Chill

Så här ligger Emil brevid mig i soffan varje kväll. Han ligger raklång som en människa. Knäppa katt!

Idag åkte vi skridskor igen! Disco skridskor! Jätte mysigt verkligen. Och barnen utvecklas varje gång. Idag åkte Theo korta bitar själv utan stöd, och med stöd är han jätte duktig! Varje gång vi varit där har deras kompis från förskolan också varit där, vilket gör det extra roligt! 


Skridskor

Vilken hit det var idag att åka skridskor!! Nåt måste hänt över natten för båda barnen var helt orädda och lyckades. Lova åker utan stöd, lite stapplande men ändå ganska snabbt. Theo gick från att knappt kunna stå på benen med stöd, till att åka i full fart med stödklossen. Så roligt! Och barnen älskar det. Får bli igen på fredag! Vi har beställt skridskor till Sebastian också, så att han kan vara med på isen istället för vid sidan. 


Nu väntar jag med spänning på min vitamix. Det var två veckors leveranstid på den, men det är värt väntan! Tänk att bara slänga i ett äpple och få ett glas juice på några sekunder. Eller helt silkessläta smoothies utan krångel. Underbart!


Jul

Nu var julen över för denna gång. Det blev en mysig och fin jul med mängder av mat, familj och julklappar. Glada förväntansfulla barn och nöjda föräldrar. Iår fick vi ha moster Matilda hemma och nästa år hoppas vi vara fler familjemedlemmar på plats 😊 


Bästa julklapparna för barnen var en sminklåda för lova tillsammans med skridskor och en snöspark! För Theo var det nog snösparken och en Tandlöse drake, och ett par tofflor som ser ut som dinosauriefötter. 

Själv fick jag massa fint! Trots att jag inte önskat mig något alls. En Klong ljusstake, en croc pot, jultallrikar till servisen jag sparar på och en stekpanna, bland mycket annat! 


Stolt

Barnen hade idag julbord på förskolan. Prinskorv, köttbullar och annat juligt. Bland annat julmust.. jag blev stolt som en tupp när dom berättade att när dom blev bjudna hade barnen själva hade sagt "nej tack vi ska bara dricka julmust på julafton, vi äter inte socker". Underbart!! 


Theo har pyntat granen med lappen till hans spiderman-kalsonger och vi har ätit grönkål = det känns som jul! 



Klappat och klart

Så var sista klappen inhandlad för iår! Nu ska bara det sista lasset slås in! Det får bli imorgon kväll för nu vill jag sova. Jag är inte van med att klockan ringer 04.15 så många dagar i streck. Men det har ändå varit en bra dag idag måste jag säga! 




Slutspurten

Snart är veckan över. Veckan med stort V. Julhandel i en nyrenoverad butik med låga priser = en heeeeel del folk! Det braiga med det är att tiden går väldigt fort. Dagarna bara flyger förbi! 


I söndags var vi hemma hos Jennie gabbe och Vincent för att fira lilla jul. Barnen byter julklappar och vi fikar och glöggar. Väldigt mysigt både för vuxna och barn! Iår saknades Louise och Felix med familj pga sjukdom, men vi ses ju ändå snart igen ❤️


Juletider

Idag har barnen bakat hos sin farmor och farfar medan de vuxna fick tid att slå in julklappar hemma. Tur det för det känns lite lagom stressigt att slå in dom dagen innan julafton med allt annat som ska fixas! 


Det märks att lova kommer bli tuff att lura när hon blir äldre. Redan nu letar hon ledtrådar. I paketkalendern idag nosade hon fram att det var faktiskt samma inslagspapper som hon sett hemma hos oss, så då borde det ju varit vi som slagit in det och inte tomten eller mormor. 

Granen har också blivit inköpt och klädd. Det blev en jättefin tät och bullig gran. Vi ville ha minsta möjliga, men det var inte det lättaste att hitta. Det slutade med att vi fick såga av den och kapa grenar för att den skulle gå in under takhöjden. Imorgon ska vi klä den färdigt, men jag tycker den är mysig redan nu! 


Tips

Till mina veggie vänner där ute! Ett tips till er

Idag fick vi julklapp av Lidl! Ett paket kom till butiken, köksredskap i kopparfärg! Förra året va snäppet vassare med en grymt bra kock kniv. Men när jag kom hem hade ytterligare en julklapp kommit på posten! Värdecheckar att handla för och kuponger på några olika av våra varor. Mycket bra!


Lucia

Lilla fina luciatåget på lunnekullen. Så duktiga! Dom har tränat flera veckor inför den stora dagen. Efteråt blev det fika och mys därinne. 


Usch va jag längtar till jul nu! Jul och en extra dags ledighet. Det ska bli underbart. Börjar dock få lite panik inför julklapparna som ska inhandlas. När ska det hinnas liksom?


Helgen

Skriv inläggstext 


Precis vad jag behövde

En intensiv dag på jobbet, direkt hem för att slänga packning och ungar i bilen och fara mot Åmål! Mörk väg ensam i tysthet medan barnen kollade en film på skärmarna. Men det var Såå värt det!

Väl framme så myste vi med mormor Gun. Räkor, baguette och ostpaj med tända ljus. Det var välbehövligt och saknat. Nu ska det bli skönt att sova för första gången på länge!

Det blev en bild aningen försent när alla räkor nästan vart uppätna 🙈


Julmust

Jag dricker typ aldrig läsk. Verkligen typ aldrig. Om jag tycker det är gott? Jo men visst det är ju inte äckligt, men jag ser inte glädjen i det. Socker och bubblor, när man kan dricka en riktigt kall Ramlösa 😍

Några gånger inför jul får jag dock sug efter julmust! Då ska det allra helst vara dessa delikatesser. Riktigt kalla, direkt ur flaskan.


Bullbak

Idag blev det lussebullebak på kvällskvisten. Vanliga traditionella och några med mandelmassa/smörkräm fyllning. Såå gott! Det är också enda sättet att hålla dom från att ätas upp av Sebastian. Mandelmassa hatar han!

Här har ni anledningen till att jag numera köper svenskt kött!! Innan har jag vägrat blandfärs och endast köpt nöt, mest för att det känns fräschast. Nu ser man hur viktigt det är med svenskt kött, både ur hälsoaspekt och ur miljöapekt.


Dagen D

Nu var den över. Nyöppningsdagen!! Hektiskt, kaos, stress, underbara kollegor och massa nöjda kunder! Orkar inte skriva mer än så. 60h jobb blir det denna veckan, och jag är inte ledig förrän fredag igen. Klockan ringer tidigt kära vänner!


RSS 2.0