Firande

Min älskade Louise ska äntligen gifta sig! I slutet på juli är den stora dagen, men igår fick jag ha en egen möhippa för henne, bara hon och jag. Det bästa av det bästa.

Dagen började med att vi möttes på stan. Innan dess hade jag i smyg checkat in oss på Upper House deluxe rum.

Vi gick på stan några timmar och fick mängder uträttat till bröllopet och en massa annat fint inhandlat! Vi lunchade sedan på stan och sen gick vi mot gothia Towers, Louise fortfarande ovetandes.

Efter lite suprise moment befann vi oss i rummet. Helt otroligt hörnrum! Panoramautsikt över Göteborg på våning 21. En 2,10m bred carpe diem säng och ett badkar stort nog för tre pers, två tv-apparater och tillgång till spa!

Vi tog givetvis på oss morgonrock och tofflor och tog hissen ner till spaat. Vi fick en nessesär med hamam tvål, återfuktare och scrubhandske. Vi badade både inne och ute, i varmt och skönt vatten. Utomhuspoolen var helt klart den bästa! 50m över marken och mycket uppvärmd. Lite hamam skrubbning och ångbastus sen bar det upp till rummet igen.


Nämnde jag att vi hela tiden fyllde på med drinkar och rödvin, godis och snacks. Förfesten drog igång och några timmar (och drinkar) senare var vi redo att gå ut.

Klockan var mycket så det blev La Gondola. Vi hann precis få maten innan midnatt. Lousie åt en skaldjurstallrik med musslor kräftor och spicy sås. Jag tog en svamprisotto, hör och häpna!

Iallafall drog vi vidare till yaki da. Drinkar och musik och väldigt sköna människor. Vi hittade oss ett litet gäng som stod för både underhållning och drinkar. Ömma fötter blev det men oj så roligt!!

Jaja lite får vi hålla för oss själva så nu spolar jag fram, vi kom i säng när natten blev till morgon, mätta fulla och nöjda!

Frukosten var även den helt otrolig! På högsta våningen, lyx lyx!!

Sammanfattat en heeeelt otrolig dag kväll natt och morgon!!


Ny vecka

Jag blev lite ställd häromdagen när bloggen bytte layout. Plötsligt var det inte så lätt att skriva, men jag ska nog vänja mig med tiden! Midsommar kom och gick och måndagen likaså. Jobb och verklighet, långa dagar och hårt slit. Belöningen blir att gå på semester, och kunna lämna butiken i ett grymt bra skick! Men oh så jag längtar nu!

Nu är jag ledig onsdag & torsdag och en härlig jobbhelg väntar. Imorgon ska jag äntligen få umgås med Louise, en dag på stan och förbereda inför stundande bröllop. Såå mysigt! Hoppas bara vädret är med oss, jag har inte ens vågat titta på väderapparna!

En av höjdpunkterna i stugan 👇🏼


Premiärdopp







Midsommar

Jag ligger i husvagnen, barnen snarkar i andra änden och musiken spelar högt från verandan på stugan. En lyckad dag är till ända = glad, trött och myggbiten. 

God mat, galna lekar och dans runt midsommarstång med nära och kära, det är så det ska vara på midsommar! Min tå blir värre och värre men det får jag tydligen inte skriva om mer, för det är tråkigt och äckligt :) 















Tråkmåns

Här inne händer inte mycket intressant för tillfället. Jag jobbar från tidig morgon till kväll varje dag så jag hinner liksom inte med något intressant. 

Eller jo., kvällen har varit händelserik iallafall. Min tå fortsätter åt fel håll, och för att kontra i tyck-synd-om-mig ligan så låste Seb till knä. Mitt i fotbollsmatchen fick han åka till akuten. Så var det med det. Nu låter jag hemsk, men det värsta är ju att det förmodligen blir jag som måste köra 4h upp till stugan imorgon. 




Dagens

Lämnade huset 05 - var hemma igen kl 21. Känslan i tån efter denna monsterdag: 



Ny mat och insikt

Min tå är fortfarande väldigt dålig, vilket gör att jag har svårt att gå och att röra mig. Jag har insett att min kropp kommer inte svara som jag vill att den ska, förän jag faktiskt kan motionera. Därför ska jag köra en vecka till med C9 efter midsommar. En vecka där jag också kan träna. Förutsatt att tån vill bli bra. 

Idag blev det kurdisk dolma till middag. Vinbladsdolmar fyllda med färs och grönsaker. Även fyllda grönsaker fick plats i grytan. Det blev väldigt gott!! Tillome Theo älskade det!



Väga mäta

Imorse var det dags igen. Som jag skrev så kände jag mig tung och mätt, vikten visade fortsatt på minus 2kg men nu minus 10cm på kroppen. Som sagt, hade jag kunnat träna som jag velat hade det nog varit andra bullar. 

Middag idag blev favorit i repris. Kyckling och sallad! Jag förberedde även morgondagens middag, vinbladsdolmar med blad från vår trädgård. Fyllda med massa grönsaker, råris och spicy färs. Det är första gången jag gör egna, hoppas det blir bra!






Dag 5

Dag 5 är nu till ända. Imorgon ska det vägas och mätas igen. Det går fortfarande bra, jag har energi och känner mig inte svullen. Däremot har jag ätit lite mer från fria listan än vad jag egentligen behövde. Hoppas inte för mycket på vågen imorgon, men dag 9 satsar jag på!

Middagen på 600 kcal bestod av stekt kycklingbröstfile med ägg, sallad och dressing gjord på 2% grekisk joghurt och kryddor. Såå gott!!



Vad gäller träningen så har jag inte kunnat röra mig som jag velat. Jag har en tå som handikappar mig ordentligt. Jag kan inte gå i skor och haltar ordentligt. Typisk tajming!




Dag 3 vägning

Idag var det dags att stiga på vågen för att se vad de första två dagarna givit för resultat. 
Två dagar med C9 och minus 2,0kg på vågen. Det är säkert mycket vätska som släppt, men jag känner mig lättare och mindre svullen, och faktiskt pigg!

Middagen på 600kcal bestod av köttfärssoppa med paprika, lök, vitlök och kryddor. Till det mager grekisk joghurt! Mums!

Dag 2

Igår var jag otroligt trött stora delar av dagen. Idag har energin kommit tillbaka!! Jag har ätit precis på samma sätt som dag 1, alltså inte så mycket. Men energin fanns där!! Jag jobbade en lång dag och fick gjort mycket som legat efter mig. Städade och pulade för fullt, och när jag väl kom hem runt 19 så hade jag energi att fortsätta städa! Kissat har jag gjort i mängder, men annars inga biverkningar! 

På morgonen blev det 35min powerwalk/lätt jogging. Hann inte mer för jag insåg att jag behövde göra mig iordning ordentligt, då fotograf kom till butiken för att fota mig inför vår ombyggnation! 

På kvällen åt jag edamamebönor igen. Det är som godis för mig, sååå gott! 





Dag 1

Första dagen har kommit och gått!

Måtten mättes imorse och sedan gav jag mig ut på jogging/powerwalk 9km kl 05 på morgonen. Uppfriskande och härligt måste jag säga, trots den tidiga timman. 

Aloevera gelen äts vid 3 mål per dag. Idag 30ml X3. Den smakar inte särskilt mycket, med den är full med aloevera bitar och smakar citron om något. Liten hint av diskmedelsmak också. 

Utöver detta har jag ätit en skopa pulver, och nu på kvällen åt jag från den "fria listan" tomater och sojabönor. 

Dag ett och två sägs vara tuffast då intaget är minimalt, men dag 3 får jag börja äta ett mål mat á 600kcal. Det ser jag fram emot kan jag lova! 







C9 Start imorgon

Imorgon kör jag igång med c9! Äntligen! 9 dagars kur med aloe Vera, kosttillskott och fibertillskott. Första två dagarna lever man endast på tillskotten som följer med boxen. Dag 3-9 får man äta en måltid på 600kcal till middag utöver tillskotten under dagen. 

Imorgon blir det invägning och mätning. Sen mäter och väger man dag 3, 6 och 9! Avslutar gör jag dagen innan midsommar.

Följ mina resultat här, hur och vad jag äter, och hur jag upplever att kuren påverkar vardagen. 

Det ska definitivt bli spännande, då såå många lyckas med så fina resultat! 




Natt för denna helg

Denna helg har bjudit på en hel del måste jag säga! Middag med Malin och Bahar, och härligt snack inpå sen fredagskväll. 



En heldag på Liseberg med barnen, med både stjärnvister och evakuering från farfarsbilarna som går uppe i luften. Mycket spännande! Teatern var som vanligt otroligt bra, och barnen var helt uppslukade. 





Söndagen hann vi spendera lite tid i husvagnen, med fortsatt målning av utsidan, och tapetsering av dörrar på insidan. Jag rusade vidare till en härlig brunch på avenyn med Jennie och Louise. Mätt och belåten ända inpå kvällen! 




Nu vill jag inte ha måndag igen. Usch va skönt det ska bli när semestern kommer 

Liseberg









Bokat








Vilken dag

Lova blev snabbt dålig under natten med hosta och feber. Hon var vaken från 03 nere i soffan framför Netflix. På morgonen blev det bara värre med bröstsmärtor och kräkningar, hög feber och huvudvärk. Vi åkte till akuten på östra, där hon blev väldigt prioriterad. Eget rum med en gång, alla möjliga tester och sköterskor innan läkaren kom. Hon beställde med en gång röntgen av hjärta och lungor och EKG. Hon syresatte sig dåligt och pulsen var väldigt hög. Febern ville inte sjunka trots nedsättande. När alla provsvar kom så konstaterades dubbelsidig lunginflammation. Neutrofila och vita blodkroppar var förhöjda, rossliga ljud på lungorna och även röntgenplåtarna visade på lunginflammation. Hade inte syresättningen gått up en procent vid sista mätningen så hade vi blivit inlagda. Istället fick vi åka hem med antibiotika och stränga order att hålla henne under uppsikt. Usch va rädd man blir 






Höstplaner

Jag och mamma tittar för fullt på hotell inför höstens resa. Det lutar mycket åt zakynthos, Grekland. Åååh va skönt de hade varit!




Sammanfattning av helg

Lyrön, dop, middag hos mamma & pappa










Prova nytt

Idag har jag provat att laga mat som vi aldrig annars skulle äta hemma. Friterade risbollar fyllda med ris och tacofärs. Serverades i tortillabröd med sallad! Gott!!!!






sommarkänsla



Kaprifolen växer så staketet håller på att rasa. Underbara grönska 

RSS 2.0