Serier

Jag är på jakt efter bra serier! Det senaste har vi plöjt serier på löpande band och förrådet börjar nu sina. Jag tittar själv på Bron just nu och är helt fast, trots att jag från början var skeptisk till svensk/dansk serie. Måste säga att jag är mycket imponerad! Om några dagar släpps senaste säsongen av house of Cards, så då har vi att göra ett litet tag iallafall.

Rekommenderas:




Kalas

Här är Ellinor. Nyaste tillskottet i släkten. Detta är alltså sebastians kusin. Fast vi säger att det är Lova & theos kusin för enkelhetens skull :) 






Tre små flickor med bus i blicken. Det är så härligt att dom har varandra och leker så bra ihop. Tjejmaffian!










Fix och trix

Fixarlördag på blåklockevägen! Förra helgen gjorde vi en lång lista över allt som behöver fixas i huset. Alla lister, fogar o småsaker som behöver göras. Ska vi någon gång sälja huset vill vi inte stressa med att göra allt de sista dagarna. På listan står bland annat småfix i tvättstugan, så som att täcka för kattlådan och allt skräp vi har under bänkskivan. Detta fixade vi idag!

Vi ska också byta alla innerdörrar på övervåningen. Istället för ful björkfaner blir det vita spegeldörrar. Idag inhandlades den första av fyra, för att prova om vi kunde använda befintliga karmar och gångjärn. Med lite fix så gick det faktiskt!! Såå fint! Förhoppningsvis får vi upp fler de kommande dagarna, så ska jag fota hur det blev :)





Nytt på spisen

Efter ytterligare en härlig lååång arbetsdag (05-16) så fick jag äran att laga maten hemma. Sebastian hade ju bara varit hemma med snuviga barn hela dagen, man kan ju inte begära för mycket? 😬

Lova hade dessutom beställt köttbullar, men det fick bli en kompromiss. Kycklingbullar! Riven lök, kycklingfärs, massa kryddor och lite ströbröd. Mums så goda!!! Båda barnen och pappan slickade skålarna efteråt. Gott betyg!





Lidl

Här är nåt för er alla Lidl-tvivlare :) stort blindtest i Mitt Kök Expressen! Det fanns många andra märken och omdömen, men varför inte jämföra med det "mest kända"





Upp med tupp

Imorgon och torsdag börjar jag jobba 05 i Alingsås och Lerum, vilket betyder att klockan ringer mitt i natten! Såna dagar är de extra mysigt att hitta såna här små lappar i badrummet 




Storhandla

Tips:
Denna veckan har vi minst 25% rabatt på ALL frukt på Lidl mån-ons. Tors-sönd har vi minst 25% rabatt på ALLA grönsaker!! Handlar du i Lerum får du dessutom 20% rabatt på hela ditt köp i butiken. Jag passade på att storhandla och lyxade såklart till det med massa mango, jordgubbar och färska blåbär. Så billigt och gott!





Gym

På Lidl är man ständigt i rörelse, aldrig stilla. De flesta som jobbar där håller kilona borta endast genom att jobba, men det funkar inte riktigt för mig. Kroppen har vant sig vid gym och styrketräning flera dagar i veckan. Min kropp mår bra av det. Så när jag inte tränat en enda dag sen augusti förra året, så börjar kroppen säga ifrån. Nacken blir känsligare och knäna instabila. 

Resultatet? Jag är tillbaka på gymmet igen. Sååå skönt!! Även om musklerna sinat och och uthålligheten inte är i närheten av vad den brukar så mår jag så mycket bättre av träning. Däremot kan jag lova att jag varit mör i hela kroppen. Träningsvärken känns som öppna sår!! 

Så hur ska jag hinna?? Jag vet inte, men jag har två lediga dagar i veckan utan ursäkter. Vi har också bestämt att en dag i veckan så hämtar jag kusinerna från dagis och en dag i veckan så hämtar Sofia mina barn. Därav får vi båda en dag var med några timmars egentid, samtidigt som barnen får leka och ha roligt hos varandra. Underbar lösning tycker jag, för alla inblandade!




True




Ögonbryn

Imorse när jag sminkade mig kom jag att tänka på hur mina ögonbryn förändrats under åren. När jag var yngre var dom kraftiga och buskiga, i tonåren och fram till jag va typ 25 så var dom tunna tunna, ibland som streck. Inte så vackert något utav de!!! I 25års födelsedagspresent fick jag en ansiktsbehandling av mina vänner, där hudterapeuten tipsade mig hur jag skulle växa tillbaka brynen igen. Hur jag skulle forma dom och tänka på när jag noppar. Det var nog det bästa som kunde hända min bryn. Här kommer lite bilder från ett antal år sen, och sen från idag. 






Nu:





Bjuder på denna vackra 😂



Helg?

Mörbultad och mentalt slut är passande beskrivande ord ikväll! Jag åkte hemifrån 05 imorse och var hemma runt 18.30. Låång dag med en mängd hinder och utmaningar. En av våra butiker har byggts om och idag var "nyöppning" med ett otroligt tryck på kunder. Det finns väl sisådär tvåhundra olika arbetsuppgifter att ta tag i som ansvarig på plats, men med endast två armar, kort om personal och kunder överallt så blev det alltså en rätt så stressig dag. Huvudvärken gör sig påmind och jag måste verkligen sova! Klockan ringer lite efter 04 igen och jag gissar att det blir en minst lika intensiv dag imorgon. 
Godnatt!!! 


Hinner knappt sätta ner rumpan i soffan innan Doris kärleksattackerar. Sebastian får passa upp på mig med diverse ätbart, jag har ju inte hjärta att slänga bort henne när hon längtat så efter mig :)



Kvällshumor




Typ så




Fullt hus

Idag har vi haft Ebba och Otto hemma hela dagen! Fullt ös medvetslös med fyra barn med energi på topp. Men samtidigt så är det lättare med fyra än två på nåt sätt. Dom leker och roar sig, underhåller sig själva och bråkar inte på samma sätt. Vi hann med både mellanmål, pyssel, baka chokladbollar och äta middag. 

Tips: dessa osötade fullkornsskorpor från Lidl är theos favorit här hemma. Han äter hellre dom än mjuka mackor. Även kusinerna åt med god aptit! Ett nyttigare alternativ för både stora och små!




Fota

Jag saknar att fota! Såå mycket!! Visst kan jag fota mina egna små, men det blir inte samma sak. Pirret i magen när man vet att man fångat några godbitar, eller känslan när man hittar bilden man vill ha trots att man bara haft nån minut på sig att fota. Så var det häromdagen. Lilla Selma ville absolut inte vara med på bild. Hennes hand blev fångad, och mammans mage på bara nån minuts fotografering. 





Tips

Enkelt, gott & billigt: pizzabullar gjorda av Lidls färdiga pizzakit. Rulla ut, smeta på medföljande tomatsås, ost och valfri fyllning. Rulla och skär i skivor. Voilà!

Pizzakit 19.90:- på Lidl 







Valentin

Jag säger som Adam Sandler:


Men visst är det mysigt att bli lite extra uppmärksammad. Speciellt av barnen! Jag fick vila själv i min stora säng när Matilda och Ryan gått hem, efter kaffe smoothie och en fotbollsmatch som tydligen va viktig :) när jag vaknade igen hade barnen lagat en sockerkaka formad som ett hjärta för att överraska mig. Godingarna! 







Här ligger min lilla minsting och håller om mig och klappar mig på kinden. Liten gentleman! 




Åke tråk

Idag vart jag inte så rolig här heller. Gick upp 5.30 för utbildning i Halmstad och var hemma kl 19, bara för att sätta mig och förbereda mig inför morgondagens utvecklingssamtal med min chef. Direkt efter det ska vi ha butikschefsmöte till sen eftermiddag. Full ös, mycket information och mycket att ta in! Lite nervös är jag, första utvecklingssamtalet med min nuvarande chef, och egentligen första riktiga utvecklingssamtalet överhuvudtaget. 

Wish me luck



Kortis

Sängen ropar på mig efter en utmattande dag. Imorgon ringer klockan för att köra bil till Halmstad och ännu en utbildning! 

En liten reflektion idag när jag kom hem: jag tror inte någon annan familj förbrukar så mycket mjölk och baner som vi gör. Det är galet! Detta är en veckas mjölkförråd, 6st 1,5liter förpackningar plus en liter lättmjölk (självklart Ängens mjölk). Bananerna räcker väl max 3 dagar. 





Oldie

Hittade en gammal bild på vårat kök. Så som det såg ut när vi flyttade in. Dagen efter hade vi rivit det :) jag har aldrig haft mycket tålamod när det gäller såna saker!




Nyare men ändå gammal bild. Numera finns stenkaklet som är över diskhon, även runt hela köksön 





Lever

Jag överlevde en arbetsdag utan att helt köra slut på kroppen. Det blev ingen fysisk arbetsdag då jag endast utbildade hela dagen, men det var nog så jobbigt för huvudet. Försöka prata och förklara med 7kg snor i ena näsborren. Fräsch! 

Nu ligger jag i sängen och njuter av alla bilder Pink Stripe tagit på mina hjärtan. Underbara!! 





Frisk måndag?

Imorgon är det måndag och återigen ska jag försöka ta mig till jobbet. Influensan vill inte släppa taget och hela helgen har jag missbrukat nässpray och alvedon. Onsdag-fredag var vi hemma jag och barnen, och helgen har varit lugn. Imorgon ringer klockan tidigt och då tänker jag banneme va frisk!!!




Invägning v2

Andra veckan har gått på min väg mot beach 2016. Många kilon kvar men jag är nöjd över att det fortfarande är många veckor kvar och jag slipper hetsen. 

Viktnedgång denna vecka = -1.0kg och totalt -4,6kg 

Mått mage = -1cm och totalt -5,5cm

Mått lår = -2cm och totalt -6cm

Mått arm = -1cm och totalt -2,5cm

Mått byst = -3cm och totalt -5cm

Mått rumpa = -2cm och totalt -5cm


Kreativ sjukdag







Och här är en som älskar att ha oss hemma:




Fattas bara det




Elände

Usch o fy, nu känner jag mig inte kaxig precis. Hostar värre än nånsin, bihålorna spränger och näsan rinner. Inget positivt här inte. Eller jo förresten.. Våran andrabil (VW passat) gick igenom besiktningen utan ens en liten anmärkning. Chock och lycka! Det är alltid en chansning att köpa en begagnad bil, speciellt en som har en hel del skönhetsrost på sig! 

Annars är här som vanligt, förutom att jag fått dille på mango. Jag har aldrig gillat det innan, förutom i sallader. Nu äter jag en varje kväll! På Ica säljs dom nu för 10:-/st så jag lär fortsätta äta en varje dag denna veckan :)




Hyllning till larven

Jag är så nöjd med barnens förskola! Såå nöjd! Dom lär sig mer än jag någonsin kunnat föreställa mig. Aldrig protesterar dom över att gå dit, snarare över att bli hämtade. Kärlek och omtanke i överflöd och varje enskilt barn blir sedd. Dom tvingas aldrig säga förlåt till varandra, utan får istället lära sig att förlåt säger man för att man vill det och för att man menar det. Det har betydelse. Dom lär sig att experimentera, utforska och se resultaten av sina egna försök. 

Som förälder får vi dagliga uppdateringar på bloggen. Jag kan följa med i deras vardag, när jag själv måste jobba. Jag kan få skratta över hur söta dom är när dom dansar och sjunger, eller le lite över barnet som somnade med maten i munnen vid mellanmålet. 

Jag önskar alla barn kunde få gå på mina barns avdelning. 






RSS 2.0