Längtar

På lördag får vi våra bröllopsbilder. Alla 600st! Längtar!!! Passar ju helt perfekt med tanke på att vi är i Varberg på spa bara jag och mannen min. 



Kattskit

Just nu är jag otroligt trött på att ha översociala kärlekstörstande katter. Tre stycken dessutom! Jag får inte vara ifred nånstans. Är jag inne på toan så antingen krafsar de till jag öppnar eller så öppnar dom själva. Sitta i soffan är inte att tala om, en katt i ansiktet är standard. Gå till kylskåpet - inte utan att snubbla över en katt som springer slalom mellan benen. Klockan är 05 och jag sitter och försöker dricka en kopp kaffe innan jag ska jobba. Emil hoppar upp och efter att jag kastat ner honom tre gånger stångar han ut kokande hett kaffe över hela min mage. Lär bli brännskador. Ååååååh frustration 

Helgens loppisfynd

Lördag och söndag var det loppis i Landvetter. Jag lämnade in 3-4 påsar till försäljning men stannade även till för att fynda lite till barnen. Och det kan man lugnt säga att jag gjorde! Ralph lauren & Tommy hilfiger tröjor till Theo. Pompdelux och Nova star till lova. På bilderna är långt ifrån allt jag köpte. Total pris 250;- :) ett antal snygga jeans till Theodor, det behövdes verkligen! Såg att jag missade bilden på en Hello Kitty onepiece som en viss dam var väldigt nöjd med!





Morgonformen

Efter min periodiska fasta upplever jag att jag får mer definierade muskler. Jag känner mig sällan svullen och kroppen mår allmänt bra. Återigen så är detta inte avslappnat tillstånd, så jag ser inte ut så här hela tiden :)



Helgnöje

I gemensam 60-års present fick svärföräldrarna i present att barn med respektive tapetserade och gjorde iordning deras tidigare sovrum. Det har stått i orört kaos i över 2år. Detta har vi roat oss med i helgen när de var bortresta. Nu är vi äntligen klara och måste säga att det blev bra! Hoppas dom blir nöjda när dom kommer hem!





Tokar

Barnen lekte på övervåningen tidigare idag. Det blev tyst lite för länge så jag smög upp. Hittade dessa tokar:




Tidig utflykt

T har ramlat och flisat av en bit av framtanden. Det är nog ingen fara med varken honom eller tanden, men jag vill ha det dokumenterat hos tandläkaren ifall ifall. Sebastian har bilen idag så vi fick snällt ställa klockan och ta bussen ner till centrum innan dagis. Det var ingen av barnen som klagade på det precis, buss är ju otroligt spännande! Nu väntar vi på våran tur





Stora barn-shoppingen

Barnen behöver vinterkläder oavsett hur ekonomin ser ut. Två overaller var, en på dagis en hemma, regnställ, stövlar, fodrat regnställ och fodrade stövlar. Så idag kunde vi checka av en del av dessa iallafall! Båda barnen har en varsin Didriksson overall sen innan, idag fick lillemannen en till. Lova fick en jättefin mörkblå från pompdelux och tanken är att den ska passa Theo nästa år! Varsin pyjamas från pomp kom också med posten. Sen inhandlades ett fodrat regnställ i svart (även det kan T ha nästa år) och varsitt par fodrade regnstövlar. Nu är de bara vantar kvar tror jag! Nu är vintern välkommen :)







Tröttheten

Jag är så trött jag jag mår illa på morgonen. Säkert fler än jag som känt så, men detta har hållt i sig så länge nu. Jag vet med mig att jag lägger mig för sent på kvällarna (oftast 23-24tiden), men jag behöver få sitta en stund i soffan och bara varva ner. Få en stund själv eller med Sebastian. Imorgon ringer klockan innan 05 igen, vilket inte gör mig piggare, men jag hoppas oavsett det blir slut på denna trötthet. Satt i kassan på jobbet idag och kom på mig själv att fantisera om att lägga mig på golvet o bara få blund. Hmm ja ja, godnatt vänner, imorgon ska jag vara lite roligare och positivare :)

Lite tid

Ber om ursäkt för dåligt uppdaterande de senaste dagarna. Helt plötsligt blev det hem hektisk vecka. Jobb mån-tors i butik och samtidigt 3 fotograferingar under veckan. Bara redigeringen tar ju några timmar. Sen vill jag ju hinna sy lite och framförallt umgås med min man och mina barn. Hm.. Snart helg iallafall! 

Från och med denna vecka har jag börjat med periodisk fasta igen. Det gjorde jag sist när jag behövde en snabb start så jag inleder nedräkningen till Egypten nu. Jag äter nu mellan 16-20 eller 17-21. Det betyder inte att jag äter färre kalorier utan det blir ungefär samma fast under kontrollerade perioder. Jag känner redan efter tre dagar att jag är mindre svullen och kroppen mår bättre, även om hungern gör sig påmind på eftermiddagarna. Speciellt när jag ställer klockan på 05 för att jobba, då blir dagen lååång. 

Nya tag

Denna helgen gav oväntad energi. Känner mig absolut inte pigg efter en hemsk natt/tidig morgon, men ändå en gnutta mer livslust i vardagen. Ska jag analysera mig själv så inser jag snabbt att det handlar om att det känns bra när saker och ting faller på plats och det är ordning. Vi har börjat göra vinter i trädgården och förbereder för elektriker som kommer om nån vecka. Alla såna små projekt i huset som aldrig blir klart hoppas jag få bocka av. Jag har storstädat en hel del, skrubbat kakel, ugn, tvättstuga, kylskåp och annat sånt man inte gör varje dag precis. Sånt får mig att må bra. Ordning och reda och ett rent hus. Det är också väldigt roligt att kunna sy igen. Nacken säger stopp efter 2-3h men det funkar ju ett tag iallafall! Idag sydde jag en klänning till Lova. Jag blev väldigt nöjd med modellen, även om finesserna måste finslipas. Det får bli mer av den fast annat tyg! Av tyget som blev över blev det mysbrallor till lova, men jag tror jag måste justera dom imon så det blev inget kort på dom. 




En kväll vid symaskinen

Hoppas ni alla haft en bra lördag! Jag fastnade framför symaskinen och lilla damen fick sig två tröjor. Hoppas hon blir nöjd imon, hon frågade vart hennes saker va när jag sydde byxorna till T :) ser att jag missat stryka dem innan men ni ser hur de ska de ut!





Garagerensning

Idag har vi fixardag här hemma. Hela lååånga häcken har klippts, det har sågats ut för spotar i köket, takkupan utomhus är målad och garaget rensat. Varför inte återbruka lite skräp som låg längst in i förrådet? Här ska jag hänga barnens teckningar och annat smått o gott :) 


Löjligt gott

Idag har jag gjort äpplekräm/mos igen, och ville ta vara på äppleskalet som blir över. Gjorde chips av allt skal och va löjligt gott det blev!! Tillome Sebastian tyckte det! Ca 80 grader på ugnen så fick de ligga där och torka i 2-3h mums!!



Ny rutin

Numera blir de 6 minuter plankan ca 4ggr i veckan, istället för 3 minuter varje dag. Jag behöver utmaningen och känna darret i armarna efteråt. Jag behöver också sluta "behöva" dricka en celsius innan varje gympass, de blir på tok för dyrt i längden ;) får börja knapra på mina koffeintabletter istället. Denna tröttheten som infinner sig senaste veckan är inte helt normal. Undra om det är en liten reaktion, kanske nån förkylning som inte vill bryta ut, för det enda jag är är just trött!  Det är också svårt att hålla kosten när man ständigt är trött, men jag försöker gå lös på nyttigheter istället. Idag har jag gjort en massa äpplemos och även äpplechips. Väldigt gott och skönt att äpplena från Eivor o Bengts trädgård kom till användning! Får bli mer sånt imon tror jag! 
Hoppas min symaskin kommer imorgon, det kliar i mina fingrar att börja!!!! 
- och med det säger jag godnatt 

Nya godsaker

Idag har jag bakat nyttiga arraksbollar. Ni som känner mig vet att jag är tokig i arrak så dessa var helt underbara!! Man kan byta ut arraken mot rom-essens eller kaffe om man hellre vill!

Mixa 4 urkärnade dadlar med 2 rågade matskedar osötat äpplemos. När detta blir en smet så blanda i:
-En skopa proteinpulver m chokladsmak 
(Kan ersättas med kakao)
-Kakao efter smak
- 3/4dl mandelmjöl
- 1,5dl havregryn
- 1-2tsk arraksessens
Blanda till en smet som ska vara som vanliga chokladbollar, är den för lös så fyll på med mandelmjöl eller havregryn. Rulla till bollar, smält sedan 86% choklad eller osötad choklad och rulla dem i. Jag toppade med kakao-nibs men man kan ha hackade nötter eller liknande. In i kylen/ frysen och Enjoy!



Sugen igen

Det suger i min sy-tarm otroligt mycket det senaste. Tittade på tyger häromdagen och mönster, så vips så var det en symaskin på väg hem till mig från England. Oj så de ska sys! Klänningar till lova och mysbrallor till Theo. Gissar på en del mässor till barnen me! Det tar nog lite tid att lära sig tekniken med denna maskinen men jag kommer lägga ut resultaten här :) vill se det som att i slutändan får jag de kläder jag vill ha till barnen och de blir billigare i längden!



Klant och klantigare

Jag och mamma bestämde oss för att springa en runda i lördags. En chansning för min del då min höft blev ordentligt inflammerad sist. Men vi skulle prova 6,5km iallafall. 3 km funkade men sen va ja tvungen att ge upp, det kändes som att höftkulan rörde sig vid varje steg. Mamma sprang vidare. Jag andades lite och insåg att jag har inte tid att promenera de sista kilometrarna, mormor skulle ju ha kalas o de skulle grejas och fixas. Bara att börja springa igen.. Men de där med lokalsinne. Det tog väl 10 minuter sen var jag helt vilse. Rätt in i skogen med övervuxna spår. Jaha ja då va de kört. En liten tant informerade mig om att jag hamnat på 10km spåret!!!! Fan i helvete. Sprang och sprang, tills att mamma tillslut ringde. "Jag är vilse" -"jag också". Visade sig att vi var vilse på samma spår turligt nog. Tillsammans lyckades vi navigera tillbaka efter många vägval och svårigheter. 10k blev de tillslut. Helt ofrivilligt!!! Kommer inte kunna gå på många dagar, kan knappt ligga ner utan att höften gör fruktansvärt ont. Tur att jag inte jobbar i butik denna vecka!!

Sant




Tänk om det fanns i Landvetter

Idag har vi varit på Örnäs och haft mysigt. En otroligt fin lekplats och framförallt djurparken där djur och barn går fritt (nästan helt utan tillsyn). Får, killingar, getter, hönor, kaniner och hästar. En häst gick dessutom fritt utanför den stora inhägnaden, på fotbollsplanen :) det blir nog en sväng dit imorgon med, ponnyridning!








Nytt rekord

Har kört plankan 3 minuter iallafall 5 dagar i veckan några veckor nu. Det har inte varit några problem, även om det inte är helt lätt heller. Idag ändrade jag lite i gymrutinen och gjorde plankan först av allt. Jag kände mig stark och fortsatte så länge jag orkade. Resultat = 6 minuter !!!! Det är jag helt klart nöjd med, även om jag framöver gärna provar ännu längre :)





Återblick

Ikväll har vi tittat på våran bröllopsfilm. Vilken kär ägodel. Jag blir helt varm i kroppen igen, alla underbara vänner. Alla fina tal och roliga spex. Så mycket kärlek. Älskar er alla ❤


Provat nytt

Jag provade ett av 56kilo recept på mandelgröt, och oj så gott! Jag kommer förmodligen ändra lite på de nästa gång, (bla mindre fett). Det smakade lite som mannagrynsgröt fast godare! Prova vetja! 




Tack o hej

Tack för idag ni som ansträngde er och kom idag, trevlig kväll, fika, fina kläder och gott tjöt. Speciellt personer som kom och ställde upp trots att tiden inte egentligen fanns, de värmer hjärtat <3




Zzzzz




Fotat

I torsdags hade jag besök av en liten söt familj som ville fotas. Resultatet blev 75 fina bilder, som jag passade på att göra klart när vi hade dötid på jobbet igår :) tveka inte hör av er om ni är sugen på att fotas! 





Morotskaka innan jobb!

Idag är vi på Scandinavium och jobbar på il Divo. Jag fick sovmorgon härligt nog, och hade ork att svänga ihop en morotskaka på förmiddagen! Såå saftig och god, ser fram mot att komma hem om ett tag och hugga in igen :)

Recept för den som vill prova på: (även Sebastian tyckte den var god, vilket är ett gott betyg då han helst äter så sött och onyttigt som möjligt)
Den blir inte riktigt lika söt som de onyttiga man köper, men man kan ju alltid ha i stevia i smeten om man föredrar söt. Jag själv gillar att den inte är så sliskig. 

Blanda i matberedare eller med mixer:
3 ägg
7 urkärnade dadlar

När detta är blandar fyll då på med:
2dl mandelmjöl
2tsk bakpulver
4tsk kanel
1/2 tsk vaniljextrakt/vaniljdroppar
1/2 tsk salt 
3msk cocosolja (mätt i fast form)
2 stora rivna morötter 

Smörj och bröa en springform med kokosolja och kokos, grädda i 175c i ca 35 minuter. Akta så den inte blir torr. 
När den kallnat helt så blanda frostingen:
200g lätt Philadelphia (5% fett från Lidl)
2/3 dl turkisk joghurt/ kvarg eller liknande 
3msk sötströ/stevia




Fredagsmys

Idag ska vi ta det lugnt, bara ligga på soffan och njuta av egengjord tapad. God ost, baconlindade dadlar, oliver och skinkchips bland annat. Hoppas ni har en trevlig fredagskväll där ute! Imorgon ska vi jobba på Scandinavium och jag ska fortsätta redigera kort från fotograferingen häromdagen :) 


Mellanmål

Eftersom jag är tillbaka i butik så kan jag inte låta bli att titta på innehållsförteckningarna på allt som säljs. Lidl är ju faktiskt kända för att ha produkter med låg sockerhalt och fetthalt och utan onödig skit i. Exempelvis va jag tvungen att köpa hem deras Philadelphia med bara 5% fett som blir till motorskaka och pålägg, deras mildrökta skinka med endast 3% fett i (!!) som jag ska göra chips på, och slutligen deras laktosfria naturella lättjoghurt med bara 38kcal/100g!! Så idag blev det joghurt sötad med naturligt äppelmos, blåbär och osötad granola. Gott gott gott! Imorgon ska jag blanda i upptinade jordgubbar också! 






Första jobbdagen avklarad

Klockan är 21 och jag ligger redan i sängen, helt slut. Det säger väl en del om hur min dag varit. 05.15 ringde klockan och jag gick upp medan resten av familjen låg o snarkade. Det var lite roligt att jobba, samtidigt som ångesten över att va tillbaka i butik kom på mig då och då. Jag blev glatt överraskad hur mycket som sitter kvar i minnet. Alla PLU koder bara kom tillbaka till mig. Lite sjukt. Dagen blev lång då mitt pass va 7-16,30. Nästa pass blir på fredag och lördag ska jag och SEB jobba på konsert så det är fullt upp nu! 
Puss och kram nu måste jag sova! Imorgon ska jag prova ett nytt mellanmål, stay tuned

En bättre dag

Idag var en helt vanlig dag. Förutom att jag fyllde år. Egentligen en helt vanlig dag ändå, men jag vaknade till presenter utanför dörren. Svärföräldrar och Eivor & Bengt hade levererat under natten :) när jag kom ner efter en sovmorgon till 08 så hade Lova ritat en teckning till mig, bästa presenten. Mor och far passade barnen och vi fick egentid på stan. Kolla runt i affärer, fika och sen bege oss till Manana för en otroligt god middag. Det var allt för längesen! Vi beställde in buffalowings, baconlindade dadlar, ost-tortillas, halloumi, chili, spanska korvar, friterade smördegsrullar, oliver, getost och slutligen äpplepaj. Ackompanjerat av strawberry daiquiri, vin, öl och irish coffee. Behöver jag säga att vi blev mätta och belåtna?
Av mannen min fick jag i present en övernattning på Varberg kurort spa. Sååå bra!!  Imorgon börjar en ny verklighet.. Första dagen på jobbet (efter 3,5år)






Tips

Jag bakar en del med äppelmos, det blir som ett naturligt sötningsmedel och ger krämighet. Jag har även äppelmos i min kvarg ibland. I de vanliga märkena finns massa socker, även "lågkalori från önos" innehåller massa skit. Detta är från Urtekram och innehåller Endast ekologiska äpplen och inga tillsatser! Runt 20:- för 700g helt överkomligt!!



RSS 2.0