Ny favorit!!!

Alltså kvarg hit och kvarg dit. Att bara äta kvarg går inte för mig längre. Det är för tjockt och för mastigt, liksom växer i munnen. Kvarg blandat med keso funkar fortfarande men det är ju inte så att jag längtar precis.. Det gör mig därför extra glad att jag hittat en ny favorit som är sååå god. Mycket godare än Lindahls vaniljkvarg! Denna smakar som den där delikatessjoghurten med 8% fett som jag älskade när jag var yngre. Den smakar äkta liksom! Lite pauluns granola på så blir det riktigt mumsigt!


Ny vecka

Imorgon börjar en ny intensiv vecka! Startar måndagen med ett gott 12-13h pass, därför är det hög tid att sova nu!

Desto viktigare är det för Sebastian imorgon. Första dagen på nytt jobb. En ny start på ett nytt kapitel i livet. Denna gång som projektledare på Digitas LBI.

Imorse var det dags för lovas första simskola! Hon har ju gått en termin förut, men haft uppehåll hela våren eftersom hon fick lunginflammation precis i starten. Nu går hon i stora barngruppen där föräldrarna inte ens får vara med i poolområdet. Vi fick titta idag bara för att det var första gången. Tur att vi tränat för fullt i vattnet för det var inte det lättaste precis. Direkt skulle dom hoppa från kanten, huvudet under vattnet och simma med hjälp över till andra sidan. Det gick hur bra som helst och hon älskade det! Man förundras mer och mer hur hon växer.

"Mamma det var nio barn och tre fröknar.. Det måste vara för att 3+3+3 blir 9?"


Alltså kolla in håret på min lilla primadonna. Skulle ge allt för ett sånt hår!!


Bilder från lördag på lyr

Här kommer en bildbomb från våran dag på Lyr. En underbar utflykt med båten till en strand på andra sidan ön med svärföräldrarna. Barnen fick själva styra båten, vilket var mycket spännande! Vädergudarna var verkligen med oss och barnen badade och dök för fullt.

Innan vi åkte hem till Landvetter igen så stannade vi som vanligt på Bengt och Anns gård. Denna gången var det inga små lamm, utan istället tre små grisar och en mysig häst att hälsa på. Jag älskar verkligen hur naturnära allt är på Lyrön. Djuren är överallt! Hästar, kor, får & lamm, grisar och höns. Idag fick jag dock lära mig att bli mer försiktig runt hagarna. Ja råkade röra en tråd och fick en stöt så kraftig så jag ramlade baklänges. Det brände i fingret och det surrade i hela kroppen. Riktigt läskigt!!!


Gårdagen på Lyr

Här har jag knappt nån mottagning, har skrivit långa inlägg men inte kunnat ladda upp!

Iallafall så hämtade vi upp pappan på jobbet, och när vi väntade så passade vi på att klättra upp på stora bron. Tittade på skepp och båtar vid operan och åt glass i solen.

Iväg for vi till Lyrön. Det blev premiärtur med båten äntligen! Som barnen älskade de! Lova är en riktig fartdåre!


Nedåt

Idag känner jag mig nedstämd. Det känns som så mycket går fel. Allt ifrån gräsklippare som lagt av, dammsugare som gått sönder, båda bilarna behöver servas och repareras, skärmen på min mobil sprack idag, barnen har varit sjuka hela veckan.. Usch.

Det enda positiva jag kan komma på: Ica har börjat sälja min favorit glass. Av min favorit hälso-person!! Tidigare fanns den bara på ett ställe i hela Göteborg.

Igår smakade jag chokladen och idag blev det cookie dough! Såå goda!


5år

Idag för 5 år sedan låg jag hemma otålig och gigantisk. Tidigt på morgonen gick mitt vatten, vilket jag inte ens först insåg. När jag förskräckt hade "kissat" ner mig några gånger insåg jag att det faktiskt var förlossningen som var på g! På eftermiddagen började värkarna och 23.25 kom våran lilla prinsessa. Dagen jag hade väntat på så länge!!

Nu är hon fem år, envis som sin mor och tjurskallig som sin far. Hon vill lära sig allt, och fort ska det gå annars bryter hon ihop. Hon har ett stort hjärta och framförallt så är hon så klok. Ibland kan jag inte förstå att hon bara är 5år. Jag är såå stolt över att vara hennes mamma och det ska blir spännande att se henne växa upp. Jag vet att hon kommer klara av allt hon tar för sig. Älskade lilla Lova Linnéa


Åååh

Titta vilken liten goding jag hittade bland arkiven!! Man vill ju äta upp honom. Tänk att han varit så liten ❤️

Nu måste jag skynda mig att sova, imorgon bär det av till Halmstad igen. Utbildning i dagarna två. Det ska faktiskt bli skönt att sova på hotell. Bara jag! Sova själv! Det är såklart tråkigt att vara där på lovas födelsedag, men jag kommer hem lagom till presentöppning på kvällen iallafall!


Kalas

Idag firade vi lovas 5årsdag tre dagar i förväg! Mostrarna åker hem till skotland och Australien nu i dagarna, så vi passade på när dom var hemma. Vänner, släkt och familj, presenter, smörgåstårta, fika, lek & bus. Solen sken och vi kunde tillochmed sitta ute. Tur va väl de då vi var så många så vi knappt fick plats! Herregud så mycket fina paket lilla damen fick. Men klok som hon är så sa hon att "den bästa presenten är ju ändå att alla vännerna kommer". Ibland blir man förundrad över hur klok en så liten person kan vara. Förundrad och stolt!! Det var en väldigt nöjd tjej som hoppade i sin nya pyjamas och somnade gott ikväll.


Lyxigt mellis

Idag lyxade vi till det, mitt i kalas-förberedelserna. Jag fick några toastbröd över när jag försökte slänga ihop en smörgåstårta. Dessa kavlades till tunna fyrkanter. På med nutella/chokladsås och rulla ihop. Dränk i pankakssmet och stek gyllenbruna. Rulla i socker och kanel. Mums!! Farligt gott!


Äntligen

Första veckan på jobbet avklarat. Det känns väldigt skönt med helg kan ja lova, även om det gått ganska smärtfritt ändå. I helgen väntar kalas för lova så det ska städas, bakas och allt annat som hör till! Men nu ska jag bara ligga i soffan o slappa. Titta på en serie och sen heja damerna till OS guld!

Trevlig helg alla!!


Vänner

Igår hämtade jag barnen från första dagen på förskolan! Dom har haft såå roligt och äntligen fått leka med sina vänner igen. Det första som hände var två springande små tjejer som absolut skulle leka med varandra hela dagen. Så vi fick lilla Elvy med oss hem som bonus. Studsmatta, vattenspridare och flätat hår. Så mysigt!


16 augusti

Jag har känt att det är något speciellt med just idag. Jag har kollat kalendern på telefonen flera gånger, den i köket och den på jobbet. Känslan har hängt kvar hela dagen. Tills jag insåg att 16 augusti var Lova beräknad att komma. Dagen jag såg fram emot i såå många månader under graviditeten. Dagen kom och den gick utan någon bebis, så den stora dagen blev visst 8 dagar senare. Men datumet ligger fortfarande nära hjärtat.


Nu var den här

Dagen innan jobb. Dagen då jag tvingas lägga fram morgondagens arbetskläder, efter fem veckor i garderoben. Usch! Ångest på hög nivå. Fast jag vet ju att det går över så fort jag tagit mig dit och kommit in o stressen igen. Göra stressen till en vardag. Sjukt ändå!

Sista dagen spenderade jag framför OS-golfen. Många spännande timmar som slutade i ett silver. Jag hann ju även vara på kalas, få besök av Oskar och ta en tur till Carl o Sofia med barnen. Härligt kravlös söndag!


Bloggens semester

Hej alla! Förlåt för uppehållet! Jag har försökt njuta av semestern och släppa mobilen så mycket som möjligt, förutom för att ta kort såklart. De va nåt som triggade mig att ta en paus. På nåt sätt kände jag att det kändes lite obehagligt att inte veta vilka alla mina läsare är. Inte veta vilka som följer mitt liv så nära. Vänner och familj såklart, men det har blivit så många fler. Det var efter Bengts begravning som jag tyckte allt blev så privat på nåt sätt. Ja var bara tvungen att ta lite semester, men nu är jag tillbaka!

Egentligen vill jag skriva ett helt inlägg om bara Bengt. Han som blivit den morfar jag aldrig haft. Han som presenterade sig den där dagen i maj 2008, "hej, det är jag som är husets snickare", och sen fortsatte han med sitt. Han som klättrade på stegar och målade fönster tills han blev närmare 90år. Han som berättade historier gång på gång, alltid med samma entusiasm och inlevelse. Alltid med samma otroliga minne för datum och namn. Han lärde mig framförallt att oavsett hur små steg man tar så går man alltid framåt. Lite i taget kommer lång väg.
Begravningen var sorglig men fin. Blommorna var vackra och lova hade hittat en rund sten som hon ville lägga på graven. På den skrev hon "jag älskar dig Bengt". Hon grät och var väldigt ledsen i kyrkan, och hon pratar ofta om honom och hur han är en ängel nu.


Vi har också campat med Malin & Mattias och deras barn. Vi provade hafsten camping utanför Uddevalla. Dit åker vi nästa år igen! Mysigt, barnvänligt och vackert! Uppvärmd pool var helt klart ett plus i kanten. Lite sorgligt var det eftersom det var sista husvagnsturen för säsongen! Mysiga kvällar blev det i förtältet, när barnen somnat efter middagen.

På måndag börjar jobbet igen för både mig och Sebastian. Med blandade känslor! Det enda som gör det lättare är våran greklandresa i september. Det är liksom inte över än, en vecka av sol har vi kvar!


Kaos

Barnen har varit överallt idag. Ett försök att ta med alldeles för trötta ungar till allum resulterade i en säkert för andra underhållande jakt på Theo genom alla affärer. Han kröp under bord, gömde sig under klädhängarna, klättrade i skyltfönster. En gång hittades han mittbland kläderna på ett presentationsbord. Sebastian slet håret medan jag försökte utföra ärenden och ignorera faktum att det är min son. Vi hittade iaf det vi skulle och barnen somnade snabbt när vi kom hem. Undra hur många som tittade snett på oss idag


Fortsättning

Semestern fortsätter och vi fortsätter njuta av alla lediga dagar. Igår kväll åkte vi hem från stugan efter en sväng på sommarvik. Barnen är som fiskar i vattnet, dyker och sprattlar och försöker lära sig simma. Imorgon ska vi till Liseberg med ungdomarna medan farmor passar barnen!


Hektiskt

Förlåt, jag har haft så mycket att göra med bröllop och bröllopsfotografering och allt därtill, så jag har inte hunnit skriva. Det är min första bröllopsfotografering och jag är väldigt exalterad men jag är också väldigt petig!


RSS 2.0