Ja smälter

Måste bara dela med mig. Sebastian la en väldigt motstridig och icke-trött Lova förut. När dom skulle sova och vällingen va uppdrucken sa hon "pappa, Ova älska Theo". Man dööör ju lite inombords. Önskar jag hade hört de själv


Potta

Om lite mer än tre veckor fyller smulan 2år. Herregud! Så stor hon blir. Hon babblar som bara den, fler ord varje dag. Långa meningar! Så sött det är när hon byter plats på orden.

Pott-träningen går över förväntan. När hon går naken så sätter hon sig frivilligt på pottan när hon behöver och visar sedan stolt! I dagarna har vi tagit nästa steg i processen. Nu har hon blöjan på och säger till när hon vill ta av den och istället använda pottan :) visst händer det olyckor ibland, men nästan bara om hon är väldigt trött eller distraherad. Så stolt över henne!


Fönsterlampor & lyktor


Ullared och fika. Life is good

Igår bar det av till Ullared, igen :) jag och Louise fick efterlängtad egentid då männen fick vara hemma med kidsen. Herregud vad vi (mest jag) shoppade. Bland fynden är jag mest nöjd med taklampa till sovrummet och fönsterlampor till vardagsrum och kök. Inhandlade även födelsedagspresenter till Lova, och kläder inför dagisstarten.

Även idag fick jag egentid. Sebastian tog barnen och jag fick shoppa och luncha med preggo-Malin på allum ifred :) så mysigt så! Lägger upp lite bilder på fynden ikväll


Theodor 6 månader

Ett halvt år. Herregud. Vart försvann den tiden? Va hände med min minibebis? Nu springer han helt plötsligt runt i en gåstol, sitter i stol och äter mat och skrattar åt Lova när hon busar! Han kämpar och kämpar med krypandet. Står på alla fyra och vinglar fram och tillbaka. Ligger han i sängen så tar han sig lätt framåt genom att trycka huvudet i madrassen och putta ifrån med kroppen. Lite mindre bekvämt att göra de på hårt golv dock. Den lilla mannen älskar att bada! Sitter gärna i badkaret eller badbaljan och plaskar. Han ser lika förvånad ut varje gång han skvätter vatten i sitt eget ansikte :) älskar mat gör han också! Äter duktigt, men vill helst hålla skeden själv, vilket gör allt väldigt kladdigt. Nästa vecka blir det Bvc med vikt och längd. Ska bli spännande att se om han fortfarande är större än storasyster i denna åldern!


Kärt återseende

Med sommaren kommer semester och resor och påhitt. Man hinner inte träffa alla man vill träffa! Igår fick vi däremot äntligen träffa familjen Louise&martin&gabriel. Så mysigt. De små bästisarna tog varandra i handen (efter att lova slutade vara blyg) och hittade lekhörnan på Ikea. Delikat fika och mys. Saknade vänner <3


Rihanna snodde min gubbe

Japp då var Sebastian borta igen. Rihanna är i Bergen, Norge. Vi fick lite sällskap av Sofia, Ebba och Otto när vi hälsade på Eivor och Bengt. Annars har dagen varit ganska ensam. Bara jag och barnen. Morfarn kom iochförsig hem och hjälpte till med läggningen av barnen. Lova har varit extra krånglig det senaste, kanske för att hon fortfarande inte vill äta mat. Någon gång måste det väl ge sig? Det var flera veckor sedan hon åt riktigt bra en hel dag


Bilder från lyrön


Bilder från lyrön


Lyrön

Sommar och sol. Havsidyll! Idag promenerade vi till fisk&skaldjursrestaurangen i eftermiddagssolen. Vi tog en glass på bryggan och köpte med färsk fisk för att laga soppa ikväll. Här kan man spendera mycket tid


Nu åker vi till lyrön


Lova & Farfar


Eftermiddags-dopp med farmor och farfar i Landvettersjön


Ny klänning


Robbie Williams och tröttheten

Barnen blev igår passade tillsammans för andra gången någonsin. Första gången fick jag åka hem ifrån bröllop i all hast, så jag var lite nervös. Men det gick över förväntan! Vad jag förstår så var båda barnen nöjda fram till 22-tiden då Theodor istället fick vara med och jobba. I ergo babyn hängde han när jag bankade och sorterade pengar och sprang ärenden, sen sov han hela ihoppackningen till 03,30. Han fick dessutom en RObbie Williams nallebjörn i present av merchen :)

Innan på dagen var vi på kalas för Bengt! Tjejmaffian hade väldigt roligt tillsammans!


Kusin

Barnens kusinskara har utökats ytterligare! Gratis Sofia&Jonas till lilla killen!


Finbesök


Kusinbus


Smithen

Årets premiär för smithen! Tillsammans med Jennie, gabbe, Vincent och Jeanette solade vi och hade de riktigt gött ute på Smithska udden. Vi hade med oss bananpannkakor och lite fika. Det var förvånansvärt gott i vattnet och vissa av oss badade flera gånger! Lova somnade gott och i tid, så jag och Sebastian passade på att grilla hamburgare och sitta ute. Tre avsnitt White Collar senare ska vi nu sova. Imorgon blir de nya äventyr, kanske ett första dopp i landvettersjön!


Spänd väntan

Ringde försäkringsbolaget förut idag och de meddelade att alla papper och intyg kommit in. Nu väntar medicinsk bedömning av deras egna läkare, vilket kan ta lite tid. Ärr-bedömningen skulle däremot vara klart inom två veckor! Sista biten i processen blev klar idag då jag även anmälde till försäkringsbolag nr 2. Spänd väntan!


Hemma igen

Hej kära säng, äntligen ses vi igen. Efter en sväng på bryggan i grebbestad med middag och shopping så åkte vi tillslut hem. Det har varit en riktigt härlig helg och barnen (och jag!) är helt utmattade. Förhoppningsvis blir det ytterligare en helg på Edsviken camping innan sommaren är slut! I veckan har vi inga planer. Men en lång lista med att-göra saker har vi, så sysslolösa lär vi inte vara!


Bilder från helgen i grebbestad


Helgen


Nu drar vi ner till stranden


Nästa sommar blir det husvagn

Å va livet kan va underbart ibland. Man bara njuter av nuet! några timmar senare skriker båda ungarna och man vill sova och önskar att man inte var ensam förälder så jädra mycket. Nu är det iaf underbart en stund innan nattningen.

Ligger just nu i Tomas&marias husvagn, mätt som en plätt efter en utsökt grillad middag. Lova håller låda och babblar på som bara den i förtältet. Dagen har spenderats på stranden i ett soligt grebbestad. Imorgon blir det repris och förhoppningsvis bättra på brännan lite.

Sammanfattat så är Edsviken - grebbestad en av favoritplatserna att vara!


Bjuder på glass i soligt sommarväder


Elsa Beskow

Lova fick en ny bok till sin Beskow samling av farmor-gädda. Helt underbar! Pekbok med gamla bilder och flera språk. Undra vem som älskar den mest, hon eller jag


Grattis mamma

Nu är du rik igen


Mommo-gocko

Idag har vi hälsat på farmor-gädda och mormor-Gun (mommo-gocko). Det blev mycket fika och massa bus. Theodor fick span på Lovas pölsekorv och blev helt tokig. Så himla gott tyckte han de va så han attackerade henne. Ett försök att stoppa besattheten slutade med att han bet mig i bröstet. Onge!!


Lova matar dockan


Tröttheten

Pappan har de två föregående veckorna jobbat 160h. Inte särskilt mänskligt. Imorgon lämnar han oss igen för Gyllene tider och Patty Smith. Vi försöker njuta så gott det går av hans sällskap, mellan alla tupplurar.


Här spenderar vi dagen


Samtalsämnet

Det största samtalsämnet för Lova de här dagarna är helt klart Lisebergskaninerna. Hon berättar att seppi hjälpte henne titta och att hon inte ville krama kaninen. Det är också viktigt att berätta att Theodor satt i ninisens knä. "Oh neej mej inte sitta ninisen"


Kärlek

Under lördagen fick jag äran att vara med på sahar och ashkans sagobröllop. Det blev många många tårar under kvällen. Otroligt vackra var de båda två. Solen lyste, maten var riktigt god, massa massa dans och stämningen var på topp. Jag vill också gifta mig snart!!!


Liseberg

Vi har en dotter som ÄLSKAR att åka karusell. Ju farligare snabbare och skumpigare desto bättre! Fredagens besök var väldigt uppskattat. Lilla höjdskräcken, snabba flygplan och snurrande båt! Hon är precis så lång (90cm med skor) att hon får åka stora attraktioner. Det var dessutom underbart väder och mamman vann stjärnvinst på både m&m och daim!


Dop-present

Tack älskade seppi för fotograferingen. Lova bröt ihop totalt men fotografen hann ta nån bild iaf!


Del 2

Först var det ärr-fotografering och idag var jag på första läkarkontrollen i min invaliditetsutredning. Förhoppningsvis blir de inga fler koller men man vet ju aldrig. Det tog en timma att dokumentera allt, och fick dessutom veta att jag har elastisk bindväv. 7 av 9 poäng på beightonskalan (överrörlighet). Detta kan ju förklara alla mina besök på sjukhus under åren. Han rekommenderade mig även att inte låta mina barn spela fotboll eller handboll och liknande fysiska sporter. Usch :( förlåt älskade barn för de dåliga generna.


Plötsligt händer det

Ibland kan han överraska. En underbar bukett pioner&rosor och picknick på vardagsrumsgolvet med massa tända ljus. De va längesedan!


Stoltaste mamman!

Min stora tjej har idag kissat OCH bajsat på pottan! Helt själv. Spricker av stolthet! Pottan stod på golvet hos mamma och hon lekte för sig själv. Satte sig på pottan några gånger och sen lyfte hon upp den och gick för att visa mig! Aldrig blivit så lycklig av en bajskorv ;) moster blev inte så lycklig, mest illamående!


Så här somnade godisbitarna igårkväll


RSS 2.0