Tänkvärt




Drömma

Hur härligt lät inte detta då? Ååh va jag längtar utomlands! Vi har ingen resa bokad, men hoppas verkligen komma iväg i typ september. Sommaren kommer bjuda på husvagnsresor, stugan, grebbestad, kanske Öland, Lyrön och massa annat skoj. Men längta utomlands kan man ju oavsett hur skön svenska sommaren (?!) är! 




Levande död

Förlåt för frånvaron, men tiden räcker inte till riktigt. Det har blivit härliga 12-13h dagar för mig, och igår kunde jag inte hålla ögonen öppna utan somnade vid 19 tiden, en halvtimme efter ja kom hem. Galet! Idag har jag varit lite piggare och orkade se på tv med min sjukling till make på kvällen. För att förtydliga så är jag mest fysiskt trött och trött i huvudet. Inte mentalt trött. Tiden bara springer iväg på jobbet och jag önskar nästan den kunde gå lite långsammare ibland, vilket betyder att jag har roligt och gillar det jag gör. 

Även imorgon blir en lång dag, sen hoppas jag att det mest akuta är under kontroll :) 

Vakna barn

Här ligger jag i min säng och lyssnar på galet pigga barn som busar i rummet brevid. Klockan ringer 04 så jag tänkte försöka sova innan barnen. Sebastian är ledig och få ta vakenpasset. Dom små liven somnade ju såklart i bilen hem från Åmål. 

Jag älskar verkligen våra knäppa påsktraditioner. Klä ut sig och gå i samlad trupp efter musikanter och flaggbärare. På scen på torget står konferencier och tjoar, och flera vinnare bland de utklädda utses. Hela stan lever upp! Efteråt får alla utklädda en varsin godispåse. Man målar teckningar och viker traditionella påskbrev som man sen fyller med godis och delar ut till vänner och bekanta. Väl hemma har påskharen gömt ägg i trädgården, och godiset sprutar ur öronen. Hela dagen lagas det mat i mängder, som avnjuts på kvällen med större delen av släkten. Underbart! 





Nu väntar en ny och spännande vecka för mig. Jag har redan under helgen planerat en del i huvudet, men många bitar ska falla på plats. Mycket ska planeras och organiseras. 

Hoppas ni alla haft en lika fin påskhelg!

Påskbilder















Godis-koma

Nu är jag så mätt så jag knappt orkar röra mig. Mammas goda förrätt, middag och mängder med godsaker efteråt. Dagen har varit mycket bra! Lyxig frukost följt av 9km rask promenad. En sväng till farmor Gerda som bjöd på kaffe, en tupplur på soffan och sen drog middagen igång. Barnen har lekt, cyklat och härjat runt hela dagen. Busat med Ryan och myst med morfar. Imorgon är det äntligen den efterlängtade påskparaden! 






Nyheter



Så blev det officiellt. Alingsås är mitt nya hem under arbetsdagarna! Det känns helt otroligt roligt. Egen personalstyrka på 13 personer, egna nyckeltal och rutiner. Det ska bli så spännande! 

Skryt





Hipp hipp

Hurraaaaa för min älskade make. 31år ung idag. Minns så väl när vi firade hans 23e födelsedag med en överraskningsfest, där huvudpersonen själv inte dök upp eftersom jag råkat smitta honom med magsjuka :) älskar dig hjärtat mitt, hur gammal du än är och hur många gråa hår du än har. 





Tips på gott

Lidls sortiment expanderar snabbare än man hinner prova allt! Dessa nyheter köpte jag hem förra veckan. Honungsrostad cashew & jordnötssmix. Barnen slukade dom i ett nafs, och även Sebastian gav tummen upp. Farligt goda!! Det får bli nån extra påse till påskhelgen tror jag :)




Inspiration

Ååh jag är så sugen på att inreda. Börja om från början, nya färger och ny stil. Kanske är det våren och solen som gör den, eller suget efter större hus. Idag har vi varit ute mest hela dagen, klippt och krattat och förberett för vårens gröna. Cyklat, eldat och lekt med kusiner. Och äntligen blev min bil vår-städad, både på insidan och utsidan. 






Lördag i bilder















Välkommen

Välkommen i familjen lilla bilen, hoppas du får stanna längre än passaten :)




5år

Mitt lilla hjärta blir idag 5år. Min första bebis. Han föddes i min hand, hemma i våran soffa. Kärlek vid första ögonkastet! 

Han bröt höften under sitt första år efter en bilolycka, vilket kostade oss runt 30,000:-  det är pengar som han varje dag betalar tillbaka i oändlig kärlek. Denna katt är helt otrolig, det finns ingen annan som han när det gäller kärlek och närhet. Han älskar oss och barnen över allt annat. Finaste Alfons vad jag är glad att du finns i våra liv. 




Matvanor

Numera kör jag periodisk fasta, precis som jag gjort i omgångar innan. Jag äter mellan kl 13-20 ca. Innan kl 13 funkar svart kaffe eller vatten. Mitt första mål blir alltså för det mesta på jobbet, och det blir nästan alltid min favvo-lunch: minikeso, hallonkvarg och varma blåbär. Jag tröttnar liksom aldrig. Så gott och mättande!! Sen äter jag oftast inget förutom nån frukt eller så förän barnen somnat. 





Vab i vårsol

Idag vändes planera upp o ner när lova fick hög feber och så kraftig huvudvärk att hon kräktes. Det blev så klart vab, och dagen kunde ju inte blivit skönare, när vårsolen tittade fram. Hon piggnade på sig på förmiddagen efter lite febernedsättande, så vi cyklade till återvinningen och sen solade vi på framsidan. En filt, lite piknik, lego och papper o pennor i solen = mys. Katterna höll oss sällskap, även dom älskar att sola. 

Jag kan ändå inte låta bli att känna mig aningens borttappad när dagen inte blev enligt plan. Lite stressande när jag egentligen behövde vara på jobbet. Men det löste jag på mitt vanliga sätt: städa skrubba och tvätta. Vårat sovrum fick sig en ordentlig omgång och även golven på nedervåningen skrubbades och skurades. Det doftade klorin så det stod härliga till :) 






Ny craving

Alltså dessa oliver är heeeelt delikata. Jag som knappt äter oliver & ifall jag gör det så handlar de om 2-3st. Denna burk slukar jag i ett nafs. Ni måste prova!!! Gröna Oliver fyllda med mandlar, 9,95:- på Lidl. 




Lördag på jobbet

Det känns inte riktigt som helg, trots att mello skrålat ur tvn ikväll & barnens godispåsar ligger lite överallt på golvet. Tidig morgon blev till en lång och intensiv dag på jobbet. Lördagar på Lidl linnegatan är definitivt krävande, men tiden flyger iallafall! 

Frans vann mello, surpriiiise. Jag ville att Wiktoria skulle vinna, men Frans är ju väldans söt att titta på så det gör inte så mycket. 

Hemma ligger fokus på att hitta en bil. Varje ledig sekund surfas blockets senaste inlägg. Vad ska man välja?? Det är en djungel verkligen. Jag totalvägrar Renault och Saab och inte alls förtjust i Volvo. Just nu är jag lite sugen på både Kia ceed och Ford focus faktiskt. Vi får se vi får se. Jag har ju en man att deala med dessutom. Jag anser dock att han förlorade sin rätt att tycka till när han krockade passaten :)

Terapi

Det är lustigt det där, hur man funkar under perioder av stress. När jag mår dåligt eller om min tillvaro är instabil så botar jag det genom att städa. Städa och organisera. Jag har funderat mycket på det där, hur det kommer sig att jag mår så mycket bättre av det. 

Jag inser att det skapar en känsla av ordning i kaoset. Att jag har kontroll över mitt liv. Åtminstone över delar av mitt liv. Någonting är rätt liksom. 

Idag skrubbade jag ena badrummet, alla väggar och tak. Skurade golvet med händerna och gnuggade varenda liten fog mellan kakelplattorna. Kontroll! 




Mums



Detta köpte jag hem i smooth & creamy och smaken crunch. Sååå gott!!! 

Sorg

Ännu en motgång.. Våran kära Passat ska skrotas. Försäkringsbolaget ansåg det för dyrt att laga den, den va för skadad helt enkelt. Det känns riktigt jobbigt. Vi vet fortfarande inget om ersättning eller hur det kommer gå till, men oavsett så behöver vi ju köpa ny bil. En med dragkrok, annars kan ja likaväl skrota husvagnen me då. Uscha





Funderingar

Så här på kvällen har Lova ofta många djupa funderingar. Det handlar ofta om vad som kommer hända när hon blir mamma. Vem ska flytta härifrån då? Hon eller vi andra? Hon vill också väldigt gärna få en lillasyster i sin mage. Längtan är också väldigt stor efter påsken. Hon räknar ner helgerna tills vi ska få åka till Åmål och påskparaden. Älskar att hon anammar våra traditioner :)

En annan fundering nu ikväll va vilket språk som Adam pratar på, mosters pojkvän från Australien. 
- han pratar engelska Lova, precis som Ryan gör. 
- jaha men mamma, jag undrar verkligen vad han kommer ha för skjorta på sig och i vilket rum han ska bo. 

Ryan och Lova myser till mello. 



Gym time

Det är såå underbart att vara igång igen på gymmet! Både lördag och söndag fick jag en liten liten stund för mig själv. Idag när jag gick därifrån skakade båda benen av total utmattning. Det lär jag få känna av imorgon när jag ska jobba, det är redan jobbigt att gå upp o ner i trapporna här hemma! 

Musklerna finns där under allt fett, jag märker att dom är där. Nu ska det bara bli ordning på kosten så ska dom nog titta fram hoppas jag!






Nytt för mig

Lova var hos tandläkaren häromdagen, på rutinkontroll. Visst har hon varit där både en och två gånger innan, men detta var första "riktiga" besöket. De undersökte noga tänderna med "verktyg" och hon fick sen bananlack. Hon var otroligt duktig och lyssnade på instruktionerna och klarade allt galant. Det tandläkaren sa som gjorde mig lite frustrerad, var att vi borstar med helt fel tandborste. Är det något jag är stolt över så är det hur noga vi faktiskt borstar barnens tänder. De har varsin batteridriven eltandborste från Oral B så att det blir ordentligt gjort. MEN tandläkaren kunde alltså se att det var en batteridriven variant vi använt, vilket tydligen inte ens går att jämföra prestanda. Den ska va uppladdningsbar! 

Detta var definitivt nyheter för mig, så nya tandborstar fick det bli! 





Lite såhär

Lite såhär känns livet



Det är mycket nu. Mycket på jobbet och mycket hemma. Jag försöker ha en positiv inställning till allt, men ibland är det svårt. När man redan jobbat veckans alla timmar, och ändå har en dag kvar innan helg så är huvudet inte där det ska. Men sen är det helg, och det är ju positivt :) 

Hjärtsnörp

När Sebastian ringer på min mobil när han vet att jag jobbar med inventeringsuppföljning, då är inte allt som det ska.. Därför svarade jag. Och fick höra "jag har krockat, med barnen i bilen". Hjärtat hann stanna, och tiden tills han sa att alla var okej kändes som evigheter. Barnen slog i sina huvuden och blev nog både skärrade och chockade och bilen behöver bärgas, men det kunde varit så mycket värre. Dom mår okej, det är det enda som räknas. Ta vara på varandra och älska varandra varje dag som om det vore den sista, man vet aldrig när olyckan är framme. 




RSS 2.0