Upp och ner

Vi kämpar med en fyraårings humörsvängningar i kombination med vanligt trots. De senaste veckorna har varit väldigt upp och ner för henne, mest ner faktiskt. Hon är arg och ledsen ofta, och bryter ihop helt oförklarligt någon gång nästan varje dag. Oftast är det triggat av trötthet, men inte alltid. Hon kan ligga och vråla sig hes på golvet, för någon liten skitsak som att välja färg på besticken eller vilka sängkläder det är bäddat med. Men inte bara hemma, nej, även i offentliga utrymmen. På dagis, på affären, på simskolan eller på lekplatsen. 

Nu har de två senaste dagarna faktiskt varit bättre än på länge. Jag hoppas verkligen det är något som håller i sig. Igår var hon helt underbar. Så glad och positiv, go mot lillebror och inget bråk alls. Jag provade ge henne 250g kvarg innan vi skulle simma för att hon skulle få upp orken. Ofta så dippar hon där vid 17-tiden om hon inte ätit, så det är precis lagom till omklädningsrummet! Men hon slukade hela kvargen, som vi egentligen skulle delat på, och sen var allt röda rosor! Det är inte lätt med trötta föräldrar och ännu tröttare barn. Att hålla ihop och framförallt bita ihop är en ständig utmaning, men jag ser ljuset i tunneln :)




När man ska sova i tid




Härliga recept




Här kommer några uppslag från The fresh foodie av Leila Lindholm








Bildgalen






Hemma hos farmor fick jag se på alla fina gamla bilder hon sparat. Vissa känns som dom är äldre än att det fanns kameror! 


På denna bilden är farmor längst till vänster och pappa ligger i magen! 




Fina lördag

En riktigt bra lördag är nu slut och jag ligger återigen mellan mina två små troll i sängen. Det börjar kännas på tålamodet att inte Sebastian varit hemma på typ en vecka, även sömnen tar stryk med vakna barn på nätterna och ingen att turas om med. 

Idag har iallafall varit en riktigt bra dag! Vi åt en lång mysfrukost allihopa, med massa gott bröd och annat mumsigt. Sen packade vi in barnen i bilen och åkte till stugan, en sista gång för iår. Lite sorgset känns de och jag längtar verkligen till nästa sommar igen!! Efter lite fika i solen så åkte jag och barnen vidare mot Säffle och Åsa med familj. Det var på tok för länge sedan vi sågs, och barnen har inte fått leka på evigheter! Såå mysigt att få umgås, och jag blev dessutom galet sugen på att flytta när ja fick se deras stora gamla fina hus, med enorma ytor. Barnen hade väldigt roligt tillsammans och tiden bara flög! Vi hade tänk hinna en sväng på marknaden och även en sväng hem till farmor Gerda, men det var ju bara att glömma! Som tur va hann vi iallafall hem till Sandra & Tobbe innan middagen serverades hos mormor Gun. Herregud så Lova blev överöst med presenter! Underbara hello Kitty kängor, en frost målarbok, prinsess-utklädningskläder, hårspännen och en plånbok med egna pengar i. Behöver jag säga att damen va nöjd? 









Besvikelsen

..när man lägger barnen i tid innan mysmiddagen hos mormor (favoritkyckling), och vaknar till kl 23 helt groggy och förvirrad. Jag hade missat både middag och mys. Tröttmössa!! 

Vi är iallafall äntligen i Åmål. Barnen har cyklat och lekt för fullt! Det är roligt att se att även dom är så glada över att vara i Åmål igen. Imorgon ska vi till stugan och det är dom ännu mer uppspelta över! 






Snart helg

Imorgon är det efterlängtad helg!! Veckan har gått snabbt men ändå känts lång, makes sense? Det är mycket information som ska processas på jobbet och mycket nya intryck. För att inte tala om nya arbetskamrater! 

Efter jobbet imorgon åker jag och barnen med mormor & morfar till Åmål. Det ska bli så skönt att komma bort lite, även om det kliar i fingrarna att ta igen allt städande jag inte hunnit med i veckan hemma. Katterna lämnade en söt avskedspresent i tvättstugan iallafall. En halv mus, en hel del inälvor och ben blandat med uppspydd mat. Juuummy! 

Jag ska ta med min nya fina kokbok för att leta lite inspiration. Lägger upp mina favoriter här så får ni se, kanske faller det även er i smaken? Nä, nog skrivet. Klockan ringer 04.50 så det är dags att krypa ner mellan snarkande barn. Natti natt 



Kämpa..

Kämpa för att hålla ögonen öppna var dagens i-landsproblem jag fick tampas med. Utbildning i Halmstad betydde sitta på rumpan och lyssna mellan 8.30-17. Självklart fick vi pauser, fika, kaffe och lunch, & mjukglassmaskin och popcornmaskin till vårt förfogande. Men för butikschefer och egentligen alla som jobbar i butik, så är sitta-still-på-rumpan absolut inget vanligt. På jobbet är man ständigt på språng och ständigt upptagen, så tröttheten hinner aldrig ta över. Idag däremot fick jag kämpa med dom tunga ögonlocken! 




Vilken dag!

Pjuuuh! Helt slut! Vilken dag det har varit. Lova har varit ett litet monster rent ut sagt. Jag fick släpa henne skrikandes och gråtandes till dagis på morgonen, sen blev jag försenad hem från jobbet. Vi fick stressa till simskolan, där vi bara hann doppa oss innan hon bröt ihop. Skrik och gråt så efter 5min fick vi gå därifrån. I duschen efteråt skrek hon så att andra mammor sa "kom vi går ut, jag kan inte ens höra mig själv tänka här inne". Något pinsamt!! Sen fortsatte det i samma anda. Summa summarum: hon vägrade ta på sig byxor, så vi fick åka från hälsans hus i T-shirt och trosor i värsta ösregnet. Hallelujah att dom somnade i någorlunda tid, så jag fick andas lite innan sängen kallar på mig. Imorgon blir det utbildning i Halmstad hela dagen lång!




Ensamma dagar

Jag har fått en ny respekt för ensamstående föräldrar dessa dagar! Hur löser man att lämna på dagis, jobba heltid, hämta från dagis igen, simskola, middagar och allt därimellan. Med resväg till och från jobbet så blir det 10h dagar för barnen på dagis, vilket inte alls känns bra. Att jag börjar redan 06 på morgonen gör ju inte heller saken lättare. Hade jag inte haft mamma och pappa till hjälp vid lämning och ibland hämtning så hade jag behövt gå ner i arbetstid förmodligen (om jag alltid hade varit ensam med barnen alltså). Livets pussel!

Igår köpte jag en ny cykel till barnen! 12" istället för den 16" vi haft innan. Såå duktiga barnen blev helt plötsligt! Känner mig lite hemsk som tränat henne på en alldeles för stor och tung cykel innan. Så nu ska det cyklas varje dag det inte regnar :) 





Tips

En riktigt god frukost!!






Fredagskoma

Idag hämtade jag lite spontant barnen och deras två kusiner från dagis. Pappan hade så käckt lovat Lova att dom skulle få leka. Lätt att lova när man själv jobbar.. 

Iallafall har det gått hur bra som helst. Barnen har lekt och jag har städat hela huset. Sebastian kom hem och lagade middag till oss alla. Halloumipanerad kyckling med bulgur/rödbeta/fetaost/äpple-kompott. Barnen vågade först inte prova men sen kallade jag det för rött ris med äpple och då va de gott!

Underbart med fredag är det iallafall! En hektisk dag på jobbet med ombyggnation och massa annat, gör fredagen ännu skönare!





Här ska testas!

Banan-valnöt & gräddkolasmak!!




Ny favo

Jag är så tacksam att jag har mina föräldrar så nära. Hjälp och stöd när det behövs. Idag sover vi hos mamma och pappa, jag och barnen. Imorgon lämnar mamma barnen på dagis så att dom slipper gå en monsterdag från 6-16.30. Tänk va svårt det blir när ens andra hälft reser bort och rutiner rubbas. Det kommer bli en del sånt de kommande två veckorna! 

Barnen fick se på Ice Age nu på kvällen, och den verkar ha gått hem! Dom satt stilla och fokuserat hela filmen och var helt tagna :) 






Gaaaalet

Ledsen att det ekar lite tomt här senaste dagarna, men allt har sin anledning. Jag brukar som ni kanske märkt skriva inlägg innan jag ska sova på kvällarna, men det senaste så har jag inte somnat efter kl 21 en enda dag. Tidiga kvällar pga tidiga morgnar på jobbet. 

Igår satt vi vid matbordet (och åt mandelpanerad vitfisk) när regnet och haglet från helvetet öste ner. Altanen låg vit av hagel och det dånade av regnsmatter. Lite häftigt var det ju såklart och barnen var mäkta fascinerade. Tills det började regna även på insidan. Takpannorna höll inte för regnet och stuprännan blev överfull, så vattnet regnade istället in. En ström vatten sipprade från taket, precis i listen ovanför fönsterna. Innan snickarna kommit (dom va här på 20minuter) så kändes de som jag ville somna och inte vakna igen. Jag orkar inte mer fel med huset!!!! Bakgrunden till det är att vi precis haft ventilationstekniker här som sett att hela ventilationssystemet i huset är trasigt och varit avstängt i 3år. Lånar mammas bild, då jag själv inte hade mobilen under ösregnet  




True




Upp med tupp

04.50 ringde klockan imorse, och nu såhär 16h senare så börjar ögonlocken falla tungt. Måndag och min andra vecka på heltid och på riktigt, fullt ös med andra ord! Idag har veckans mat planerats och inhandlats, vi har lekt med kusinerna och haft kvällsmys bara jag och barnen. Det blir en tuff vecka då Sebastian ska vara i Sthlm 3 dagar och sen till Berlin på söndag med jobbet. Men det löser sig nog :) 




Premiär

Idag blev det bio-premiär för barnen! 







Äntligen helg

Här har ni en helg helt utan planer! Något så ovanligt har inte inträffat på flera månader! Vi bestämde att vi vill mysa med barnen så mycket som det går, och hitta på massa kul för deras skull. Idag har vi tränat på att cykla, plockat äpplen och hälsat på Eivor & Bengt. Eftersom allt hemma är sockerfritt numera, så passade barnen på att gå lös! T hittade strösselburken som han och Bengt alltid kalasar på :) 






Våran frukost hemma bestod av knäckebröd, grovt bröd, stekt ägg, kvarg med kokos och hackade nötter. Gott, nyttigt och sockerfritt! 




New in

Äntligen på väg hem till mig!! Jag beställde dessa redan förra året, men dom lyckades ta slut så snabbt att beställningen makulerades. Dom kommer passa perfekt här hemma i höstmörkret! 




No sugar added

Här hemma är det andra bullar nuförtiden, rent matmässigt. När vi kom hem från Grekland var det första jag gjorde att rensa kylskåp, frys och skafferi. Jag slängde typ allt som innehåller socker, all vit pasta, allt vitt bröd och alla halvfabrikat. Som ni säkert vet så äter jag själv inte särskilt mycket sånt, speciellt inte till middag. Däremot så är det viktigt för mig att servera barnen bra mat! Jag vill kunna säga att "ja, Lova väger mycket och har högt BMI men det beror på gener och inte på matvanor". Tyvärr så leder stress och långa arbetsdagar ofta till dumma beslut och man väljer för ofta att ta den enkla och snabba vägen. Barnen är trötta, klockan är mycket så det får bli pyttipanna eller färdiga köttbullar eller korv. Själv äter jag då kvarg till middag när barnen somnat. No more! 

Jag har slängt och förbjudit all fruktyoghurt, juice och vitt bröd. Barnen får istället smoothie av fil och frysta bär, vatten & mjölk, och finn crisp/grovt bröd. Båda barnen råkar älska Lindahls sockerfria kvarg, så även den går bra här hemma. 

Till middag gör vi veckoplaneringar för att undvika dåliga beslut och tidskrävande (och dyr) daglig mathandling. Maten består av vegetariskt minst en gång i veckan (oftast någon form av soppa eller falafel), kyckling, lax & mandelmjöl-panerad vitfisk, köttgrytor, cottagepaj på sötpotatis och nötfärs, fräscha sallader, chiliconcarne med mera, med mera. Vi använder bönpasta eller fullkornspasta, väljer sötpotatis framför vanlig potatis, råris och quinoa. 

Det är också numera helt NO-NO med godis, glass, kakor eller annan fika på annat än lördagar. Även på lördagar håller vi det till ett minimum men självklart får barnen köpa sig lite godis, och äta som alla andra barn på kalas och festligheter. 

Jag måste säga att det känns såå bra! Socker är absolut inte bra för kroppen, oavsett om man väger mycket eller lite, och det känns bra att lägga en stabil och hälsosam grund för barnen. 

Frågor på det? 😉

Lilla stora

Idag har min lilla Donna tagit hål i båda öronen!! Jag är så stolt över henne, inte för att hon tog hålen utan för att hon var så modig. Jag berättade att det skulle göra ont och att hon fick välja helt själv om hon ville göra det. Hon valde ut fina örhängen och satte sig helt stilla och inväntade eventuell smärta. Jag var nog mer nervös än hon!! 





Sunday funday

Idag har vi njutit av dagen med våra små. Simglasögonen vi köpte till dom i Grekland skulle invigas, så det fick bli Åby simhall! Herregud, Theodor är helt galen. Han är mer under vatten än över, dyker hela tiden och kommer bara upp för att andas lite snabbt. Andra föräldrar både stirrade och skrattade nervöst åt honom. Han lärde sig också att dyka med huvudet före från kanten ner i poolen. Han såg dom stora barnen göra så, och vips så dök han. Helt otrolig den lilla mannen! 


Lova är inte lika glad i att vara under vatten, även om hon också dyker under för att titta genom glasögonen. Hon tränade på att simma och lyckades verkligen bra idag! Hon hade armpuffar för upp till 15kg (hon väger 21,6) så hon fick kämpa för att hålla sig över ytan och simma framåt. Det får bli simhall oftare helt enkelt! 


Här kommer även lite bilder från våra sista dagar på Santorini. Många underbara solnedgångar och en båttur med middag & vin i solnedgång. Sista dagen på stranden var vattnet helt stilla och kristallklart. Kvällen avslutade vi i staden, där vi lyckades supa ner varandra totalt. Vi hoppade bland barer och restauranger, och min snälla man lurade i mig tequila vilket jag inte tål! Sen vinglade vi hela vägen hem i natten, med cider och öl i handen. Vi skrattade mer än vi gjort på flera år tror jag, och folk undrade nog vad det var för fel på oss :) 









Hemma!

Nu är vi hemma. Hemma hos våra älsklingar. Jag ska krypa ner i den stora sängen och gosa med en varm liten mage och bara njuta. Mer skriveri imorgon, här ska gosas!

Bildbomb 2



















RSS 2.0