Leverans

Idag kom våra fönster, levererade från Polen. Barnen, men speciellt T blev helt till sig när han såg den enorma lastbilen komma åkandes. Så söta, dom hämtade varsin sittdyna och satt där på parkeringen och tittade!





Oroligheter

Lova har varit upp och ner, jättedålig varvat med pigg. Provsvaren kom från akuten och visade att dom haft fel; ingen urinvägsinfektion. Därför fick vi med en gång åka till doktorn och ta nya prover. Tappra Lova fick gå igenom jättejobbiga undersökningar, men hon låg stilla utan att protestera. Testerna visade på förhöjda vita blodkroppar och 39c feber. Efter nästan 2h fick vi svaret att hon har en virusinfektion och eventuella problem med blindtarmen. Jag ställer mig ytterst tveksam till den diagnosen, men avvaktar och ser vad som händer. Ibland funderar jag på borrelia, eftersom symptomen är så konstiga och osammanhängande. 

Jag jobbade på morgonen och åkte sen hem till barnen. Vilken jobbig dag att vara hemma på ;) stekande sol och inte ett moln så långt ögat når! Vi leker med vatten och busar i trädgården och T har precis klämt ut en hel tub med solskyddsfaktor på altanen. Yaay 






Tips på nyttigt

Då var mitt internet slut denna månaden också ! Visserligen bara två dagar kvar tills det förnyas, men det är ändå irriterande. Speciellt eftersom jag inte får några sms som skickas via iMessage. Så jag lever i bubblan tills 1juli! 

Här kommer ett tips till er som vill hitta nyttigare alternativ i vardagen. Nyttigare är inte alltid dyrare heller! Alla svenskars fredagsfavorit: tacos. Vad är det som är onyttigt? Massa grönsaker, och man kan hoppa över tortilla brödet? Javisst, men boven är TACOKRYDDAN i färsen. 35-40% socker (!!!) i taco-kryddor av dom flesta märken. Varför inte hälla socker på maten rätt upp o ner istället? Helt sjukt. Här är alternativet: tacokrydda utan tillsatt socker eller salt!!! Underbart! Och till samma pris som santamarias vanliga variant. Testade idag och det var ingen skillnad alls på smaken, förutom saltet som fattades då. Men hellre salta i efterhand än att äta socker! Den hittas bland annat på Ica. 

När jag äter tacos vill jag ha det vanliga plus soltorkade tomater och fetaost i tärningar, majs, gärna lätt grekisk joghurt och kyckling som alternativ till färsen. 







Sur-lördag

Gräsänkling ikväll. Jobb-lördag OCH missade att gymmet stängde tidigt. Som vanligt känner barnen på sig att jag är själv, så min minsta man har varit vaken tills nu. Lite sur är jag. Hade också velat vara med ute och firat gabbe 30år! 

Det blev ett kondition & magpass i trädgården och det brände på rätt bra för att vara hemma. Tills knotten vann över min envishet. Äckliga små djur! Imorgon är det jag som går till gymmet så fort jag slutat jobbet, och därme basta! 

Sista jobbveckan inleds på måndag. Inleder också veckan med att träffa min Louise och äta middag & planera Öland :) i helgen ska vi till Lyrön med yngsta svägerskan och kanske även svärmor, så då önskar vi oss soooool! 





Fredagkväll & fusk

Dagen blev inte som vi tänkt oss då lova varit fortsatt dålig idag. Eller dålig är fel ord. Hon har varit pigg som vanlig, men hon gråter av smärta när hon ska kissa. Sebastian fick vabba halva dagen när jag jobbade & jag fick mysa med barnen hela resten av dagen. Vi var ute i princip hela tiden! Rabatter blev rensade, ny jord fylldes på, barnen lekte mamma-pappa-barn och sen sågade och byggde vi tillsammans på deras koja. Det är viktigt för mig att visa att även mammor kan såga och snickra och fixa själva. Mamman klipper gräset och är den som målar och tapetserar, lägger golv och bygger kök. Lova är annars en väldigt prinsessig liten tjej, där allt är rosa, fluffigt & glittrigt, så hon behöver bli påmind om jämställdheten. Vi hann också med att baka efterrätt. Barnen gjorde det mesta själva :) 
Dagen avslutades med middag hos deras farmor & farfar med faster Nea. Farfar gjorde pizza på pizzasten, vilket blev helt gudomligt gott. Det fick bli fusk-dag för mig helt enkelt! 
















Hemma

Det gick förvånansvärt snabbt på Mölndals sjukhus. Jag trodde vi skulle få vänta tills natten blev till morgon! Lova var suuperduktig och doktorn fick klämma och titta utan protester. Kissprovet visade inte på infektion, men med spår av blod. Svensk sjukvård = "det kan nog vara urinvägsinfektion ändå, vad ska det annars vara liksom. Barn kan ju vara lite underliga ibland". Idiot! Summa summarum blev iallafall att vi fick hämta ut antibiotika på Apoteket på Ica maxi, och vänta på en odling som ger definitivt svar om infektion. Lova skulle såklart ha nåt för att hon va så duktig för "mamma, de va ju ingen barnläkare det var bara en vuxenläkare, och då får man inget klistermärke. Så då får du köpa det mamma". Så hon fick välja vad hon ville och det blev ett par glittriga rosa tofflor och lite naturgodis. Mamman smög ner ytterligare några klänningar och tröjor, men det var en ren bonus. Tur att hon är så vettig och duktig min lilla Madame. 

Alfons kom springandes när vi kom hem och det såg nästan ut som att han tröstade henne, när han som vanligt slängde sig i knät på henne och stångades med hennes ansikte. Denna bilden var från pusskalaset när hon kom hem från stugan:







På akuten

Lilla hjärtat har ont i magen och blod i urinen så nu sitter vi här och väntar på doktorn. Hoppas på urinvägsinfektion och inte nåt allvarligare :( mammahjärtat gör ont. 






Vill ha sommar

Nu får sommaren komma!!! Längtar efter barfota dagar i solen. Långa dagar på stranden. Picnic ute, brunbrända ben och bara lugn och ro. Men sommaren verkar vänta på sig. Det är okej om den väntar några dagar till, men 5e juli då ska den vara här för då är det SEMESTER!!! 




Oj vilket dygn!

Jag är oförskämt pigg efter detta dygn, som jag innan trodde skulle bli helvetesdygnet. Det har gått hur bra som helst, och tack vare koffeinpiller och celsius har jag hållt mig pigg i princip hela tiden. Ögonen var däremot tunga och rödsprängda, och jag skulle ljuga om jag sa att ja inte var lite skakig när jag körde hem efter 29 timmar. Mannen min hade överraskat mig med att bädda bilen med madrass, täcke och kudde, så bekvämare kunde jag inte haft det, när jag vilade ögonen i garaget i väntan på nästa pass!

Jag sov idag mellan 12-17, sen ville inte kroppen sova mer. Lite kli i benen botades med ett härligt gympass efter en välförtjänt lunch/middag. Imorgon är tanken att jag ska sova tills jag vaknar, för första gången på så länge jag ska minnas. 

Visst är det väl roligare att träna när man har nya kläder :)




Jobba jobba 1D

Vissa av oss iallafall :)







Konstig dag

Vi hade en stund över, bara Sebastian och jag när allt jobb var slut. Inga små munnar skulle mättas och ingen skulle lägga sig kl 19. Vi tog vara på tiden och åkte upp till golfbanan en stund. Trodde inte det skulle gå att coacha min man i golf. Alla som känner honom förstår nog vad jag menar. Symboliskt brukar jag berätta hur han skulle lära sig flyta på våran första resa till Thailand. Han blev så arg och förbannat på allt när han inte lyckades, så det var bara minuter ifrån att vi fick ta båten hem från en paradis ö. Envetna karl!!! 

Barnen har det gott i stugan. Vi pratade precis med dom, och allt verkade så bra så! Theodor firade med att bli väckt 10.30 imorse, vilket aldrig har hänt innan!! 

Imorgon börjar mitt helvetesdygn. Jag börjar jobba 5.45 på tisdag och slutar 10 på onsdag. Med det säger jag godnatt!!



 

Woops

Vi åkte hem från stugan idag. Lämnade våra små hjärtan där uppe hos mormor & morfar och många fler. Det känns lite i hjärtat nu när vi är hemma i ett tomt hus och ingen som kommer smygandes in till våran säng. Men om några dagar är dom hemma igen! Det känns faktiskt riktigt skönt att inte behöva känna det dåliga samvetet, för det hade blivit långa dagar på dagis denna vecka! Jag jobbar 6 dagar varav en är ett 28h pass, så jag hade ändå inte hunnit träffa dom så mycket. 

Och just det.. På vägen hem köpte vi en till bil!! Så sjukt det känns. Äga två bilar. Vuxet! Det blev en VW passat kombi iallafall, hoppas mina troll blir nöjda för det är för deras skull vi skaffar en andrabil :)





Internet down

Vi njuter av solen även idag. Bikinin fick titta fram från sin plats långt ner i väskan, och lite färg fick vi också! Dock är internet inte det bästa här uppe, så jag är lite frånvarande här. Imorgon bär det av hemåt för mig och Sebastian, medan barnen stannar kvar med sin mormor och myser! Nu vankas grillat för en hel armé. Fläskfilé, färska korvar, kyckling, baconlindad halloumi, baconlindad sparris, champinjoner & massa annat gott ackompanjerat av världens godaste stugsås (gorgonzola). 







Bildbomb från stugan

Glad midsommar kära läsare! Hoppas alla haft en lika solig och bra midsommar som vi. Precis som väntat har vi det hur bra som helst här i stugan!  















Nu far vi

Nu är vi på väg mot stugan efter en kaosig jobbdag!





Prima ballerina

Min stora tjej! Somnar ofta själv, har helt slutat med napp och har aldrig blöja ens på natten. Hon vaknar på natten, kissar själv och lägger sig sedan mellan oss och somnar om. Ibland har vi det nog riktigt bra. Speciellt när hennes nätter kombineras med att Theodor sover hela natten i sin säng. Det händer kanske 2-3 gånger i veckan om han är frisk. Vaknar han så kommer även han in till oss och lägger sig själv. Jag kommer inte ens ihåg sist barnen vaknade och ropade eller grät i sin säng. Nyp nyp i armen och hoppas jag inte jinxar det nu! 

Imorgon bär det av till stugan efter jobbet, premiär för iår. Så underbart det ska bli, så länge det inte ösregnar!! Barnen längtar verkligen och som det ser ut nu så ska dom få stanna kvar några nätter med sin mormor när vi åker hem och jobbar. Natti natt på er, min klocka ringer innan 05 imorgon bitti!




New in

Välkommen till familjen kära du, jag har en känsla av att vi kommer bli bra vänner :)



En alldeles ny airfryer! Friterar maten helt utan fett med hjälp av rapid air teknologi. Vi invigde den till middagen ikväll och det blev kyckling cordon bleu med hemmagjorda pommes. 


För er som är intresserade kan ni titta här hur man använder den:

https://m.youtube.com/watch?v=qCDv_xUs-kg


Hihi

Bra där Willys, nytänk :)



Söndagsmys

Idag har Malin Mattias & Selma varit och hälsat på oss. Det blev grillade hamburgare med lyxmos & tillbehör :) väldigt trevligt avbrott i en annars så stressig vardag. Hoppas på mer sånt!! 






Lördag

Igår var alltså Foo Fighters spelning på Ullevi. Ett tag såg det ut som det kunde bli en tidig kväll, då han bröt benet på scenen, men icke! Vi började kl 10 och jag va hemma 05 på morgonen. Jag är mör idag kan jag säga!! Ändå har det hunnits med sommarfest med jobbet så här på kvällskvisten. För mig blev det dock tidig hemgång eftersom jag jobbar imorgon. 
 



Idag blev också staketet på baksidan bytt. Äntligen!! Endast "knopparna" på stolparna kvar!




Äntligen sängen min

Nu säger jag godnatt efter 15h jobb på både Lidl och Ullevi. Imorgon blir det ytterligare 17-18h på Ullevi & jag är redan trött på foofighters :) 





Nytt till pälsbollarna




Sommarkänslor

Idag är en sån där dag när jag känner att jag vill bo i vårat hus föralltid. Solen skiner, gräsmattan är klippt och det börjar bli grönt och blommigt överallt. Barnen springer barfota på gräsmattan och leker på våran egen lekplats på tomten. Glass i solen, bara ben och middag utomhus. Att bara kunna öppna dörren och släppa ut barnen, som kor på grönbete, är helt obeskrivligt perfekt. Bilfritt, en gård med lekplats där jag ser allt från köksfönstret, uteplats på både fram och baksida, och en enorm inhängnad och nästan insynsskyddad trädgård (inte i år då grannen klippt ner sin häck). Snart får vi ett träd fyllt med fläderblommor, buskar med vinbär, amerikanska blåbär, jordgubbar, rabarber & krusbär. På framsidan växer vindruvor och överallt blommar syren & kaprifol. Japp, jag älskar mitt hem, och favorit outfiten för sommaren är på!








Nya hyllan





Amen




Ekar tomt

Ber om ursäkt för ekot här inne. Helgen har varit intensiv kan man lugnt säga! Jag har försökt njuta så mycket som möjligt, för resten av juni kommer bli proppad med jobb. Denna veckan som kommer jobbar jag 6dagar, varav ena dagen säkert 18-20h (konsert på Ullevi). 

Helgen började med att jag och mamma på fredagen kidnappade lillasyster som fyllde 25, och tog med henne på frukostbuffé och spa! Jag kan varmt rekommendera Arken spa på Hisingen, så himla mysigt verkligen! 






På kvällen blev det middag hos mamma och pappa, med den lilla överraskningen att i princip hela släkten från Åmål var bjudna. Vi grillade och hade trevligt, och alla stannade hela helgen! Lova lyckades däremot slå i sin framtand ordentligt, när Theodor råkade skalla henne. Framtanden hängde lös, men jag puttade tillbaka den & den verkar sitta okej ändå. Ledsen tjej och framförallt så var det förmodligen sista dagen med napp för henne. Jag tog tillfället i akt att berätta (och överdriva lite) att man inte kan ha napp när tanden är lös, för då kan det göra väldigt ont. Så helgen har därför blivit ännu mer intensiv med napp-abstinensen. Imorgon blir det tandläkarbesök för henne! 



Lördagen spenderades både hemma och hos mamma o pappa med alla andra. Sebastian spelade golf med övriga gubbarna och vi åt färska räkor :)

Idag fick vi besök av gudmor Oskar. Lilla damen blev helt överlycklig. Sprang så fort hon kunde o hoppade upp i hans famn. Det är något speciellt med dom där två! 

Annars har vi bara grejat idag. Klippt gräset, satt tillbaka sista stuprännorna, grävt ner blommor och förberett inför staketbyte till veckan. Jag har också monterat bort min string-hylla från köksväggen. En annan "hylla" är på plats men ni får se en bild när den är helt klar. Undra bara vad ja ska göra med string-hyllan.  Sälja kanske? 






Välbehövligt

Idag blev det behövlig egentid på solig uteservering med Jennie & Louise. En riktigt god Ceasar sallad, kaffe och gött tjöt några timmar. Detta borde göras oftare!






Bara på hälsans..

Den där jobbiga känslan när en medelålders kvinna följer efter mig på gymmet och gör exakt samma (försöker iaf) övningar som mig, hämtar samma redskap och studerar minsta rörelse.. I EN TIMMA. Va tvungen att åka hem!




Nya planer

Då var det dags för nästa steg i renoveringen. Det blev bestämt förra veckan, och i måndags var snickarna här och mätte & gav offert. Alla fönster och dörr mot altanen ska bytas, staketet mot grannen på baksidan ska rivas och byggas nytt och köksön ska kaklas. Det känns helt underbart att det ska bli gjort! Nästa vecka gör dom staketet, med lite varning för eventuella förseningar. Sen blir det fönster och köksö v29/30!





Life goes on

Nu har jag precis skickat in bilderna till sommarformen 2015. För att summera: jag har ändrat min kropp. Inte alls så som jag hoppats och jag känner mig lite besviken. Men hälsan måste komma först. Medicinerna jag äter verkar påverka mig mer än jag hoppats. Men jag behöver dom, så några extra kilon får vara okej. Just nu väger jag 61kg. I princip hela förra året var min normalvikt 58 och som lägst innan bröllopet låg jag på 55. Alla dessa kilon märker jag självklart av, både i utseendet och på mina kläder. Men jag kämpar på. 

Jag har fått in bra rutiner nu när jag jobbar. För er som inte hört innan så ska jag tillbaka som butikschef i september efter våran resa till Santorini. Fram till semestern så hjälper jag till i linne och i Lerum och det blir iallafall 5 dagar i veckan fram till V28. Iallafall: jag äter hallonkvarg med keso och varma blåbär på morgonen. Gott och mättande. Till lunch äter jag hallonkvarg & banan och kanske några skivor kyckling. På eftermiddag blir det lite olika beroende på vad Sebastian och barnen äter! Jag försöker träna 5 dagar i veckan. Så ser mitt liv ut nu helt enkelt. 

Imorgon blir det nog bananpankakor som kvällsmål, det har jag varit sugen på länge nu! 




RSS 2.0