Bio och egentid

Sofie och Matilda åker till Australien i 7-8 månader. Dom åker på nyårsdagen. Overkligt må jag säga. Sofie ville därför umgås med barnen lite, och hon och P tog med dom till lek och buslandet på backaplan. Att döma av bilderna har dom haft väldigt roligt. Härligt för barnen att komma bort och få så mycket uppmärksamhet. Även härligt för föräldrarna som fick gå på bio.

Vi såg hundraåringen. Helst ville vi sett hobbit, men den är ju så galet lång! Blandade känslor ang filmen iallafall. Den va trevlig, ibland lite obehaglig och mest mellanmjölk. Hade högre förväntningar än så!


Theodor 11 månader

Det lilla livet. Även kallad marodören. Han är snabb som tusan. Älskar att äta katt och hundmat (även smakat kattbajs). Han börjar förstå mer och mer och det är så roligt att se honom leka. Han har fortfarande 7 tänder, 4 uppe och 3 nere. Strl 86 funkar oftast men jag börjar köpa en del 92 som han kan växa i. Skor har han strl 24. Han har varit krasslig senaste två veckorna så han har inte varit så stor i maten. Men nu börjar det komma igång igen och gröt tycker han är gott. Han äter nästan bara samma mat som vi gör annars, i finfördelad form. Han pratar fortfarande inte så mycket. Mest DÄÄ och TITTA.


Beroendeframkallande

Vi har börjat titta på en ny serie. Vill inte sluta. Så bra! SHAMELESS


Julklappar


Nu vare över för denna gång

Julen är över. Jag hann knappt fatta att snart är det jul? Snart är det vår också hoppas jag. 4 veckor till Theo börjar på dagis. En ny milstolpe i livet, hur detta nu ska gå.

Julen var hur bra som helst. Barnen fick såå mycket fint och blev bortskämda med två tomtar med alldeles för många paket. T fattade inte så mycket, men lova var överlycklig. Först var det tomte hos farmor och farfar. Det bästa är ändå när moster frågar lova om hon fått någon docka av första tomten och hon svarar: mej inte fick någon docka av tomten, mej fick bara hamburgare. Haha sötnos!
Dom fick otroligt fina kläder båda två, docka, dockvagn, skridskor, pussel, leksaksbilar, gosedjur, kökstillbehör med mera med mera! Själv fick jag också massa fint. Orrefors kristall ljusstakar av Sebastian som lovat att inte köpa något. En fin klocka, tallrikar badrock, pläd och mycket annat fint av mamma o pappa.

Det var så fullt upp att jag känner att jag knappt hann äta varken julmat eller julgodis. Det som jag längtat så efter! Det kompenserades idag på juldagen istället. Julbord igen och risalamalta och julgodis till efterrätt. Mätt och belåten somnar jag nu och vilar upp mig inför mellandagsrean imorgon!


Julafton närmar sig

Nu har vi slagit in sista klapparna (nästan iallafall) och det är städat och fint i huset. Vi har haft en mysig dag på Frölunda torg, Ikea, en sväng hos Jennie & gabbe och framförallt uppesittarkvällen hos mamma o pappa. God mat, vin och glögg och godis i mängder. Visst är det så att julskinkan smakar som bäst dagen innan julafton? Innan julfrukost och julbord hinner ta över med alla dess innehåll.

Nu sover två små barn här i huset. Lova är förväntansfull och berättade för pappa innan hon somnade att tomten skulle komma med TRE många dockor!! Det ska bli kul att se hennes min när hon kommer ner och ser den nya spisen som tomten monterat och slagit in ikväll.

Nu ska bara julkänslan infinna sig också. Lite svårt när regnet dundrar ner och fönstren skallrar i vinden. Men men julafton är nog min favoritdag på hela året, så det spelar ingen roll.

Jag hoppas verkligen att alla där ute får en fin julafton. Jag hoppas att dom som har det svårt och är tyngda av hemskheter får åtminstone en bättre känsla i kroppen. Med risk för att låta som fröken Sverige: jag hoppas verkligen att alla kan få vara glada imorgon och försöka glömma allt det onda. Mycket kärlek mina vänner <3


Sjuklingar

Theodor är stekhet och sover på mitt bröst. Hostan låter som krupp och han är orolig. Mammahjärtat gör ont


Julfest och dimma

Igår var det dags för Acandos julfirande på svenska mässan! Uppklädda till tänderna och lagom oentusiastisk inför att träffa mängder med folk jag aldrig träffat förr. En glas vin eller två vid sminkningen gjorde susen ;) stoppad korv blev det iallafall, vilket även det var nervöst inför allt ätande. Man vill ju inte se ut som en köttbulle under kvällen. Men det hela var otroligt trevligt faktiskt! Live-musik, härlig stämning och massa god julmat. Ungefär 200 personer, lekar, prisutdelningar, mycket gott att dricka och dans! Barnen, lagom sjuka, blev passade av mormor o morfar. Även det förvånande bra då båda sov gott när vi kom hem! Sovmorgon till kl 12 för min del idag, det har inte hänt ofta de senaste åren kan ja lova!


Badrummet klart

Spegeln är upphängd och handdukskrokarna på plats. Då är det officiellt färdigt! Och vi är såå nöjda


Fräsch familj

Här hemma är det fortfarande lagom kaos. Fräschast är nog ändå katten Emil som kräktes upp en hel och till synes orörd mus under köksbordet. Där försvann den aptiten. Idag har nya diskhon kommit på plats med tillsågade bänkskivor, men ännu inte hunnit installera avloppet. Jag fick iallafall upp nya hallspegeln helt själv och är väldans nöjd måste jag säga!

Imorgon blir en mindre rolig dag. Helt själv, utan bil och utan planer med två krassliga barn. Jippi


Sorg

Idag går alla tankar och all kärlek till min älskade vän seppi. Lovas gudmor. Hennes kärlek Jens har somnat in. En ängel <3


Fullt upp

Jag är nog inte ensam om att ha fullt upp så här innan jul. En vecka kvar! En vecka!! Jag har inte alls handlat alla julklappar, det är långt ifrån julstädat hemma och allt gott är ännu inte bakat. Men men det är väl inte hela världen.

Just nu: köket är kaos, Sebastian sågar bänkskivor för att få plats för ny underbar diskho. Bandage på benet har han, då hans knä låste sig i böjd ställning igår. En tripp till akuten och efter lite läkarvåld och lugnande medicin så var knät på plats igen.

Har även hunnit med en gravid-fotografering, shopping på Frölunda torg, kvalitetstid med Bahar, mys och bus hos louise&gabriel och pepparkaksbak hos lovas farmor&farfar. Det är ju alltid nåt! Nu ska de stökas vidare här hemma!


En ny fåån

Min lilla Donna har galet bra fantasi. Hon kan hålla dialoger med sig själv läänge, hitta på olika situationer och verkligen leva sig in i det. Igår var det en plastnalle som helt plötsligt blev en telefon. Hon ringde och pratade som bara den. Imorse var nallefåånen borta och hon var ledsen. Tur att det fanns en ny fin låtsasmobil med mobilväska i julklapps-kalendern. Lycka! Hela kvällen och vid maten har Ebba ringt och hon har ringt Ebba. Mitt i en köttbulle tog hon upp den o tryckte på en knapp så att den började ringa. Djuup suck och säger "de e Ebba igeeen". Plutten


Sorg

Jag vet inte vad jag ska skriva men jag känner att jag behöver skriva något. Igår var en mörk dag. När jag hämtade lova från dagis fick jag sms att det brinner. Jag möttes av två ambulanser, poliser och två brandbilar/räddningstjänst. Seppis hus brann. Ett fönster hade exploderat och de var helt svart på övervåningen. Branden hade startat i köket och tackar högre makter att ingen var hemma. Alla är oskadda och det är det absolut viktigaste. Men sorgen att förlora ett hem. Det går inte ens att föreställa sig. En av mina viktigaste mest älskade människor har förlorat sitt hem och man är maktlös..


Världens finaste lucia

Min älskade lilla hjärta var lucia idag. Det finns inget finare. Dom har tränat så hårt och lova har sjungit varje dag hemma. Sett fram emot och spänt sig inför detta stora. Att sjunga inför alla föräldrar. När dom väl kom ut så var hon helt stel av skräck. Men hon stod tappert kvar, trots att hennes två vänner sprang gråtandes till sina föräldrar när luciakronan ramlade ner i ansiktet. Hon va så duktig lilla hjärtat.


Fläkten på plats

Nästan iallafall


Pust!

Nu ligger jag äntligen i sängen. Vilken dag! Vi åkte mot Ullared vid 10 och var hemma 20.30. Som jag har längtat. Sebastian hade barnen och för en gång skull hade vi ingen tidspress. Måste säga att det var inte alls så mycket folk som vi trott. Visserligen parkerade vi vagnen här o var och använde kundkorgar, men det var ingen trängsel och ingen kö!

Shoppat: massor med julklappar till barnen, snöskyffel, ett par snygga (!) jeans och en mysig tröja till mig själv, en vinterjacka, kläder till barnen, nötter & frön & mandelmjöl, smink och massa massa mer!


Efterlängtad sessa

Idag kom lilla Lova hem efter hennes äventyr i Åmål med mormor och morfar. En hel helg utan mamma och pappa, men det verkar ha gått hur bra som helst! Vi pratade på telefon flera gånger under helgen och hon berättade om allt roligt hon gjorde. Stora tjejen!

Imorgon bär det av till Ullared (om inte mamma är ännu mer förkyld). Listan är lång och förväntningarna stora!

Så fort jag hinner ska det bakas mer nyttigt julgodis. Denna gång raw-bollar av pecannöt med julkryddor :)


Nyttigt godis är gott

Idag har det bakats lite julgodis. Får panik på allt onyttigt som jag inte kan låta bli, så det fick bli en nyttig variant, men oh så god!

Jag gjorde först och främst egen mandelmassa. Den man köper är väldigt söt och onyttig. Enkelt knep för nyttigare godis. Jag körde mandelmjöl och blötlagda urkärnade dadlar i mixern tills det blev en bra smet i ganska fast form.
Kärna ut dadlar och ersätt kärnan med en rostad mandel. Sen klär man dadeln med den hemmagjorda mandelmassan. Lite pilligt, men med blöta fingrar gick det lättare. Doppa sedan i smält mörkt choklad och strö över valfri garnering. Tadaaaaaa. Sött och gott!

https://cdn2.cdnme.se/3308158/6-3/pic_52a37cdce087c3666c3a0d52.jpg" class="image">


Dejt

Lova åkte igår med sin mormor och morfar till Åmål och mormor-Gun. Det känns lite konstigt att vakna upp utan henne, men Theo gör sitt bästa för att ta upp all plats! Igår tog farmor och farfar sig an den lilla mannen och vi fick gå på bio! Hunger games! Såå bra!! Spännande från första stund och jag åt återigen en xl-popcorn helt själv. Det enda som var dåligt var väl slutet. Jag ska inte säga för mycket, men det öppnar ju för att man verkligen måste se sista filmen också!


Julstök

Köksfläkten levererades idag, ett steg i rätt riktning. Självklart måste Sebastian köpa plugg eller skruv eller nåt och den blir monterad nån annan dag. Jag hämtade också den måttbeställda spegeln till badrummet idag :)

Till annat husbygge: idag gjorde vi klart pepparkakhuset. Måste säga att lova är väldigt duktig och pillig med sånt där. Hon löste allt så fint!

Förövrigt är hon så rolig nuförtiden med pratandet. Fattar inte vad hon får allt ifrån ibland. Igår morse låg jag och barnen i sängen och drog oss. T blev då på bushumör och jag skrattade. Lova kommer då snabbt fram till mig, klappar mig på pannan och säger "lugn mamma lugn, Theo vill bara äta tutte, de e bja nu". Sen säger hon ofta "mej är arg på dig mamma". Gråter Theo så säger hon "mej är här Theo, mej är här" Sötunge


Morotskaka

Jag har verkligen cravings efter morotskaka! Det är sååå gott. Men lagar jag det här hemma så vet jag att den är uppäten på en dag eller två. Så de går inte. Gjorde istället en nyttig variant. Måste säga att den var ett sjuukt bra substitut! Krämig och fluffig och good! Här kommer receptet:

Mixa 3 ägg med 7st färska dadlar i en matberedare.
Blanda sedan den smeten med resterande ingredienser:
2 stora rivna morötter
2dl mandelmjöl
2tsk bakpulver
3tsk kanel
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
3msk kokosolja mätt i fast form

Mixa hela smeten i matberedare eller med mixerstav. Baka i form med avtagbar kant 175grader i ca 35-40min

Frostingen ska på när kakan är helt kall.
Lite mindre än en dl grekisk joghurt
100g low fat Philadelphia
2-3msk sukrin Melis (florsocker utan kalorier) eller eventuellt stevia. ENJOY


Mörkt var det här

En blixt och lite dunder och vips så var strömmen borta i en timma. Irriterande! Barnen hade precis somnat och jag skulle sjunka ner framför tvn. Men nej nej. Tur nog är den tillbaka lagom till greys.

Idag har vi gjort pepparkakshus med barnen :) imorgon ska det pyntas med massa gott!


Premiär

Idag har vi hälsat på Vincent i hans hus :) även Felix va med och lekte!


Energiboostad unge

Theodor den pigga. Ikväll vägrade han sova, så nu gav jag upp och la mig i sängen med honom. Barnen sov inte samtidigt under dagen heller så det blev NOLL minuter egentid för mig. Inte ens kissa ifred. Life is good. Vi fick iallafall sällskap av Sofia Ebba och Otto under förmiddagen. Under eftermiddagen blev det ännu mer julbakande hos mamma. Usch!

Imorgon ska ja ta tag i mig själv på allvar. Jag är så duktig under dagarna, men när kvällen kommer och orken tryter så faller jag dit. Usch! Igår vägde jag mig och väger nu 13kg mindre än jag gjorde 2010. Det är iallafall något, även om de e några kilon kvar!

Här kommer lite fler kort från julfotograferingen


Trött mama

Nu ska jag sova. Är heeelt slut efter en underbart dag. Vi har först julfotat barnen och sen bakat hemma hos mamma o pappa med mostrarna. På det blev det dessutom julbord med risalamalta till efterrätt. Gudomligt! Nu har jag legat i sängen och fixat med bilderna. Har fortfarande typ 20st kvar. För en gång skull blev det många bra!! Lägger ut dom när jag är klar :) Godnatt och tack för denna helgen


RSS 2.0