Fyllo

Galej var ordet. Att få en kväll och bara vara Sara. Bara vara person, inte bara mamma, så värdefullt. Ikväll har jag umgåtts med Jennie och Louise på stan. Vi började på pinchos med middag, sangria och drinkar och fortsatte till o'learys där en av oss hade lite biljetter och kunde beställa in sisådär 15 glas vin totalt gratis. Just nu: klockan snart 02,30, stapplar hem längs Blåklockevägen och försöker vara nykter nog att gå innanför ytterdörren utan skam. Välbehövligt och alltför sällan. Detta får vi göra igen. Over and out från stressad småbarnsmorsa i sina bästa år (ett år till iallafall)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


Hittepå

Idag har veckan fortsatt i ledighetens tecken. Inga planer, ta dagen som den kommer. Så idag for vi till vattenpalatset i Lerum, efter en rejäl sovmorgon. Barnen älskade det! Ellis plaskar och ligger på rygg o njuter, i den 35 gradiga poolen då såklart. De stora åker rutschkanor hejvilt, hinner knappt ner innan dom ska upp igen. Dom avslutade med att hoppa och dyka från dykavsatserna. T har oftast flytärmar på sig, för han är lika vild i vatten som på land. Men han hoppar gärna i utan också på det djupaste. Han löser att simma in till kanten utan problem men man får va på sin vakt. 

Vi avslutade dagen med en afghansk middag hos mina svärföräldrar. Det bor en ensamkommande kille där nu från Afghanistan, och han hade ansträngt sig så för att laga oss middag. De va sååå gott verkligen. Ja får googla hur man gör så ja kan lära mig tror ja. Det är så sött när barnen sakta mjuknar upp och busar med honom och spelar finns i sjön och pratar med honom. 

Igår sa vi hejdå till Sofie som åkte hem till Australien igen. En middag med båda systrarna, lite vin och lite mario cart blev ett bra avslut! Vi ses nog tidigare igen än tänkt..

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Glömt

Glömde skriva att Alfons gjorde oss sällskap på julafton. Han tyckte nog det var lite ensamt hemma så han kom till mamma och pappa och var med där och myste ända tills vi skulle gå hem. Han är verkligen inte normal den katten!

(null)


Julpaus

(null)

(null)

(null)

(null)

Det har varit ganska så fullt upp dessa dagarna så jag har försökt att koppla bort mobilen och njuta av att även Sebastian är extra ledig några dagar. 

Julen då.. att julen ens är över känns helt sjukt. Hur snabbt gick inte det? För våran del så var julen riktigt mysig och lyckad på alla sätt. Familjen samlad med båda systrar hemma och min faster och farmor på besök från Åmål. Dagen innan var det såklart uppesittarkväll. Natten till julafton vaknade lova redan vid 02, redo att kolla under granen. Man kan säga att natten blev lång både för henne och för oss. 

Sammanfattat så blev det alldeles för mycket god mat, alldeles för mycket paket och alldeles för lite tid. Tomten kom på natten och lämnade paket under granen både hos oss och hos mormor, och i strumpan. Sen kom han på besök både hos mormor morfar och farmor o farfar. Sen hade vi julspel och julklappsutdelning för dom vuxna. När klockan var efter midnatt åt vi sista efterrätten - ris a la Malta. 

Vi fick så mycket fint, både vi och barnen. Jag fick bland annat en fin ljusstake från Klong, gymskor, en resväska och en traktörpanna. Lova fick spel, pyssel och leksaker och en egen fin golfbag med nya klubbor och en jätte snygg golfvagn. Theo fick radiostyrd robot och bil, spel och en galet snygg stor cykel tillsammans med massa massa annat roligt. Bortskämda är både vi och barnen!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Dan före dan

(null)


Älskar dagen före julafton! Idag har vi lufsat omkring utan måsten och tagit dagen som den kom. Den startades ju såklart med ett HIIT pass och ett Rpm pass på gymmet, med efterföljande långfrukost. En promenad till Eivor för att få lite luft och sen drog Sebastian och barnen fram allt smålego vi har. Där satt dom hur länge som helst och byggde och fixade. Sebastian är bestämd att få dom att fribygga med lego och inte bara slaviskt följa ritningar. Han vill kicka igång fantasin, men han hade nog lika roligt själv. 

Kvällen avslutades hos mamma och pappa, med traditionsenlig grönkålspaj och uppesittarkväll. Mysigt!! 

Jag vet två som kommer vakna riktigt tidigt imorgon, och smyga ner för att titta på granen innan dom väcker oss. Bäst att sova nu, det blir en lång dag imorgon!

(null)

(null)

(null)

(null)


Svettigt

Idag gick inte riktigt som planerat. Imorse fick jag ett sms av en av pedagogerna på theos förskola, att det var magsjuka på avdelningen. Såklart ville jag inte chansa, så båda barnen fick stanna hemma. Det blev en bra förmiddag ändå. Utfordring på morgonen och sen när lilleman ville sova igen så fick jag sova med honom. Lova och Theo satt tysta och fokuserade och pärlade. En liten sväng blev dom oense och då satte dom på tvn, men ganska snabbt stängde dom av för att fortsätta pärla. Så 1,5h fick jag sova ostört och det behövdes verkligen. Natten gav knappt någon sömn alls. 

Sen pysslade vi lite till, gjorde armband och slog in lite julklappar. Efter lunch kom Ebba och Otto och det blev lek och mario kart turnering. Middag lagades och sen åkte vi skridskor med pappan och moster Sofie. Jag kände mig lite som en supermorsa när jag kom själv med fem barn och två stora påsar med skridskor o hjälmar till ishallen. Men att snöra allas skridskor och se till att allt satt där det skulle hade gått långsamt själv, som tur var kom Sofie! 

Kvällen fick jag utan barn, då pappan fick dra sitt lass. För mig blev det istället middag och julbak med mamma pappa och systrar. Herregud vilken hönsgård det blir när vi alla är samlade!

(null)

(null)

(null)


Jul på Liseberg

Årets jul på Liseberg är nu avklarat. Så fint och så mysigt. Lite kallt i slutet men inte allt för farligt ändå. Lite för trötta barn också, men det gick, tillochmed utan att någon somnade i bilen hem! Jag rusade hem för att göra mig iordning vid 14-tiden, då somnade Ellis. Sen vaknade han nöjd och glad typ 17,45 på Liseberg. Får ju erkänna att jag har en ganska så snäll bebis. 

Det blev iallafall karuseller för barnen, varm choklad med grädde, alldeles för mycket spel på lyckohjulen och lite för lite vinster, låtsassnö och julkänsla. Såklart avslutades kvällen med brända mandlar, det är ett måste. Att mina systrar var med var ett stort plus. Det var några år sedan vi alla tre var hemma på jul! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Här är en bild på rufsigt men nyfärgat och fräscht hår! Theo fastnade inte på bild idag så det får bli en annan dag.
PS, Sebastian har inte sett att jag klippt av en decimeter eller ens att jag färgat det ett antal nyanser mörkare. Mysigt de där med uppmärksam man. 

(null)


Tänder och trötthet

Ellis har nu fått två tänder. Man kan säga att det märkts kanske tydligt på natten. Usch! Men nu är dom igenom tandköttet så kabske är det värsta över?

Igår fick både jag och Theo klippa oss hos Sofie. På mig rök typ 10cm och På Theo blev de en riktigt snygg frill. Idag ska mitt även färgas. Kanske blir det folk av mig igen. Annat än trött trebarnsmorsa med för lite sömn. Lägger ut bild sen!

(null)

(null)


Julfoton på bebis

(null)

(null)

(null)

(null)


HIIT och julmys

Natten som var, var den värsta hittills. Ellis vaknade var 30e minut ledsen och gnyig. Vi vet inte vad det kan vara riktigt. Tänderna? Utvecklingsfas? Magen? Iallafall var det fruktansvärt. Snälla barn som jag har, så fick jag "sova" kvar med Ellis till 10 imorse. Vi hade ju tagit ledigt från skola och förskola för att julmysa med kompisarna. Barnen tittade på tv, byggde med lego och pysslade medan jag låg kvar uppe. 

För att vakna till lite så körde vi ett HIIT pass tillsammans jag och stora barnen när Ellis sprang runt i gåstolen. Vi la fram träningsmattor och tog på inneskor. Hög musik och intervall-appen på. Det var riktigt roligt och både jag och barnen svettades gott. Mest mage och kettlebell för mig! 

Sen myste vi hos Louise och Felix. Jennie och barnen var också där, vi åt lunch och fikade massor och sen bytte barnen julklappar vid granen. Så mysigt!! 

Kvällen avslutades med glögg och fika och klä granen hos mamma o pappa! En mycket bra dag helt enkelt!
PS Theo älskar verkligen glögg!

(null)

(null)

(null)


Lördag utan plan

Idag hade vi verkligen inga planer alls. Förutom att jag skulle träna på morgonen då förstås. Mysfrukosten var klar runt 12, sen spelade vi Wii mario cart allihop. Sofie gjorde oss sällskap, sen blev det en tur i pulkabacken. Så skönt att bara ta dagen som den kom, utan tider att passa. Det gör vi för sällan. Vi klädde granen också, till julmusik och ljudet av krossat glas. Spiran gick i backen, och T lyckades även slänga iväg ett glas vid maten så de gick i tusen bitar. Men va gör väl de!

Idag lagade jag egen "kinamat". Det blev riktigt gott faktiskt!! Älskar att barnen äter grönsaker i maten. Favoriten var såklart minimajs och bambuskott. Det smakade nästan som när man köper hem 👌🏼

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Systrar

Det ekar lite tomt här. För plötsligt blev julen ännu bättre. I tisdags var jag på spinning som alltid, men när jag kom hem väntade en överraskning. En syster från Australien som plötsligt bara satt där i barnens sovrum. Och dagen efter kom systern från skotland. Julmys blev på en helt annan nivå!

(null)

(null)


Vilken dag!

Vilken dag alltså! Får skriva om det en annan dag. Inatt lär det inte bli nån sömn för Ellis har fortfarande inte fått sin medicin som vi försökt få i 2 dygn. 

Idag firades lucia på öppna förskolan och julmys på förskolan. Så fint så! Fullt ös, hann Tillome köpa julgran så den hoppas jag vi hinner få upp imorgon!

tips på gott: mini-mozzarella light rullade i osötad ströbröd och stekt knaprig. Så gott!! Åt alltid de förr men mozzarella light är inte så lätt att hitta längre!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Det som göms i snö..

Dagen (och gårdagen) har varit en enda stor smärta i kroppen. Träningspasset i lördags var helt galet jobbigt för musklerna. Rumpa, framsida och baksida lår är totalt nedbrutna. Skönt att veta att det gav nåt, men det är lite otympligt när man inte ens kan sätta sig på toaletten 😂 
Musklerna finns där under all hud. Men magmusklerna går hand i hand med kosten, så där måste jag definitivt skärpa mig. Svårt bara att starta igång en sträng kost innan jul. Jag äter helt okej, men det slinker ju ner en hel del som inte borde. 

Imorse var det lucia på lovas skola. Så fint så! Fast hon hamnade lite bakom alla, så det var svårt att se henne. Efter det var det fika i klassrummet. Imorgon är det dags för julpyssel på theos förskola. Vi gav oss på att baka pepparkakor idag för att kunna ta med imorgon. Måste erkänna att det blev lite mycket. En bebis som inte mår helt okej, laga mat till hela familjen och samtidigt baka pepparkakor med dom två stora. Men det blev en drös med pepparkakor iallafall, som täcktes av kristyr och nonstop. 

(null)

(null)

(null)


Snabbis

Ja skriver en snabbis, för jag måste verklgen sova nu!

Idag blev en jättebra dag! Lång mysig frukost, barnen gick ut och gjorde av med energi i snön. Theo skottade framsidan med grannen. Samtidigt installerade Sebastian Wii tv-spel. Barnen kom in, väldigt nöjda med överraskningen. Vi körde mario cart, barnen mot varandra och vuxna mot varandra. 

Sen iväg till skridskor med morfar!

Hem och byta om inför julbord med hela släkten på sebs sida, hemma hos Eivor. Trevligt och gott! Barnen lekte för fullt. Samtidigt snöade det ju mer och mer. När vi skulle åka hem fick vi skotta snö och borsta av bilen. Sist de va snö så missade barnen att vara ute. Kanske var de därför vi bestämde oss för att strunta i klockan och bara ha kul. Typ klockan 21 satte vi på oss overaller och tog snösparkar, pulka och stjärtlapp ut i backen. Mörkt och stilla och massa nysnö. Mer sånt!!! Mer spontanitet! 

Hoppas bara vi orkar upp till lucia imorgon på skolan vid 8. Nu måste jag verklgen sova!

(null)

(null)

(null)


Fullspäckad oplanerad lördag

Imorse trotsade jag sömnbristen och ställde klockan på lite efter 7. På en lördag liksom. Men det visade sig vara en grym investering i min kropp. Ett 30 min HIIT pass följt av 45 minuter högintensiv spinning. Spinningen kan jag typ utantill, älskar det men får nästan aldrig träningsvärk. HIIT passet däremot. Det kändes som jag skulle kräkas halvvägs igenom. Herregud vad de tog! Och roligt var det!! Nu är klockan snart midnatt och jag har svårt att ta mig upp för trappan hemma. Sån träningsvärk i baksida lår och rumpa redan samma dag, det bådar inte gott för imorgon. Det ska definitivt bli en vana att köra dom passen lördag morgon! 

Väl hemma är det tradition med helgfrukost. Tänd brasa, tända ljus och julmusik. Idag gjorde jag stekta gröt-pannkakor. Såå gott och nyttigt!! Barnen älskade dom! Jag åt dom med keso och kanel på. 

Recept: prova detta!!

Havregrynsgröt på 2dl havregryn görs helst kvällen innan och ställs i kylen. Kyld gröt blandas alltså med 4 ägg och två mosade mogna bananer, 1tsk bakpulver och lite vatten eller mjölk och smeten blir för tjock. Lättstekta, goda och nyttiga! Den smeten räckte till typ 20 stora plättar. 

(null)

(null)


Resten av dagen spenderades med Jennie och Vincent, och sen fick barnen vara hos kusinerna Ebba och Otto till läggdags. 

Imorgon väntar julbord hos Eivor. Mums!

Tomteverkstad

Idag åkte dom stora barnen med faster Nea hem för att fredagsmysa i hennes lägenhet. Spela kort och se på film o äta tacos. Kan inte bli annat än lyckat. Ska förhöra dom imorgon hur dom hade de!

Hemma hade jag, Sebastian och Ellis lite tomteverkstad. Alla paket skulle slås in. Tända ljus, julmusik och glögg. Jag blev påmind om varför vi ALDRIG ska slå in paket dagen innan julafton igen. Dels tar det tid. Dels är Sebastian sämst på att slå in. Han blir Såå sur. Han kan inte prata samtidigt för han måste fokusera (mysigt?!). Alla papper måste klippas ut helt rakt och alla vikningar måste bli perfekta annars bryter han ihop. Jag hade slagit in 14 paket när han var klar med sitt första, utan att överdriva!!

(null)


Älskade hjärta

(null)

Theo min lilla krigare. Varje dag är en utmaning. Jag får allt fler grå hår men också Såå mycket kärlek. Vi får kämpa med tålamod och med olika tillvägagångssätt för att inte det ska bli fel och uppstå konflikt, men när man får det där lilla extra tillbaka så är allt värt det. Jag får kämpa för att vara en bättre mamma, vara den mamma som Theo behöver. Men han är ju så fin. 

Imorse sa han att han va lite ledsen för han hade råkat göra Lewis ledsen på förskolan. Det var inte meningen och han hade sagt förlåt, men det tyngde honom. Lewis ser upp till Theo, hans stora idol. Så när jag hämtade idag passade han på att säga ett extra förlåt. Och som tack fick han en bamsekram av lilla Lewis. Så fint. Sen avslutade han i bilen med att säga "mamma förlåt att jag va så studsig i bilen igår så den där saken gick sönder (en plastbit till en av stolarna i bilen), kanske kan vi laga den med de där nya limmet? Eller så kan jag lista ut vart den ska sitta och fråga om pappa kan hjälpa mig" (null)


Stor dag för Ellis

(null)

(null)

Idag började alltså Ellis sitta lite själv. Ibland en sekund och ibland en minut. Lite stadigare varje gång. Längtar tills han kan sitta för det är så mycket lättare för honom att underhålla sig själv då! Lättare också för syskonen att hålla honom. 

Senare på kvällen skrattade han också ljudligt och från magen första gången ordentligt. Innan har de varit mer små gurgel-skratt. Man blir så lycklig av ljudet ❤️


Hämtade hem en lycklig Theodor idag. Han hade fått öppna förskolans julkalender! Det var stort!


(null)




Ellis

A.k.a Karamellen 

(null)

(null)

(null)


Julkalender

Iår hänger paketkalendrarna tungt. Såpass tungt att vi inte får upp dom på väggen än! 

(null)


Första advent

Idag var det första advent. Första ljuset skulle tändas och frukosten intas framför "brasan" med julmusik. Traditioner är viktigt i våran familj! Som vanligt på helgen är vi klara med frukosten när klockan blir 11-12 så det är inte så mycket kvar av dagen. Men vi hann med en hel del måste ja säga. 

Vi åkte skridskor med Louise & Martin, Gabriel och Vilgot. Barnen älskar det verkligen. Dom har kul och blir sådär riktigt ordentligt trötta. Det är kul att se hur dom lär sig mer och mer för varje gång. Bara åka och åka snabbt är inga problem längre så nu tränar dom på att åka baklänges, åka sittande på huk och på ett ben!

Sen blev det adventsfika med vännerna och barnen fick leka av sig! Bajsspelet och bollkrig!
Dagen avslutades med middag hos svärföräldrarna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Förlossningsberättelse del 2

Igår satte vi upp tv i sovrummet, därav missade jag skriva här! Såå mysigt då tvn sitter i snetaket så man behöver inte ens palla upp sig med kuddar. 

Vart var jag nu. Jo vi åkte mot Borås vid midnatt. Till en början fick jag ctg påkopplad, och värkarna avtog såklart. Minns att jag var rädd att bli hemskickad och föda i bilen. Vi stod på oss och hon kollade hur öppen jag var. Bebis var då fullt rörlig. Hon kunde alltså bolla huvudet fram och tillbaka med händerna på magen, väldigt ovanligt. Men jag var öppen 4cm (om ja inte minns helt fel) så vi fick stanna. Vid 01 fick vi ett rum. 

Så fort jag ställde mig upp började värkarna komma igång igen. Vi tog det med ro. Satt på en pilatesboll och lekte med lustgasen. Pratade och skrattade. Jag ville inte ha någon bedövning eftersom det gick så bra. Efter typ 1,5h tyckte barnmorskan det gick långsamt så hon tog hål på hinnorna. Herregud va vattnet forsade! Eftersom bebis huvud fortfarande låg så högt så var det en enorm samling vatten. Vid denna tiden var värkarna otroligt smärtsamma. Jag hade ont i ryggen och benen och kunde inte röra mig från min liggande position utan att skrika av smärta. Värkarna kom med en minut mellanrum och jag var så utmattad att jag somnade mellan varje värk. 

Nu visade det sig att min kropp bara ville öppna sig 9,5cm. 10cm krävs för att huvudet ska komma igenom. Då värkarna blev till krystvärkar och jag hade så ont att jag inte kunde röra mig, så tog barnmorskan beslutet att försöka med kraft utplåna sista 0,5cm. 1,5h tryckte hon med all sin kraft två fingrar vid varje värk i öppningen, för att låta huvudet kunna passera. Som om vanlig förlossningssmärta inte vore tillräcklig. Minns att jag tänkte att nu kommer bebis vara helt deformerad i huvudet som ligger så länge med krystvärkar. 

Klockan blev typ 04,40 och jag kunde känna hur fliken plötsligt gav efter. Med all kraft kom huvudet fram och det krävdes bara några krystar till så var han ute. Först hela huvudet, sen fick jag andas tills nästa värk. Då kom kroppen, men fastnade på hälften för att han var så lång. Tredje värken kom han ut med ett litet gny. 04,45. Perfekt huvudform, men lite grå i huden. Grå färg på kroppen liksom. Hela jag skakade av sån utmattning och chock efter den våldsamma krystfasen, att jag inte kunde hålla bebis ordentligt. Kroppen var i chock. Hackade tänder och skakade okontrollerbart. Moderkakan ville inte komma ut. Medan bebis högg tag i ett bröst och tuttade för glatta livet under skakningarna, tryckte barnmorskan på magen med full kraft. Jag fick panik av nya smärtan när det äntligen var över och försökte få henne att sluta. Det började närma sig en timmas kamp och kunde jag inte själv krysta ut den så skulle in på operation. Jag tryckte själv på magen o krystade och tillslut kom den ut!

Bebis då. 55cm 4480g perfekt skapelse. Så go och så mysig. Jag hade glömt hur kär man blir med en gång. Hur hemskt det än är så är det ju världens häftigaste upplevelse med en förlossning!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0