ÄLSKAR

Lova har utökat sin garderob ytterligare med denna underbara lilla sak! Gick inte att motstå! Hon fick även två fina linnen och en body.


Nya mössan med matchade leggings


Äta själv

Här tränas det för fullt med att äta själv! Att ta macka från tallriken och stoppa i munnen, inte kasta på golvet. Att ta skeden in i munnen utan att slunga iväg maten. Dagens lunch: keso med blåbärsjoghurt och färskt bröd med smör. Det går framåt sakta men säkert :)


Vatten

Hydropressen i huset har nu gått sönder. Inget vatten till oss alltså. Blev till att fara till mor och far i måndags och krascha där. Skönt att komma bort från huset av många olika anledningar.. Däremot saknar jag pojkarna. Kan tänka mig att dom lever rövare där hemma ensamma. Förhoppningsvis installeras en ny hydropress imorgon!

Annars har dagen varit bra. Vi vaknade kl 9 och promenerade direkt och mötte upp ett gäng glada mammor. Trevlig fikastund hos Sofia med massa små knoddar!


Badbilder


Smithen

Vi har haft en underbar dag med mormor på Smithen. Solen strålade (i några timmar iallafall) och vi var nästan ensamma. Inhandlade en solkräm till Lova på vägen dit, mycket välbehövlig! God picknick och kaffe i solen. Lova satt vid strandkanten och plaskade och undersökte intensivt tången och sanden. Hon hade sand från topp till tå så hon fick ta sig ett dopp. Ungen älskade det verkligen! Skrattade och plaskade fastän det var lite kyligt. Detta måste vi göra om. Kan tänka mig att spendera varje solig dag här ute på en filt.


Utsövd

Man blir som en helt annan människa när man får sova! Lova sov från 10- 06 utan att vakna i sin egen säng. Sen till 8.30 i våran säng. Andra gången på en vecka. Hoppas det är en trend som håller i sig!


Sommarens mörka sida

Lova har idag fått två fästningar :( en vid halsen och en på magen. Usch!


Loppis och kalas

Fullt schema denna vackra morsdag! Fixade iordning det sista hos svärmor och for direkt till uteloppisen i Majorna. Så mycke folk! Härlig stämning och fint väder, bättre kan det inte bli. Lova fick sig några plagg, bla ett par snygga joggningbrallor och mamman fick sig ett par örhängen dagen till ära.

En sväng på allum hann vi med innan kalaset i Lerum, men jag lyckades inte hitta nån bikini idag heller! Denna vill jag ha men den verkar bara finnas i större storlekar :(


Blond moment

Hahah Sebastian måste va trött.
"ja fattar inte hur alla länder kan va så dåliga på engelska. Pinsamt. Fast iofs, Sarah Dawn Finer kan nog också va riktigt dålig på engelska".


Helg

Här har vi njutit till fullo av helgen och dess underbara väder! Legat på en filt på gräset med Lova, fikat på altanen och fixat och donat i huset. Helst av allt skulle jag vilja ta med mig familjen och åka till stugan, men vi har det rätt bra hemma också.

Idag har Lova gått själv! 4-5 steg mellan mig och Sebastian. Lilla donnan blir så stor. Man förundras över hur mycket dom små liven snappar upp. Hon spelar på munnen själv med fingrarna, gör baka baka liten kaka med händerna och gör nya ljud och ord hela tiden. Igår kväll rev hon ner stackars Ebba på golvet, Sebastian plockade upp Ebba och Lova reagerade med att slänga sig på golvet med ansiktet neråt och händerna över huvet, skrikandes i ren trots! Litet monster ibland!!

Nu är maten serverad, Lova däckad och snart börjar Eurovision Song contest! Trevlig kväll alla!


Egentid

Lova däckade vid 9, helt utmattad efter ett besök hos mormor. Sebastian jobbar hela kvällen så jag har fått lite dyrbar egentid. Passar på att gosa med pojkarna lite. Dom får alldeles för lite uppmärksamhet :( tur att det är sommar och dom kan busa ute hela dagarna.

Jennie och Louise tittade förbi på lite grillad fläskfilé, klyftpotatis och fetaostsallad i kvällssolen. Väldans trevligt :)


<3

Stora tjejen blir 9 månader idag! Galet


Morgonlek

Katarina skulle iväg så Charlie kom på besök nu på morgonen. Lova var lite morgontrött och fick väckas vid 8 för ovanlighetens skull. Tjejligan


Roadtrip Alingsås

Igår var vi på spännande utflykt med Eivor & Bengt till Vinden i Alingsås. Second hand när den är som allra bäst. Oj så vi shoppade loss. Det fanns allt mellan himmel och jord. Kläder lampor smycken porslin möbler leksaker böcker.. E&B bjöd oss sedan på kondis inne i Alingsås stad (by?). Måste säga att utbudet av affärer var över förväntan!


Utemöblerna på plats!


Sol


Solig picknick

Åh vilken dag. Solen strålade och vi njöt på en filt i slottsskogen med picnik och bästa sällskapet! Barnen busade runt och det blev inte mycket lugn och ro, men vi lyckades på nåt sätt få i oss kycklingsallad och kaffe utan större problem. Såna dagar vill jag ha fler!


Fixa och plantera


Milstolpe

20kg är nu borta. Yaaay som jag kämpat med sista kilona. Nu är det 4 kvar så är jag nöjd :)


Lyrön

Dagen har spenderats på Lyrön. Så härligt att åka ut, även om det var för att klippa gräs och fixa inför säsongen. Solen kunde varit lite mer närvarande dock. Grusvägar i grönskan, blommor som ingen annanstans och ett härligt lugn


Underbara dag

Vilken härlig dag. Vädret har vart bra och allmänt glad och lycklig :) Sebastian slutade tidigt från jobbet och vi promenerade i solen till Bengt&Eivor för fika. Sen tog hela familjen på sig arbetarbyxorna och klippte gräset. Kanske mindre kul att spendera fredagskvällen med gräsklipparen, men gräset klipper tydligen inte sig själv... En stund myste vi i solen och Lova kröp runt, åt lite jord och plockade lite lavendelblommor :) nu ska lillan sova och vi ska fundera på att kanske äta nåt. Kanske blir bara godis och popcorn till middag!

För övrigt har Lova tagit sitt första steg <3


Nya minen

Denna respons får man vääldigt ofta nu. Nya miner och nya ord varje dag!


Ingen rast och ingen vila

Idag har varit en aktiv dag! Börjat projekt måla-dörrarna-i-hallen och det ser ut som de kommer bli lyckat. Än finns det hopp för den gamla kåken. Totalstäd inne hos oss dessutom. Sofftvätt och organisering! Nu har jag precis avslutat putsning av 8st fläskfileer. Sommargrill here we come :)

Barnen har lekt. Ebba rycker Lova i tröjan och får genast sota för det :)


Bättre sent än aldrig

Nu har den kommit på plats Sofie. Bara några år senare :)


Host och snuv

Här vare inte så piggt. Gårdagen hade vi massa planer, besök hos Louise & Gabriel, föräldraträff och åka med Jennie till nya huset. Men nej. Hemma och kurera sig. Natten var så illa att Sebastian fick vara hemma och vabba. Nätterna är värst. På dagarna mår jag bra och tror att nu är det över. Irriterande! Men nu mår jag bättre iallafall. Sitter med en kopp te i soffan och funderar över Lovas ettårsdag medan resten av familjen sover.


Mina älskade


Lekstuga

Ibland måste tjejorna underhållas för att hålla sig vakna lagom länge. Lova vaknade 15.30 och får inte sova förän 20-21. Kan bli kämpigt. Men kul har dom :)


Sjuksysslor

Nu är trappavsatsen på övervåningen fixad och klar! Dörren ska målas men golvet är iallafall färdigt! Samma färg som den färdiga trappen, blev riktigt bra om ja får säga det själv :)


Frukost på vift


Sommar

Snart är det sommar och Lova ska fixa i trädgården med sin pappa i solen :)


Gnällvarning

Jag ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Blivit sämre igen. Halsen gör ont och snoret vill inte sluta flöda. Hade jag inte haft barn hade jag vilat i några dagar så vare över. Nu hinner jag inte vila många stunder så det är väl inte konstigt att de blir värre. Nog om det..

Jag tror att vi har dom konstigaste katterna i världen. Har pratat om det några gånger jag och Seb. Ingen annan måste väl putta bort och skydda sig från kattpussar och kel? Jag skrubbade lite golv på övervåningen förut och vips så satt där en katt på min rygg när jag låg där på alla fyra. Han satt kvar tills jag krånglade bort honom. Lägger man sig i sängen så öppnar dom dörren till sovrummet och kastar sig över en. Den ena trycker hela ansiktet mot mitt och dreglar värre än en bebis. I soffan får man inte heller sitta ifred många minuter. Helst ska dom vara i ansiktet och ha all uppmärksamhet. Älskar att bli runtburna som bebisar me. Iallafall.. Ibland kan det vara skönt att få sova eller vila lite ifred. Det får man inte i detta huset. Ibland behöver man gnälla av sig lite. Nästa inlägg får bli gladare...


Återblick av helgen

Liten paus i bloggandet blev det denna helgen. Ett fullspäckat schema och inte så god internet täckning. Bilresan upp gick bra! Det är alltid lite nervöst inför långa timmar i bilstolen. Man vet ju aldrig vilket humör damen är på. Väl där blev det färska räkor och Västerbottenpaj framför hockeyn. Lördagen var vi på vårmarknaden i Säffle med Jennie och Gabriel. Fyndade snickarbyxor till Lova och nytt skal till min mobil. Grabbarna åkte hem och tjejerna hälsade på Bea med lilla Otto. Så små dom är dom nyfödda. Kommer nästan inte ihåg hur det var. Kalas blev det på kvällen! Nästan hela släkten närvarade och god mat serverades i det härliga vädret. Avslutade helgen med lunch hos tant Gerda och middag hos Lovas farmor och farfar! Nu sitter vi ner och andas ut hemma..


On our way

På väg till Åmål igen. Underbara Åmål. Hälsa på mormor Gun och farmor Gerda, och dessutom fira lillasysters 18års dag lite i förtid. Lova sitter nöjd och äter pannkaka. Hon har börjat med att smaska. Klapprar med munnen fast hon inte äter, jätte gulligt :)

Nedan är min fina orkidé! Lite mer påhittigt av herrn istället för de vanliga rosorna.


Bio

Dagen till ära har vi varit på bio. Farmor och farfar passade Lova så att vi fick lite efterlängtad egentid. Hunger Games blev det tillslut! Jag måste säga att jag tyckte den va riktigt bra! Spännande och lite obehaglig. Hoppade högt i stolen vid ett tillfälle! Kan helt klart rekommendera att se den!


Älska


Första gången vi träffades <3


10maj

Idag är ingen vanlig dag för idag är de 10 maj! 4 år sedan var en magisk dag på lyrön. Grillad lax med jordgubb-fetaost-spenat sallad och grillad potatis, härligt väder och total lycka. Sitta nere vid bryggan (eller det som fanns kvar av den) i solen och bara vara. Tänk så mycket som kunde förhindrat att vi träffades. Så många pusselbitar som föll på plats, som om det var meningen. Inte många andra har ett kort på när de hälsar på varandra för första gången. Båda i ett annat förhållande. Men gnistor och kemi fanns det i mängder! 4 fina år har vi haft och det kommer bli många fler. Varje år gör jag en fotobok med allt vi gjort under året, iår blir den lite försenad, men den kommer hjärtat!

Jag älskar dig av hela mitt hjärta <3


Shopping

Allum idag igen! Fick bytt lite saker som var trasiga. Mina familjemedlemmar är inte så försiktiga med sina saker. En Lova-pyjamas och två Sebastian-byxor. Passade på att köpa ett par rosa hängslebyxor och lite blusar till Lova med. På hemvägen stannade vi på Sagolikt och passade på att köpa Ticket to Heaven regnställ till Lova. Jättefint och bra pris. 599 blev 299 :) Min favorit i all min galna shopping är ändå min nya blus! Helt underbar!


Längesedan

Lova sover i sin vagn vid köksfläkten. 2,5h nu! Jag har vilat bort lite förkylning undertiden, men nu har jag tråkigt. Tittade igenom en massa bilder. Vad mycke roliga bilder det finns. Och så mycket alla har förändrats!


Godnatt!

Klockan är 20.30 och jag ligger i sängen. Förkylningen kommer allt närmare så ja tänkte i förebyggande syfte sova tidigt idag. Halsen gör grymt ont! Vill ju vara frisk imorgon när vi ska till Vinden i Alingsås med Eivor och Bengt på lite second hand shopping.

Fullt upp har vi haft idag. Promenad och fika i förmiddags med mammagruppen. Direkt efter till stackars Louise för en långfika på frölundatorg med Jennie. Lova visade sitt nyfunna trotshumör och jag tror inte någon på cafét missade henne. Gapade och stod i, men ändå på väldigt bra humör!

Här är Sebastian i full gång med att mura. (de små stenarna överst är bara vikter och ska inte ligga där)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3308158/images/2012/pic_201800424.jpg" class="image">


Fint på balkongen


Dagens aktivitet

Snyggare än så här blir nog inte den 60år gamla trappan. Detta är vad jag har roat mig med hela dagen! Kommer slockna gott ikväll, men de va värt alla ansträngningar!


Vill ha

Sån här käck liten sak hade jag verkligen behövt! En höftsele med hylla för barnet att sitta på så man slipper den något utslitande ställningen när barnet bärs på höften!


Söndag

Farmor och farfar hämtade Lova på förmiddagen så att mamman fick sova ut. Vaknade till uppdukad brunch med nybakta scones. Ibland är det mycket bra att ha grannar :) dagen har ändå varit ganska produktiv och vi har lyckats fixa en del i trädgården och på balkongen! Staketet på balkongen klart, rabatten fixad, gräset klippt på ena platån, planerat i krukorna, rensat brunnen, murat ett lager och påbörjat rensning av garageuppfarten. Bildbevisen får komma senare!
På kvällen blev det grill hos lovas mormor och morfar!

Här kommer härliga bilder på Lova och kompis Hugo som myser lite :)


Trött tjej


Fullmåne?

Unge bortskänktes kvälls och nattetid till vänlig själ? Åh va man är pigg och glad när man får sova? Inte alls.. Dessa dagarna har varit kämpiga. Vakna halv 5, eller somna 4 och vakna halv 7. Är det fullmånen? Eller tänderna? Eller hostan? Hur som helt så är det torterande. Idag hoppas jag att farmor&farfar tar med Lova på en promenad så att jag får sova lite. Både igår och idag skulle vi fixat i trädgården, lägga mursten och fixa rabatt. Igår fanns ingen ork efter dålig sömn och dop för Charlie. Hoppas vi orkar idag för det behöver göras!


Grilla

Inte att glömma: premiär för att äta utomhus! God grillad mat och fint sällskap av faster Linnea. Tjejorna trivdes


..

Glömde skriva att nästa Bvc koll blir först när Lova fyller 1år. Det känns läskigt långt tills dess, men det går nog fort!


Bvc

Idag har vi alltså varit på Bvc och gjort en extra koll på lilla dockan. Lyssnat på lungorna och kollat på hennes födelsemärke på armen. Egentligen kom vi inte fram till något annat än att det ser ofarligt ut och vi ska bara hålla under uppsikt. Det viktiga är att det nu är dokumenterat i hennes journal! Lungorna lät bra men det kunde vara att hon har trånga luftvägar och därför låter som hon sprungit maraton när hon rör sig.

På kvällen var vi på Blingo försäljning hemma hos Petra. Detta resulterade i en dyr klänning till mamman. Massor med fint och trevlig fika!


Njuter

Lova passar på att äta sin lunch utomhus. Hoppas att aptiten kommer tillbaka snart, det har gått några dagar nu där hon knappt velat äta!


Underbar dag!

Vilken underbar dag vi har haft! Vädret har varit helt otroligt, inte ett moln och stålande sol. Vi följde med Louise och Gabriel till delsjön med picniken packad. På en filt i gräset avnjöt vi pannkakor (även pannkakor till barnen gjorda av fruktgröt), kaffe, baguette och vindruvor. Måste trillat i nåt konstigt i barnens pannkakor för ojojoj va vilda dom var. Ingen harmoni här inte. Full fart bland pinnar och löv, mat överallt och allmänt bus! Trötta små troll när vi kom hem igen. Lite avslappning på solig balkong med kaffe och choklad, innan vi drog oss hemåt jag och Lova. Underbart! Nu ska vi snart sova och iallafall en av oss är grisrosa, dock inte lika rosa som en envis och soltörstande Louise :)


Fotosession

Vilket underbart väder det har varit idag! Man kan ju inte låta bli att ta kort på den lilla grodan i sommarklänningarna!


Succé!

Jag vill stolt meddela att Lova för första gången sov genom natten. I sin egen säng! Hon vaknade 06, men det var det värt :)

Kanske blev hon helt utmattad av Valborgsfirandet med Jennie och gabbe. Första grillen på pekhornsvägen blev väldigt lyckad! Grillad kyckling med grönsaksmedaljonger och klyftpotatis, fetaostkräm och god sallad med egengroddade gröna linser. Till efterrätt blev det jordgubbar med lemonkräm. Väldans trevligt!


RSS 2.0