Sol?

På Lyrön fanns solen under torsdagkvällen! Grillad middag utomhus i kvällssol och en brasa på kvällen. Mysigt!! 






Dag 2

Andra strykningen klar! Jag ställde klockan tidigt imorse för att hinna måla allt ett lager till, innan vi packar oss ut till Lyrön för en sista semesterhelg :) jag passade på att ta med några detaljer som ska kopparsprayas, nåt vettigt kan jag ju försöka göra där ute!




Dag 1

Så var första dagen med husvagnsrenovering avklarad. Jag har drömt om husvagnar hela natten, förmodligen för att jag varit så ivrig att börja! Från klockan 11-20 har jag målat i princip utan paus. Det är otroligt pilligt så det tar låång tid, men det är ju samtidigt roligt att se resultatet växa fram. Första lagret färg är lagt på alla luckor och tapeten i stora rummet och i köket. Eftersom jag målar på faner, så använder jag mig av en häftgrund först. Det biter bättre på svåra ytor. Jag kommer sen att måla två strykningar med vattenbaserad lackfärg, för att få en smidig yta som går att torka av. Oljebaserad färg har tendens att gulna med tiden, så därför väljer jag bort den.

Här kommer lite före och efterbilder efter dagens insats:


Här är gamla tapeten som jag målar över, så ser ni skillnaden i färg. Man ser inte så tydligt på de andra bilderna hur ful tapeten faktiskt är. 




Som alltid efter första strykningen så lyser det gamla igenom. Det ser hemskt ut, men efter två strykningar till kommer det bli fräscht!


Färgen var verkligen extra fästande. Jag har ingen lacknafta hemma så jag lär se ut så här några dagar/veckor framöver :) 




Renovera husvagn

Ursäkta frånvaron, men det händer så mycket just nu :) igår köpte jag mig alltså en liten husvagn. Jag har faktiskt velat ha husvagn i många år! I tonåren så bodde jag och min dåvarande i husvagn varje sommar på Öland. Så en husvagn fick det bli! Sebastian sa: jag vill inte vara med och lösa någonting vad gäller nån husvagn! så jag åkte iväg själv och köpte en, som jag själv körde hem (första gången jag drog husvagn bakom bilen). Kvinnor kan minsann! 

Iallafall, det är en välbehållen gammal Kabe från 1985, 5,40m lång. Inredningen är ful blå och ljus fanér på alla luckor. På golvet ligger plastmatta. Lite finesser har den dock: inbyggda högtalare och stereo, rinnande varm och kallvatten, solceller på taket som ger vagnen el i 4-5 dagar, antennuttag för en tv i varje rum och inbyggda spottar i stora "rummet". Ett litet badrum, kylskåp med frysfack och en garderob. Fungerande gasol, besiktigad och fukttestad! 

Så framöver tänker jag mig att nu får följa med på min renovera-husvagn-resa. Jag har stora planer! Idag har tex nytt golv köpts in, tillsammans med färg till alla skåp och luckor. Här ska grejas, och förhoppningsvis kommer ni inte känna igen den gamla vagnen tillslut. Den ska även målas på utsidan. Sebastian vill gärna att den ska målas svart, men de tänker jag absolut inte gå med på! Imorgon ska ja börja röja :)


Så här ser stora sittdelen ut just nu!


Så här ser köksdelen ut (detta är dock inte våran vagn, den har ju blå fula kuddar, utan en lånad bild på en exakt likadan)



Woops





Oh yeah





Vy från sjuksängen



Torsdag natt blev jag akut illamående. Hela fredag när vi åkte från Öland till Årjäng var jag illamående och kunde knappt äta. På lördag kunde jag bara få i mig knäckemacka och müsli på eftermiddagen när jag hade en stund utan illamående, resterande av lördagen låg jag i sängen. Gick upp på lördagkvällen och provade äta några lakritsgodis, vilket brukar hjälpa, men de skulle jag inte gjort. Med kläder och tjock tröja under varma täcken har jag huttrat hela natten, tills jag tröttnade och stoppade fingrarna i halsen. Gallan flög ut, men inte mår jag bättre för de. Konstigt?! Aldrig varit med om liknande "magsjuka"

On the road again

Nu lägger vi mil efter mil bakom oss, för att ta oss från Öland till Årjäng. Bilen är packad till bredden, ungarna matade och iPadarna framme. 

Öland är över för denna gång. Jag älskar verkligen Öland! Men känslorna var lite blandade när jag såg Kalmar och Böda för första gången sedan tiden med Fredrik. 6,5år var vi tillsammans och somrarna spenderade vi till stor del på Öland. Jag ville besöka graven, men tiden och orken hos barnen fanns inte när vi väl var i Kalmar. 

Vi har iallafall haft underbara dagar med våra fina vänner. Theodor har varit en liten marodör till och från, och våra stora barn gaddade ihop sig lite mot honom tillslut, men på det stora hela har dom haft roligt! Dagarna har spenderats på Böda sand, med fina lekparker och vit sandstrand. Vi hann också med lådbilslandet och Byrum (raukarna)! På eftermiddagarna har vi varit i stugan och grillat i kvällssol, och på kvällarna har de vuxna druckit vin och myst. 









Bildbomb

















Dagar i bilder













Godnatt från Öland

Nu befinner vi oss äntligen på Öland. Som vi har längtat! Vädret har varit upp och ner och vänt från minut till minut, men vad gör väl det när man har vännerna med sig. Det har duggregnat för att minuten senare spricka upp i stekande sol och sen börja regna lagom till att badkläderna kom på!

Klockan 04 imorse gick jag upp, förmodligen spänd och lite stressad över packning. Jag sorterade två maskiner tvätt, diskade och förberedde inför att lämna huset, innan jag väckte familjen o slängde in dom i bilen vid 06! Resan gick ju heeeelt kalas eftersom barnen sov hela vägen till Ölandsbron :) 

Vi sover nu i en mysig liten stuga i ett litet sommarstugeområde några mil norr om Borgholm. Barnen har lekt och busat, vi har varit i Böda och hoppat studsmatta & gjort beachen, och såklart grillat och sörplat vin såhär på kvällen. Att bara få sitta uppe och prata, skratta och spela sällskapsspel är så otroligt mysigt!! 












Smultronställen

Alla har vi nog våra personliga favoritställen här i livet. Mina ställen är ju inte helt otippat Lyrön och stugan, men ytterst tätt följt av Edsvik camping i grebbestad! Varje år åker vi dit. Varje år hyr vi en stuga, och varje år är vi samlade större delen av släkten. Denna gång 35personer - släktingar på något vis. Bortsett från familjen och släkten som självklart gör hela vistelsen till den bättre, så är det ändå otroligt underbart att vara där. Små söta stugor, husvagnar och villavagnar samlade i ett jytter. Längst ner mot vattnet ligger en restaurang, en enorm lekpark och en minigolfbana. Det hela avslutas med stor gräsplätt och sandstrand med volleyboll nät, hopptorn och brygga som blickar över havet och skärgården. Vid vattnet brukar vi duka upp kräftskiva, iår blev den istället till långbord framför stugorna. På dagarna kan man shoppa på sportshopen i tanum eller promenera på bryggan med restauranger, affärer och båtar. Älskar verkligen detta ställe, och för er som ännu inte besökt det, gör det!! 











Kärleken








Den bittra sanningen

Så här i bikini-tider vill jag visa er hur min mamma-mage ser ut på nära håll. Så långt ifrån idealet man kan komma. Bristningar och lös hud. Det syns att jag har fött barn! Visst har jag muskler under huden, ibland väldigt tydliga muskler, ibland inte alls synliga. Jag är tillfreds med hur jag ser ut. Jag har accepterat att bristningarna kanske blir bättre med åren, men försvinna gör dom aldrig. Jag har en stark kropp i övrigt, och dom som är så nära att dom ser bristningarna, är ändå oftast mina nära och kära. Är det något jag lärt mig under denna kropps-förändringsresan jag varit på, så är det att älska dig själv i alla dina former. Visst kan man sträva efter förbättring, men ju mer man älskar och accepterar sig själv desto lättare är det att må bra i alla övriga delar av livet. 





Dåligt uppdaterade

Här är det sommar och fullt ös. Vi är hemma en dag eller två och sen vidare till nästa ställe! För att sammanfatta så hade vi en underbar dag på Borås djurpark med familjen Louise & Martin i tisdags. Barnen uppskattade lekparkerna mer än djuren, men visst blev det snabba hjärtslag när tigrarna fick mat och när girafferna kom nära. Så mysigt!





På onsdagen blev det middag med Jennie & gabbe, Louise & Roger! Grillat gott och MIG-turnering inpå sena kvällen. Det känns så bra att hitta tiden för att träffa vänner och nära&kära. 






Idag for vi till grebbestad! Solen lyser och solstolarna är uppradade :) här ska vi njuta fram till söndag. Hoppas ni alla har en härlig sommar!
Nämnde jag att vi är 35 släktingar här!









Dåligt uppdaterade

Här är det sommar och fullt ös. Vi är hemma en dag eller två och sen vidare till nästa ställe! För att sammanfatta så hade vi en underbar dag på Borås djurpark med familjen Louise & Martin i tisdags. Barnen uppskattade lekparkerna mer än djuren, men visst blev det snabba hjärtslag när tigrarna fick mat och när girafferna kom nära. Så mysigt!





På onsdagen blev det middag med Jennie & gabbe, Louise & Roger! Grillat gott och MIG-turnering inpå sena kvällen. Det känns så bra att hitta tiden för att träffa vänner och nära&kära. 






Idag for vi till grebbestad! Solen lyser och solstolarna är uppradade :) här ska vi njuta fram till söndag. Hoppas ni alla har en härlig sommar!
Nämnde jag att vi är 35 släktingar här!









Kvällsfunderingar





Dagarna rullar på

Vi njuter för fullt av att ta dagen som den kommer. Och de flyger fram. En hel vecka har redan gått! Igår hade vi Jennie, Gabriel och Vincent på middag. Vädret tillät oss sitta ute och avnjuta grillad middag. Efterrätt och många timmar ytterligare spenderades vid matbordet. Så mysigt :)

Idag är vi på Lyrön! Jag lyckades springa runt ön förut, typ 7km, och drypande av svett var ja tvungen att doppa mig i havet. Badkrukan nr 1! Sen har vi städat och pysslat, grillat med svärmor och avslutade kvällen med att ta en promenad med skrindan. 













Stolt fru

Jag måste få skryta lite över min man. Han har många negativa och otroligt irriterande sidor, men när han bestämmer sig för att anta en utmaning så går han verkligen all in. Härmed är han certifierad Scrum Master! Han skippade den dyra kursen och löste certifikatet utan hjälpmedel. Såå stolt! 






Åmål

Solen gömde sig visst i Åmål!! På vägen mot Göteborg stannar vi till för att hälsa på farmor Gerda och mormor Gun. Efter att farmor proppat i Sebastian en massa mat (en stor karl ska ha mycket mat), så sitter vi nu med ansiktet i solen i mormor Guns trädgård. Jag hade så gärna velat stanna bara för en natt eller två! 













Shoppa tills händerna inte räcker till

Idag har vi varit i Töcksfors, då vädret inte är det bästa. Inte så mycket regn, men molnigt & kyligt. Barnen stannade hos mormor och morfar och vi fick shoppa i lugn och ro. Det kan man säga att vi gjorde! Herregud alltså. En affär hade halva priset på allt, inkluderat määääängder med Name It kläder till barnen. T fick tre par byxor, en tjocktröja och en jeansskjorta. Pappan fick skjorta, chinos och tjocktröja! I andra affärer köptes skor till mig och Seb, regnställ till Lova & en massa walden farms nyttigheter till mig. Just de, Lova fick en klänning också. 








Livet med katt

Vi har det bra här uppe i stugan trots lite halvdåligt väder. Vi var däremot beredda på ösregn men har bjudits på sol delar av alla dagar! T vaknade precis o var ledsen för att han ville hem till katterna. Lilla hjärtat mitt. Dessa katter betyder så mycket för barnen. Dom lär sig empati och att visa kärlek och ömhet för djur. Dom lär sig också respektera andra levande varelser, och katterna visar dom hur mycket kärlek man kan få tillbaka. Jag skulle rekommendera alla småbarnsföräldrar med möjlighet att skaffa katt, för barnens skull. Vi har haft tur som fått tre så otroliga katter, framförallt Alfons som är mer människa eller kanske hund än katt. Jag kan fortfarande drömma mardrömmar om att något ska hända dom små liven. 







Bilder från Lyr













Dagar i bilder











Semester!

Semester till 100%! det känns så otroligt skönt att bara få vara hemma. Våra liv har varit stressiga hela våren, med allt från skola kombinerat med jobb, renoveringar och massa annat. Nu ska vi sluta titta på klockan & bara ta dagen som den kommer. Vi firade första dagarna på Lyrön, för vad passar väl bättre? Idyll är ordet som beskriver det. Jag tror inte det är lätt att förstå känslan när man tar färjan över till ön, där man möts av totalt lugn och tystnad. I hagarna betar kossor, hästar och får. Barnen får klappa nykläckta får och fika bland pickande hönor. Ängarna är gröna och vägarna är av grus, med bara några få bilar. Nedanför stugan går stigen ner mot havet till den egna bryggan vid den lilla lagunen. Helt stilla och ingen insyn alls, förutom en enda granne på toppen av berget. Och segelbåtarna som glider förbi förstås. Solen går ner mellan skären varje kväll och färgar bergen röda, och havet ligger blankt nästan varje kväll. 

Ikväll tog vi vara på den underbara utsikten och packade med oss godis & chips ner till vattnet och myste i kvällssolen. Jag tog med mig kameran och vi tog många fina familjebilder. Ni får se så fort jag får in dom på datorn! Håll tillgodo med mobilbilder:









Mat och bus

Maten från igår:
Provade att göra egna blomkålsbiffar som tillbehör till grillad kyckling! Riven blomkål blandat med ägg, lite hasselnötsmjöl, lite chia, havregryn, hackade soltorkade tomater, små bitar av halloumi, timjan salt och peppar. Forma till biffar och stek frasiga, servera med grekisk joghurt. Mums!!! Sebastian tyckte dom va jättegoda, och tyckte absolut vi skulle göra dom igen! 



Idag har kusinerna varit här o busat efter en galet intensiv jobbdag! Imorgon kommer bli minst lika intensiv så det är bäst jag snabbar mig i säng! 









Premiär





Lagade ny mat idag, som blev såå god. Eget påhittat recept, visar er imon för nu är ja så trött att ögonen svider! Två dagar kvar till semester!!!!!

RSS 2.0