Vincent


Felix


Damfika

Det var väldigt längesedan vi sågs sist, Lidl trion. Lilla Vincent och Felix har hunnit bli så stora små killar! Vi drack kaffe, åt lunch, drack kaffe igen och åt efterrätt såklart. Det får bli oftare framöver, nu när sommaren är slut och vardagen tar över.


Världens bästa rödtott

Grattis grattis grattis till min älskade bättre hälft som idag fått jobb som BI (business intelligence) på Akando. Ett halvår kvar av utbildningen, men ändå lyckats ta sig dit han ville. Såå stolt över honom, det är han värd!


Theodor 7 månader

Jahapp nu var lilleman 7 månader gammal. Jag börjar inse att om 2-3 månader (om inte tidigare) så kommer han att vilja gå. Jag kommer ihåg hur frustrerande det var att hålla handen och gå böjd heeela tiden, och inget annat dög. Det är då jag börjar inse hur stor han är. Lilla plutten vill snart gå? Han står stadigt och "promenerar" runt soffbordet och mellan sofforna helt själv när han håller i sig. Problemet är att han inte alltid håller i sig. Därav hjälmen! I gåstolen flyger han fram. Runt runt runt köksön. Den där saken gör mig galen. Han springer fleeera gånger om dagen rätt in i mina hälsenor, som nu mer eller mindre känns mörbultade.

Han är en glad skit som verkligen verkligen älskar sin mamma. Detta är såklart jättecharmigt för mammahjärtat, men det betyder också INGEN egentid. Han älskar också sin syster väldigt mycket. Gulligt? javisst, men Det gör han verkligen. Hon får honom att skratta och dom busar. Hon puttar honom i gåstolen och han kiknar av skratt när han jagar henne (hon flyr i panik för även hennes hälsenor har fått smaka på vassa kanter)

Han väger nog 11-11,5 kg ungefär. Han har strl 80 på kläder, men så fort som han växer så köper jag bara strl 86 vilket oftast passar fint. Två små tänder har han.

Sammanfattat: glad liten unge som inte gör så mycket väsen av sig. Sover bra på nätterna, men bara korta stunder på dagarna.


Baciller och trötthet

Lova klarade en hel dag på dagis idag, trots hennes trötthet och grinighet. Hon hade däremot inte varken ätit eller sovit = rolig eftermiddag. Som tur var så kom gudmödrarna på middag! Annars hade vi nog gått under. Det händer mycket med allt just nu. Sebastian har viktiga möten och både jag och Sebastian börjar plugga på måndag. Kanske känner lilla damen av den inre stressen hos mamman och pappan? Måste erkänna att det dåliga samvetet kryper fram på kvällarna. Om man ändå kunde köpa sig lite extra tålamod? Det är ju ändå inte hennes fel att hon är trött och inte orkar hålla humöret uppe. Jag är lika trött jag, och inte orkar jag hålla skenet uppe hela dagarna?


Mums

Nytt gott recept med nyttiga morotsmuffins. Jummy! Enkla och väldigt goda med lite keso till. Tack syrran för receptet


Tack alla fina

Lova älskar sina fina presenter. Och hon älskar att hon fick träffa kusiner och mor-far föräldrar och gudmödrar i helgen. (Hade de inte vart så mycket med fuktskadan i veckan så hade vi haft stort kalas med alla vänner också) Klockan är snart midnatt och jag och Theodor ligger i sängen. Lova leker där nere i sitt nya lektält och just nu säger hon "mej byta blöja dockan, oj mycke bajs". Hon vaknade ledsen och ropade efter mormor så hon fick komma upp en stund. Sebastian stryker skjortor inför viktigt möte imorgon och hade nog inte tålamod att söva henne igen.

Men oj så mycket fint hon har fått, den lilla trollungen! Hund i koppel som går och skäller, lektält, golfklubbor, en underbar korgstol, barbapappa-porslin, docka med massa tillbehör, duplo, jättefina kläder, hellokitty ryggsäck, med mera med mera. Bortskämd unge den dära Lova, men ja måste säga att hon är tacksam för att vara bara två år. Framöver håller hon noggrann koll på vem hon fått allt av och berättar det ofta för den som lyssnar.
Tack alla fina <3


Älskade dotter två år

Finaste Lova Linnéa. För två år sedan hade du precis lyckats ta dig ut, efter 5h av värkar och smärta på Mölndals förlossning. Så fin och så oskyldig. Nu är du två hela år. Testar gränser dagligen. Trycker på våra knappar, så medveten som bara du kan vara. Pratar och babblar hela tiden. Jag är så stolt över dig. Du är en underbar storasyster och älskar verkligen din lillebror. Inte en enda gång har du varit svartsjuk eller missunnsam. Världens bästa lova. Så duktig på allt. Du lär dig så fort och är så säker på dig själv. Jag hoppas att vi lyckas uppfostra dig så att du får behålla ditt självförtroende, din envishet och din livsglädje. Jag är helt säker på att du kan bli precis vad du vill. Lev dina drömmar älskling


Sovrum, check

Även idag har varit en bra dag på dagis. Lämnade kl 9 i dörren och hämtade glad tjej kl 14. Oj vad jag hann tapetsera undertiden. Hela sovrummet är nu klart. (Vi hann dessutom en sväng till öppna förskolan med Jennie och Vincent på förmiddagen)
Får bli en sneak peak på tapeten. Före&efter-bild blir det när jag städat. Pappan uppfann även en bra barnvakt till lilla T under tapetseringen = bollhav i spjälsängen.


Framgång

Idag åkte vi till dagis på morgonen, jag och Lova. Tänkte att helgen hade gjort att vi tar några steg bakåt i inskolningen, men icke. Lämnade henne i dörren med en kram och en puss. Hon tog fröken i handen så fint och promenerade in. Dom skulle ringa mig om jag behövdes. Sova är ju inte direkt det lättaste! Men kl blev 14 och ingen hade ringt så jag fick åka och hämta henne! Lite lätt i chock. Hon hade ätit bra och lekt, hjälpt fröken att bädda och sen bara gått och lagt sig och somnat. Va hände? Sur som attan blev hon när vi skulle åka hem. Hon ville ju leka dää utte me barna. Stora bebisen min


Vattenläckan del 2

Riva upp hela golvet ner till grunden i klädkammaren! Nu väntar vi på avfuktning


Slagen hjälte


Växer som ogräs

Det går så fort nu! Det händer saker varje dag. Theodor är helt plötsligt en fara för sig själv. Vill ställa sig upp mot allt han ser. Drar sig liksom upp i stående ställning, men har ingen aning om hur man har emot sig när man ramlar. Man får vara på sin vakt hela tiden. Nyss drog han ner en dator som låg på soffan. Får nog bli hjälm för honom framöver!

Lova har denna helgen lärt sig sjunga! Så galet söt! Hon kan nu sjunga: Bä bä vitta laam, hm hm någon ull. Jaja kära barn, sicken fuuuull.


Helg i stugan

Nu är vi här igen. Förmodligen sista gången i år. Det känns ju lite vemodigt måste jag säga. Igår regnade det som bara den, men vad gör väl det när man har kräftskiva på inglasad altan? Idag skiner solen, men just nu ligger jag i sängen med utmattad bebis. Vet inte vad som är fel riktigt. Ingen sömn inatt då lilleman vart jätte ledsen och han vill helt plötsligt inte ta flaska. Är det tänderna som gör ont? Eller reagerar han på att jag åt skaldjur igår? Usch usch.

Senaste dagarna har jag iallafall ägnat kvällarna åt att beställa kläder till barnen. Farligt när man väl börjar. Det slutade med 18 plagg kläder och två par skor. Hoppas det passar!

Jag har också hunnit tapetsera halva sovrummet :) det blir så bra! Älskar att det är en ljus tapet istället för de blå/grön/grå som var när vi flyttade in. Före och efter bilder kommer så fort jag är klar!


Andas igen

Idag fick jag fina rosor av hjärtat. Kanske för att fira bra resultat idag. Fukt&mögel-utredaren var här för att undersöka vattenläckan vi haft i klädkammaren vid vattenlåset. Har inte skrivit om det innan, eftersom det varit för tungt att tänka på. What if.. Fukt i grunden, mögelsanering, bryta upp golv och pengar som försvinner. Men hallelujah, försäkringen täcker ALLT. Söta snälla besiktningsmannen bedömde att läckan kom från vattenlåset, vilket vi är försäkrade mot!!! (Tack gode gud för beslutet att ha dyraste försäkringen) Nu kan vi andas igen och glädjas åt det lilla. Snart kan vi plocka vindruvor som mognar utanför köksfönstret. Det kändes inte så viktigt för några timmar sedan


Lunnekullen förskola

Idag var det premiär! Första dagen på dagis. Lova har sett fram emot detta, även om hon nog inte fattat vad handlar om. Jag tror det har varit väldigt nyttigt att vara på öppna förskolan innan. Det gjorde att hon kände igen mycket. Allt har gått jätte bra! Lite mammig och blyg i början men efter några timmar så pratade hon lila mycket med fröknarna och tittade inte efter mig. Sovandet får vi nog jobba på däremot. Hon blev störd av de andra barnen och ville inte somna in. Försöker igen imorgon!


Premiär på leklandet

Följde med vänner och kusiner till lekandet för första gången. Lova är en liten fegis men ja tror de går över efter en stund. Hon flög ner för rutchkanan själv utan problem, men nätet i luften ville hon inte gå på. Roligt var de iallafall och jag är nog lika trött som Lova nu!


Farmor-kalas


Pyssel

Tillverkade lite Lova nappar. Känner att ju mer vi kan undvika att dela bacillerna på dagis desto bättre. Med namn på så blandas de inte ihop (hade inte tyckt det var nödvändigt om de inte varit för mina år jag jobbat på förskolan)

Lova älskar dom så jag lär få göra fler framöver!


Nyttig med chokladbollar

Gotti gotti! Provade att göra nyttiga chokladbollar ikväll. MUMS! Kommer garanterat att göras igen i detta hushåll!

1dl kvarg
1dl keso
1dl havregryn
2msk kakao
3tsk kallt starkt kaffe
Flytande stevia efter tycke
En nypa vaniljpulver
Rulla i kokos.

Först hade jag i för lite stevia och det smakade lite bittert, men det slutliga resultatet blev såå bra. Konsistensen är lite blandning mellan vanliga chokladbollar och skumbollar.


Dåligt bloggande

Nu är way out west igång och jag och barnen är själva igen. Det tar både kraft och energi, därav det dåliga uppdaterandet här. Vi har det allt bra ändå. Idag firades världens bästa Eivor, 85 år, med överraskningskalas! Väldigt trevligt! På eftermiddagen blev vi bjudna på middag hos farmorn och farfarn, så vi har egentligen inte varit själva överhuvudtaget idag. Tur att vi har så många nära och kära. Nu ligger jag och lilleman i sängen efter några timmar på soffan framför netflix. Imorgon ska vi till mölnlycke och shoppa tapeter med farfarn!

Jag fick inte datorn att fungera förut, men jag har några riktigt fina bilder liggandes på kameran :) resultatet av underbara dagar i grebbestad och på lyrön! Ska se om jag kan fixa det imorgon, kliar i fingrarna att ladda över dom!


Bvc appen säger:


Theodor Bvc

6 månader och läkarkontroll för lilla gurkan. 10,6kg och 72cm. Stora killen! Lova var vid samma ålder 69cm och 10kg så T är ganska mycket större! I övrigt passerade han alla tester fint. Dagen till ära kryper han dessutom. Äntligen så han har kämpat :)


Killarna i kvällssolen


Kusiner


Aug. 02, 2013


Lyrön i bilder


RSS 2.0