Home sweet home

Nu är vi hemma och har andats ut efter äventyret. Resan hem gick bra, och vi undvek snön med en dag tillgodo. Fattades ju bara det med sommardäck. Gårdagen blev däremot jobbigare än vi trott med gamla huset, de det var mängder saker som behövdes göra som vi inte räknat med att behöva. 01.30 på natten var Sebastian klar med utrensning av huset, sortering och pålastning på skåpbilen. Stackars hjärtat. Nu är irritationsmomentet pekhornsvägen i alla fall sålt och ute ur våra liv!


Ja men vissa har tur

Här är vi nu, Radisson Blu i Gdansk. Ligger i en stor fluffig säng i ett lyxigt rum och vilar efter en god lunch på torget. Hur hamnade vi här? Igår klev vi av båten i Gdynia, Polen. Tog skåpbilen till köpcentrum utanför Gdansk och shoppade i 12 timmar!! Faktiskt inte så jobbigt som de låter, trots magen. Ganska roligt! Packade in sista vitvarorna och skulle bege oss till färjan. Bilen startar INTE. Trots 4-5 vänliga polackers hjälp får vi ringa vägassistans och missar färjan. Försäkringsbolaget fixade in oss på Radisson, och efter många samtal fram och tillbaka hoppas vi på att ta oss hem med färjan ikväll. Sebastians uttalande på båten "vi kanske borde stannat nån natt till och turista" känns nu inte lika roligt. To be continued..


Nu drar vi

Vi satt uppe hela kvällen igår och ritade kök och planerade. Skåpbilen hämtade vi i stan. Nu är vi på väg! Köra till Karlskrona för att ta båten till Polen :) vilket äventyr. Kanske inte det bästa med tanke på att en av oss är 8v från förlossning och sommardäck på skåpisen. Nu åker vi iallafall :)


Flyttlasset

Tack älskade Patrik, Oskar och pappa för att ni ställde upp (när andra inte brydde sig i att ens höra av sig). Många och tunga lyft, men nu är allt flyttat. Hoppas de dröjer många år tills nästa gång! Vi sover ändå inatt hos mamma och pappa för att imorgon montera säng och bädda rent HEMMA på blåklocke :) imorgon är det söndag och sen åker vi till Polen. Galet fort det har gått!!


Update

Det har varit hektiska dagar nu, därav inte så aktiv på bloggen. Huset blev vårt igår, hallelujah!! Hela måndagen gick åt till att riva ut köket. Idag har Sebastian rivit större delen av väggen mellan kök och vardagsrum. Det går snabbt framåt! Nu sitter jag i bilen efter en välbehövlig pausmiddag hos Malin. Andas andas, nya tag imorgon!


Tandbekymmer

Nu har jag inte sovit en hel natt på läänge. Sista veckorna har jag knappt fått sova 3-4h i sträck ens. De tär! Lova är ett monster på nätterna nu när sista hörntanden bryter igenom. Förhoppningsvis är det över snart för man ser en väldigt stor del av tanden tydligt. Hon somnade kl 19 idag, men vaknar väl efter nån timma eller två igen. Passar på att bädda ut bäddsoffan (som nu står i vardagsrummet) och slänga upp benen. Äta lite clementiner och kolla på Snövit. Imorgon ska etapp 2 inledas på takkronan och vi ska till Bengt och limma lite. Spännande!


Så trött,

Men ändå rastlös! Efter lussebullebaket hemma hos mamma blev det en tripp till bäckebol. Sebastian fick leva runt på mediamarkt och fundera ut vilka vitvaror som ska inhandlas i Polen, medan jag fick titta in på bauhaus och shoppa delar till mitt nya byggprojekt: takkrona till vardagsrummet. Tror det kan bli riktigt bra :) därimellan blev det middag på Ikea!


Mvc v 30

Återigen är den lilla krabaten så vild att det tog lång tid för 2 personer att hitta hjärtljud. Ingen fara för de sparkas för fullt hela tiden. Blir nog en vilde! 145 låg hjärtslagen på tillslut iallafall. Sf mått 31 och kurvan börjar dra sig allt längre upp. 5,5kg plus sen invägningen får va godkänt, men måste ändå tänka på att inte äta så mycke skit! Alla andra värden såg bra ut så nu är det en månad kvar till nästa koll.


Nedräkning

Nu är det en vecka kvar! Kan knappt fatta att vi snart har vårat hus. Här hemma ser det mer och mer ut som mitt-i-flytten. Ingen soffa, inget soffbord, massa lådor överallt, skötbordet i matrummet och matbordet i vardagsrummet. Ordnat kaos! Vet bara inte hur vi ska få plats med allt sen? Närmare 40 lådor och då är vi absolut inte klara!


Snart är det dags igen!


Twilight

Nu har jag stannat uppe för att kunna säga att jag sett de tre filmerna. Och jag fattar verkligen INTE hysterin?! Så bra är dom verkligen inte. Gråa och deppiga. Nej, detta förstår jag inte.


Pyssel

Vilken dag. Så mycke känslor och tankar. Vid symaskinen tänker jag inte, bara gör, precis som vid pianot. Skönt att kunna koppla bort. Så lovas lampa blev klar ikväll. Hoppas den passar in i hennes nya rum


Sjukling

Lillan sover sen kl 20, men oroligt. Ögoninflammation, feber till och från och jag misstänker halsont. Usch usch hoppas de går över snart! Ett tag trodde jag hon fått vattkoppor men det blev inte mer än ett utslag, ögonen blev värre istället.

Trots detta skulle hon absolut ut och gå i vagnen redan vid 9 imorse. Bara att pälsa på!


Längtar!

Nu är det bara två veckor kvar lilla hus


Godnatt

Efter en väldigt trevlig dag! En tur till Säffle blev fika hos Bea & Otto och ytterligare fika hos Åsa & Signe. Jennie, Malin, elliot och Ebba var också med! Slutade med att jag i bagaget hem hade en babygunga med massa ljud och finesser. Så det kan bli :) föreställer mig (hoppas) att jag ska få lugna stunder med den till hjälp.

Nu på kvällen har det vart fullt halloween-firande hos mormor Gun. Hela släkten, god mat och gott humör!


Äntligen helg

Nu sitter vi i bilen, på väg till Åmål! Vi hann med en sväng till allum på förmiddagen jag och Lova. En fin onepiece inhandlades tillsammans med en kalasklänning och en julklänning. Köpte även en liten byrå till Lovas nya rum. Nu väntar mys hos mormor Gun och imorgon blir de halloween-firande med släkten!


Mysmiddag

..Hos tant Louise med Nennie. Lova säger nennie och momo hela tiden nu :) det bjöds på räkpasta med ruccola och kladdkaka med vaniljglass och hallonsås. Mums! Vi har även fått hem korten från fotografen, 180st! Så roligt!!


RSS 2.0