TGIF

Vilken fredag vi har haft! Inga sura miner, inget gnäll. Barnen har längtat hela dagen efter att Oskar skulle komma. Det var inte ens svårt att få med dom hem från dagis! Stolarna som jag dekorerat fick klart godkänt av småfolket och även jag själv blev nöjd!! Efter lite pulande hemma kom äntligen Oskar. Han hann inte ens innanför dörren innan Lova kastade sig i hans armar. T är något mer reserverad, men glad. Fullt ös medvetslös kan man summera kvällen. Jag lagade mat och de andra stökade ner allt jag tidigare städat. Efter middagen var det dags för fredagspopcorn Och  popcornkrig med Oskar. Det slutade med att Lova, lite halvt förskräckt hämtade dammsugaren från klädkammaren och började städa. Det är mammas tös de! Vid läggdags gjorde jag vällingen och när jag kom upp låg redan Oskar och lova i hennes säng och läste bok. Lång historia kort: jag smälter när jag ser hur hon avgudar Oskar. Kanske för att det inte en självklar kärlek. Visst hälsar han på, men absolut inte så ofta. Hon sitter i hans knä, busar, pussas och kramas och är helt naturlig med honom, så som hon bara är med familjen. Det absolut vackraste av allt: Hon frågade ifall han ville bli hennes gudmor..












Tidig vår

För att återigen försöka underhålla mina små gryn, som absolut inte är annat än friska, så spenderade vi större delen av gårdagen utomhus. Glada miner och framförallt en glad mamma. Vi tog varsin sax och klippte ner allt dött och rensade nästan alla rabatter i hela trädgården. Helt underbart! Barnen tyckte dessutom det var väldigt roligt. Katterna var nyfiket med oss hela tiden. Här och där hittade vi små knoppar och blommor som redan börjat komma upp. Snart är våren häääär!








Vab med dunder o brak

Igår skulle jag jobbat, med inventeringsuppföljning dessutom. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. En liten magsjuk Lova behövde sin mamma hemma. Det konstiga är att när morgonen kom var allt som bortblåst. Pigg och glad med god aptit. De två små rackarna går varandra på nerverna här hemma när de bara får sitta inne. Idag tror jag iallafall vi går ut o leker lite på någon lekpark för att rasta tristessen. 
Jag har drömt mardrömmar hela natten eftersom lillemannen än en gång lyckats skada sig. Han är helt otrolig :( igår vände jag ryggen till för att hämta deras tallrikar med mat. Då lyckas han sätta sig uppe på ryggstödet på triptrapstolen. När jag vänder mig om ser jag honom falla baklänges med huvudet före ner i golvet. Det känns som hela förloppet gick i slow motion. Usch jag ryser när jag tänker på det. Iallafall, det gick bra och han kommer undan med ett blåmärke eller två, och några minuters gråt. 



Lilla korv

Idag har T fått nya kläder. Sebastian hade satt på honom en skjorta i typ strl 86 på kalas i söndags, han har strl 104!!! Insåg att hans kalas-garderob behöver uppdateras pronto. Inte en skjorta hade vi i hans storlek så det var på tiden. Han är själv mycket nöjd och har mannekängat innan läggdags. Hans festhatt har också vart på, men lyckades inte få det på bild. 




Bilder från helgen

Idag får det bli lite bilder. Har legat i sängen sen jag kom hem från jobbet i förmiddags. Illamåendet från helvetet. Bild även på nya träningsbänken som ska invigas om en vecka!







Veckans höjdpunkt

Heja Filip o Fredrik!!! Veckans och nästan årets höjdpunkt är finalen i På spåret. Pensionärer som vi är så är vi barnsligt förtjusta i detta, och tävlar varje gång oss emellan. 



Stolt

Här var det en stolt mamma som hämtade hem barnen idag. Visserligen skrikandes, men i en andhämtning gav hon mig en teckning där hon helt själv skrivit sitt egna namn. Lilla plutt så duktig ❤️ 
Jag är också stolt över min Oskar som fått ett nytt bra jobb! Dessvärre i Stockholm. Jag får ta mig i kragen o hälsa på honom helt enkelt. En tågresa bort är väl ingenting. Inte som avståndet till Bahar, som jag äntligen träffade idag.  En stund för oss själva och bara få prata hör inte till vanligheterna när hon hälsar på. 






Halt man

En halt och halvt magsjuk pappa är inte vidare roligt att ha. Det är väldigt synd om mannen, som först bäddar ner sig i 2dygn i sängen och vägrar gå upp. När jag väl får honom att pallra sig till jobbet så låser sig hans knä. Igen! Så efter mycket om och med fick vi tag i ett par kryckor som han nu hoppar runt på. Jag tänker snart officiellt bojkotta allt som har med Landvetter vårdcentral att göra. Sämst nånsin!!! Men det är en annan historia. Nu väntar vi och ser om knät låser upp sig, annars blir det akuten och eventuell operation :( 

Vi höll oss hos mormor o morfar efter förskolan idag, för att roa barnen något. Det gråts och skriks att dom vägrar åka hem så fort jag ska hämta dom från förskolan, så något måste vi hitta på. 






Betyg

Efter att ha provat Lindahls nya osötade kvarg så kommer betygen. 

Blåbär 5 av 5 mycket god smak!

Hallon 4 av 5 lika god som de små förpackningarna men jag kan ha tröttnat lite efter sommarens överdoseringar 

Vanilj 5 av 5 liten förpackning men såå god. Smakar likt delikatessjoghurt. Naturligt söt och krämig 

Hasselnöt 3 av 5 liten förpackning. Denna är god men i små portioner. Den blir lätt mäktig och växer lite i munnen tillslut!

Granatäpple denna har jag ännu inte provat! Det får bli till helgen!





Snart dags

Förberedelserna har börjat, dags att fylla skafferiet med bra mat och ut med det onda. 12 dagar kvar! Här är delar av min shoppinglista: det mest nödvändiga.

Naturell kvarg
Smaksatt kvarg utan socker 
Keso low fat
Naturell lättyoghurt 
Sojamjölk osötad

Lax 
Kyckling
Tonfisk 
Ägg
Proteinpulver 

Frysta hallon & jordgubbar
Grönsaker 
Apelsiner 
Citron
Bananer
Dadlar 
Avokado 

Chiafrön
Quinoa 
Kokosolja

Helgens bravader

En mysig alla hjärtans dag fick vi, som vi hoppats. Vi vaknade och mannen i huset kom med choklad och godis på sängen till allas förtjusning. I min påse låg också ett löfte om att han ska börja ta mer ansvar hemma, bästa presenten. Av mig fick han en tavla med våra bröllopsminnen samlade ❤️ Vi spenderade dagen på lek o buslandet, våfflor hos farmor och farfar och vanilj-choklad bullar hos mormor och morfar. En onyttig men ack så mysig dag. Hemma somnade grynen vid 18 och vi kunde svänga ihop en tapasmiddag. Mindre roligt från helgen: jag bet sönder en kindtand. Upptäckte lite lätt förskräckt att halva typ halva tanden är borta. Inte konstigt att de inte va så behagligt att tugga tuggumi?








Woops

Klickade visst hem en klänning. Något att "komma i form för att komma i". Tur att inte Sebastian läser min blogg (råder shop-stop i vårt hushåll)



Oväntat mys

Idag jobbade jag morgon och kom hem lagom till att Sebastian lämnade hemmet. En något oväntad syn när jag kommer bärande på matkassar och ser honom genom fönstret i bar överkropp, hängandes gardinstänger. Klanten har lyckats riva ner vår 5-6 meter långa gardinstång när han skulle raka sig utomhus. Iallafall for han iväg till jobbet och jag plockade fram skolböckerna. Lagom till kaffet ringde dagis och det var bara att hämta hem grynen. T har varit lite konstig i magen, så dom var oroliga för magsjuka (igen). Falskt alarm även denna gång. Vi fick helt enkelt en mysig dag tillsammans. Satte på Disneys Modig på tvn och båda barnen satt lutade mot mig i soffan genom hela filmen. 




Sist men inte minst fick vi besök av populära Oskar. Eller lovas Oskar som han också heter. Det är bara Oskar och Bahar av alla som får denna special treatment. De springer och kastar sig i famnen på dom, kramas och gör sig till. Trots att dom inte träffas så ofta. Annars är de ofta lite blyga i början oavsett vem det är. Det är kärlek det!



(Ursäkta tom vägg, jag håller på att hänga om alla tavlor)

Nya tag mentalt

Huvudet snurrar, det är mycket att tänka och fundera över just nu. De tar tid och energi att anmäla theos ärr till de olika försäkringsbolagen, pappren man fyller i är ju rena djungeln ibland. Fick veta idag att hans ärr i ögonbrynet också kan anmälas till försäkringen via sebastians jobb, trots att den inte ens var tecknad när olyckan hände. Det var positiva besked då Trygg-Hansa gav honom ganska mycket för samma ärr. Sen snurrar funderingarna om huset. Just nu håller vi på med köksön och färdigställer den. Huset ska målas om, och fönstren i åtminstone köket ska bytas. Paneltak ska sättas i vardagsrum och kök och lister på både över och undervåning saknas. Det ständiga pusslet med förskola jobb och skola håller mig och min kalender sysselsatt om kvällarna. Och snaaaaaart börjar min utmaning. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag börjar få panik. Jag måste träna snart och framförallt äta rätt!!! Jag håller på att bli en pösmunk både kroppsligt och mentalt. Får bli en detox för att få ut alla gifter och hemskheter. Följ gärna min lilla resa här. Ska försöka visa hur jag tränar och äter och vilka resultat det ger. 90 dagar har jag på mig. 90 dagar att förändra min kropp. Bring it on!! 


På jakt

Jag söker stolar till vårat utebord. Vi ska sälja utemöblerna vi hade förra året och istället använda innebordet som utebord. Så här ser det ut, och jag letar nu efter stolar som kan passa till! 




Trött tisdag

Kl 18 var denna mamman redo att hoppa i säng. Gärna före barnen tillome! Jag börjar se ett samband med min onormala trötthet och mina älskade koffeinpiller. Pigg som bara den efter några piller varje morgon som jag jobbar, sen dyker jag ner i tröttheten på eftermiddagen. Upp som en sol och ner som en pannkaka.. Dagen har iallafall varit bra då det blev en mysig lunch hos Malin och Selma!

Har ni förresten sett dessa godingar i butikerna?








Ärr nummer 2




Nu är även detta ärr anmält och vi väntar upp till en månad på besked om ersättning. Vi har även anmält till försäkringen som barnen har via Sebastians jobb. Får ont i magen när jag tänker på att sebastian själv gick utan försäkring i många många år. Jag om någon, har fått lära den hårda vägen hur viktigt det är! Kosta vad det kosta vill, nu kan vi känna oss trygga. 

Mello avklarad

Ännu en jobbhelg är avklarad. En intensivare variant denna gången. Melodifestivalen kom och gick med många glada människor och fullt upp i försäljningsståndet. Barnen åkte till Åmål med sin mormor och morfar eftersom pappan i huset skulle hitta på hyss och svänga sina lurviga på en svensexa. Det är väldigt skönt att ha mina små hemma igen, då det blev tårfyllda samtal med en ledsen tjej som bara ville ha sin mamma. Usch usch. 

Ny telefon har jag numera, så härmed ska jag försöka bli bättre på att dela med mig av bilder. Jag och mannen har haft en mysig dag i väntan på våra små. Promenad i solen till affären, inhandlat god frukost och avnjutit den och fika med tända ljus. Jag har hunnit med att skrubba hela soffan ren från fläckar och Sebastian har satt på handtagen på alla lådor i köksön. 








Hallelujah moment

Titta vad som snart finns att köpa i butikerna?! Här ska fyllas kylskåp 1mars! Inget tillsatt socker, nya smaker OCH stora förpackningar! Dog lite..




Äntligen!

En iPhone 6 beställd! Nu kan jag snart börja lägga ut bilder igen, kameran på den jag har nu är inte så rolig och jag har dessutom ingen plats på telefonen! 

Hej världen

Här är jag i min lilla bubbla. Theo har varit dålig, feber och förkyld, samtidigt som jag jobbar 6 dagar denna vecka (varav helgens melodifestivalen blir lååånga pass). Däremellan försöker jag hinna plugga 20h varje vecka som snarare blir 3-4h varje vecka. Att sitta hela kvällarna är inte aktuellt då jag ibland jobbar kväll, och annars är så trött att jag är illamående. Men allt går över, jag har trots allt valt att jobba alla passen och behöver jobba så mycket som möjligt, för att kunna förverkliga alla drömmar i framtiden :) såå nog med gnäll! 

Nu är det februari, och jag längtar lite tills denna tråkiga månad är över. 1 mars ska jag nämligen ta mig an en "fitness-tävling". Tre månaders kost- och träningsschema och fina pengar i prispotten. Jag vill testa hur min kropp svarar på disciplin och hård träning. Jag vill testa om jag klarar det. Det ska faktiskt bli otroligt spännande. Men tiden tills dess är mindre "kul". Jag vet att jag ska väga in mig 1mars och satsar på att väga 61-62kg. Alltså mer än på många många månader. Jag kommer inte heller träna alls under februari, det skulle jag oavsett inte hinna med. Alltså slits jag mellan att snart-ska-jag-komma-i-form och det-spelar-ingen-roll-om-jag-tar-en-bulle-till-under-februari. Det kommer bli riktigt hårda månader och jag kommer inte att vika mig för några kalas eller tillställningar eller vika mig för grupptryck-fikor. Enda undantaget är isåfall bröllopet vi ska på 16maj! 
Nu måste jag sova, upp o jobba snart igen. 




Uppskjutet

Jag skriver längre imorgon mina vänner.. Fick lite oväntat att göra under kvällen. För övrigt har vi rivit ut hela köksön och nästan helt byggt tillbaka den igen med nya luckor som resten av köket. Det går framåt sakta men säkert. Måste dela med mig av min pälsboll till raskatt som promenerade in med 100 snöbollar på magen förut. Såg ut som de växte bollar från hennes mage. Stackaren huttrade av kyla, och jag kan säga att det tog mig en halvtimma att få bort dom. Badda med varmt vatten och försöka rycka bort dom. Det var verkligen isbitar som vägrade släppa. Men men nu blir det sängen gott folk 






Möhippa

Möhippa idag! Min första förutom min egen. Lekar, mat och mycket stoj och stim. Kan inte låta bli att tänka tillbaka och sakna min egen. Lite avundsjuk på alla ni där ute som har det framför er, både möhippa och bröllop. 

Imorgon ska jag skriva lite om vad som händer i mitt liv månaderna framöver. Nytt, rolig och utmanande..






RSS 2.0