Alingsås över dagen

Idag har jag, jennie och Malin med barn varit en sväng i Alingsås. Planen var att åka förbi och titta på hemsjö kyrka där vi gifter oss. Jag har bara sett den på bild innan, vilket stör mitt kontrollbehov! Dörrarna var stänga tyvärr, men utsidan var helt klart godkänd! Tror det kan bli riktigt fint när det är lummigt och grönt. 


Mindre rolig nyhet är att bilen gått sönder. Verkar som att batteriet iallafall konstrar, för den vill inte starta alls. Hade man haft en vanlig bil och inte en prius hybrid så hade man kunnat testa startkablar. Sebastian får ringa Toyota imorgon och hoppas på svar! 

Igår vart vi även en sväng till Eivor och Bengt när Sebastian behövde jobba igen någon timma. Mysigt som vanligt och barnen älskar att leka där!


Övrigt om helgen: baby&barn mässan var den sämsta någonsin. De största utställarna var inte där, färre montrar, färre giveaways. Tur att jag hade det bästa höggravida sällskapet. Vi unnade oss dessutom läcker brunch på Incontro och vädret var på topp! 
Lördagen avslutades sen med inflyttningsfest hos Louise. Otroligt trevligt att ett gäng morsor kan släppa loss och ha så roligt! God mat, dryck, dans och en tur till krogen! 



Exalterad

Vi har haft lite ö-råd här hemma och nu är det bestämt! Blivande Sebastian Christ, och vi har anlitat ett filmteam att filma bröllopet, hela dagen kvällen och natten. Är så otroligt glad! 

Neej mamma

"Du får inteee ta kort på mig".. Sekunden innan hon slår mobilen med spaden




Fredag och 5 rätters

Fredagslyx vart det när vi blev bjudna till Sebastians morbror, tillsammans med nea. Han skulle svänga ihop nåt lätt och barnen skulle få leka. Det slutade med 4-5 rätters och rulla hem. Tur att vi bor 100m bort :) väldigt trevligt var det iallafall, och Linnea höll oss sällskap hela kvällen hemma hos oss efter middagen. 




Och så börjar livet igen

Äntligen är den över! Hemska kurs! Hemskast av allt är nog ändå att tillslut tyckte jag tillochmed att det var roligt. Externredovisning liksom. Debet kredit balans resultat. Vi flirtade lite jag och bokföringen, men nu är det över. Tentan gick okej. Jag hade lite otur med frågorna, och det kunde gått bättre, men jag är ganska säker på att jag är godkänd iallafall! Resultatet får jag innan påsk. 

Firade detta med 2h på gymmet, dödade lår och rumpa. Sen blev det av till VIP kväll på lindex avenyn. Bubbel, snittar och rabatter. Mamma shoppade loss, jag och jennie var väl mer ekonomiska men trevligt var det!! 

Även morgondagen är fullspäckad! Fota liten liten bebis, och åka en snabbis till Kungsbacka. Hör och häpna, jag skulle visa lilla mor min bröllopsklänning. Men den gick inte att få igen. Har jag gått upp 4-5kg? Nej fel storlek har butiksdamen skickat med mig hem, en 34 istället för 36. Det var ju sista exemplaret. Panik!! Men ibland är turen verkligen på rätt sida. Hon hade precis fått samma klänning levererad i strl 36 ifrån hennes andra butik, helt ny och oprövad. Så imorgon ska den bytas och bli rätt. Vågar inte ens tänka på ifall jag inte upptäckt felet. 


Projekt på g!

Nu har vi så smått börjat ta tag i Theodors rum igen. Det har legat lite på paus några veckor. I helgen tog vi bort den gamla plastmattan och fick bort lite små lister o sånt där gamla väggarna stått. I dagarna ska vi köpa reglar och gips för att så smått börja få upp väggar och tak. Rummet känns redan nu mycket rymligare! (Skötbordet står bara där tillfälligt) Hittade ett fint golv häromdagen. Utförsäljning 99/kvm. Vi måste ju matcha golvet som tidigare ägaren lagt i vårt sovrum, så att det blir någorlunda samma på hela övervåningen. Precis perfekt, 3-stav ek!






Utflykt

Dagarna går åt till att plugga plugga plugga. På torsdag smäller det, första salstentan på 6 år! Jag hämtade barnen som vanligt vid 15 och vi bestämde oss för en tur till allum. Lova behöver nya tofflor då hennes absoluta favoriter börjar bli lite små. Vi hittade inga, men hon fick själv välja en vårjacka som hon faktiskt kunde tänka sig att ha på sig :) jag passade även på att hämta ut min förminskade förlovningsring. T fick en ny keps, så snygg!



Imorgon har jag möte med bröllopsfotografen, spännande!

Morgon

Ibland händer det att Lova låter lillebror vara med och titta på ipaden på morgonen. Man får va snabb med kameran för så söta dom är när dom är sams. Jag förstår henne, han har en förkärlek för att stänga av allt hon tittar på. 



Födelsedagsfirande

Idag blev gubben 29. Herregud nästa år är det alltså dags för 30års firande! Känns som de inte var länge sedan vi anordnade hans överraskningsfest när han fyllde 23. Tiden går! Idag vart det lite kalas här hemma med släkten, väldigt trevligt :) när alla gått efter mycket brunch/fika och småprat så tog vi ungarna och åkte till kållered en sväng. Det var längesedan lova och Gabriel träffade, så det blev en uppskattad utflykt. Lite piknik på lekparken. Kvällen avslutades med sisådär 3-4 avsnitt Suits. Och nu är säsongen slut, vad ska vi nu titta på!?







Lunch-nytt

Idag provade jag sötpotatis-pannkaka à la Olga! Var lite skeptisk till kombinationen, men oj så gott det blev!!  Kan verkligen rekommenderas. 
2 stora pannkakor:
Riv 1 sötpotatis och koka några minuter
Blanda med ca 2dl äggvita 
& en hel mosad banan
Krydda, stek och servera med keso!

På bilden ser de bara ut som ett stort stekt ägg, jag glömde nämligen fota när jag lagt upp de fint på tallrik med keso :)




Ekonomiska händelser

Ni som läser här vet att jag väntar på beslut om invaliditet från min försäkringsbolag. Jag har fått en 3% nedsättning på mitt ena knä och nu väntar jag på beslut om det andra knät. Jag ringde igen idag (säkert 10e ggn för att skynda på dom) och fick för första gången riktigt bra service. Killen såg att jag skickat in mina papper i juli 2013, vilket är länge sedan! Han ringde upp sin chef som i sin tur blev bestört och själv ringde den bedömande läkaren i Stockholm, som skulle ta sig an mitt case det första han gjorde. Riktigt vettig kille som fick saker att hända, och trevlig dessutom! Så 1-2veckor så får jag garanterat svar :) 

Idag kunde man ju dessutom kolla in deklarationen och återbäringen! En rejäl slant, men ingen direkt överraskning då vi inte jämkar räntan!

Här kommer en bild på min lilla drottning. Hon låg inte i sin säng när jag och T vaknade, utan hade gått ner och satt på Barnkanalen, tagit av sig pyjamasen och inväntade frukost. Så go!


Dagens middag blev cottage-paj, alltså gratinerad köttfärssås och mos. Men denna gång en nyttigare variant med sötpotatis istället, vilket inte var helt dumt faktiskt!! Smulad fetaost på toppen! Det ser inte så aptitligt ut, men det var det!




Vänner och god lunch

Kom precis hem från en härlig fika med fina vänner. Det bjöds på otroligt god version av tacopaj, fast med färska grönsaker och vitlökssås! Mumma!

Igår va jag iväg hos svägerska på Pomp Delux klädvisning. Så mycket fint så man bli galen! Trots köpstopp blev jag 700:- fattigare, men jag hoppas den lilla damen kommer bli nöjd iallafall :)

Vad gäller mät och väg så står det ganska still i måtten och på vågen. Verkar som att jag hittat min "normalvikt", så nu gäller de mest att tajta upp kroppen. Därför tänker jag inte bli nedstämd, för jag märker ju att kroppen ändras och att några muskler tittar fram! Väntar spänd på nästa fotografering, om 2veckor!




Dagens form

Börjar se lite resultat på magen, vilket är väldigt roligt. Finns ju en hel del lös hud efter graviditeter, men hoppet är att lite muskler ska synas även i avslappnat tillstånd, inte bara direkt efter ett träningspass. Men men, små steg framåt




Lek & bus med tant seppi






BSB

Igår jobbade jag på backstreet boys på Scandinavium, och missade fredagsmys med familjen. Lite avis blir man ju när dom blivit bjudna till mamma på favoritkyckling! Jag var hemma vid 02 och hittade mina pojkar snarkandes i sängen. Det är första gången Theodor har accepterat att sova utan sin mamma. Framsteg :) lova sov hos sin mormor och morfar men lillpluttan har blivit sjuk. Feber och hemsk hosta. Nu ligger vi i sängen med iPad och bara försöker vila medan pappan kör till tippen. 




Då var det gjort

Igår hade vi en väldigt mysig dag jag och Louise. Kungsbacka, sol och shopping kan ju inte bli annat än bra! Jag kom hem med alldeles för många påsar dock. En sommarklänning, en bikini, godaste knäckebrödet från Steinbrenner&nyberg och just det ja, en bröllopsklänning!!! Kan inte fatta att jag faktiskt köpt den. Men den var ju så perfekt och precis det jag ville ha. Även Lova fick en brudnäbb-klänning, som hon dessutom accepterade och faktiskt ville ha på sig! Tur att jag även köpte nya fräscha och fina träningskläder, för "klänningen skulle sitta ännu mer perfekt om du gick ner 2kg". Game on! Inget mer fusk. Inga mer pistagenöt-hetsätning och glassätande på kvällarna. Idag ska jag köra skiten ut mig på gymmet och hoppas att jag är såhär taggad alltid :)




Zzzzz

Klockan är 19 och jag ligger i sängen sedan en halvtimma tillbaka. En TIDIG kväll idag. Jag har inte varit såhär trött på väldigt länge. Noll energi. Kanske för att jag pluggat heela dagen, hämtat barnen, högtryckstvättat framsidan, badad barnen och ätit middag. Fullt ös. Jag orkade inte ens träna idag. Kanske kroppen behöver sova!

Hur fräck va inte denna?




Glass i stora lass

Jag är helt besatt av att göra jordgubbsglass! Speciellt när barnen somnat och man bara vill slänga upp benen på soffan en stund. Krämig underbar jordgubbsglass med chokladkross (86% kakao). Såå gott! Har ni inte provat så gör de!! Receptet la jag upp för några dagar sedan! 


Livet just nu är rätt hektiskt. Jag pluggar för fullt inför min tenta 27e mars, 2 av 3 moment är avklarade så tentan avslutar kursen. Det känns som ett under ifall jag klarar den. Att läsa externredovisning på distans utan någon som kan förklara när man kör fast är inte det lättaste! Resten av tiden spenderar jag på gymmet, ca 3-5 dagar i veckan á 1,5h. Det lutar åt att även Sebastian skaffar medlemskort där, då han kan få det betalt av jobbet. Han var med mig dit i fredags, och det var väldigt trevligt att träna tillsammans :)
Tiden som kanske kanske finns över går åt att planera bröllopet. Inbjudningar, fotograf, bordsdekorationer, bordsplacering, KLÄNNING, brudtärnornas klänningar, musik, blomsterarrangemang med mera med mera. 5april ska vi till Nääs och provsmaka hela menyn och olika bröllopstårtor. Det ser jag verkligen fram emot!

( har skrivit det förut men nu när jag ser att jag har så många läsare varje dag så ska jag ta tag i layouten på sidan. Tycker det är lite smått och plottrigt att läsa )

Söndag

Började dagen på bästa sätt, på gymmet, medan familjen gjorde sig redo och packade ihop för att åka till Åby badhus. Måste säga att det var över förväntan. Innan har vi alltid badat på vattenpalatset i Lerum, men Åby var mycket bättre för små barn (och väldigt mycket billigare). Det enda jag saknade var väl kanske nåt café eller så, det är ju lite av en tradition att äta glass efter vi badat. 



Eftermiddagen spenderades först hos Eivor och Bengt och sedan middag hos farmor & farfar. God köttgryta, fruktsallad och väldigt busiga barn. Ultimata avslutet på kvällen = 3 avsnitt Suits! 




Oj vilken dag

Och så var denna lördagen förbi.. En otroligt bra lördag ändå! Mötte upp bahar och seppi tidigt och spenderade hela förmiddagen med att prova klänningar i butikerna i Göteborg. Så mycket vackra klänningar det finns, man blir ju tokig av att bara välja EN. Hittade iallafall två favoriter. Så här i efterhand är det lite irriterande att man inte får fota, hur ska man komma ihåg när man provat 10 klänningar, vilken som var vilken och vilken detalj man gillade!?

Det blev en god brunch på det, Ritz denna gång! Klockan är midnatt och jag är fortfarande mätt!! (Det slank ner lite godis också eftersom vi hoppade in på 4-gott INNAN brunchen = livsfarligt) 



Kvällen avslutades på Lisebergshallen med Bo kaspers orkester! Trevliga grabbar det där, efter lite drinkar ;)

Nä Natti natt på er, imorgon tänkte vi åka till badhuset och roa oss!

Fredagsmys

Åh halleluja godaste glassen jag någonsin gjort. (Jag har gjort väldigt många senaste året) Nytt recept och det kommer garanterat göras om! 
3dl mjölk 
10-15 droppar sweetdrops vanilj 
Lite vaniljpulver
6dl frysta jordgubbar
5 urkärnade och helst skalade dadlar
= mixa allt, blanda i krossad mörk choklad och frys ca 30 min




Klänningar & beslutsångest

Barnen har haft studiedag idag och den spenderades på lek och buslandet med kusinerna! Det var otroligt skönt för Lova och Ebba sprang runt själva och hade så roligt. Annars brukar man själv vara helt svett efter att ha sprungit efter dom och hjälpt dom. Stora små tjejer nu! T stortrivdes han också. Dock behöver han som vanligt punktmarkeras. Vild som han är!



Man blir helt varm i hjärtat när man ser hur mycket Lova avgudar kusin Ebba. Hon pratar om henne, vill ALLTID leka med henne och säger att hon saknar henne. Imorse fick hon ringa med FaceTime och gissa hur glad lova blev!! Sen sågs dom på buslandet och dom nästan sprang omkull varandra när dom skulle kramas! 




Senare på eftermiddagen så åkte jag, Jennie och mamma till hällingsjö för att prova klänningar i en ny liten butik. Det finns ju såå mycket att välja på!! Jag hittade en klänning som var fin, men jag gissar att det inte blir den jag köper. Annars var det en trevlig liten butik och ägarinnan var väldigt hjälpsam och duktig! Herregud jag kan inte ens fatta att jag ska gifta mig. Om bara 5 månader!!!!

Tisdag med en twist

Jag bestämde mig för att plugga ordentligt idag. Barnen har studiedag och ingen förskola imorgon så då hinner jag inte läsa något! Fick ändå en hel del gjort, men lite oväntat så blev det en tur till Östra och lyssna på bebishjärtat med Louise :) allt såg bra ut som tur var! Jag hann dessutom med ett pass på gymet innan jag fick skynda hem till trötta små barn. 


Så var det de där med invägningen då.. Jodå de har gått bra. Eller nja, allt var samma som förra veckan. Alla måtten och vikten på 58,1. Men man såg iallafall att det hänt nåt på dessa 4v. Rumpan har rundat till sig och flyttat lite upp, magen börjar bli mer slät och hud/bristningar börjar dra ihop sig. Dock syns nog största förändringen på låren. Ge mig några månader så ska de bli tajt och bra! Peppad till tusen att nästa 4v-bild också ska visa på förändring! 




Ömmande knän

Detta jobbiga virus som vi verkar ha åkt på både jag mamma och pappa. Illamående till och från, halsbränna eller sura uppstötningar och noll matlust. Det kommer och går men var som värst i lördags på festen tyvärr. Söndag var inte heller rolig men idag har jag inte mått lika illa. Lyckades få till ett pass på gymmet fastän jag höll på att ta en sjukdag. Tog det lugnt i början men avslutade med 2km på löpbandet. 
Ajaj mina små knän! Jag har inte sprungit sen jag var runt 12år gammal, så man kan lugnt säga att dom är ovana. En hel del inflammationer har jag att vänta, men så skönt det är att faktiskt KUNNA springa!! Imorgon blir det invägning och mät och foto, huua

Helgen

Nu är vi hemma från en händelserik helg i Åmål! Vi var på dop för kusinbarnen Colin och Meja och direkt därifrån till 30/40-års fest! Käraste Åsa fyllde 30 och hennes bror 40, och hade lagat god mat och det bjöds på dryck och liveband. Ett riktigt livat och lyckat kalas och vissa blev nog dessutom lite överförfriskade. 






RSS 2.0