RUL

En härligt växande och livfull krabat var det vi fick se i magen. Gymnastiserade för fullt och sög på tummen. 18-19cm lång och allt såg jätte bra ut. Efteråt fick jag undersöka hur lång livmodertappen var (5cm), helt frivilligt för att de skulle träna och lära sig. Som tack för det så fick vi en extra lång "undersökning" på nästan 30 minuter och sen fick vi tre fina bilder helt gratis. Väldigt gullig barnmorska! På kvällen tog vi bilen upp till Sthlm för att idag jobba på Coldplay på Stadion.


Gäsp

Lova somnade 18.45 igår. Helt underbart! Tills hon vaknade 05.15 hur pigg som helst


Positiva besked

Idag har vi besiktigat nya huset. Nervöst och väldigt avgörande, men som tur va så gick allt hur bra som helst. Alla rummen var i väldigt bra skick och fönster och tak och vind var helt utan anmärkningar. Härligt! Fick mätt lite i köket me, så vi vet hur vi ska möblera och designa :)


Spark i baken

Allt går så mycket snabbare när man har en deadline och när man verkligen måste bli klar. Hade vi bott kvar här i 10år till så hade vi nog fortfarande inte skaffat dom dära listerna eller skruvat i den dära skruven. Nu händer det lite i alla fall! Metall-listerna runt spisen sitter på plats. Gardinerna kom upp idag runtom garderoberna och lister till taket i sovrummet inhandlades. Det var inte det enda som inhandlades idag. Det råkade vara ombyggnadsrea OCH vanlig rea när vi svängde förbi Elgiganten så det slutade med att vi köpte en kyl, en frys och en monster induktionshäll :) det blev dyr shopping, men det blev i alla fall top-of-the-line vitvaror till mycket bra pris! Fick förresten blommor i fredags. Grattis-på-ett-år-som-mamma-blommor. Omtänksamt!


Kalas

Tack alla som kom på kalaset och förgyllde Lovas dag! Det blev så lyckat måste jag säga :) vädret var verkligen på våran sida och solen sken nästan hela kalaset! Så skönt att det är över, så som jag kämpat med tårtor och smörgåstårtor, kakor och bullar, dekoration och städning! Lova fick så mycket fint! Ett berg med paket och oj vad hon ska leka ett bra tag framöver. Tur är väl det, för alla gamla leksaker har precis börjat bli tråkiga! Tack alla igen, och tack för all hjälp jag fick <3


Älskade unge 1 år

12,76kg och 78cm lång är lilla hjärtat vid 1år. Bastant liten dam fick mer än godkänt på kontrollen. En mycket stolt mamma överöstes med lovord :) min fina tjej! Usch ja vill inte ens tänka på hur fort de gått! Vi vaknade imorse och lova fick frukost på sängen för första gången (mycket populärt), och inslagna paket med tända ljus. Mysigt och uppskattat trots att klockan var 6,30. Sedan dess har jag plockat och fixat, bakat och stökat ända till nu, 22,30! Lova har lekt med sina nya leksaker och sen fick hon åka till mormor och röja medan vi dekorerade tårtor. Väldigt stolt över resultaten, men tanke på att jag inte gjort tårtor förut! Seppi och Bahar var till STOR hjälp! Imorgon blir det kalas!


Vårat köp

Kanske skulle visa upp vårat nya hem :)


Hektisk dag!

Mycket på schemat idag! Vi började med att Lova var på sitt första tandläkarbesök. Gick hur bra som helst! Kanske för att hon va dötrött. Fick nöjt en liten tandborste och tandkräm med hem. Senare på dagen var vi hos mäklaren och skrev på alla papper. Pust! Nu var det officiellt och helt säkert :) känns hur bra som helst!! Sen iväg på trevlig och efterlängtad middag med jennie och louise. Mycket smaskigt! Avslutade med en spurt in på affären för att storhandla sådär precis innan stängning! Imorgon ska vi på 1-års kontroll av det lilla trollet och se om hon klarar besiktningen. Vi har ju inte varit där på 4månader. Spännande!


Vilken känsla

Ibland faller alla bitar på plats. Ibland går det som man vill och hoppas. Det händer inte ofta, så man får ta till vara på dom tillfällena och vara lycklig. En lycklig mamma ska i alla fall lägga sig och försöka sova nu. Misstänker att det inte kommer gå så bra :)


Söndag

Ligger på soffan med benen högt. Borde egentligen gå och sova, Lovas nya sovrutiner gör att hon gärna vaknar lite tidigare än innan. Mycket som snurrar i huvudet idag så jag behöver varva ner lite. Vikt några påsar tvätt och rensat ut ytterligare lådor ner till källaren. Denna kvällen fick linneskåpet sig en omgång. Imorgon börjar den hektiska veckan inför Lovas födelsedag. Städa och fixa, baka och planera. Nä nu får de bli sängen.. Godnatt!


Ordning och reda

Å va det känns bra!! Idag har vi varit grymt duktiga. Gick upp i tid och började röja i garderober och byråer. Nu är allt sorterat, vikt och insatt i pärmar. Lovas garderob är numera inte belamrad med allt skit som inte får plats någon annan stans och hennes urvuxna kläder ligger numera i storleksordning i plastlådor. Vi har bara förrådet i källaren kvar nu, men det lär ta typ en veckas effektiv tid att få ordning där. Usch! Underbart nog somnade Lova kl 20 idag igen, rutinerna börjar sätta sig, och vi kunde njuta av en mycket god fisksoppa, tända ljus och film. Härlig lördag! Lovas nya favorit är att klättra upp i gåvagnen (som hon har med sig överallt hon går numera) och där står hon och guppar fram och tillbaka! Farligt men roligt


Och så var jag där igen..

Ullared! Efter att vi försov oss kom vi iväg. En vaken dotter hela vägen dit, tyvärr, eftersom jag inte tog med vagnen! Katastroftrött efter bara en stund, så kloka gudmor bäddade en kundvagn med allt mjukt hon kunde hitta, och vips fick vi shoppa i fred! Lite roliga födelsedagspresenter och saker till kalaset stod högst upp på listan. Givetvis kom vi därifrån med mycket mer än så. Fyndade jätte fina kläder till Lova, mössor och vinterjacka med! Lite bra-att-ha saker följde också med hem. Lyckat besök, men jag känner på mig att det snart blir fler :)


Tisdag

En sväng till stan med seppi! Hade en del att fixa, bland annat att inhandla en ny dammsugare! Var ute efter en Electrolux 750:-, den var slut så jag blev övertalad att köpa nåt monster för 1500:-. Värt varenda krona! Alla katthår försvann puts väck! Vi svängde förbi farmor och farfar och när vi satt på gräsmattan i solen kom en duva fram och började picka på Sebastians ben. Väldigt tam och orädd! Åt frön ur händerna. Lite roligt i vardagen :)


Härlig dag!

En solig dag vid delsjön med Louise och Gabriel, filtar och picnik. Underbart att få komma ut och åtminstone få ett hum om vad sommar är för något. Barnen busade och åt frukt och pannkakor. Badade litegrann och framförallt jag pustade ut på filten efter en kämpigt promenad!


Vill ha!

Dessa söta små väskor från Skip Hop hade Lova gillat. Hon är speciellt förtjust i den blå eller röda ugglan! Just nu är det väldigt roligt att plocka i och ur leksakerna i väskor och korgar!


Way out west

Dag 1 av 4 avklarade och jag är tröttare än någonsin! Usch! Alldeles för mycket tankar i huvudet gjorde att jag inte sov alls mycket inatt, och nu väntar helvetesdagar utan sömn. Underbart. Hoppas på lite bra väder så alla är på bra humör :)


Bra dag.. För en gång skull

Idag är jag litegrann på bättre humör. Vi inledde dagen med att sälja av ett babyskydd som inte används (sålde dyrare än det köptes). Sen åkte vi in till Louise och Gabriel för en efterlängtad fika med bus. Det var härligt att få prata ut om allt som hänt sen sist! Däremot var barnen på lite skiftande humör :) lämnade dem i spöregn, men på strålande humör! Sen har vi eftermiddagsfikat hos Martin&katarina och lilla Charlie. Väl hemma på kvällskvisten fick vi pratat igenom våran situation och nu känns de som att de kommer bli bra, bara dom sista bitarna faller på plats :) nu inleder vi en ons-lörd med 60h jobb på way out west. Woho!


Bilder

Fortfarande lite problem med att ladda upp bilder!


På resande fot

Idag hämtades pappan upp i Uddevalla (från Oslo) och vidare åkte vi till Lyrön. Lugnet! Glad överraskning, Martin med Bea och Alex var på besök över dagen. Lova uppskattade som vanligt deras sällskap, speciellt alexander! Vi har promenerat runt, lekt i gräset och plockat en massa olika bär! Nu ligger jag på soffan med benen högt. Försöker planera det kommande kalaset och mitt tårt-bakande. Ska bli roligt att baka en tårta till lilla dottern som REDAN fyller 1 <3


Kvalitetstid

Idag har jag och lova varit en sväng på stan. Vi myste i solen med glass och busade runt bältespännarparken. Lovas 1-års klänning inhandlades :) jag har fått frågan några gånger nu vad hon önskar sig till födelsedagen. Vad önskar sig en 1åring? Sen kom jag på att en jätte bra present är Disneys samlingsfilmer till hennes samling. Ovärderligt och uppskattat under hela uppväxten! Nu har hon dessa: nr5 bambi, nr30 skönheten&odjuret, nr32 lejonkungen, och nr42 björnbröder. Det finns ju määäängder fler!! Annars blir hon glad för allt, ibland är ju det roligaste typ slevar eller plastbunkar eller annat icke barnvänligt :)


Jävla posten

Jag har hämtat ut paket från Ica posten säkert 4ggr senaste 2månaderna. Idag fick jag inte för surtanten vägrade. Mitt körkort stulet och mitt pass utgånget. Hade med polisanmälan OCH intygande person OCH passet. Idiot! Så nu måste jag flänga iväg och ta kort till körkortet. Men vart gör man de?! Va hände med alla framkallningsställen som fanns förr? Hittar ingenstans i mölnlycke eller Partille heller. Provar på flygplatsen imorgon när vi ändå är där och släpper av Sebastian, men de funkar väl säkert inte där heller då. Lovas 1års present ligger ju och väntar på att bli hämtad!


Liseberg

En tur på stan slutade med en sväng in på Liseberg. Lova inledde med en tupplur i vagnen så vi passade på att spela lite lyckohjul! Slutade med en stjärnvinst på daim och en på geisha (alltså en till seb och en till mig) sen vann vi 1a pris på gott&blandat och på leksakshjulet så lova fick en docka. Bra dag :) när lova vaknade så öppnade sig himlen = matpaus inomhus. Sen blev de ponnykarusellen, farfars bilar och kaninresan. Väldigt uppskattat! En egen piggelin var grädden på moset.


RSS 2.0