Bildbomb från paradis


















Nu åker vi

Mot smekmånad på Santorini! (Ett år försent)

Det började bra, Sebastian glömde biljetterna hemma som han så fint skrivit ut. Förövrigt är det det enda han har ansvarar för i all packning och planering. Härligt, men nu ser vi fram mot en underbar vecka med sol!




Härlig mage

Min mage i ett nötskal. Detta är bilder från igårkväll och sen imorse! Medicinerna jag äter blir starka för magen, och som vanligt är jag känslig för allt möjligt. Detta är resultatet av lite för goda riskakor på kvällskvisten :)





Arg mamma

Alltså jag vet inte var ja ska börja eller vad jag vill säga. Jag är bara så arg på samhället!!! Som jag skrev så var det dags för Bvc för båda barnen idag. De va 1år & 1,5år sen sist så det är klart att det var spännande att se vad som hänt! Lova var 92cm när hon var 2,5år och vid samma ålder är nu Theodor 100cm lång!! Han är LÅNG! Han vägde in på 19kg så det är ingen liten krabat de där, mer än två punkter över på alla kurvor. Han fick dessutom mer än godkänt på resten. Stoltast är jag sköterskan va så imponerad av hans tal, att han låg långt före. Hon läste lite chockad i journalen att jag hade uttryckt oro vid 1,5års kollen, just över hans tal :) 

Lova fick också flygande godkänt, men med henne va ja inte så nervös. Hon testades i talförståelse, begrepp och förmåga att uppfatta olika objekt. Hon testades i att rita gubbar med ögon näsa mun (har aldrig sett henne göra det innan så där blev ja lite svettig). Synen testades också, men där fick hon bara godkänt, med en återkontroll vid 5,5års ålder. Hon fick gå balansgång och även hon mättes ocg vägdes. 106cm lång och 21.6kg. Chocken blev när sköterskan sen sa att "här ska jag visa dig hur hon ligger på BMI kurvan". Det var bland det sjukaste jag varit med om. Hon klassas alltså som sjukligt överviktig (med ett finare ord såklart). Hon var alltså över kurvan för normal och även för överviktig, och låg på sista kurvan som då var fetma. Fetma? Min dotter? Visst är hon inget litet barn, det har hon aldrig varit, men fetma?! Nej!! Vi blev erbjudna remiss till dietist och för att ta prover på bland annat ämnesomsättningen. Jag tackade bestämt NEJ!! Ingen jävla doktor ska komma o kalla min fina dotter fet och förklara för henne att det barnsligt goda hon äter på lördagar gör henne tjock och stor?! Aldrig! 

Är så arg så jag lämnar det vid detta, innan jag skriver fula saker. 




Planering!

Två dagar kvar tills vi lyfter mot Grekland & Santorini, jag och mannen min! Det kräver otroligt mycket planering att åka bort en vecka, och lämna bort två barn och tre katter. Inte bara våra saker ska packas, nej barnen ska också packa för en vecka borta. Katterna ska ha mat en vecka framåt, leksaker, ombyten och en väska inför simskolan ska färdigställas. Biljetter ska skrivas ut, pengar ska växlas. Planera planera planera! Imorgon väntar Bvc för båda barnen och Lova ska också till tandläkaren. Därimellan ska nån nisse kontrollera våra ventilationer här hemma. Oh happy day, ja som ändå inte hade nåt för mig. 

Vi har iallafall fått en mysig dag med Louise & Felix här hemma. Mammorna fick prata, dricka kaffe & fika medan barnen yrde runt och drog fram varenda leksak i huset, något sockerhöga på glass :)

Tips

Här kommer lite tips på godbitar:

Proteinpudding med chokladsmak (inte provat Carmel, det är inte riktigt min grej). Köpte dessa från en liten Ica nära på Orust i somras, men nu har dom även intagit Ica Landvetter. Såå gott, smakar precis som vanlig chokladpudding. En nyttigare efterrätt eller godare mellanmål helt enkelt!


Älskar denna smaken på Ramlösa. Ni som känner mig vet att jag ogillar Loka, men älskar Ramlösa. Denna smaken är fräsch och påminner mig om en glass jag åt som barn!



Tack till min vegetariska syster som visade mig dessa dalikatesserna! Nöt-falafel. Jag kör dom i min air-fryer men dom är lika goda stekta. Äntligen har Ica Landvetter tagit in även dessa!






Världens bästa Lova

Om nån timma (22.25) för 4 år sedan förändrades livet helt. Liten skatt tittade ut, och styrde upp våra liv. Tänk att mitt stora lilla hjärta är hela 4år gammal, och att jag själv varit mamma i 4 år! Galet! En envis dam är du, med hjärtat på det rätta stället. Du kan driva mig till vansinne ibland och du styr din pappa med järnhand, men du är också otroligt godhjärtad och rättvis. Jag förvånas ofta över klokheter som du säger, ofta saker som en 4åring inte alls borde fatta eller se sambanden mellan. Älskade plutt vad jag ser fram emot att se dig växa upp och hur du kommer utvecklas. Jag är så stolt!!!








Kalas #1

Idag har Lova varit på sitt första kalas helt själv. Bästisen Elvy har fyllt 4, och många från dagis var där, på hennes prinsesskalas!
Väl hemma var det dags för hennes egna kalas, eftersom hon fyller hela 4år imorgon! Kusiner, farmor&farfar, faster och familjen Lindström/Bäckström kom och firade. Mysigt värre, och bättre väder kunde vi inte önska! Barnen lekte både inne och ute, huller om buller & överallt. Två trötta och nöjda små juveler slocknade i rekordfart nu på kvällen. Imorgon är det dags för nästa kalas! 

Nämnde jag att jag är lite trött? Kom hem 4.30 inatt efter att ha jobbat på Metallica, och gick upp i tid för att göra tårta! Tyvärr så fotade jag allt med vanliga kameran, så inte mycket bildbevis, men det blev en nougatig choklad-marängtårta toppad med grädde & chokladkross :)









Nästa del





Få saker gjort

Efter en intensiv jobbdag, som avslutades i Alingsås med butikschefsmöte, så landade jag hemma i min ensamhet. Det känns konstigt och tomt, men ändå så skönt! Jag är som mest effektiv när jag är själv och idag har jag bockat av en del på att-göra-listan. Först och främst tapetserade jag en snutt i husvagnen. Då köksdelen spacklades så fick den vänta. Istället fick väggen vid ingången en omgång med den nya tapeten! 
 

Efter det har jag också hunnit städa större delen av huset, rensat i trädgården, bakat efterrätt till Lovas kalas, sorterat kvitton och fyllt på tavelväggen i vardagsrummet. Jag har även gått igenom en jobbig hög med papper som blivit liggande, med allt från räkningar till bonuscheckar & Bvc protokoll. 






Hjärtevärmare

Idag kom två paket på posten adresserade till Lova & Theodor. Vi väntar inga paket? Barnen blev eld och lågor och kastade sig över dom. Blir helt varm i hjärtat: Sandra o Tobbe låg bakom denna överraskning. Pussel man kan rita på själv och målarfärger. Sååå gulligt!!! Perfekt passande present dessutom. En som älskar att måla och en som är galen i att pussla! Kärlek!! 







Idag bestämdes det att barnen på fredag ska åka med sin farmor & farfar och senare även sin pappa ut till Lyrön. Jag har alltså en hel fredag (efter jobbet såklart) helt själv. Vad gör man? Joo, man städar och bakar inför kommande kalas OCH pluggar inför min helvetestenta på lördag. Men jag ska försöka ta lite tid och bara andas och insupa lugnet, för jag är i en period där jag verkligen behöver det. Jag funderar på att ringa upp kära doktor och få en starkare dos medicin, för just nu är orken och tålamodet i bott. 

Kväll på näset

En annorlunda och mysigare variant av umgänge blev det igår när vi tillsammans med Jennie & Vincent, Louise & Felix hängde ute på smithen. Solen gassade & barnen lekte. Vi hade med oss middag och fika och bara slappade (så mycket man kan med tre pojkar på två år). När vi åkte hemåt vid 19 så var fortfarande solen uppe och det var härligt varmt! En sommardag helt enkelt. 











Nedräkning

Ja nu har min nedräkning börjat! 10 dagar är det kvar tills vi åker på bröllopsresa till Santorini. Jag längtar såå, och just nu behöver vi verkligen komma bort litegrann från vardagen. Två trotsiga barn i kombination med livets pussel & ingen tid för varandra = tär på förhållanden i längden. Sista dagarna blir detox och hård kosthållning för mig. För väl i Grekland vill jag inte bry mig ett dugg vad jag stoppar i mig!! 




Kusiner

"Kom vi sätter oss i solen och äter glass" 








Hallelujah husvagn



Idag har vi fått hjälp att äntligen få jobba båda två i husvagnen. Farmor o farfar tog barnen i två timmar så att vi kunde hjälpas åt. Innan har det bara varit jag som fixat o grejat. Så idag hände det grejer! Heltäckningsmattan kom på plats och ersatte den fula beiga plastmattan. Iallafall 4 av 5,5 meter. Jag hann också tapetsera insidan av första luckan, och göra iordning bänkskivan. Gulnad beige sliten marmor blev istället svart marmor! 







Tovor och troll

Detta hår alltså! Egentligen älskar jag hennes långa guldiga hår, men det måste borstas minst två gånger varje dag om det ska hållas från omöjliga tovor! Ikväll såg hon ut såhär: gissa om de blir kul att borsta ut det imorgon 





Takpiff

Igår skulle jag måla lilla sovdelen i vagnen, som har två strykningar kvar. Men jag blev så irriterad över att taket ser så fläckigt o äckligt ut, så jag målade hela taket istället. Jag va lite osäker på om färgen skulle funka eftersom materialet är mjukt nästan skumgummi-liknande. Men det blev kanon! 

Idag ska jag montera tillbaka alla dörrbeslag och ventilationen, ska bli spännande att se hur det ser ut med ny färg på! 

Det träfärgade som syns till höger i köket är insidan på skåpen, som alla ska tapetseras framöver!



En fin dag

Vilken dag vi har haft! Årets sena premiär på Liseberg med min familj blev succé. Barnen älskar fortfarande karuseller, helst snabba och snurrande, och jag älskar fortfarande att spela på lyckohjulen. Båda barnen är ju långt över 90cm och får åka allt i kaninlandet, men problemet blir istället att dom vill åka alla "stora" attraktionerna som kräver många kuponger + vuxen i theos sällskap. Summa summarum det gick åt så många kuponger att vi lärt oss läxan att köpa åkband nästa gång!

Håll i hatten nu: Lova vågade krama både en och tre kaniner! Ungen har knappt vågat titta på dom tidigare år. Theo är fortfarande skrämd till paralys så fort han ser dom, men hon har verkligen vuxit. Hon gick fram till dom underbara skådespelarna på kaninteatern och kramade även dom! 

Just de, jag lyckades vinna m&m. Jag som inte äter godis, men ändå alltid måste spela. Det som är sååå gott! Har fått gömma allt på säkra ställen i huset, då Sebastian utan problem skulle käka upp allt på några dagar!














Onsdag

Ledsen om det blir mycket husvagnsrenovering på bloggen nu, men där är väl ungefär det som hinns med på dagarna i kombinationen jobba & ha småbarn. Snart blir det nog mer variation, håll ut :)

Idag har jag inhandlat stolar till förtältet. Alltså stolar att ha kring matbordet som jag ska fixa iordning. Med 70% rabatt kunde jag inte låta bli dessa skönheter i ljus grön/petrol. "Tänk på att stolarna ska vara lätta att packa med sig i husvagnen och inte väga så mycket blablabla". Men helt ärligt, vem vill ha hopfällbara plaststolar när man kan ha riktiga? Inte heller bordet är plastigt och smidigt ihopfällbart! Det är i massivt trä (som ska fixas till), med ben som skruvas av och på. Jag vet, jag är omöjlig och envis. 


På kvällskvisten har jag roat mig med att spraya lite detaljer. Beslagen till alla lådor och en stor hemskt ful brun ventil. Ja just de ja, jag har ändrat mig med kopparfärgen som jag tidigare sprayade stänkskyddet i. Nu blir allt istället brons/guld. Mycket bättre!! 

Det är alltså samma färg på beslag och ventil, men ljuset gör att de ser olika ut. 





Suck

Jag skrev ett långt inlägg som precis försvann innan jag hann publicera det. Suck suck!! Nu orkar jag inte skriva om det, för klockan ringer 05.25 för jobb imorgon. Jippiiie

Framsteg i bilder







Bröllopsdag

Idag är ingen vanlig dag, för idag firar vi vår första bröllopsdag. Idag för ett år sedan var en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag minns hur mycket kärlek vi kände för alla våra nära och kära, och alla som var där. Överväldigande! Än idag känner jag en stor tacksamhet och värme för alla dom som gjorde våran dag så speciell. Vi började dagen med att titta på snabbversionen av våran bröllopsfilm med barnen. Dom älskar verkligen att se den, så två gånger fick den gå på repeat. Nu på kvällen tittar vi ensamma på den långa versionen av hela förmiddagen, dagen och kvällen. Alla förberedelser, vigseln, middagen, alla talen och sen festen. Det är det dyrbaraste vi har, våran film. Jag behöver aldrig vara rädd att glömma. Alltid kommer jag kunna minnas precis vad alla sa, och hur allt såg ut. Lycka!!

Imorse fick jag present på sängen. Min man han kan, ibland! Som han har ansträngt sig. En underbar linkudde från Himla, med ett egendesignat tryck som han själv strykt på. 









Fredagsledigt

Jaaa, äntligen en morgon när ingen klocka ringer och ingen tid att passa! Hela semestern har vi hittat på saker och flängt runt bland alla smultronställen, så dagar utan planer är sällsynta. Barnen lät mig sova till klockan 10 innan dom blev uttråkade och gick varandra på nerverna! Vi packade ihop oss och åkte till smithen med Jennie & Vincent och efter stranden lekte vi hemma hos dom. Varmt var det, trots soldiset. Framförallt så var det mysigt att umgås bara vi! 

Idag har jag hunnit grunda hela "hallen" och en bit av lilla sovdelen i husvagnen. Färgen tog såklart slut så det får köpas ny imorgon. Alla beslagen på de färdiga skåpen är nedmonterade och renskrapade: redo att sprayfärgas!

Glömde fota idag, det får bli imon istället!





Nästa steg

Nu är köket och stora rummet färdigmålat i husvagnen! Det blev totalt 4 strykningar färg plus grundning = tidskrävande. Det var vad som krävdes för att få den gamla fanéren att se fräsch ut! Nu har jag tagit mig an nästa bit: hörnskåp, kylskåp och garderober. Detta är då alltså i gången mot lilla rummet. Jag tänker mig måla vagnen i tre etapper: stora rummet + kök, gången plus garderober och till sist lilla rummet. När det är färdigt ska taket målas, och efter det ska mattan läggas. Därimellan ska det tapetseras över diskbänken och alla bänkskivor i kök och på bord ska förnyas. Någongång till våren ska utsidan på vagnen målas! 




Idag har vi också bestämt förtält! Så många val det finns, man blir helt snurrig. 2,5m eller 3m djupt? Nytt eller begagnat? Rektangulärt eller Pentagon? Billigt tillfälligt eller dyrt och hållbart? 

Det blev 3m djupt, stort och fint med ett tillhörande annex. Helt plötsligt kan vagnen med lätthet användas av två små familjer, då annexet kan användas som sovrum :)




Helt slut

Lova är i sån fruktansvärd trotsålder just nu. Testar varje liten gräns och varje konsekvens. Ständigt vill hon att det ska vara på hennes villkor. Jag blir verkligen gråhårig!!! Nu checkar jag ut för ikväll, imorgon ringer klockan för jobb igen. 







Tillbaka till verkligheten

Idag vad dagen tillbaka på jobbet efter semestern, och det kändes vill jag lova! Klockan ringde 05.20 och ögonen ville verkligen inte öppnas. Väl på jobbet fick jag den trevliga lilla överraskningen att ingen hade nyckeln in, vilket typ aldrig händer. En timma försenade bara där. Jaja det gick bra ändå efter lite väl valda svordomar :)

Våra favvo snickare jobbar på här hemma, vilket jag kanske glömt skriva! Alla fönster och balkongdörrarna är numera splitter nya! Dom har även hunnit fixa klart staketet på baksidan, OCH kaklat köksön. Nästan hela iallafall, då det behövdes kompletteras med ytterligare en kakelbit. Bilder får ni när allt är klart, men jag måste ändå visa min nya älsklingsmojäng!!! Pop-up uttag = bästa uppfinningen nånsin






Hejdå

Tack och adjö fula dynor, vi ses aldrig igen! Idag har jag lämnat dom hos sömmerska, så det hemska tyget försvinner! Ska bli så spännande att se resultatet om kanske två-tre veckor. 





Minimannen min

Alltså Theodor Christ, bästa ungen som finns ibland. (Ibland ett monster). Jag köpte en skateboard till honom på göksäter. Han har pratat om det sen han såg en skateboardramp och massa coola killar på Böda, så jag tänkte att han får väl prova. Han blev överlycklig! Den har rullar varm på Lyrön, både inne och ute, ståendes och liggandes på mage. Idag sover han med den i sängen tillsammans med alla hans verktyg. Det konstiga är att jag ändå tycker att han bemästrar den ganska bra! Trodde han skulle falla pladask! 

Iallafall skulle han precis sova, såhär lagom kl 23. Sebastian lägger alltid honom och jag lägger alltid Lova, så jag gick in för att säga godnatt. Han slänger sig runt halsen på mig, sen backar han och tar tag med båda händerna runt mitt ansikte. Lutar sig framåt och viskar "mamma jag älskar dig såå mycke". Dog lite inuti. Barnen säger ofta så till oss, kanske för att dom märker hur vi smälter, men när det kommer så spontant och innerligt så blir man ju helt varm. Det är såna tillfällen jag vill försöka komma ihåg när han är ett monster i trotsålder :)





Spraya detaljer

Här är stänkskyddet som suttit bakom gasolplattorna i husvagnen. En liten uppfräschning :) från vit/silver till koppar!





Shopping på göksäter

En av höjdpunkterna på året när man inte längre vågar åka till Ullared (det blir alltid så onödigt dyrt), är att åka till göksäter på Orust. Målet var att köpa möbeltyg till dynorna i husvagnen, och det lyckades jag med efter 1,5h av beslutsångest. Hur många nyanser av grått finns det egentligen? Det slutade med en ljusare grå, mot den mörkare grå heltäckningsmattan som vi köpt. 


Nu är bara problemet att jag inte riktigt har tiden att sy klädseln själv som jag hade planerat från början.. Nån som vet någon sykunnig som vill extraknäcka lite nångång under hösten får gärna höra av sig :) 

Det blev iallafall tyg inköpt och en hel del annat onödigt!

RSS 2.0