Pysslig

Nu är de 3-4v kvar tills vi flyttar. Det mesta är packat och klart. Helt plötsligt känner jag mig väldigt pysslig. Bebis filt är klar och igår sydde jag en mössa till bebis och en till Lova. Nästa projekt är en lampa till Lovas nya rum och en till vårt vardagsrum kanske. Får se hur länge energin håller i sig.


Här händer de grejer

Kan man lugnt säga! Blev inlagd på special förlossningen med misstänkt hjärnblödning. Bebis fick inte godkänt på CTG kurvan så det blev akut ultraljud. Där såg allt fint ut och jag kunde pusta ut. Fick eget rum och blev uppassad av två jätte gulliga barnmorskor. Runtskjutsad på bår iklädd sjukhuskläder och dropp blev de tillslut datortomografi. Hemsk kontrastvätska doserades i droppet och resultatet blev att ja trodde jag kissat ner mig och sen spydde som en gris. Efter prat fram och tillbaka med läkarna fick jag åka hem på förmiddagen efter. Bara för att komma hem till ett hus utan ström eller vatten. Kul!


Gravidspöken

Fick konstigaste känslan igår ikväll. Helt plötsligt fick jag svårt att prata, bara sluddrade och snubblade på orden fastän jag visste vad ja ville säga. Fick svårt att läsa, försökte läsa ett mail från jollyroom men fattade inte alls vad de stod. Synbortfall på båda ögonen (får oftast bara på ena vid migrän) och de konstigaste av allt: fick svårt att komma ihåg vad folk hette. Inte mina närmaste såklart, men kompisar och bekanta. Även om jag visste att namnet var rätt, så ringde de ingen klocka. Kände liksom inte igen de. Hur konstigt som helst!! Sen kom huvudvärken och jag fick lägga mig en stund. Ett tag var jag orolig att ja fått nån blodpropp i hjärnan eller stroke, men försökte att inte hetsa upp mig utan vila lite istället. De gick ju över som tur var!


Söndagsnöje

Nu har vi precis varit på fotografering med Lova. Åå så fina korten blev! Längtar tills vi får hem dom! Hon var på strålande humör efter lite festis och en liten godisbit. Vad gör man inte för att hålla prinsessan på bra humör!

Nu är vi på middag hos mormorn och morfarn med mostrarna. Luktar otroligt gott!


Och vips..

.. Så var dom 11! Lova har sovit dåligt i flera veckor. Ätit dåligt och poopat mängder. Utvecklingsfas? Nejdå, inne i munnen hittades 3 stora kindtänder. Allra längst in. Inte konstigt stackaren haft ont!! Känns lite väl tidigt med kindtänder redan, men nu var väl 3 av 4 avklarade och vi hoppas på en mer harmonisk tjej på nätterna! För er i samma situation:

"Kindtänderna är stora och trubbiga, vilket gör att det tar lång tid för dem att komma fram. Tandsprickning är ingen sjukdom, men under det andra levnadsåret kan det göra så ont ibland att ditt barn mår ganska dåligt av det. När en tand är på väg kan kinden på den sidan bli varm och röd och allt ditt barn för att att lindra (som att suga eller bita) kan också göra ont. "

"Om ditt barn suger på napp eller tumme kan det vara särskilt jobbigt att somna, eftersom sugandet inte bara gör ont under tiden det pågår, men dessutom sätter igång smärta som varar en stund efteråt. "


Fredagsmys

God mat (pasta med hummercocotte-sås, färska räkor, ruccola och körsbärstomater. Västerbottenfyllda smördegsbröd till) hos mormor och morfar eftersom pappan jobbar hela kvällen. Massa bus och full fart! Älskar att trycka ansiktet mot glasrutan och skratta. Alla måste skratta åt henne också annars blir hon sur :) innan dess myste vi hos Louise&gabriel. Lova sover gott i sin säng och jag tror jag ska göra henne sällskap och ta en tidig kväll!


100 dagar kvar..


Mums

Årets första vörtbullar. Å så gott!! Mormor Guns recept


Graviditet v 26

Var hos Mvc idag, första gången på typ 14veckor. Helt klart färre besök än med första barnet. Järnvärdet låg på 116 jämfört med 135 vid inskrivning. Sjunkt en del, men jag vill fortfarande helst inte äta järntabletter. Lyssnade på de små hjärtljuden på 140-145 och magen mätte hela 26cm. Jag är betydligt mindre än med Lova, men ligger fortfarande över normalkurvan (som pricken visar på kurvan). De 4kg plus får väl vara godkända, bara det inte blir mer än 11,5 plus vid BF som med Lova :) annars mår jag ganska bra, foglossning i livmoderväggen med kramper i fogarna var väl det enda. Sover dåligt på nätterna, men det är ju inte så konstigt. Ska inte klaga, det finns dom som har det värre!


Barnmedicin

Remissen tog inte ens en vecka från Vct till barnmedicin. Positivt överraskad! Väl där gick undersökningen smidigt. Duktiga läkare och Lova var så snäll så snäll. De kontrollerade blodcirkulation, syresättning av blodet, lungor, hjärta, mage och allmäntillstånd. Togs även blodprover. Allt var i slutändan bra och det känns skönt :)


Älsklingen

Galen i att bada! Hoppar man i badkaret så kanske vattnet kommer automatiskt. Hoppas i alla fall


Veckan som gått

Ligger nu raklång i soffan med toffifee i knät. Lova sover på balkongen efter en natt hos sin farmor&farfar och vi känner oss härligt utvilade. Veckan har varit lite halv deppig, upp och ner i humöret. Hormoner going crazy! Mest varit hemma och plockat och packat. Lagat ett antal portioner mat som portionsinfrysts i väntan på köksrenovering om 5-6veckor!


Måndag måndag måndag..

Och inget att göra. Sebastian hade bilen igen så vi hade inte lika mycket att välja på idag. Istället sov Lova middag i över 2h medan jag fick tillfälle att fortsätta med bebis filt. Hoppas att alla rutorna blir klara imorgon så jag kan börja sätta ihop den. Har ju till januari på mig, men har en känsla av att de kommer bli hektiska veckor innan bebis bestämmer sig för att komma ut.

Efter hennes lur gick vi till lekparken med fastrar och kusin. Lite kaffe&kaka och bus i sandlådan tog på energin (och förstås en snabbis hem till mormor) Hon somnade halv 8, helt slut :)


Kalassöndag

Natten var hemsk. Lova är förkyld och vaknade 3-4ggr gråtandes hysteriskt, ville vara vaken mitt i natten och vakna vid 7 sen. Inte så kul. Hon har blivit så när hon haft sina utvecklingsfaser, lära sitta, stå och gå. Måste vara talet denna gången. Lära sig kommunicera.

Denna söndagen bjöd på kalas hos Eivor&bengt som firade 62 år som gifta. Vilka förebilder! God mat och trevligt sällskap.

Väl hemma tog jag mig i kragen och bakade mina älskade Kosovo-bröd. Finns inget godare att mumsa på på kvällen när man är sugen på nåt salt. Dippa i tsatsiki så blir de ännu godare!


Loppis

Lördagsnöjet denna vecka var att hela familjen vaknade tidigt och for iväg på loppis på lackarebäcksskolan. Vi var en timma för tidiga när den visst började 10 och inte 09, men först i lååånga kön blev vi nästan. Lova och pappan fick sikta in sig på leksakshörnan och fyndade en dammsugare, en magnetboard med bokstäver & siffror och en mask. Mamman gick direkt på kläderna och lova fick: 3 par jeans, 4 par leggings, 2 klänningar, 1 stickad kofta, en t-shirt och en mössa. En välbehövlig åkpåse fyndade vi och mamman fick sig 2 gravidbyxor. Hela kalaset för 350:- :) bilder får komma senare!


Läkarbesök och tröttheten från helvetet

Lillan fick en tid hos farbror doktorn efter att benen blivit blåa några gånger. Precis som vid dålig blodcirkulation. Äntligen tagen på allvar och remiss skickad till barnmedicin. Så får vi se vart de leder. Förutom det så har jag slagit nytt rekord i trötthet. Järn-nivån ligger nog nära noll känns de som. Lova fick följa med pappa in på jobbet medan jag sov i bilen utanför på parkeringen. Helt galet!


I filmens värld

Jag hatar när jag går emot mina principer vad gäller löjliga filmer/böcker. Precis på samma sätt som jag aldrig skulle ge Harry Potter en chans, eller ens fundera på att se vampyrfilmen me pattinson. Harry Potter böckerna trillade jag dit på och idag Avatar. Det har inte ens lockat innan att se den, men nu ångrar jag att jag inte såg den på bio i 3D. Jag var fast från början till slut!


RSS 2.0