Fotboll

Nu du morfar. Nu är vi hemma hos mormor och kollar fotboll och äter godis. Det pågår en envishets-match mellan Lova och pappa. Lova vinner och vägrar sova!


Vill ha, lite iallafall


Tisdag tisdag

Idag har vi inte varit så aktiva. Promenad med Sofia och Ebba, sen storhandla! Härligt med lite mat här hemma och planeringen för middagar två veckor fram är klar. Lillfisen har mått bättre idag. Snoret är under kontroll. Här kommer hennes 6månaders bild som ska in i ramen!


Dunderförkylning

Idag åkte morfar till Florida så nu har vi lovat att uppdatera flitigt!

Ingen kräksjuka för Lova, tack gode gud. Förkylning däremot, kraftig! Snoret flödar, så inatt blev de inte många timmar sömn. Febern har växlat lite upp och ner så det blev storhandla på Apoteket! Alvedon-suppar, nezeril, renässans och nässug-refiller. Snälla mormor gick en promenad med vagnen, så det blev lite mammasömn ändå.

Sen har nya vagnen kommit :) äntligen! Jag hoppas det blir roligare att gå ut och gå, eller jag inbillar mig att jag ska bli bättre nu iaf! Hoppas bara på bättre väder än dagens snöslask. Längtar efter en härlig vårdag på stan, bara strosa runt!

Nu är det natten för hela familjen! Imorgon ska vi storhandla mat till de pinsamt tomma kylskåpet


6månader

Och så gick de med de. Spytt hela natten. Usch! Hoppas bara Lova klarar sig. Vore ett under med tanke på hur många som smittats! Kanske kan man tro på att amning ger skydd?
Iallafall, idag är de 6månader sedan vi åkte in till förlossningen.5h senare tittade Lova Linnéa ut. 53cm 4200g. Nu är hon 6 månader, 69cm 10000g. Vad hände med tiden? Snart är det vår och det ska krypas och stapplas fram. Längtar så efter att gå på picnic me pankakor och varm choklad!


Illamående

Vilken dag. Så mycke vi hunnit med!

Promenad i solen till öppna förskolan, sångstund och sen 6månader kontroll av Lova. 6månader!!! Sjukt ändå hur fort de gick. Klick-ljud i höften så remiss till ortopeden. Vet inte hur ja ska ställa mig till de, så jag väljer att försöka inte oroa mig. Det är säkert inget.
Hem igen och förbereda maten för Bahar och malin kom på besök.
Nu sitter jag här och mår bara mer och mer illa. Undra hur mycket som sitter i huvet. Mamma, pappa och Matilda ligger i magsjuka med feber. Undra hur detta ska gå... Jobb imorgon dessutom. Kapten röd och movits. Så där sugen på de just nu. Sova sova sova och hoppas på spyfri natt!


Alla hjärtans dag presenten <3


Äta själv

Lova uppskattade dagens påhitt. Äta själv. Hon fick inte i sig lika mycket som hamnade utanför, men roligt va de! Fruktgröt med färskpressat äpple


Nya framsteg

Oj oj nu går de fort! Fortfarande instabil men ändå framsteg :)


Söndagsnöje

Denna söndagen har varit härligt spontan och oplanerad. Åkte in en sväng till Jennie för fika och promenad i solen. Middag på kvällen hos farmor&farfar. Men mest av allt har dagen präglats av släktforskning! Sebastian satt igår kväll och större delen av dagen och forskade fram massa intressant. Jisses så spännande när man väl börjat. Det börjar så smått klarna lite i min morfar Garden Christ liv. Vart kommer han ifrån och vem var hans pappa? USA? Sverige? Spännande! Tur att trollet roar sig själv på golvet :) dagens outfit kommer från Carina och björn, inköpt i Turkiet!


Middag hos m&m

Mys middag hos mormor och morfar blev de! Chèvre med honung balsamico pinjenötter och ruccola till förrätt. Lammstek med rotfrukter i ugn och rödvinsås till huvudrätt. Tror inte vi orkar efterrätt


Sova sova sova

Idag är Lova en riktig tröttis. Funderar på om hon har lite feber kanske. Sov 1,5h i vagnen och när hon vaknade var hon fortfarande trött. Nu har hela familjen sovit middag men hon är fortfarande trött o lite grinig. Vi får se om hon blir på bättre humör när kusinen tittar in och ska bli passad en stund i eftermiddag


Pussgurkan


Finbesök

Helt oväntat tittade nya favoriten Oskar in :) pappa spelar fotboll så de passade perfekt med lite sällskap. Honom har vi saknat!


Mardrömmar

När ska dessa mardrömmar sluta? Hela natten har hon gråtit, snyftat och vridit sig. Man känner dig hjälplös, inget tröstar. När hon började sitta vid 4 mån så var det mardrömmar varje natt. Nu har de kommit tillbaka. Hon har börjat resa sig och försöka stå själv, får lita på barnsköterskan som säger att mardrömmar kommer när dom utvecklas. Hoppas på bättre nätter.

Idag har vi varit på Frölunda torg med mormor och moster Matilda. Lunch med Jennie dessutom, väldigt mysigt :) de andra shoppade loss, vi hittade bara ett pannband med vita blommor. Med lite ändring på de så blir de fint!


Foto update


Blogg krångel

Verkar inte funka att skriva inlägg från mobilen längre, lite trist vi som inte är duktiga på att ta fram datorn.

Hade iallafall en underbar alla <3 dag. Jag och lova fikade hos mormor och morfar på dagen, sen hälsade vi på bahar. När vi kom hem hade pappsen lagat middag och jättegod efterrätt, tänt massa ljus och gjort de mysigt. Och presenten var en 10poängare. Egentillverkat kort :)

Någonstans i allt detta hemska som händer alla mina käras närstående så hoppas jag att det finns ett ljus i tunneln <3 känns sjukt att fira alla hjärtans dag när det händer så mycket annat, men bästa trösten är nog att älska mer och uppskatta det man har. Tänker på er <3


På promenad

Lilla älsklingen är ute och går med hunden! (i sin otroligt snygga pyamas ärvd av mamma)


Kärlek

Vet inte vart jag ska börja. Ångesten kryper i kroppen. Så rädd man är om det man älskar allra mest. Så litet och så skört. Oförmögen att skydda sig själv, helt beroende av mamma och pappas kärlek. Man gör allt för att skydda och hålla i säkerhet. Ibland går det inte. Olyckan är framme när man minst anar det. Ett barnskrik som skär in i hjärtat, svårt att glömma. Dagar som denna vill jag bara gömma mig. Ta med mina älskade och bara leva i en bubbla. En säker bubbla. Där inget kan hända. Denna gången gick de väl tillslut. Det kunde gått riktigt illa. Älska som om de vore din sista chans. Ta vara på dagarna och ta inget för givet <3


Sura katter

Det var tydligen inte så poppis att va ensamma en lördagkväll. Fattar piken! Meningen va nog att nån skulle trampa i det, men ja lyckades undvika med några centimeter till godo. Underskatta aldrig kattens list


Melodifestival på Hisingen

Helt plötsligt hade vi inga planer för lördagen. Sebastian hade planerat att vi skulle jobba, men konserten visade ju sig vara torsdag fredag. Så snälla syster fick bjuda på trerätters. Chèvre me honung och balsamico, ungsrostade rotfrukter fetaost och delikatesspotatis, och gino med vaniljglass.


Äntligen!!

Åååh nu har äntligen våran juice press kommit. Fyra veckor har vi väntat! Helt underbar. Testade 1,5 äpple och fick ett stort glas juice utan fruktkött. Lova fick lite i sin mugg. Skeptisk till en början men sen blev de poppis! Imorgon ska jag testa morot och kanske några blodapelsiner.


Fields of gold


Kompisträff

Idag har vi haft besök av hela mamma-gänget! Efter promenaden stannade vi hos oss och drack kaffe, åt vaniljkaka och arraksbollar. 8 små barn, och ändå inget skrik eller gnäll. Helt otroligt :) trevligt var det!

Nu är jag och Matilda på Lisebergshallen och jobbar på sting. Lova skickas runt mellan mormor, faster och farmor innan pappa kommer hem från jobbet. Tur att man har omtänksamma släktingar som ställer upp när de gäller! Hoppas bara hon inte terroriserar för mycke


Dom bästa <3

Vi säger inte tillräckligt ofta hur mycket ni betyder för oss.


Säg den lycka som varar länge

Och där vaknade hon igen. Jaja det är en bra start iallafall! Är man envis och fortsätter me denna proceduren så kanske hon vänjer sig vid egen säng.


Sova, när? Hur? Egen säng?

Jag har varit så avundsjuk på alla föräldrar vars barn sover i egen säng. Det är jättemysigt att ha Lova mellan oss på natten, men efter 5 månader så känner jag att jag blir inte helt utvilad av att ligga på mitt lilla hörn med dotter och man som breder ut sig. Så idag har vi lyckats. Första gången!! Hon vägrar somna själv annars. Nu fick hon 200ml välling, först matad i famnen. Sen la vi henne i spjälsängen med flaskan i munnen, vaggade med dom nya vyssan-lull tassarna. Och vips så sov hon! Det känns så sjukt bra!!

Dagen blev ännu bättre när jag oväntat fick blommor :) han lär sig trots allt!


Manekäng

Idag har vi som sagt farit till Ullared! (igen!) varför kommer man alltid hem med alldeles för mycke? Och framförallt rymligare plånbok. Jag skulle ju inte ha nåt alls. En deo och ett par vantar på sin höjd. Det slutade med några påsar vid kassan. Gardiner, gardinstänger, kläder till Lova, kläder till Lova och lite annat till Lova. Några klänningar, hårband och rosa lilla-My nattlinne. En jättesöt haklapp med avtagbar uppsamlingsdel som tvättas i diskmaskin! Halkmatta till badkaret efter Lovas halkdykningar. Dessutom hade kläderna från laredoute kommit idag me! Det är dyrt med barn!


Utflykt

Har man inget att göra på dagarna så kan man följa med kusinen till Halland och shoppa lite :)


Vatten är roligt

Idag har vi varit hos farmor och farfar och badat med kusin Ebba! Väldigt roligt tycker Lova som plaskar och skvätter i full koncentration. Ebba tycker att Lova mest är jobbig, när hon ligger i sin badstol och njuter. Lova halkade till och tog sig ett dopp med hela ansiktet, men roligt var det!




vad vore vi utan bilder

Som ni kanske vet sen innan så ÄLSKAR jag bilder! Bilder är det dyraste vi har. Minnen! Vad vore vi utan bilder? Hade vi haft samma minnen av vår barndom, om det inte vore för bilderna? Jag hade inte haft det iallafall. Jag minns så väl den där klänningen på det kalaset, och frisyren som mamma gjorde så fint. Jag minns hur Sofie somnade på pottan, och hur det såg ut i vårt gamla hus. Så levande minnen hade jag aldrig haft om det inte vore för bilderna mamma och pappa tog när vi va små. Detta har jag anammat, så därför är kameran alltid med. Lova ska få uppleva samma lycka när hon blir äldre, över att det finns bilder och film på allt vi hittat på. Just dessa bilderna kommer sig av att Lova absolut inte skulle sitta i nån hink när vi va hos fotografen. Så vi provade hemma istället



Fullspäckad dag

Idag blev inte så lugn och harmonisk som jag planerat. Lova har visserligen sovit onormalt mycket under dagen, hon har vart vaken kanske 6h på hela dagen vilket är ovanligt för henne! Promenaden på förmiddagen tog oss till Eivor och Bengt (gammel farmor/farfar) tillsammans med faster Sofia och kusin Ebba. Där fikade vi och kalasade på "rysligt feta bullar" á la Eivor. Efter det promenerade vi till mormor, och sedan till farmor. Nu har vi hunnit vara hemma och äta middag, så nu ska vi klä på oss igen och åka till mormor&morfar och hälsa på tant Maria och Sandra. FULLSPÄCKAD dag helt enkelt! Kameran har fått följa med oss under dagen och det underbara soliga vädret har bjudit till på riktigt fint ljus för fotografering




!Pappa upp i dagen!

Nya vanor

Efter att ha vaknat runt 11 på morgonen, de första fem månaderna, har vi helt plötsligt bestämt oss för att bli morgonpigga! Nu vaknar jag runt 7-8 varje morgon av att Lova nyper mig i ansiktet och drar mig i näsan. Jag är långt ifrån morgonpigg och försöker få henne att somna om. Utan framgång! Så nu har dagarna plötsligt blivit väldigt långa. Så mycket man hinner med! En morgonpromenad i vintersolen och sen lite fredagsstädning får bli prioriteringen idag!



Dags att börja blogga!

Jag trodde jag skulle vara sista personen att skaffa en blogg. Det har inte varit nåt för mig. Sen kom Lova och förändrade livet för oss. Här tänkte jag skriva och lägga ut bilder på vårt lilla yrväder och hennes utveckling. Det händer så mycket, alldeles för fort!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0