Fota fota

Jag får lite dåligt samvete. Jag fotar andras barn och tycker det är såå kul och de blir ofta väldigt bra bilder. Men jag tar inte kort på mina egna barn på samma sätt. Skäms! Imorgon blir de julfotografering av trollen äntligen. Pilutta mig!


Fredag och lyx

Idag kom pappan hem från jobbet redan vid lunch! Underbar omväxling då han resten av veckan jobbat till 22-23. Vi spenderade förmiddagen hemma hos Petra och fotade en julfin liten Stella :)

Resten av dagen var väldigt lugn och harmonisk. Lova var på bra humör och tapper trots endast 15min sömn. Vi julpyntade och sorterade upp saker på vinden, lyssnade på julmusik och åt pepparkakor. Till middag blev det pulled pork på grillat bröd med majs, paprika och tomat. Sååå gott! Till efterrätt blev det fredagsmys-popcorn på mattan. Fredagar är min favorit dag!


Theodor 10 månader

Lilleman blev igår 10 hela månader! Två månader kvar till han börjar dagis. Herregud det låter helt sjukt. Min lilla bebis. 12.8kg och 79cm mätte han på Bvc, både längre och tyngre än vad Lova var på sin 1års koll!!!! Han promenerade glatt in själv på stadiga ben och började leka, klart godkänd av farbror doktorn. Mammas stolthet!

Han har fortfarande 86 på kläder och 23-24 på skor. Sover bra på dagarna, oftast två gånger en timma. Nätterna är värre och han vaknar ofta och hugger bröstet. Jag ammar inte alls på dagtid och på natten använder han bröstet som napp och inte för mat. Ätandet går annars bra på dagarna. Han äter iallafall en måltid själv varje dag. Han är så tapper när han äter och kämpar själv med skeden, men väldigt duktig. Lova var också 10månader när hon började äta själv.

Han går som sagt stadigt, och reser sig upp när han ramlar. Han pratar mycket (bebisspråk) och kan säga titta och tack tack. Idag vinkade han hejdå. Min lilla prins.


Före och efter


Däckbyte

Jag hatar att göra det men ändå är det jag som åker på det varje år!! Hemska däck. Theodor höll mig sällskap denna gång!


Fundering

Vi har fortfarande ingen fläkt här hemma och det börjar bli lite jobbigt när fönstren immar igen totalt såfort vi kokar vatten. Hittade denna på Ikea häromdagen. Ska jag slå till?


Seghet och skrik

Dagen har varit något långsam. Jag var hemma hela förmiddagen och väntade på snickarna, som tillslut dök upp runt 13-tiden. Det är nu fogat i badrummet :)

Hämtade lova från dagis, numera går hon 9-14 tis-tors varje vecka. Hon skrek och blev buren därifrån. Vi lekte en stund med kusiner och vänner, men det blev bara skrik av det också. Väl hemma igen kom äntligen seppi på besök. Henne har vi saknat <3 men dock ännu mer skrik på lova så det fick bli tidig säng. En sån dag helt enkelt.

Jag har hunnit virka lite i min tristess, och nu ser man lite hur mönstret blir. Jag måste säga att jag gillar ränderna istället för de vanliga mormorsrutorna!


Dessa skall framkallas till vårt sovrum


Uppdatering

Ledsen att jag är så dålig på att skriva här de senaste. Det skall bli ändring. Men det är mycket nu. Sebastian är borta mycket i det nya jobbet, och han har fortfarande det gamla kvar. =idag jobbar han från 07 till typ 02 inatt. Han är dötrött hela tiden och jag är helt slut av att ha de små monsterna helt själv. Tur att mormor finns så nära och kan rycka in ibland.

Här hemma dök inte snickarna upp idag så det är fortfarande fogning och möbelmontering kvar i badrummet. Nya badrumsspegeln är måttbeställd idag. Samtidigt försöker vi riva ur theos rum så fort vi hinner. En vägg nere, one to go. Va på den lite med kofoten förut, men T var alldeles för nyfiken så jag fick sluta. Jag är så trött på allt kaos nu och min hjärna behöver ordning och reda. Hallen är ett bombnedslag av verktyg och kakel.

I våran ensamhet idag så bakade vi lussekatter. Lova penslade och pillade i alla russin helt själv :)


Fredagsnöje

Idag blev det tända ljus, fisksoppa och de traditionella popcornen med barnen innan läggdags. Sen var det soffläge! På spåret, underbara program, började idag. Så bra! Sen spenderade vi resten av kvällen med new girl. Ni som inte sett det, eller bara sett lite på tvn: det är så jävla bra!! Vi skrattar högt hela tiden och man mår så bra av det. Bäst!


Bebisgos

Idag fick jag mysa med världens minsta Selma. Jag har aldrig tidigare sett en så liten bebis. Klart att alla bebisar ser små ut när man är van vid en 12-kg "bebis" hemma, men dryga 2,5kg är inte mycket. Man kan inte låta bli att bli bebissugen alltså! Min kamera ville dock inte vara med, så fota får vi göra nästa gång!


Badrum

Nu är det bara typ två arbetsdagar till färdigt badrum. Sååå underbart!!


Kompisar vid maten

Emil äter upp theos rester, oavsett vad han äter. Korv, bröd, grönsaker. Knäpp katt


Framsteg

Nu har snickarna hållt på 1,5v med badrummet. Nya reglar, väggar och tak är på plats! Kaklet på nästan alla väggar är uppe och golvet håller han på med nu. Åh de kommer bli så fint! Det blir spännande att se när dom platsbygger hyllan och bygger in den vägghängda toaletten. Bilder kommer så fort de e klart :)

Idag var jag och Theodor på öppna förskolan en stund. Han tycker att jag är otroligt tråkig när vi bara är hemma. Men oj så kul det var med massa barn. Rutchkanan var en favorit, framförallt trappan upp till rutchkanan. När vi var där nere så ställde han sig även upp från golvet utan stöd och började gå omkring. Jag tror inte att han fattade själv för det gör han aldrig här hemma!


Helgen som var

Nu har ännu en helg kommit och gått. Så fort det går! Snart är det jul!

Idag har vädret varit helt fantastiskt. Vi hade inga planer så vi tog med barnen ut och letade kottar och ris för att julpyssla lite. Myspys! Fredagen jobbade Sebastian så vi sov hemma hos mamma och pappa, tacos och fotboll.

Igår fick jag egentid när Sebastian hade barnen. Ladies night med Jennie och Louise! Jag fick biljetten i 25-års present och vi passade även på att fira Louise 30år med middag innan på restauang Picasso. Otroligt god mat och gott vin! Det måste hända oftare, så roligt det är att få umgås och bara vara jag, inte bara vara mamma.


Välkommen hem

Mina fina små hus


Hektiskt liv!

Tiden bara flyger iväg och vi har saker för oss hela tiden! Igår träffade vi äntligen louise och Gabriel och busade på bushuset. Det var så länge sen dom små sågs, men ändå så var dom så goa mot varandra. Höll varandra i handen när vi var ute och gick <3 när vi kom hem så skulle dom sova middag och helt plötsligt fick lova för sig att hon skulle sova med Gabriel i hans säng. Och vips så sov dom båda två. Bästisarna!

Idag har vi träffat Jennie Louise och Johanna med alla småknattarna och efter det så blev vi bjudna på middag hos Anna och Daniel i deras fina hus. Fullt ös alltså!


Vårt sovrum

Jag tror att jag glömt lägga ut före och efterbild på vårt sovrum. Dock är det bara sängen som står på plats, så vi ska fortfarande ha sängbord, sänglampor, tavlor och annat smått o gått.


Upp som en sol och ner som en pannkaka

Grattis alla pappor på farsdag! Här har vi firat med brunch hemma hos oss tillsammans med sebs föräldrar, syster med familj, morfar Bengt och sebs småkusiner. Mycket gott och väldigt trevligt! Sen åkte vi med Ebba och Sofia till leklandet och busade av oss. Vilken energi de små har! Även Theo tyckte att de var roligt och sprang runt och försökte pussa på intet ont anande bebisar.

Vi avslutade kvällen med middag med mina systrar och min kära far <3 lova avslutade kvällen med att lyckas nollställa pappas iPad. Tummen upp för klåfingriga barn!


Nyaste människan

Idag kom en perfekt liten Selma till världen. Grattis till de nyblivna föräldrarna <3


Lördag utan planer

Det var väldigt längesedan vi hade en lördag helt utan planer. Alltid är det ju något som måste göras eller nån konsert som måste jobbas. Elektrikern var här en stund på morgonen och förberedde spotarna i badrummet. Efter lite velande fram och tillbaka så åkte vi till vattenpalatset i Lerum. Vi har varit lite dåliga på att bada med barnen innan, men oj så roligt det var! Theo var så lycklig. Plaskade och simmade och var inte ett dugg rädd! Varma och härliga pooler var det också! Lova var lite blyg och rädd i början och var med i vattnet men klängde fast ordentligt i oss. Hon mjuknade och det hela slutade med att hon åkte den stora rutchkanan sju gånger och tyckte det var hur roligt som helst! Det får bli fler sånna dagar!


Fredagsmyser

De e så härligt med helg. Frågar man lova vilken dag det är så chansar hon och hoppas på att det är lördag och plocka goodis, är de inte rätt så säger hon fredagsmyys och popcorn :)

Idag kom Sebastian hem sent så maten var klar, ljusen tända, huset städat och barnen redo. Efter maten poppade vi popcorn och myste på golvet hela familjen innan de blev läggdags för de små liven.


Lovas rum


New in

Nytt och fräscht i Lovas garderob från pompdelux


Liten odåga

Denna åldern alltså. 9 månader. Den värsta åldern samtidigt som det är den bästa. Han går riktigt stadigt nu och går hellre än kryper, snabb som attan till allt som han vet är förbjudet. Äter kattmat och pillar ut kanalkortet på tvn hela tiden. En envishet som inte är av denna värld. Han älskar lovas golfklubbor. Springer runt med dom i högsta hugg och släpper dom inte ens en sekund. Härom kvällen fick jag trä klubban genom pyjamasen för att kunna klä på honom!!! Men trots att jag nästan kan se gråa hår så kan man inte annat än tycka han är söt. Ikväll promenerade han i bara blöja runt runt bardisken. Stannade till en sekund och pratade lite med katten sen fortsatte han runt. Varje gång han lyckas hitta trappan utan stängd grind så ställer han sig vid nedersta trappsteget och ropar och triumferar, så han hinner aldrig så långt :) mycket "titta" och "tack tack" nu. Tack tack är inte så tydligt uttal, men man fattar att han säger det. Underbara skitunge :)


Nya rutiner

Numera åker Lova på ståbräda till och från dagis. Hon älskar det! Ännu mer förtjust är Theo som får titta på henne hela resan :) (ps. en ytterst tillfällig mössa då hennes mössa försvann hem från dagis)


Mumsigt mellanmål

Kl 12 äter jag oftast en smoothie på
*en mogen banan
*250g kvarg
*frysta jordgubbar
*nypa vaniljpulver

Otroligt gott men jag står mig inte riktigt till middagen på det. Försöker jag så blir de att ja småäter mellan målen istället. Nu har jag börjat göra en skål gröt vid 15-tiden och detta receptet är riktigt mumsigt!
*2dl vatten eller mjölk
*1dl havregryn
*4msk äggvita
*1dl proteinpulver choklad
*starkt kaffe tills konsistensen blir bra
*pytte Agave sirap
På gröten så har jag naturellt jordnötssmör (alltså den sort som endast innehåller jordnötter och salt) som jag blandar upp med lite mjölk. Sen skivar jag en halv banan också. Gott och mättande!!


Uppskjutet

Jag har vart lite nervös inför rivningen av badrummet idag, men det blev uppskjutet till torsdag istället! Dom va inte klara med sitt tidigare jobb och vårt kakel kommer ändå inte förän fredag. Ja hoppas inte vi är utan vatten under helgen bara?


Bebis och bus

Igår vart vi en sväng till Åsa med familj. Väldigt mysigt och full fart på ungarna! Signe och lova är nästan jämngamla så det är fullt ös. Jag fick även gosa med lilla Ella, 5veckor gammal. Passade på att fota och trots dåligt ljus och vilda barn så blev de några godingar iallafall! Signe avslutade dagen med att måla en jätte fin teckning med bläck på vardagsrumsväggen :)


Magknip från hell

Många av er vet att jag kör periodisk fasta. Jag äter bara mellan kl 12-20 och fastar alltså från kl 20-12. Detta har jag gjort några månader och de funkar hur bra som helst. Jag mår bra och har dessutom blivit av med en del kilon. Framförallt jag känner mig inte så tung och pluffsig på morgonen. DETTA är vad som händer när jag avviker från mina rutiner och dessutom stoppar i mig bröd. Herregud! Höggravid?!? Aldrig mer avvika känner jag nu iaf.. Magen är dessutom stenhård om man känner på den


RSS 2.0