Busy busy

Idag har det varit full rulle från tidigt imorse. Jobba 7-14, iväg på kalas hos Eivor & Bengt som firade 70år tillsammans och sen morsdagsmiddag hos mamma. Däremellan hann jag ta mina efterbilder i tävlingen, men har inte hunnit ladda över från kameran så håll tillgodo med denna:


Jag får skriva mer utförligt imorgon, röstningen i tävlingen är iallafall onsdag & torsdag! Jag ska upp o jobba i Lerum imorgon för första gången på 7 månader, så klockan ringer 4.30. Natti natt kära läsare!
PS här är mina Goa kalasbarn






Tentaångest, check

Idag var min tenta. I fem timmar slet jag mina gråa hår. Det ska till ett mirakel om det ska ha gått vägen, men nu är det gjort :) nu är det bara morgondagens fotografering kvar. Den ser jag inte heller fram mot precis. Jag känner mig svullen och plufsig och inte alls på topp. Medicinerna jag äter har viktuppgång som en av de vanligaste bieffekterna. Jag har ätit dom i 2 månader snart, tänk om jag inte hade tränat 5-6 dagar i veckan under denna perioden. Då hade jag kanske sett ut som en boll nu? Men men. Bilderna ska tas! Ni får avgöra själva imorgon! 

Lite blomster på bordet piggar alltid upp sinnet. 




Sista dagarna





Händelserika dagar

Fullt ös på blåklockevägen! Igår var jag på möte och lunch med sebastians morbror som jag jobbat lite åt på kvällarna. Sen direkt till möte med butikschefen i Lerumsbutiken. Väl hemma gav jag mig ut på en löprunda för första gången på väldigt länge. 8km klarade jag!! Trött var jag men såå nöjd att jag tog mig runt levande :) 

Sent på kvällen kom lillasyster Sofie hem från Australien, så just nu ligger barnen o myser med henne i soffan framför bamse. Lyckliga barn!!

Idag har det varit butikschefsmöte i Lerum och hela kvällen och natten kommer gå åt till att plugga inför tentan på lördag. 


Jag är också grymt nöjd att jag lyckades klämma mig i mina strl 26 jeans som inte passat sen förra året. De va tight men det gick, trots att jag väger 4kg mer än förra året! 




Bästa frukosten

Här kommer ett tips för hungriga frukostmagar. Detta äter jag alltid efter att jag tränar på morgonen, och det är lika gott och mättande varje gång!

200g lättkeso (använder Lidls)
200-250g hallonkvarg utan tillsatt socker
Ca 1dl frysta, uppvärmda blåbär (ska vara riktigt varma) 
- blanda allt, ha i en msk chia eller strö lite kokosflingor över beroende på hur kalorisnål du är. 




Aldrig utan min...

Waist trainer.. Iallafall på jobbet :)



Min stora donna

Jag vill knappt skriva detta för att inte jinxa det, men nåt underbart har hänt. Som jag skrev innan så har vi inget internet = ingen iPad = ingen Netflix för barnen heller. De tittar för att varva ner när vi gör välling på kvällen. Lova sa då igår "mamma jag vill sova själv idag, sätt bara på min godnattmusik". Hon la sig i sängen, pussade godnatt och somnade helt själv. Kunde knappt fatta de. Visst kan vissa familjer vara lyckligt lottade med barn som alltid somnat själv, men på snart 4år så har det ALDRIG hänt oss. Vi ska alltid ligga brevid och sjunga eller bara mysa tills dom somnar (20-30min). Och ikväll gjorde hon precis samma sak igen. Somnade själv i sitt rum med stängd dörr och musiken på. Hallelujah!!!! 


Sen har vi denna killen. Som är en helt annan historia. Idag somnade han 21.30 efter 2,5h bråk. 




Stenåldern

Back to stenåldern här hemma. Ofrivilligt!! Även om mannen i smyg är ganska nöjd med det. Vi har alltså tagit slut på allt vårt internet. Både i hushållet och på telefonerna. (100gig på hushållet och kanske 15gig telefoner). Vi gillar våra Netflix serier lite väl mycket verkar det som! Att tillägga är ju då att vi inte heller har någon tv. Eftersom vi inte signat nytt abonnemang sedan fiber drogs in, har vi endast tittat via ipaden. Så nu funkar inte heller det. Kul. Detta hände dessutom mitt i Eurovision igår, så det missade vi också. Men men. Kanske blir det mer gjort här hemma bara för det! 

Jag kommer alltså kanske inte kunna använda blogg och telefon så mycket detta veckan, om jag inte lyckas sno lite av nån annan :) 

Igår tog jag mig an att måla runt de nya fönsterna inne, då det var en del spacklat och färgen var riktigt dassig sedan innan på den väggen. Idag kom gardinerna på plats och nu fattas bara fönsterlamporna. 




Dagen idag blev inte heller riktigt som vi hade tänkt. Vi skulle varit med Malin, Mattias och Selma på leklandet imorse & kalas för Felix under eftermiddagen. Men båda barnen var sjuka och alla planer plötsligt inställda. Istället fick barnen baka en rabarberpaj och chokladbollar & bjuda in mormor, farmor & morfar. Väldigt mysigt en solig söndag! 


Klickat hem

Ursäkta något suddiga bilder. Inväntar leverans från USA 😍










Ny favorit

Helt såld!! Fy tusan så god! 250g 10:-, lite större än de övriga "små". Får bli den jag unnar mig på helger här hemma så att jag inte tröttnar. 



För övrigt så är det 9 dagar kvar på min utmaning. Dagens form:




Goa killar




Godaste kakorna

Jag är smått besatt av mina havrekakor!! Visst, äter du ofta onyttiga sockriga kakor så kanske dom inte känns så smaskiga, men för mig är dom perfekta! Knapriga, chokladiga och med bra innehåll! Nu de sista två veckorna på tävlingen så måste jag undvika dom så mycket jag kan, men det är bara pga mitt kaloriintag. Gillar du sötare så kan man alltid ha i lite kokossocker eller stevia. 

Mosa en stor väldigt mogen banan. 
Hacka i nötter, jag brukar ha typ 1dl lagom hackade hasselnötter. Blanda i chiafrön ca 2msk, och 5-6st hackade färska dadlar. Jag brukar fylla på med russin och gojibär, kanske lite kakao nibs om jag har hemma. Sen kakao, vet inte hur mycket riktigt för jag mäter aldrig. Sen "mättar" jag smeten med havregryn. Jag brukar ha i ca 2,5dl, och blir smeten för torr så har jag i mjölk. Det ska vara lite kladdigare än vanliga chokladbollar när det är färdigt. Sen gör jag pannbiffar av dom och in i ugnen på 150 grader i kanske 20min. De ska få krispig yta men vara lite mjuka inuti. 


På bilden är de ogräddade 



Före o efter






Carl & Sofia Pihl

Igår var det bröllop för Carl & Sofia. Så vackra och så äkta. Fin vigsel med vacker solosång, mingel & riktigt god mat, varma tal spex och roligheter hela kvällen lång. Sen blev det dans till liveband tills det stängde. Det blev en väldigt lyckad kväll och vi är helt fyllda av kärlek till det fina brudparet, och ärade att få varit med. Jag är också otroligt stolt över mannen min, som höll sitt tal till Carl. Det var nog helt ärligt ett av de bästa talen jag nånsin hört, utan att vara partisk :) 









Idyll

Älskade saknade Lyrön! Vi alla kände samma lycka när färjan släppte av oss på rätt sida ön. Lova var nog lyckligast av alla. Får, små nykläckta lamm, långhåriga kossor, arbetshästar och höns. Alla i en grön oas i kanterna av idylliska slingrande grusvägar. Nej jag ger upp, det går inte att beskriva känslan. 

Vi vårstädade storstugan med en clean-freaks entusiasm. Ut med alla möbler, damma av, dammsuga och skura. Ta bort alla spindlar och resterna av mössens bo. Lukten av såpa och solljus genom rena fönster. Vi rensade lite ute, eldade torra kvistar och grillade korv. Fikade, lekte med vatten, satt i solen på bryggan och gick på upptäcksfärd i den nyslagna hagen vid havet. Nästa gång ska jag storstäda sovrummen och sovstugan, så är vi redo att göra sommar på Lyr! Och just de ja. Vi såg en ubåt också!!! :) 











Kämpa!



Även idag dödade jag magmuskler en stund på gymmet. Det känns roligt när jag märker resultat och jag ser hur jag orkar mer och mer och tyngre. 

Dagen har annars spenderats helt o hållet med husfix. En av oss har konstant grejat medan den andra spenderat tid med barnen. Dom har lekt med kusinerna, hjälpt till att handla på Ica, lekt med grannarna på gården och cyklat runt = nöjda barn. Snickarna har varit här i stort sett hela dagen. De har avslutat alla projekt förutom listerna i barnens rum. Vi har alltså kunnat påbörja målandet av framsidan nu när alla fönster och dörren är på plats med tillhörande fönsterbleck och lister. Såå skönt! Här kommer en sneakpeak: (vinrankan har monterats ner tillfälligt för att kunna måla bakom)




Lillfredag

Det känns som fredag idag. Imorgon är det ledig dag för oss alla och även fredag lördag & söndag. Det var längesedan känns det som! Ofta jobbar jag iallafall en dag på helgen eller så är det nåt annat som gör att vi inte får en vanlig helg. Farmor & farfar kom på middag och det serverades grillade hamburgare med goda tillbehör. Mums! Lite för fett för mig kände jag i kroppen med en gång, men efter ett riktigt hårt kvällspass på gymmet så känner jag mig lättare i kroppen. Jag har fått in en riktigt bra rutin på magövningarna och jag känner att det ger resultat. Idag gjorde jag bland annat 2x100 situps och 100 squats utan vila, statiska magövningar med skivstång och vikter och lite axlar. Ingen cardio. Aldrig cardio! 

Närbild på nya fönster:




Lite fint i vardagen




(Jag brukar klaga på att han köper så dyra buketter när jag får blommor. Eftersom jag aldrig lyckas hålla dom vid liv mer än några dagar så är Ica-buketter minst lika fint! Det är en klagan med glimten i ögat, då jag älskar buketter) 

Bevis

Jag ville bara visa att jag inte överdriver... Här är våran framsida:




Sortera

Det blev för jobbigt. Jag var tvungen att gör något åt städmanin, innan jag skulle sprängas. Så idag tog jag mig an Lovas "kattvind"/garderob. Där har skit samlats sen vi flyttade in. Ut med allt, sortera och slänga, sen ordna allt som fanns kvar i barnens leklådor. T har nu en låda med mat till hans kök, en låda med djur, en med verktyg och en med bilar. Lova fick en låda utklädning, dockor med tillbehör, tågbanor och böcker. I kattvinden är det numera prydligt sorterat och uppställt så att man kan komma åt allt. Även deras kläder fick sig en omgång. Ut med allt som är urvuxet = en hel del för Theo som växer så de knakar. 104/110 har ungen på kläder nu, 2år o 3mån gammal. Imorgon ska jag upp på vinden o sortera. Konstigt de där, plötsligt mår jag mycket bättre :) 




Må dåligt

Nu ska jag dela en liten sak om mig själv som inte så många vet. När det är stökigt och ostädat hemma så mår jag fysiskt dåligt. Jag blir arg och irriterad och kan inte fokusera. Jag bråkar med Sebastian om småsaker tills jag inser att det egentligen är smutsen eller oredan jag är arg på. Det första jag gör när jag vaknar, oavsett om jag ska till jobbet eller vara hemma, är att plocka undan torr disk eller tömma diskmaskinen. Det sista jag gör på kvällen är att städa undan allt, bädda soffan och se till att köket är rent. Jag tvättar alla lakan och påslakan varje eller varannan fredag. Jag putsar alla skåpsluckor i köket en gång i veckan. Jag dammsuger minst en gång om dagen. 

Iallafall. Ni kan ju föreställa er hur jag känner mig efter snart två veckors total kaos. 5 köksskåp står utspridda i vardagsrummet pga fönsterbytet. Alla saker vi haft i tvättstugan står i badrummen. Snickarnas saker står i hela hallen, och utanför dörren ser det ut som på bråta sopstation. Vi har inte haft tvättmaskin förän idag, och under dessa två veckor har vi haft 6 ombyten kisskläder och två lakan med kiss. Kommer behöva terapi efter detta.. Eller åtminstone ett antal timmars ostörd städtid!!! 






Baby steps

Våra duktiga snickare sliter och jobbar på. Duktiga och ihärdiga är dom! Jag ställer alltid fram kaffe och nybakat & ibland nån låda choklad för att visa hur mycket vi uppskattar dom, och så tacksamma dom blir över det lilla! Dom har två jobb samtidigt och med trasig bil så försöker dom hinna med så gott dom kan. Våra fönster på nedervåningen är på plats och foder och bleck på utsidan är på plats. På insidan har dom hittills satt mdf, gips och spacklat, så nu fattas bara listerna. I tvättstugan är golv, väggar och tak färdigt och idag kom även väggskåpen på plats. Nu ska det silikonas lite och när eldosorna är satta så kommer även tvättmaskin och bänkskiva på plats. Mycket är klart men det är även mycket kvar att göra! Nog om det..

Idag hade Lova sin första riktiga lekdejt. Hennes bästis på förskolan följde med oss hem och oj vilken succé det blev! Dom hade såå roligt och det kommer garanterat bli fler såna dagar ofta framöver. Att vi bor på samma gata gör ju saken bara ännu bättre :)










Gråa dagar

Här finns inte så mycket nytt att berätta. Jag har pluggat i två dagar och börjar känna mig lite stressad inför tentan om 3,5vecka. Snickarnas bil fick stopp på motorvägen så idag stod det stilla i renoveringen, men jag hoppas att det är back on track imorgon. Allmänt i familjen så är våran största utmaning just nu våran älskade son. Han är ett monster. Japp, monster!!! Tidig 3års trots och mitt i detta så försöker vi avvänja honom vid att sova på dagen. På helger hemma går det kanon, men på förskolan låter dom honom sova och han röjer till kl 22 här hemma varje kväll. Man blir lite trött på det tillslut. Sen är han iofs världens goaste ibland när han sitter o myser i soffan på kvällarna. Så mycket kärlek han kan dela ut, om han bara vill! 






Helgens slit

Det blev en bra helg rent renoveringsmässigt. Vi har målat och grejat en hel del. Baksidan är helt klar. Halva gavelsidan är helt klar och övre halvan är en strykning kvar på. På framsidan har jag målat två väggar, och inväntar nu att fönstren och dörren blir bytt innan jag målar resten. Snickarna hade en ledig dag idag, så deras arbete fortsätter imorgon. 

Lova råkade ut för en olycka idag lilla hjärtat. Som om de inte vore nog att hosta tills hon kräks två gånger denna helg. Kusinen råkade kasta ner en tung skiftnyckel rätt i ansiktet på henne, uppe från trädkojan. Ont och blod och orolig mamma. Där är sista stället man vill ha ett ärr :( det är tejpat iallafall och hoppas det ser fint ut imorgon, annars får det bli farbror doktorn. 

OBS. För övrigt fungerar numera inte ljudet och mikrofonen på min telefon. Så jag kan inte prata i telefon och hör inte när det ringer eller smsar. 





Klar!

Mitt lilla sidoprojekt-när-det-regnar är nästan klart! Lite nytt gräs vid stenkanten så blir det tipptopp. Innan va de blandat längs huset med jord, ogräs, småsten, grus och plattor. Nu blir det enhetligt och stör inte ögonen så mycket :)







Fredag 1maj

Idag är det 1a maj och enligt traditionen skulle vi majat. Som vi alltid gör på ett eller annat sätt, men så blev det inte idag. Lilla Vincent fyllde 2år och vi var bjudna på kalas med stora delar av släkten från Åmål. Väldigt glatt och trevligt, med glada barn och god fika. Lova har dock börjat hosta igen precis som förra veckan, och återigen kaskadkräktes hon av hostan. Mitt på golvet och på hela toan hos Jennie & gabbe. Så det fick bli ett kort kalas och sen hem så lilla L fick vila i soffan. Man är så maktlös. Vissa delar av dagen kunde hon knappt avsluta en mening pga hostan, och än värre var det att äta. 









Det finns inget dåligt väder

Bara dåliga kläder :) 

Idag har jag lerat ner mig från topp till tå i ösregn. Jag blir så trött på att regnet förstör våra planer med att måla huset, så jag klädde på mig varmt och en regnjacka och gjorde det andra som skulle göras. Resultatet får ni nog se imorgon! Sebastian fick ställa sig på stegen och måla när jag la barnen eftersom regnet såklart va borta lagom till skymning. Imorgon hoppas vi på mindre regn! 

Positivt är att våra hantverkare är otroligt snabba och duktiga. De rev tvättstugan igår och idag har dom hunnit handla material, sätta nya gipsväggar, sätta tak och spottar, dragit om rören och kaklat mer än halva badrummet. 





RSS 2.0