Man blir så glad




Inspiration och vett

Mammafitness la ut denna bilden imorse. Vettigt! Har man inte så många kilon att tappa så är vågen absolut inte det viktiga. Men svårt!! Man är ju så van att alltid kolla vågen och hoppas på minus. Får försöka få in de i huvudet, och inte deppa när kilona inte rasar. 



Veckans resultat

Dagens mät och väg:
Vikten stod still på 58,1. Magen hade minskat ytterligare 2cm och övriga mått ungefär samma! Magen är det jag fokuserar mest på, så jag är nöjd! Totalt på 3veckor:
-1kg
-5cm i magen 
-2cm lår

Jag behövde en rejäl lunch idag efter gårdagens illamående! Det var längesedan jag lagade detta men oj så gott! 
Fitnessnudlar kokade en stund och sen wokade tillsammans med kyckling, ricottasås, färska tomater och lite smulad fetaost. Mumsfilibaba!






Sötsug

Jag åt underbart god sjögrässallad från sushirestaurangen förut idag. Har varit sugen på det länge och passade på när jag ändå var i centrum. Måste ätit för mycket, eller om den inte var helt okej för efter det har jag mått väldigt illa. Jag har därför inte fått i mig särskilt mycket mat idag, och oj vad sötsuget kickar in så här vid läggdags. Trots illamående!! Imorgon ska jag baka. Det var längesedan jag bakade "nyttigt" nu och det får det bli ändring på. Nyttig mudcake, banankaka och chokladmuffins får det bli! Nä usch nu måste jag sova så att detta illamående försvinner



Åh gotti på väg!




Måndag igen

Jahopp då var helgen över! Vi sålde på mässan både lördag och söndag. Lite blev vi av med, men det var framförallt roligt att se vad alla andra sålde. Nästa gång får de bli bakluckeloppis i slottsskogen! 



På onsdag blir det mäta och väga igen, och jag har lite lätt ångest över helgens frosseri. Men men de blir som det blir!

Imorgon ska jag en sväng till allum och träffa Malin med bebis. Jag ska lämna in min ring på förminskning. Det är dags att ha den på rätt finger nu!



För bra för att vara sant

Theodor har aldrig tagit napp (borträknat hans första 2veckor). Han spottar ut den hur vi än försöker. Igår började han ta lovas napp och det slutade med att han hade den i munnen hela kvällen! Hoppas hoppas! 

Imorgon blir det att sälja på mega loppis på mässan! Kom dit vetja!!



Åååh

T och L somnade kl 19,30. Kl 20,30 vaknade T av att hans bandage kliade. Sen var det high life. Han sover fortfarande inte, men nu tänker iallafall jag försöka sova och hoppas han gör detsamma. Utmattad mamma 


Bankmöte & lunchdejt

Imorgon får jag se till att plugga effektivt för halva dagen kommer gå åt till att åka in till stan och träffa den kära bankkvinnan. Sebastian ska också följa med så vi tänkte faktiskt passa på att luncha lite på tu man hand :) det händer ju inte var dag precis! Får man önska en fin vårdag också när jag ändå håller på? 

En trevlig händelse idag: familjen som jag fotade förra veckan betalade mig dubbelt eftersom dom var nöjda och tyckte att jag lagt mycket tid på dom. Folk kan verkligen vara goda i hjärtat och det värmer! 




Imorse fick jag väcka mina små frön kl 08. Båda var griniga och ville fortsätta sova. Varför händer inte detta på helgerna när vi vill ha sovmorgon? Var så i chock att jag skulle fota lova i mörkret. När jag tittade på bilden insåg jag att hon varit uppe och tagit av sig blöjan någon gång under natt/morgonen. "Jag tog av den mamma, den var kissig". 




Resultat

Tog måtten imorse och blev glatt överraskad! 
              V1,       V2
Vikt:     59.1.     58.1.  = minus 1kg
Mage:   85.        82.    = minus 3cm
Lår:       54.        52.    = minus 2cm

Övriga resultat var samma som veckan innan. Jag är jättenöjd! Målet är ner till 55kg till sommaren, vilket betyder att ca 0,7kg viktnedgång i månaden räcker. Kroppen kickstartar nog nu, och jag är beredd på att kommande veckor kommer att gå långsammare. Vecka 4 ska jag ta bilder och se om rumpan lyckats flytta sig uppåt och magen inåt, spännande! Vågen och måtten är ju inte helt tillförlitliga, då jag främst är ute efter en starkare och muskulösare kropp. Nu ska jag äta en delikat portion kvarg, vaniljdroppar, skivad banan och kokos. 




Theodor 1års-koll

Lilleman spatserade in på Bvc, glad som en lärka med stort bandage. Allt var bra och vi har en välutvecklad liten (?) son. 13,5kg och hela 82cm lång!! Det är en lååång kille. Lova var 12,7kg och 78cm vid 1år. Han fick de dära hemska vaccinationssprutorna och blev lite ledsen i några sekunder. Usch för sprutor! Lite feber och gnäll nu på kvällen men äntligen sover han. 

Jag fick mig en släng av "magsjuka" igår, vilket visade sig vara falskt alarm tillslut. Gick och la mig med barnen kl 19, galet illamående. Vaknade utsvulten men inte sjuk. Ska bli spännande att väga och mäta mig imorgon och se om gymmet givit resultat. Var där idag när SEB kommit hem! Delar väl med mig av resultaten, även om de går långsamt framåt. Det är för mig peppande att skriva här och blotta mig själv, jag tillåter liksom inte mig själv att falla i dåliga vanor igen. Så bare with me, och hoppas ni inte tar illa upp när jag lägger upp bilder, vikt och mått!
Hörs imon! Puss 

Hittade en ung svärmor på kort också :)




Älskling

Jag jobbade från 12-23 igår på mello. Tiden går snabbt när man har roligt! Tur att seppi var med :) Sebastian dök upp från ingenstans med en ros och en jättesöt rosa bakelse. Det värmde i hjärtat, han är ju i vanliga fall absolut inte romantisk av sig. Man kanske kan lära gamla hundar att sitta ändå!




Det finns hopp

Här är 2 veckors resultat med magövningar. Jag är lite i chock för min kropp har nog aldrig haft en synlig muskel, förutom låren förr i tiden. Här kan man ju se antydningar till att det kan komma muskler. Några månader till så.. 



Hjärtedagen

Ovanligt nog var jag borta större delen av gårdagen och kom hem lagom till att barnen skulle sova. Sebastian hade lagat allahjärtansdag-middag! Kors i taket! Och gott var det också. Quinoasallad med avokado fetaost bacon oliver och paprika. Mums!!



Mello

Idag och imorgon ska jag jobba på melodifestivalen :) det blir första jobbet på evigheter känns det som! Men det ska bli roligt. Seppi håller mig sällskap!

Prinskorv

Det går så bra för min lilla korv på dagis. Han är inte ledsen när jag lämnar, utan promenerar rätt in och börjar plocka med leksaker. Han äter duktigt helt själv och efter maten så lägger personalen honom på hans madrass och vips somnar han. Han sover 1-1,5h och vaknar glad och nöjd. När jag hämtar honom så kan han ibland bli jätteglad och komma springande, andra dagar bryr han sig inte om mig alls. Oftast är det dom dagar då han leker utomhus med innebandyklubbor :)

Än så länge så går barnen från 9-15 varje dag och förhoppningsvis så blir de inte längre dagar än så!



Träna

Nu har jag bestämt mig för att komma i form. På riktigt. Visst jag har gått ner från 70kg till 59, men det betyder inte att kroppen är fin för det. Efter två täta graviditeter så finns det hud så det räcker och blir över. Och träna, det har jag inte gjort sen jag var 17, så musklerna är väl lika med noll. Signade gymkort förra veckan och har hittills tränat 5ggr. Jag hade vilodag idag för att jag verkligen behövde plugga efter alla sjukdagar, men jag körde ändå ett kortare pass hemma. Jag har tagit före-bilder för att se om kroppen ändrar form när musklerna infinner sig, även om vågen kanske inte går ner så många kilon till. Ska bli spännande, eftersom jag redan hittar muskler jag inte visste fanns :) lovar att dela med mig av framstegen (och eventuella baksteg) hur hemska bilderna än är! Jag har hittat rutin och övningar som verkligen mördar rumpa och mage, så nu kör jag så de ryker!

Tränar jag själv så använder jag mina Bluetooth-hörlurar utan sladd och lägger telefon/iPad i ett hörn med rullande spellista = perfekt!






Lilla olycksfågel

Förra gången vi försökte oss på kalas för Theodor så åkte vi alla på magsjuka. Denna gången var olyckan framme när gästerna gått hem (tack så hemskt mycket för alla fina presenter). Jag åkte till gymmet och kom hem till en ledsen T och skärrad pappa och syster. Han hade lyckats få tag i stekpannans handtag och rivit ner den över sig, brännhet full med stekfett och mat. En tur till barnakuten fick det bli. 

Hur underbara vänner har inte jag?? Blir varm i hjärtat när jag tänker på det. Seppi dök upp på akuten samtidigt som vi, och stannade tills vi åkte hem. Kärlek. 

Lilla bebis var så tapper. Pumpad med smärtstillande sprang han runt och charmade sköterskor och läkare och var sitt vanliga marodör-jag. De klippte bort hud som blivit blåsor och baddade det hemska brännsåret och han fick tillslut ett mega bandage. Mammahjärtat gjorde nog ondast tror jag för han va inte alls ledsen på sjukhuset. Slutsats: det var hemskt och gjorde nog galet ont men vi hade tur för det kunde gått så mycket värre!!





Fotat

Dessa små är otroligt vackra med  sina stora bruna ögon. Imorgon blir det ytterligare två familjer som kommer hit och ska fotas. Den ena med en hund. Puh de blir en utmaning!







Träningsvärken från helvetet

Mörbultad som aldrig förr. Herregud det var många år sedan jag hade sån här träningsvärk. Jag höll på att inte få av mig kläderna för ja kan inte lyfta armarna över huvudet. Men så gott att veta att det tar där det ska! Två dagar på gymmet och det känns så rätt. Jag hatar egentligen gym och speciellt hälsans hus, eftersom jag fick spendera så mycket motvillig tid där med sjukgymnastik under min uppväxt. Men det känns annorlunda. Det är uppbyggt lite annorlunda än förr och stämningen är bra. Nu ska denna kroppen vila och sova ordentligt gott. Har inte bestämt om jag ska åka iväg en sväng tidigt imon också.. Ifall kroppen pallar!



Återförening

Idag har vi äntligen träffat seppi igen. Det var så länge sedan och vi har verkligen saknat henne. Lova var överlycklig när hon fick åka bussen in till stan och dessutom fika massa kakor och träffa sin gudmor igen. "Mamma seppi överraskade mig med många julklappar och paket, det gillar jag". Så lillgammal den lilla godingen :) 

Mäklarvärderingen av huset gick bra häromdagen. Det är så skönt att ha det gjort! Nu kan vi skita ner här hemma igen! 

Glömde visst denna




Så här ser huset ut städat








Nästa inköp får bli nytt överkast till våran säng! På tok för litet :)

Äntligen dagis

Imorgon ska barnen tillbaka till dagis! Äntligen. Vi går varandra på nerverna här hemma, speciellt när vi inte fått träffa någon på en vecka. Barnen är pigga och verkar inte lida av magsjuka längre, mer än lite uppretade tarmar. 

Vi premiärade med besök hos mormor idag. Lova fick stanna kvar extra länge och baka en helt egen banan-chokladkaka i miniform. Hon va så stolt och delade den själv i 4 bitar och bjöd till efterrätt. Haha det var så hjärtskärande när hon sekunden senare spottar ut och säger "ja gillar inte denna mamma". Hon fick en geisha istället. 





Pyntar

Mäklaren kommer imorgon för värdering så nu preppas det för fullt :)




Friska tankar

Idag kom aptiten tillbaka igen på riktigt! Firade med att köpa surdegs-valnöts-bröd från stenungsbageriet. Åååh himmelskt! Men med aptiten så kom även alla måsten tillbaka. 4kg kvar till 55kg (vilket är målet till sommaren). Det kräver disciplin. Jag funderar på att skaffa årskort på active (gamla hälsans hus). 290/mån är inte så farligt. Jag känner dock mig själv. Jag behöver någon att träna med. Sällskapssjuk som jag är.. Nån som är sugen??




Skön känsla

Alltså denna magsjuka var den värsta jag varit med om. Vi blev dåliga i måndags, och först idag lördag kan vi börja äta lite lite mat. Konstant illamående, kräkningar och försvunnen aptit. Stackars barn som inte fattar nånting. Inatt var Lova sååå duktig. Hon vaknade och sa själv pappa jag måste kräkas, gick in till toan och lutade sig över. Så duktig! Häromkvällen sov hon oroligt och Sebastian gick upp till henne. Då la hon sig på sin matta på golvet och sa "pappa jag vill sova här, vill inte kräkas i sängen mer". 

I all denna sjukdom så har jag haft smått panik. Jag har missat de två första veckorna av skolan. Extern redovisning är ju något av det tråkigaste som finns, och då blir de ju också svårare att lära. Tacka Gud att jag läste denna skiten på gymnasiet. Jag har spenderat heeela lördag kväll till kl 02 och jobbat både ikapp och förbi. Det är en sån lättnad att kunna slappna av igen. 




RSS 2.0