Nytt recept

De smakar ju inte som bröd, men absolut gott substitut! Fast det ska ju vara med pålägg isåfall. Med bara smör smakade dom lite degigt. Dessa kommer jag göra igen, tack syster yster för receptet!


Liten trött

Theodor har sovit hela eftermiddagen och kvällen. Vaknar han vill han ha ett bröst och sova igen, och sova måste man göra på mamma. Stackaren, dessa sprutor va inge roliga alls :(


Theodor 3 månader, igår

Dags för Bvc igen! Och växer gör han så de knakar. 7650g och 65,5cm. Hela 2cm längre än Lova och 300g tyngre. Två sprutor i benet blev det också, mindre roligt! Håller tummar för att slippa feber och lårkakor.

Även utvecklingen går framåt. Han är pigg och glad och gillar att titta på folk. Lampor är inte så roliga som jag minns att lova tyckte. Lite kinkig har han börjat bli när han ligger själv. Uttråkad kanske. Tänkte jag skulle hänga upp hans musikmobil vid sängen, bättre sent än aldrig :)


Dagens sanning


Lovas rum

..Är äntligen tapetserat! Å så jag har slitit med dessa väggar, men så fint det blev :) imorgon ska ja inreda lite och i dagarna kommer ytterligare några inredningssaker på posten och Då lägger jag ut massa före- efter bilder!


Dagen fotosession


Fredag

Puuh säger jag bara. Sitter i soffan och tittar på världens bästa program Modern Family (veckans höjdpunkt). Denna dagen har varit minst sagt utmattande. Lova har nog aldrig varit så här dålig. Hög feber och ledsen hela tiden. Hostar tills hon kräks lilla stackaren. Hoppas det går över snart! Theodor har änsålänge klarat sig. Nu börjar modern family igen, bye bye


Dagens middag

Provade klyftad sötpotatis i ugn för första gången idag. Jag la den först i tomat/vitlöks-marinad och det blev verkligen hur gott som helst!!


Nästan tre månader..

Och vänder sig redan :) stolt mamma! Från mage till rygg har han gjort i typ två-tre veckor, men de känns mer som en slump att "trilla över". Nu kämpar han verkligen och vänder sig från rygg till mage istället! Usch nu får tiden gärna stanna lite. De går fort <3


Blogg trubbel

Så en liten uppdatering då bloggen legat nere några dagar. Vi kämpar på här hemma. Sebastian snickrar lådor och är snart klar med köksön och på gång med resterande luckor. Jag har tapetserat allt i lovas rum förutom fönsternischen, och inhandlat lite nya inredningssaker till henne.

För att hålla oss borta när seb snickrar så har vi spenderat en del tid på öppna förskolan. Lova tycker att det är hur kul som helst! Framförallt så blir hon sådär härligt trött efteråt :) Det är så roligt att höra henne nuförtiden. Tre-ords-meningar flyger fram och hon babblar för fullt. Farfar (aowa) hämta bollen, inte bäris på mattan, mej inga skor, barnen putta gungan, seppi rådjur.

Jag har dessutom numera ny telefon :)


Morgonens fotosession


Otålig

Den senaste tiden har jag varit sur på våra mobilfakturor. Det är så onödigt att lägga typ 700 varje månad på mobilen, dessutom gör vi båda det så då är det helt plötsligt 1400 i månaden. Det billiga abonnemanget jag skaffade visade sig inte vara så billigt. Arg och sur ringde jag för att säga upp bekantskapen med tele2. Typ två minuter senare har jag fått en ny mobil och ett grymt billigt abonnemang som tack för att jag haft tele2 så många år. Nu väntar jag otåligt på att min nya iPhone 5 ska komma med herr brevbärare. Så kan det gå :)


Mys

Alltså denna unge är ju så go. Kommer på mig själv med att längta efter kvällen och natten så att jag och lilla T kan gå och lägga oss. Det är så mysigt att krypa ner bredvid en varm bebis som snosar och snarkar och luktar gott. Imorgon ska dock spjälsängen börja användas. Han börjar sova så ostört och för sig själv långa perioder så det är nog bra att vänja honom sova egen säng. Men åh det är ju så mysigt när han ligger bredvid :(


Förskolebarn

I augusti börjar stora knoddas på förskolan. Åh vad jag längtar. Hon kommer älska att få leka med så många barn! Vi fick dessutom vårat förstaval: Lunnekullen, så vi är väldigt glada här!


Lillen börjar bli stor

Här händer saker. Det känns som att Theodor växt hur mycket som helst det senaste. Iallafall utvecklingsmässigt. Han ligger numera gärna på mage en stund. Rullar från mage till rygg alldeles för ofta och blir då sur. Han skrattar och är en go och glad kille. Älskar att se det lilla ansiktet lysa upp när man kommer nära så att han kan se tydligt. Idag var första gången han gjorde skratt ljud. Sådär hjärtligt ända från magen :) självklart har även han sina moments när han är ledsen och arg, men det händer allt mer sällan och går att undvika bara han får mat och sova i lugn och ro då och då.


Min morot!


De tre musketörerna


Världens bästa Bahar 25år <3


Tapetsering

Äntligen börjar det bli lite ordning på lovas rum. Har tapetserat mer än halva rummet och det ser ut att bli fint. Bilder får komma när det blir klart. Ligger på nätterna och försöker planera hur jag ska lösa förvaringen av hennes leksaker och gosedjur på bästa sätt. Det är nackdelen med att ha ganska små rum, med snedtak och utan garderober. Hmm


Kärlek


Syskon-mys


Fin friss


Dagens lunch

250g kvarg
1/2 dl kokos
En banan
Lite psyllium frön
Lite mjölk
En näve frysta hallon

= riktigt god smoothie! Framförallt otroligt mättande


Tjock-fika

Idag bar det iväg till Louise för lite lunch. Mums med fläskfilé och citronpaj! Tre tjockisar och jag och Theodor. Lova fick stanna hemma eftersom hon fortfarande är dålig. Stackaren.

Denna veckan tär liten på krafterna känner jag. Sebastian har varit borta mest hela tiden känns de som. Tentaplugg, tenta och skola, möten och ytterligare skola. Fredag ska han dessutom jobba hela kvällen inpå natten. Känner mig som en ensam tvåbarnsmamma i stökigt hus


Bloppis?

De oväntade utgifterna hopar sig numera! Den senaste var bilen när bromsarna gick sönder. Kul. Får försöka ta tag i detta och sälja lite saker som inte används. Bloppis kanske? Sälja lounge-möbler, soffbordet, juicepresson, upp på vinden och rota upp lite saker av något värde. Annars blir de varken utemöbler eller gasolgrill i sommarsolen på verandan. Köpstopp för mig


Pannkakor

Lova upptäcker nya ord varje dag. Man blir lika överraskad varje gång hon helt plötsligt säger något med jättefint uttal, som man inte alls visste hon kunde. Pannkakor lärde hon sig säga idag. Klart och tydligt berättade hon för alla att vi hade lagat pannkakor. Förvånad mamma! Annars är favoriten just nu att prata om att mormor åker buss och morfar åker flygplan :)


Älskade vårsol


Bahar 25


Våren är här!

Grillpremiär idag med Jennie och gabbe. Mums filibaba! Efter en dag utomhus i trädgården och på lekparken i soooolen, känns de verkligen som våren är här. Har även hunnit med att rensa i rabatterna och sortera upp allt som stod på altanen.

Extra bra blev dagen när posten kom med min jacka, ett stort klädpaket till Theodor, hans namnskylt OCH min underbara ring.


Full fart

Promenad och smoothie i solen med jennie, Lova åt kvargpannkakor hos mormor, Theodor var på Bvc, gudmödrarna kom på besök och jag lagade gryta första gången! Det var denna dagen det


Bvc

Han växer så det knakar. 2månader och en vecka gammal. 6800g och 62cm. Ligger på sin egen kurva på längden (2 punkter över normal) men vikten pekar uppåt! Stor kille. Annars fullt godkänd av läkaren!


Onsdag

Här är allt som det brukar. Barnen är snoriga men glada och Sebastian fixar och donar i huset på dagarna. Vi har spenderat dagen i kållered och som vanligt flyger tiden när vi är där. Theodor visar sig vara en riktig man, och tycker att världen går under när han är lite snorig på natten. = ingen sömn för mamman. Kastar in handduken tidigt ikväll!


Dagens mat lagas med Theodor i babybjörnen


Shopping

Denna köpte jag för ett tag sedan för 2700:-. Älskar den verkligen. Men jag blev för snål och lämnade tillbaka den. Nu hittade Sebastian den för 800:- på rean. Lycklig!!


Lilla isbjörnen


Lovas idoler

Idag har det varit kalas för Sandra 20år och Patrik 30år. Grattis kusiner <3

Lova fick träffa sin nya stora idol Amanda. Tillsammans gick dom och Elwira till djurparken för att träffa djuren. En väldigt fascinerad Lova såg med stora ögon på hästarna, getterna, lammen, kaninerna och hönsen, men vågade inte riktigt klappa dom. Själv blev jag stångad i rumpan av en bock. Tur att bara barnen såg..


RSS 2.0