Pappan är hemma

Lyckan var total när vi hämtade på flyget. Barnen var så spända. Pappan var dock lite väl snabb för vi hann inte in för att möta honom, han hade redan skyndat ut :) med sig hade han varsitt par orangea solglasögon à la Acando till barnen, vilket blev uppskattat! 
Ikväll har vi fått en smygtitt på fotona från bröllopet. Ca 30st och det fanns en del godbitar. Vi väntar med spänning på de andra 530!





Prova nytt

Ikväll testade jag den omtalade proteinglassen. Nja alltså.. Smaken var okej, inte jätte god. Konsistensen var nog det som förstörde mest, väldigt grynig och sträv. Jag äter hellre egengjord glass som blir nyttigare och godare, men när man inte orkar anstränga sig och behöver nåt snabbt så är väl detta ett okej alternativ. Kommer nog inte känna mig sugen att köpa den igen ovsett



En dag i slottsskogen

Sebastian är på Gotland på konferens hela helgen så vi försöker överleva själva jag och barnen. Idag har vi fått vara med mormor hela dagen så det har verkligen inte gått nöd på oss. Utflykt till slottsskogen blev det och oj så mysigt! Vi har klappat får och getter, kaniner och grisar. Sett älgar precis vid staketet med en 10dagars älgkalv dessutom. Dovhjortar och ankor. Framförallt och mest speciellt: barnen har ridit själva. Det var 2års-gräns men T är så stor så han slank emellan kontrollen :) så stolta barn och de var så duktiga. Jag trodde Lova skulle vara nervös och rädd för hon brukar ha respekt för stora djur, men inte då! Och T höll sig fast och tyckte de va jättekul! Vi avslutade dagen på Plikta. Det finns ju så många olika saker att leka med där så man blir nästan förvirrad!









Favorit i repris



Godaste chokladmousset!! Kan äta hur mycket som helst av detta, lite av en bortglömd favorit jag plockat fram igen. 
1 mogen banan
1 avokado
Några matskedar naturell kvarg eller grekisk joghurt
Några matskedar kakao efter smak
Gillar man den sötare tar man lite agavesirap
-mixa allt och njut 


Precis




Dagens middag




Idag provade jag på att göra falafel. Kikärtor, röd paprika, lök, nötmjöl, vitlök och kryddning. Duttade i lite Caesardressing också. In i ugnen på 200c 20-25 minuter. Mumsfilibaba!! Mycket lyckat!!

Baka baka liten kaka

Jag är så sugen på att börja baka nyttigt igen. Gjorde det så mycket förr, och nu är suget tillbaka. Har inhandlat diverse ingredienser och jag delar med mig av de recept som blir bra.  Idag blev det grönkålschips. Färsk grönkål med lite lite olja och sen krydda efter smak, jag tog min kalorifria popcornkrydda med smak av movie butter. 150c tills de blir krispiga. 



Mage

Det är konstigt det där hur man själv fokuserar så på en enda kroppsdel. Jag själv är lite besatt av magen. Det är alltid magen som får mig att känna mig tjock, eller tvärtom får den att känna mig bra när den inte är svullen eller plufsig. Det har alltid varit magen för mig, så länge jag kan komma ihåg. Jag tänker liksom inte så mycket på att resten av kroppen förändras, det är bara ett plus i kanten. Därför så ligger fokus vid nästan alla gympass på mage och bålen. Jag märker att jag ofta får ont i nedre ryggen när jag tränar, vilket jag tolkar som att jag behöver stärka även ryggen, som jag vet är svag. Numera är utmaningen - fram till 10 november och Egypten - att göra plankan 3min varje dag. Det är tufft men jag märker att det går lättare varje dag. Jag vill också öka musklerna i magen, så att jag inte behöver ligga på lågt underhudsfett för att de ska synas. Syns gör dom, när jag tränar. Men inte så mycket annars. Mer muskler mindre fett är målet :) jag tar aldrig bilder på gymmet, men idag var jag helt ensam och kunde inte låta bli, det är ju alltid roligare när man kan jämföra resultaten med hjälp av bilder.




Seger för kärleken

Så godhjärtade människor det finns där ute!! Jag har verkligen mått dåligt över dessa små katters öde. Att frysa eller hungra ihjäl, helt oskyldiga. Kattmamman har överlevt, ensam knappt utan människor utomhus kalla vintrar. Så stark och så beundransvärd. Hon är värd all kärlek hon kan få, att få uppleva hur det är att bo hos någon, få mat på tallriken och någon som rår om henne. Blir helt varm! På torsdag åker jag och hämtar hem dom till sin nya familj. Den som vill får hemskt gärna hjälpa till i insamlingen till allt som dessa bebisar behöver. Den fina människan som sätter tak över deras huvuden behöver hjälp att skaffa alla tillbehör mat med mera, det är väl det minsta man kan göra för henne!!




Nya tag

Första dagen med rutin!! Lämna barnen 9, gymmet 9.15. Såå skönt! Jag har nu påbörjat min periodiska fasta som jag gjorde i våras. Äter mellan 12-19 på dagarna, resten fastar jag. Det blir samma "lunch" varje dag vid 12, sen mat vid 15 och 18. Kaffe därimellan. Lunchen är såå god och består av Lindahls sockerfria kvarg med cacao-nibs (rostade kakaobönor), upptinade jordgubbar, chiafrön och osockrad granola.

Härligt att träffa pensionärerna på gymmet igen. När barnen kom på tal så utbrast han: men herregud jag va säker på att du va 16-17år! Så härligt glad jag blev över en sån kommentar, men det fick mig också att inse hur gammal jag blivit :)





Första dagen

PÅ DAGIS efter ett lååångt sommarlov! Jag vet en tjej som verkligen längtat efter sina kompisar. Barnen kommer från idag att gå tis-tors 9-14. Alltså 15h/v då jag inte har sysselsättning. När jag jobbar går dom självklart under mina jobbtider, men annars är det för deras egen skull för att få leka med vänner och bli ordentligt stimulerade. Jag själv har tänkt att greja hemma, TRÄNA och få saker gjorda som borde gjorts sedan länge! 


Min stora tjej

Älskade lilla Lova redan 3 år. Tänk vid denna tiden för tre år sedan hade jag varit mamma i en hel timma. 22.25 kom du ut, alldeles vit av fett. Så lycklig och jag är fortfarande lika tacksam att ha dig i mitt liv. Envis, stark och kunskapstörstande. Duktig på alla sätt och vis och jag kan inte sluta att förundras över hur klok och snabbtänkt du är. Det går inte att förklara men du fattar sånt som en treåring inte borde. Inser sambanden mellan olika saker och drar egna slutsatser. Du kan Lova-bokstaven och sa häromdagen att "mamma om man vänder lite på lova-bokstaven så blir de den där andra bokstaven i mitt namn (V)". Höger och vänster har du kunnat sen tidigt i våras och räkna till 17 på svenska och 15 på engelska är rena barnleken. Nog med skryt, jag vill mest bara säga att du är en helt otrolig liten person och det ska bli så spännande att se dig växa upp. Älskade barn!








En dag på lyr







Före o efter

Här är före och efter vi rev väggen. Bakom den fanns ingenting. På andra sidan var det lite förvaring bakom precis som i lovas rum men den nya ytan som blev är helt klart värt de!! 



Theodors rum

Det börjar likna nåt.. Jag har fortfarande en del småpill och saker jag ska fixa till och göra om, men skalet är ju klart. Fönsterbräda och elementskydd fattas men ni får föreställa er :)





Blombud

Sebastians arbetsgivare imponerar igen!! 


Äntligen

Äntligen är det mysigt att tända ljus och bara njuta av mörker och lugn. Saknar redan sommaren i sett plötsliga höstrusk, men tända ljus gör det lite lättare. Imorse myste vi ordentligt i sängen, läänge. Andra dagen i rad vaknar barnen 7-8tiden. De smiter in i lovas rum och leker och kollar på iPad. Vid halv 10-10 kommer dom in och väcker mig. Tack älskade barn :) 




Viktigt för alla föräldrar

Jag tänker ofta på hur man ska agera om något händer barnen. T har ju bränt sig rejält när han drog ner en stekpanna från spisen, och även då snurrade tankarna kring vad som är rätt agerande. Som tur är har vi Seppi, som är sjuksköterska och alltid hjälper till när det behövs, och mamma som brukar veta allt. Men det kan ju, hemska tanke, hämta nåt som kräver att man gör rätt med en gång, t ex om barnet sätter i halsen. Hoppas ni kan zooma och läsa, för detta kan man inte läsa nog många gånger!!







Ibland undrar jag..

Seriöst.. Vad har mannens hudfärg för relevans i detta!??! Blir så trött



Påfyll

Alltså vårat kylskåp har nog aldrig gapat så tomt som när vi kom hem i söndags. Det som fanns var bara att slänga dessutom. Det fick bli storhandling med hela familjen och tur var väl det för det blev många påsar att bära. Nu är både kyl och frys fullt av både det ena och det andra!!



Hmm

Kan de vara så att någon redan sitter i det blå skåpet? Eller brukar man få blommor en måndag när man är gift? ;)



Godaste receptet!!




Operation på-med-klänningen








Spelkväll i stugan

Tjejerna mot killarna i MIG och jag kan väl säga att männen blev aningen överförfriskade. Speciellt pappa. Kommentarerna som fälldes var inte av denna värd. Skratt tills tårarna kom och vi höll på att bryta ihop allihopa :) 






Tillbaka till verkligheten

Dags att komma i form igen. Dagarna i Köpenhamn har varit så onyttiga att jag mår lite illa när jag tänker på de. Men de va värt de :) ut och springa, en mil blev det denna gången också. Kände att det gick smidigare och lite snabbare denna gång, trots en välbehövlig kisspaus mitt i! 


Bröllop

Kära läsare :) nu har jag haft en välbehövlig paus ifrån bloggen och resten av livet. Vi är på väg hem från två nätter i Köpenhamn, bara jag och mannen min. Men first thing first! BRÖLLOPET!

Jag och min syster sov i bröllopssviten från fredag till lördag. Vi dekorerade matsalen och fixade i ordning festlokalen. Hela kvällen grejade vi med mitt hår och andra skönhetsförberedelser inför stora dagen. Sofie somnade gott och högljutt medan jag låg vaken till 03.30. Nerver och pirr!! Klockan ringde 06.30. Mina fina brudtärnor och min yngsta syster anlände 7.30, samtidigt som deras sminkös. Full ös medvetslös. Alla skulle sminkas, håret skulle fixas, alla skulle hinna äta lunch och försöka att inte stressa. Min sminkös kom 9,30 och då var jag redan halvt klar med håret. Filmteamet och fotograferna följde förberedelserna och var pinsamt nog också där med kamerorna när jag skulle ta på mig klänningen. I endast trosor och bh med tre personers hjälp :) 


Jag va egentligen inte nervös nånting under förmiddagen, mest stressad att vi skulle hinna med allt och hinna fota. Vädret var strålande när vi vaknade men mulnade på lite lagom till kyrkan. Inget som störde dock. Väl i kyrkan så anlände vi med bil jag och tärnorna och där väntade lilla pappa på mig. Tårarna ville spruta men jag lyckades hejda mig lite iaf! Och där kom nervositeten!! Musiken började spela och tärnorna gick in, Bahar först, jennie och Theodor sen och sist Seppi med lova som kastade rosblad i gången. Så tappra dom var utan gråt eller missnöje. Bara lite blyghet!



Matilda och Melinda sjöng så fint så tårarna brände. When you say nothing at all, kärleksvisan och all of me. Ceremonin va fin och vi var i efterhand nöjda att det inte blev så mycket Gud-prat utan det handlade mer om kärlek. När vi sagt våra löften så var det dags för fader vår (tror jag). Sebastian började kallsvettas och man såg hur han mer och mer blev vit-grön i ansiktet. Jag svimmar jag svimmar. Nej snälla vänta lite kommer jag ihåg att ja sa. Nej de går inte jag svimmar. Okej sa jag och klappade honom på ryggen. Hihi. Det gick bra iallafall och vi klarade oss utan katastrofer!



Efter kyrkan blåstes det bubblor och kramades och grattades och vidare åkte vi till slottet för att fotograferas. Undertiden minglade gästerna på och framför glasverandan med dryck och snittar. 



Festen kunde börja! Maten serverades och undertiden skötte toastmasterna sitt jobb på ett strålande sätt. Talen var roliga, massa skratt men även tårfyllda och varma tal som träffade hjärtat. Ett bildspel som fick mig och många fler att snyfta högt och en egenskriven låt vars text inte kunde träffat bättre! Hela tiden filmades alla tal och alla reaktioner med två olika kameror och vinklar. Efter mat blev det tårta och jag är oroligt nöjd just med den! Vi hade designat den själva med Steinbrenner & nyberg och framförallt så var den väldigt god, jag som inte ens gillar tårta!!! 



Sen kunde den riktiga festen börja. Fria baren öppnade och när våran första dans var avklarad så gick livebandet på. Klockrena entertainers som fick alla att dansa från första låten och natten lång! Alla åldrar och alla olika grupper av vänner och släkt festade loss ordentligt. Jag tror att nästan alla hade riktigt riktigt roligt! Vänner gick upp på scenen och spelade egna låtar, det spelades även upp den låten som jag och Sebastian spelade in i musikstudio under svensexan och möhippa. Pinsamt! Festen fortsatte långt efter bandet gick av och de sista gick och la sig närmare 06 på morgonen. 

Dagen efter delade vi en mysig frukost på slottet med alla våra vänner och släkt som valt att hyra ett rum på slottet (alla rum bokades upp av våra gäster härligt nog). Så här i efterhand kan vi verkligen inte vara mer nöjda. Det var en helt perfekt dag och alla hade roligt. Hade inte kunnat önska bättre! Tack igen till alla som delade och förgyllde vår dag!! Ni är helt otroliga och vi blir helt varma inombords när vi tänker på vilka vänner vi har. 

Nu har vi fått njuta av lugn och egentid i Köpenhamn i två nätter. Soliga dagar på uteserveringar och strosat på tivoli och ströget. Helt perfekt! 






Resultat

Här kommer resultatet. 26 dagar av slutspurt. Låg kalori, styrka och löpning. Bilden visar inte så mycket ur den vinkeln, ser nog mer från sidan men glömde ta sån förebild. Bild 1=59.0kg bild två = 57.1 vilket är 1.9kg på 26 dagar. 



Här är min resa totalt. Målet var bröllopet och imorgon är det här!!! Första bilden är två månader efter förlossning, alltså mars 13' och 71kg tung. Andra bilden är mars 14' alltså ett år efter. Vikten är då ca 60kg. Jag tappade 10kg på bara äta rätt, ingen träning. Sista bilden är nu i augusti, 5 månader senare. Gym och styrketräning har givit mig en starkare kropp på bara 5 månader. Sista bilden är alltså ca 57kg så det skiljer bara knappa 3kg, men kroppen har verkligen möblerat om! (Dåliga proportioner på bilden men ni fattar förändringen ändå)

Och här är rumpan, innan jag började på gym och efter. Efterbilden är tagen i juni så det är alltså 3-4 månader på gym. 


Tack alla ni som följt min resa! Den är inte slut än, men nu ligger fokus på morgondagen och BRÖLLOP

Ofattbart

Imorgon blir jag fru. Heeelt galet

Hur fint är inte detta




Tröttheten från helvetet




Rensar bilder från telefonen

Så här mådde mannen efter svensexan. Fortfarande full långt in på förmiddagen! Duschade men somnade halvvägs till sängen :) 



Fix och trix

Bröllopet närmar sig med stormsteg. 4 dagar kvar att fixa och få allt klart. Idag tog vi en "tidig kväll" och satt bara uppe till midnatt. Jag har lite magont över vädret. Hoppas verkligen vädergudarna vill oss väl. Imorgon ska jag in till stan och fixa lite småsaker. Barnen måste ha fina skor, jag måste ha smycken och andra små saker. Sen blir det planeringskväll med bröllopsföljet vilket ska bli väldans trevligt. Tacos och vänner är väl aldrig fel! 

På fredag ska jag fota mig och se om det hänt något under min slutspurt. Tog ju en bild och gjorde nystart 12e juli, så det blir spännande att se om det kan visa sig något på så kort tid. Jag springer, gymmar eller intervalltränar minst 4 dagar i veckan, och har legat på lågt kaloriintag sista tiden. Efter bröllopet blir det andra bullar. Unna mig att äta precis som jag vill! Bilden på fredag blir ju lite resultatet av allt jag gjort, målet var ju att komma i form till bröllopet och känna mig bekväm i min kropp trots två barn på kort tid! 

Måste också bara säga att det är otroligt roligt att så många följer min lilla blogg! Det känns otroligt peppande! Tack ❤ 

Mysdag

Klockan är snart 02 så jag fattar mig kort. Idag har vi varit hos Louise Gabriel och lille Vilgot. Dels för att vi inte ses tillräckligt ofta och dels för att hon behövde lite sällskap/avlastning efter en hel helg med båda barnen själv. Barnen busade och mammorna åt lunch (slutade med playdoh lera på hela övervåningen). Sen tog jag och Sebastian med Gabriel och våra barn till Ikea så att Louise fick varva ner lite. Lova somnade kl 18, helt slut efter en lång men härlig dag! 






Hemfärd

Nu har vi lämnat stugan och närmar oss sakteliga Göteborg. Barnen har sovit hela resan och vi har fått tid att prata igenom detaljerna och vad som är kvar. 

Barnen har njutit otroligt i stugan, inte bara för att stugan är underbar utan snarare på grund av den odelade och enorma uppmärksamhet dom fått av Thomas och Maria (min "moster och morbror"), och självklart av mormor och morfar. Vi har inte funnits på kartan förutom vid läggdags, känns lite som att dom passat på att totalt ignorera oss :) är oavsett väldigt tacksam för tålamodet som har funnits när barnen varit jobbiga!!! 



Och just de ja, jag sprang EN MIL idag!!!! Utan att stanna!!! Envisheten visar sig från sin bättre sida :) Visserligen hade jag tränat högintensivt på förmiddagen och var redan trött i benen så det gick långsamt, men jag klarade det!!! Så stolt och sååå utpumpad i hela kroppen. Det var sista löpträningen innan bröllopet!



Avslutar dagen illa

Idag har jag varit på shoppingutflykt med mamma mormor och moster till Säffle. Lilla mormor behövde kläder och det blev en väldigt mysig och välbehövlig trip. Komma bort och tänka på annat än bröllopsplanering. Jag köpte mig en klänning, jacka, mys-shorts och en fin tröja till Sebastian. 75% rea kunde jag inte motstå! Dagen slutade däremot illa när vi skulle ta bilen till sjön för ett kvällsdopp. Minsta marodören hade lekt i bilen och fått på nåt ljus och tagit slut på batteriet. Så nu är den död. Hoppas innerligt vi får igång den imorgon!! Orkar inte motgångar mitt i all stress 



Theodor framsteg

Äntligen börjar det hända saker med lillemannens språk. Han är ju en fåordig liten människa men senaste veckan har det hänt massor. Han kommunicerar och förstår, säger mamma pappa lova, tack tack, hej, blä ajaj och andra lättare ord och djurläten. Han ropar efter mormor morfar och har döpt dem till Anna konstigt nog! Han förstår precis vad man säger och svarar ja eller nä på frågor. Framförallt "sjunger" han blinka lilla stjärna och Old macdonald. Han tar rätt toner och försöker framkalla rätt ord. Lilla skitungen min!



RSS 2.0