel till minne av hans liv. Han var så älskad och jag känner mig ärad att få varit där. 

Min älskade vän så stolt jag är över dig. Så stark och så otrolig. Mitt i den största sorgen som finns, får du andra att le. Delar med dig av dina fina minnen av Jens och får alla i närheten att må bättre. Jag är otroligt stolt 

Nattliga bus

Man måste lära sig hur Theodor funkar. Annars får man sota för det in i sena natten. Lägger man honom för tidigt (helst inte innan 20), så vaknar han igen efter någon timma, pigg som aldrig förr. Ikväll vaknade han 20.30 och har hållt igång till 00.30. Unge

Kvällsfunderingarna är nu inom kategori mat. Jag känner att fantasin är noll och jag kommer inte på nåt alls att laga. Detta mumsiga ska vi iallafall äta till helgen: 

Jag bara älskar min nya kruka som tagit plats i köksfönstret! Alla mina Höganäs-krus har fått flytta till andra fönster.  



Städa bloggen

Jag har innan bara läst bloggar via gamla appen, vilket gjort att jag inte sett hemsideversionen på länge. Ser nu att min behöver fräschas upp pronto! Det går ju knappt att läsa den pluttriga texten. Tur ja har en datanörd till gubbe, hoppas han har tid att hjälpa mig i dagarna!

Tillbaka till verkligheten

Imorgon börjar allvaret igen och lova skall lämnas på dagis. På onsdag kommer beskeden om antagning så det blir spännande att se om det blir någon skola för mig i vår. Vi (Sebastian) har nu lagt om allt golv på nedervåningen och har bara en bit av hallen kvar. Det var ojämnt då det var olika höjd på golven innan, så nu har han tagit upp allt och jämnat ut = inga springor. Därför skall jag dedikera hela morgondagen åt att städa städa städa! Kul med verklighet igen


För mycket att välja på

Suck. Ny kamera skall införskaffas. Men vad ska jag köpa?? Blir inte klok på alla olika objektiv. Helst vill jag ha ett zoom OCH porträttobjektiv men de finns såklart inte. Googlar mig trött ikväll tror jag


Oroliga barn

Det har varit dåligt med egentid det senaste. På kvällarna har barnen sovit oroligt och T har varit vaken ofta tills vi lagt oss. Igår försökte vi fixa lite plock-mat-mys men lilla T tyckte de lät väldans trevligt och gjorde oss sällskap. Försökte ikväll igen och vi fick iallafall äta våra chèvretoastar och baconlindade sparrisar innan lova ramlade ur sängen och behövde sövas om. Vi har mycket att prata om och bestämma, men tiden tycks inte riktigt finnas där.

Sebastian var på brunch med sina systrar idag och jag och barnen fick hålla tillgodo själva på lek och buslandet. Som plåster på såren och som förlåt-att-jag-lämnade-dig-med-barnen-och-tog-med-vår-enda-bilnyckel-och-dessutom-innehållandes-barnvagnen-present så fick jag min efterlängtade fina orkidékruka som jag suktat efter!! Vips så var han förlåten :)


John blund vart är du

Kan inte sova. Andra natten i rad som jag ligger vaken och funderar. Kanske var det kaffet vid kl 18? Nä så mesig är jag nog inte, även om ja brukar vara känslig.. Mycket att fundera över. Planera lite i hemlighet


Mys med kär vän

Idag har hela familjen varit i kållered och passat liten Gabriel. Barnen lekte på lekparken och sen myste vi inne och fick en show när G visade upp sin nya elgitarr och mikrofon :) tänk att dom två varit vänner sedan födseln och dom är så fina ihop!

Sen bar det av en sväng till freeport där det inhandlades skor till barnen och Sebastian och byxor till mig. En av butikerna skulle stänga igen och sålde ut alla byxor 75:- trots att de kostat nära tusenlappen innan. Tummen upp!


Nytt år nya möjligheter

Herregud vilken nyår! Jag har inte orkat skriva här, först nu är jag människa igen. Det var första nyår som sedan 2009 (?!) som jag kunnat dricka ordentligt utan att vara gravid eller ammande.

Vi var iallafall hemma hos Jennie och gabbe och totalt var vi 12 personer och 5 barn. Väldigt väldigt trevligt! God mat, lite spel och utsikt över fyrverkerierna. Bättre kan de inte bli när alla barn är med. Vi satt iallafall uppe till 06 och hade trevligt. Dagen efter var mindre trevlig dock!

Nu sitter vi iallafall här och väntar på att pappan ska vakna från sin välförtjänta sovmorgon. Snart ska vi försöka skypa med mormor o morfar i Vietnam.

Puss och kram på er alla och hoppas ni alla får ett underbart år!


RSS 2.0