Veckans utflykt

Jag älskar verkligen barnens förskola. Liten, personlig och dom gör verkligen allt för barnen. I veckan var det dags för utflykt med buss till Mölnlycke och vetenskapslabratorium. Dom lär sig skrämmande mycket både naturkunskap och matematik. 




Rätt eller fel

Jag tycker det är svårt att prata med barnen om vissa saker, att få det rätt liksom och visa vägen till bra värderingar. För mina barn har det alltid varit den naturligaste saken i världen att alla människor har olika hudfärg. Gudmor från Iran, vännen från Italien, en i släkten adopterad från Indien. Alla resor vi gjort, Thailand och Egypten speciellt. 


Hur kommer det sig att alla är olika mörka? Det beror på hur mycket solen lyser i landet man härstammar ifrån. För att skydda huden och inte bränna sig. Så tänker mina barn, och dom lägger ingen värdering alls i det. 

Sen kommer det fjantiga, varför ska man hyssja barn som börjar prata om det högt i kassan i affären? Jag gjorde det själv idag, för att jag blev obekväm. Och med en gång visar man då att det är något man inte pratar om på det sättet. Det blir så fel. Lova frågade mig helt nyfiket i kön på affären:
- Mamma titta på killen brevid oss. Han är lite mörk och har svart krulligt hår, jag tror han kanske är från Indien, va tror du?

Och häromdagen hörde jag henne säga till den nya grannflickan, vars pappas föräldrar nog är från Chile: Isabel din pappa är jätte brun, vilket land kommer han ifrån egentligen? 

Hon tycker det är naturligt och inte alls konstigt att fråga. Jag vill låta henne tycka det och fortsätta fråga, men då måste vi som vuxna sluta bli så obekväma. Svårt..



Trädgård

Denna helgen har vi fixat som bara den i trädgården! Sebastian har kört sista lasset med gårdssten till baksidan, kantstenar är på plats, täckbark ligger i rabatterna och studsmattan är monterad. Idag körde jag även hela altanen med högtryckstvätten. Herregud sån tid de tog! Men den gick från svart till träfärgad igen, så nu ska den bara oljas in! 


Barnen har varit med mormor på bio, så dom har haft jätteroligt samtidigt som vi har haft gott om tid att greja! 


Såhär såg det ut i höstas när vi halvhjärtat påbörjat projektet, och sen några bilder från idag:


Vill ha

Dessa står högst på önskelistan till barnen. Dom börjar båda två bli för stora för sina cyklar och kommer snart behöva uppgradera sig. Och cykla det gör dom, ofta och mycket. 


Dom har börjat cykla själva till dagis tillomed. Dom cyklar hemifrån och jag möter upp dom med bilen efter skogsvägen för att se att allt är ok, sen cyklar dom resten av vägen medan jag kör bilen, antingen brevid eller så åker jag en bit i förväg. Dom älskar det verkligen!



Trötthet

De senaste dagarna har jag lagt mig för att sova redan vid 19-20 tiden. Jag behöver all sömn jag kan få nuförtiden för vissa nätter är helt hemska. Häromnatten sov jag knappt nånting utan bara vände och vred mig och tillslut gick jag och la mig i theos säng. Dagarna är långa, även om jag inte jobbar lika intensivt längre. 


Idag har lova haft dansuppvisning efter en termins träning. Hon har missat 5 av 12 gånger pga Thailand och sjukdom, så vi var lite nervösa hur det skulle gå. Men det gick hur bra som helst! Klister i hjärnan har den lilla damen. Dom är ju så söta dom små när dom dansar runt framför säkert 200 personer. 


Vi håller oclså på att vänja oss vid lovas glasögon. Hon är själv väldigt stolt, men när hon är trött så kan hon bryta ihop över att hon inte vill ha dom. 




Påsk och kärlek

Skriv inläggstext 


Tungt

Det börjar bli tungt. Jag sover dåligt och måste vila en stund varje dag för att orka. Att barnen är värre rebelliska än någonsin gör inte saken lättare heller. Värst är nog att jag vill göra och vill få gjort så mycket, men orken finns verklgen inte. 


Orkidé från Lidl

Inköpta på Lidl, blommar så dom knappt klarar tyngden av alla blommor. I detta fönstret har inga orkidéer trivts innan så jag hoppas det betyder att dom vill överleva där! 


Sen fick jag sticklingar av elefantöra av en kollega! Det har jag länge tänkt köpa men det har liksom aldrig blivit av. Fyra krukor blev det med små söta. 


Fredagsbesök

Idag har vi haft finbesök av Carl, Sofia och Sigrid. Som vanligt massa skratt och mys. Seb gjorde hamburgare och vidbrända sötpotatispommes med banana split till efterrätt. Sigrid busade runt och lekte med barnen och katterna. Fick med mig lite nya växter hem, och hann tillome putsa fönstren innan middagen. Sämsta på hela kvällen: vi insåg att Doris är på smällen igen. Vill nästan gråta. Ja orkar inte!!! Jag skulle ju precis sterilisera henne!! 


När jag kollade igenom kamerarullen så har lova snott den och fotat lite utan att fråga. Hon gillar de där. 



Middag

Idag ska jag på jubileumsmiddag för min personal som firar 10år på Lidl. Grand hotel Alingsås. Brukar inte ha beslutsångest över vad man ska beställa, men de har jag nu. Typiskt 


Vårigt

När våren kommer spritter det i armar o ben. Jag vill vara överallt och hinna med allt. Vårstäda, putsa alla fönster, ta fram utemöblerna, montera fram studsmattan, rensa vinden och helst hela trädgården! 


Vi börjar i trädgården. Alla rabatter är rensade, nästan iallafall. Planteringsdelen börjar ta form. Sebastian körde två släp grus förra helgen, och förbereder stenläggning i kanterna innan gårdsgruset ska på. Sen kan äntligen barnen plantera i odlingslådorna och vi kan bocka av en av alla att-göra-på-huset-saker. Får ta lite bilder i helgen, även om det inte ser så roligt ut när det är halvfärdigt. 


Söndag

Helgen är slut, och den slutade senare än vanligt. Har inte haft energi och ork att skriva så ofta här, men det blir nog bättre om ett tag hoppas jag. 


Theo är inne i en fruktansvärd period just nu. Han har alltid lyssnat även om man behövt säga till några gånger, men nu har han ändrat beteende helt. Han bråkas med kompisar, nyper och slår ibland när han inte får viljan igenom. Han vägrar göra som vi säger, om det inte passar honom. Ignorerar helt vad vi säger och blir väldigt arg och ledsen. Sen är han världens goaste på morgonen, kramas o pussas och älskar oss med hela hjärtat. Och lova i sin tur är väldigt känslig och kan bryta ihop för minsta lilla.

Energin tar slut och vi orkar inte riktigt. Men vi kämpar på

 


RSS 2.0