Dag 1

Här fanns det en gång en dörr 



Och här var en gång en tvättstuga 




Fullt ös

Ledsen för dåliga uppdateringar. Jag jobbar heldagar tisdag och onsdag, Sebastian jobbar i princip dygnet runt till på torsdag och lever på energidryck. Sen att han har en inflammerad och vätskefylld käke/mun som inte ens går ner i svullnad med antibiotika, de e bara riktigt dålig timing. Massa mer till huset har inhandlats, och imorgon börjar snickarna riva tvättstugan & eventuellt fönster. Snart blir det många före & efterbilder på bloggen. Väldigt snart hoppas jag.. 

 





New in

Idag har jag shoppat dessa skönheterna. Älskar dom! De ska få stå ovanpå vårt "sopskåp" precis utanför dörren. Det är alltid översvämmat med skit där, och nu när det blir vitt istället för pissgult ska det bli ordning. 2 stora och 3 små! Det är ju ändå det första man ser när man står vid ytterdörren. Gavelsidan har fått sig strykning #2 och är alltså klar, "bara" det höga kvar & det tänkte jag Sebastian skulle få hjälpa med. Sen har vi ju hela framsidan kvar, men snickarna måste bli klara med fönster och renoveringen först. Tidsplanen är nu att de ska bygga onsdag-söndag. Räkna med nån dags försening så är det klart i mitten på nästa vecka. Åh längtar!!!





Planer planer

Denna helg skulle vi måla huset äntligen. Ja men visst regnar de hela helgen såklart!? Jahopp, bara att planera om. Istället har vi rensat längs husväggen och förberett för Sjösten 30cm ut längs gavelväggen. Jag har skrubbat den fula värmepumpen på utsidan skinande ren. Vi har köpt nya brädor för att ersätta de gamla ruttna på förrådet och börjat ta bort dom. Vi har också köpt en ny ytterdörr. Hallelujah va glad jag är. Dyrt är det men så värt de när hela huset kommer kännas mer ordentligt. Imorgon ska vi börja förbereda för snickarna som kommer på måndag. Rensa ut tvättstugan som ska renoveras, och göra fritt framför alla fönster som ska bytas. Här händer det grejer alltså. Det ska bli så spännande att se hur huset ser ut om en månad typ, när förhoppningsvis allt är klart! 






Mitt projekt





Svettigt

Herregud va jag har slitit med ett litet projekt idag. Öm i hela nacken och ryggen. Jag gillar inte att visa innan det är klart men imorgon lovar jag en bild! 

Underbar dag & bildbomb

Idag har vi spenderat hela dagen med Louise, Gabriel och Vilgot. Så efterlängtat och så välbehövligt. Mammorna fick prata & dricka kaffe, barnen lekte och fikade i solen. Det känns som en evighet sen vi umgicks ordentligt. Lilla Vilgot har blivit så stor och även Theodor är stor nog att leka bra med Lova och Gabriel. En tur till lekparken med fika, hem till fruktsallad i solen och en sväng till vitsippeskogen blev det. Så mysigt! Här kommer några av de määängder bilder vi tog idag 















Whaaaat?

Det ligger ett hus till salu på våran gata. Det är precis lika stort som vårat och den familjen har gjort på samma sätt och slagit ut väggarna som vi. Skillnaden är att dom har inte alls gjort ett smakfullt kök eller inredning heller för den delen. De har sämre tomt, våran är större och mer skyddad och våran överblickar lekpark, det gör inte deras riktigt. Dom har dock en fräschare toa uppe. Men just nu ligger budgivningen på 3,7 miljoner. Gaaaalet. De e rekord på alla sätt o vis. Det betyder att även vi kan få ungefär så mycket, om inte marknaden ändras. Vi hade hoppats att i bästa fall kunna få runt 3 miljoner. Som sagt, galet! (Vi ska inte sälja nu, men man vet ju inte vad som händer i framtiden)

Dags igen

Då har lilleman varit i farten igen. Denna gång fick vänster hand lida. Han smällde igen bildörren på sin egen hand som fastande helt. Fick panik när jag såg de demolerade små fingrarna. Åkte hem till mamma i ilfart och han fick is på och lugna sig lite. Han vart chockad själv och det gjorde nog väldigt ont. Får se hur han mår imon om vi måste åka in, hittills har han inte använt handen. Bilderna tagna 30 minuter efter. 



Hade också utvecklingssamtal på förskolan för båda barnen idag. Mina små juveler! Allt var bra, förutom att T börjat bitas en del. Han är inne i nån utvecklingsfas nu, 3års trots och mardrömmar. I övrigt fick han mycket beröm och en stolt mamma åkte därifrån. Han är på en 5årings nivå när det gäller att pussla, och talet är väldigt väl utvecklat jämfört med jämnåriga barn. Vi pratade också om ifall han möjligen har fotografiskt minne. Även Lova fick fina ord och utvecklas snabbt när det gäller att läsa och skriva. Usch så stora dom blir mina små. 

Vårkänslor och grillpremiär

Vilken dag vi har haft! Sol och glada barn. Jag och barnen gick upp i tid och var ute i solen redan kl 09. Fram med de nya stolarna, såga av benen på bordet så det blev rätt höjd och olja in hela bordet med teakolja. Samtidigt cyklade barnen runt på gården och gungade o åkte rutschkana. Jag älskar vårat hus på våren o sommaren!! Vi tog fram grillen och vårstädade den, så nu fattas bara parasollet som ska hänga fram över bordet. Och såklart all grönska, även om det är på gång! 

Det blev grillad fläskytterfilé med rotgrönsakspytt, fetaost och bearnaisesås. Mums! Lova kom hem med nyplockade blommor till mig, förhoppningsvis inte från grannens trädgård.









Mysig dag med skräck

Sebastian är på svensexa idag och jag har barnen själv hela dygnet. Det började sådär med att SEB kommer upp på morgonen o säger att Theodor slagit i tanden i soffbordet så de blödde en del och den kändes lös. Han åkte hemifrån och jag gick ner iallafall. Jag gav barnen frukost och gick till badrummet för att göra mig iordning. Två-tre minuter senare kommer jag ut och T är helt blodig. Ansiktet händerna och benen. Panik!!! Han är lika glad som vanligt men otroligt mycket blod. Det visar sig att han fått tag på en vass kniv på köksön och skulle dela sin macka. Han hade skurit sig i fingrarna. Inte djupt eller farligt alls men det blödde väldigt mycket. Den paniken jag kände innan jag kunde torka och lokalisera vart han skurit sig. Usch det kunde gått illa!! Vet inte hur de ska sluta med denna lilla otursgubbe. Bilderna är när jag redan torkat 2 omgångar blod. 



Resten av dagen spenderade vi äntligen med Jennie och Louise och barnen. Det har varit så mysigt! En solig dag i Slottskogen. Plikta, barnens zoo, fika och lunch ute. Underbart!









När barnen tar efter

När jag hämtade på dagis idag så berättade lova att hon hade kräkts på lekplatsen. Något förskräckt och förvånad frågade jag pedagogen om detta. Det visade sig att någon av barnen hade spottat på henne, och hon hade blivit så äcklad av spottet hon fick på sig att hon kräktes. Hon är så känslig min lilla dam. Känslig för dreggel, snor, spott och smuts. Allt sånt är äckligt. Hon brukar skälla på Alfons när han gosar med henne, och han njuter så dreglet flödar. Kan inte låta bli att fascineras av att en 3,5åring känner sig så starkt äcklad att hon kräks? 

Bilder

Halvtid. Krångel med uppladdningen av mina bilder till tävlingens hemsida = trött och sur. Hoppas de löser sig imorgon! Här kommer iaf några. 45 dagars resultat





Rättelse

Jag missade alltså det viktigaste med texten som jag publicerade innan och tog därför bort inlägget. 

Ätardag/fyllardag: 
Vad är det? 
Du går på diet och ligger konstant lågt i kaloriintag. Du följer ett strikt kostschema. En fyllardag lägger man in mitt i dieten, en dag då du äter helt annorlunda mot vad du brukar. Du äter också upp till tre gånger så många kalorier som du brukar. Beroende på diet och vad din kropp behöver så kan man ha fyllardag en dag i veckan eller kanske en dag i månaden, det är alltså helt olika från person till person vad som passar. 

Varför?
Inte främst för att jag är trött, inte främst för att jag behöver energi. Ligger man konstant lågt i kalorier, så anpassar sig ämnesomsättningen utefter förutsättningarna och viktkurvan planar ut. Det händer liksom inget eftersom kroppen vant sig. Då behöver man en fyllardag. Man lurar kroppen att kicka igång ämnesomsättningen helt enkelt. Man fyller på depåerna och efter några dagar så har en ny kurva startat och vikten går nedåt. 

Vad äter man?
Det är alltså inte en dag som man kan äta precis vad som helst. Inte go crazy med godis och glass (tyvärr). Du vill fylla på med det kroppen behöver. Kolhydrater, kolhydrater & kolhydrater! Man vill fortfarande undvika onödigt fett och socker! Ät långsamma kolhydrater i form av potatis, grovt bröd, eventuellt pasta, havregryn med mera. Sånt som jag vanligen inte äter alls. 

Min fyllar-fredag
Jag ska äta en hel del gröt, både havregryn och mannagryn. Potatismos som jag längtat efter, oat-cookies, bönor och bananer. På kvällen ska vi äta hamburgare med bröd och klyftpotatis. Jag längtar så ja tror ja sprängs! Jag ska också unna mig lite nötter eller eventuellt en stor portion chokladglass (den nyttiga varianten gjord på banan). Detta kanske låter tråkigt och vardagsmat i era öron, men för mig är det ren och skär lyx i en så strikt diet. Visst har jag "fuskat" under dessa veckorna, men aldrig utan att må dåligt och ångra det. Denna gång är det välbehövligt och helt utan samvete som gnager vilket kommer vara otroligt befriande! 


Bjuder på kvällens bild. 



Snart halvtid

På onsdag är det halvtid i tävlingen. Nya bilder ska tas. Jag har inte kunnat träna ordentligt sedan innan påsk. Och sen va de ju påsk med allt vad det innebär.. Men jag känner att kroppen blir starkare och musklerna får mer definition. Rumpan blir något högre och rundare haha! Men jag är peppad inför sista halvan, med alla frestningar in i begynnande grillsäsong :) 




Nattsudd

"Vi måste börja lägga oss tidigare varje dag". Nu är klockan snart 01 och vi ligger och diskuterar ätardagar och vad det gör med kroppen. Jag har aldrig trott på ätardagar utan alltid tänkt att det är fusk-för-att-orka-en-diet. Vi ligger här i sängen med ipaden och hittar väldigt intressanta texter. Kanske kan jag ändra min åsikt...

Produktiv dag

Det blev inte så mycket sol idag, men varmt var det och vi fick gjort allt vi skulle! Gym och barnloppis på morgonen blev det för mig. Köpte nog 5-6 klänningar, kjol och flera shorts o strumpbyxor till Lova. Fyndade både NoaNoa och pompdelux! T fick shorts, skjorta och bamse-böcker. 





Rabatterna runt altanen grävdes ur helt. Bort med det gamla och in med det nya. Innan var det massa höga växter som tillslut bara hängde in över altanen, iris och höstanemon. Nu blev det nytt grönt och på de tomma ställena ska det fyllas på med blommor när vädret tillåter. Utebordet kom på plats och nu ska vi bara köpa stolar och parasollet. Grillen har ännu inte kommit på plats men det får bli nästa helg tror jag! Jag älskar verkligen våran uteplats när det blir grönt. Hängväxterna över staketet är som en stor grön oas och det blir som väggar i ett uterum. Kaprifolen luktar gott och vi har ingen insyn alls. Längtar!

Före:

Efter:




Nya tag

Jag känner mig mycket bättre idag! Inget tryck över bröstet, förutom runt skulderbladen, och endast snor och hosta kvar. Jag kunde träna lite mage idag tillomed! I bra ljus, flexad så kan man se antydan till musklerna under fettet. I avslappnat tillstånd ser jag alltså inte ut så, utan då helt omusklig :) klämde mig i ett par nya våriga jeans för att kompensera för solen som inte ville titta fram alls idag. Bäst för alla meteorologer att den kommer igen imorgon, för nu ska vi banneme greja ute! 



Ursäkta dom hemska badrumsbilderna men vi har inget bra ljus vid våran helspegel i hallen






Från 0-100

Jag tog inte så allvarligt på läkarens order att vila vila vila. Det känner jag nu när jag landat i soffan med benen högt och barnen sover. Jag tog bilen ut till Bäckebol och inhandlade 15 säckar jord, växter till trädgården, parasoll till mamma, en vattenborste för fasaden, knivställ (30:-!!), överskåp till tvättstugan och lite småsaker till barnen. Sen avslutades dagen med en cykeltur med barnens cykelvagn till lekparken i centrum med kusinerna. Trött? Ja! Men nu blickar vi mot helgen som bjuder på kalas hos släktingar, gräva och göra fint runt altanen och ta fram utemöblerna! Yaay hej våren vad jag älskar dig!!! 










Simpla tips






Motgångar

Barnen är friska men jag är fortfarande dålig. Det var längesedan jag kände mig så svag faktiskt. Kraftig virusinfektion som satt sig på lungor och luftrör. Träna? Nä inte så länge lungorna är påverkade 




New in






Liten plutt

Det gör så ont när barnen är sjuka. T är helt under isen. Sitter bara i soffan helt frånvarande. Efter medicineringen frågade jag honom "ska vi inte ta på oss lite kläder och gå ut i solen en stund?" Till svar fick jag av min stora lilla kille "ne mamma, jag orkar inte faktiskt jag är lite fsjuk". Kort därefter somnade han så här:




Sjukstuga

Ber om ursäkt för att bloggen ekar tom, men här mår vi allt annat än bra. Jag är sjuk, febrig ont i halsen och hostig. Idag blev även Theodor dålig på kvällen. Det var längesen jag kände mig så svag och ynklig. Vi är hemma igen efter helgen i Åmål och mammas kalas. I brist på ork kommer en sammanfattning i bilder. 




















Godmorgon Åmål




Vi slösar ingen tid här inte. Upp tidigt, för idag ska vi hinna med mycket. Åka till badhuset, gå på djurparken och hälsa på farmor Gerda! Fullt ös i solen 

Påsk på gång

Idag har det packats för fullt inför tre nätter i Åmål. Det blir traditionell påsk även iår! Påskbrev, godis, utklädnad och påskparad. I år blir det dock en härlig twist med mammas 50års-fest på påskaftonskvällen :) både jag och barnen ser väldigt mycket fram emot påsk! Sebastian däremot har lite svårt att förstå alla konstiga traditioner vi har för oss. Hoppas ni får en fin långhelg alla där ute. Mitt fokus ligger helt på att göra bra val. Godis överallt, mammas festmat och delikatesser. Disciplin tack!
 



RSS 2.0