Ärr-fotografering i invaliditetsutredningen


Theodor 5 månader

Lillgrisen är fem hela månader. På måndag ska vi Bvc så jag kan ännu inte meddela längd och vikt, men han är en stor pojke!

Go och glad mest hela tiden, förutom om han blir hungrig eller dötrött. Han somnar vid 21-22 på kvällen, äter nån gång på natten och sover helst till 9-10 på morgonen.
Han blir väldigt arg om mamman äter jordgubbar.
Nån gång varje dag äter han gröt och fruktpure.
Han sitter ännu inte själv, för han lutar sig fortfarande mycke framåt. Däremot är det nog bara dagar kvar tills han kryper. Han står på knäna och guppar sig framåt, men lättast är det ju att krypa bakåt.


Myskväll med tant seppi


E&b

Under gårdagen var vi och fikade hos Eivor och Bengt. Det va allt för längesedan! Lova härjade och lekte och njöt av uppmärksamheten. Helt plötsligt är Theodors smaklösa majskrokar såå mycket godare än bullar och kakor. Hmm


Upp som en sol och ner som en pannkaka

Varning: gnälligt inlägg!


Måste bara redovisa denna dag i terapisyfte. Lova vaknade 04 imorse(?!) och skulle "mej ner titta tv äta bäris". Lite innan 7 fick ja henne att somna om.

Under dagen har jag:
-tvättat och hängt och vikt och sorterat 3 maskiner tvätt
-bytt lakan och påslakan i alla sängar
-dammsugit övervåningen
-sorterat tillbaka de 3 väskor och massa påsar vi hade som packning i veckan
-monterat ner, tvättat, och monterat tillbaka lovas bilstol (nerkissad)
-promenerat 1,5h med vagnen för att få lova att somna. Väl sovandes så kom Alfons hem till JENNIE och tjöt utanför fönstret tills lova vaknade
-lunchat med jennie& Jessica
-varit hos läkaren och fått antibiotika för urinvägsinfektionen jag haft i tre veckor
(Att kissa i mugg med Theo i Ergo babyn på magen och lova springandes och tryckandes på larmknapparna var helt klart en utmaning)
-klippt hela gräsmattan med Theo på ryggen
-lekt på lekplatsen
-skrubbat köket
-handlat mat

Och just de, allt detta med TVÅ ungar.


Sen tog de stopp. Jag är heelt slutkörd och Lova vägrade återigen sova. Efter två timmars förtvivlade försök fick pappa/morfar komma och assistera vid läggningen.

Nu ska jag titta på ett avsnitt Pretty little liars i sängen och ber till Gud att Theodor kan tänka sig somna.


Sommarvik

Gårdagen var lite soligare än övriga dagar. Det tackar vi för! Det mulnade på lite på eftermiddagen och lilla damen sov middag bara 20 minuter så hon behövde underhållas. Vi åkte till Sommarvik camping som numera är femstjärnig. Där tänker jag att vi ska spendera både en och två pooldagar i sommar. Lova var väldigt avis på barnen som badade! Nere vid sjön hade dom massa nya roliga äventyrsgrejer.


Vägra sova, bara busa


Hejdå pappa :(


Frias

Lagom till bröllopet klippte syrran av mig håret. 1dm försvann och en massa uppklippt. Lite ny färg på de så kanske man kan kalla det frisyr!


Midsommar och semester

Vi befinner oss i stugan, hela lilla familjen. Midsommar har firats med släkten i både sol och regn. Det blev ingen midsommarstång, men lite lekar hann vi med och god mat! Lova njuter av den friska (och något regniga) luften här. Hon springer ut och in som hon vill och leker med hunden, spelar boll, jagar godis, och spelar spel. Jag tror att hon kommer bli lika fäst vid stugan som jag är. Ännu har vi inte badat i sjön, men ja hoppas att solen bryter igenom snart.

Idag ska pappan åka hemåt för att jobba. Norrköping och bråvalla festivalen. Vi ses igen på måndag men det känns ändå lite sorgligt och han har väldig separationsångest för barnen.

Vi stannar uppe i stugan med mormor till på onsdag, sen åker vi hem till huset igen!

Nu när vi är så långt borta från pappan och gudmödrar så ska ja bli lite bättre på att uppdatera bloggen minsann!


Älskar nya filten


Lilla T

Här händer de grejer. Lilleman har blivit som en annan bebis. Numera gillar han att ligga på mage och greja med alla leksaker. Han kan tillochmed vara nöjd ganska länge. Han blir däremot sur för han hasar sig bakåt och runt, vilket gör att leksakerna hamnar utom räckhåll. Häromdan backade han sig hela vägen från matbordet till under soffan, upptäckte en förvånad mitt-i-matlagningen-mamma. Idag började han även ställa sig på knäna i typ armhävningsposition, men sitta vill han inte göra själv än den lille filuren.


Gröt premiär

Mums filibaba sa Theodor och åt en rejäl portion gröt!


Nu är den beställd


Helgens bravader

Lova har haft en riktigt bra helg! Vi var på Liseberg med Martin, Louise & Gabriel i lördags. Ojoj det lär bli fler gånger! Hon är helt galen i att åka karuseller, ju mer det hoppar och skumpar desto bättre. Kaninerna var däremot väldigt läskiga. Måste säga att dom har gjort den nya barndelen riktigt bra! En bra dag med solsken och glada barn helt enkelt.

Idag har vi varit på allum hela dagen. Det blev en hel del shoppat, framförallt Lova som uppdaterade sin sommargarderob. Sebastian köpte en del kläder och jag och T fick något plagg. Viktigast idag var nog ändå att vi skaffade bredband hemma, och en ny iPad (den gamla har gått sönder). Lite netflix eller filmnet på det så är sommaren räddad om det regnar.

En god söndagsmiddag hos svärisarna så var helgen komplett!


Solo-premiär

Jag ligger just nu i sängen och triumferar! Lova sover i sin säng och Theodor i sin., och jag löste det helt själv!!!! Sebastian kommer hem inatt någon gång, så för första gången har jag nattat båda själv. Det kanske inte låter så wow, men om man räknar med att Lova helst somnar om man ligger bredvid henne i 30-45 minuter så är det inte så lätt när man har en bebis som inte heller vill sova! Nu satt jag bredvid hennes säng med Theodor i famnen tills hon somnade. Å TRIUMF!


Lekpark och trötta mammor

Två trötta och lite deppiga mammor, två hyperaktiva ungar och en ganska glad bebis, spenderade dagen i kållered. Halva dagen myste vi inomhus när regnet öste, men vips så sprack det upp och solen tittade fram!


Denna ständiga stress

Ligger i sängen och klockan är snart midnatt. Jag känner att kroppen börjar säga ifrån nu. All stress tär på både mig och familjen. Vad har jag att vara stressad över? Jag är ju bara mammaledig. I wish..

Sebastian jobbar mer än någonsin, han sitter tillochmed där nere nu och jobbar. Han kom precis upp och sa att han nog skulle jobba natten igenom och strunta i att sova. När ska vi hinna umgås som familj? När ska jag hinna duscha? Klippa gräsmattan när jag alltid är själv med barnen? Klippa samfällighetens gräsmatta? (Det är våran tur) Hinna handla och planera mat, och helst ha den klar när S kommer hem så att han hinner se barnen innan läggdags. Hinna tvätta och städa? Gräva ner dom dära blåbärsbuskarna som står på framsidan i krukor och väntar? När ska jag hinna upp på vinden och få ner mina sommarkläder? Sy in mitt nya bikinilinne kanske jag hinner göra lagom till julafton. När ska vi hinna åka ut till bauhaus och hämta den där delen som fattades till nya grillen? Säkert typ efter sommaren när vi ändå inte ska grilla. Hinna fixa iordning vårt sovrum finns ju inte på kartan just nu..

Allt detta är ju piece of cake egentligen om det inte vore för att jag har en 9kg bebis på armen ständigt hela tiden, som dessutom vägrar sova på dagtid. Och en snart tvååring som måste rastas och underhållas och stimuleras dagligen. Det blir inte bättre av att Sebastian jobbar alla helger utom en i sommar och han har ett antal festivaler att jobba då han är borta 4-5 dagar i sträck. Livet är bra underbart ibland.


Å jag älskar dig så mycket min lilla köttbulle


Bästa Matilda har tagit studenten!


Sandra & Vincent


Gabriel & Louise


Gårdagen i bilder

Grillmys med goa vänner en härlig lördag!


Före och efter

Idag har jag spenderat hela dagen med att tapetsera mamma och pappas sovrum!


Före och efter


Idag ska vi grilla med fina vänner


Fredag & sol

Härliga dag! Hemma hos Louise & Gabriel låg vi i solen och hade det gott hela dagen igår. Barnen plaskade i den stora poolen med rutchkana och grillade korv, medan tanterna låg på madrasser på gräset och åt en underbar kalkonsallad! Snyggaste brännan fick jag på köpet. Min rygg har inte sett solen på länge, så den är tokröd nu, dessutom snett, då klänningen satt konstigt!!

På väg hem stannade vi på kållered köpcentrum. Jag skulle bara handla en pool till Lova. Hela bilen full blev det! Stort hängparasoll, litet parasoll till gräsmattan, poolen till lova och typ 12 plagg kläder (mest till barnen). Så kan det gå!


Nytt parasoll


Sommar och sol


Lova


Theodor


Vincent


Dator-trubbel

Vi har väl ungefär fyra-fem datorer i detta hemmet. Ikväll ville ingen fungera bara för att ja skulle ladda över bilderna från helgen. Nytt försök imorgon!


Bvc

Idag har Theodor fått sin 4 månaders-koll. Stor kille som håller sin kurva jättefint. 8720g och 69,5 cm. Ni som minns hur stor Lova alltid varit jämfört med andra: hon vägde 8350g och var 66,5cm. Han är alltså ganska mycket större än vad hon var! Från och med idag så sitter han med stöd i barnstolen. Det kommer underlätta väldigt mycket i vardagen då jag slipper bära på honom och ha honom i knät vid alla middagar (när han inte vill ligga själv). Snart så sitter han också på golvet själv, men ännu för ostadig för att lämnas själv!


Hemma i sängen

Imorgon hoppas jag hinna ladda in massa nya kort. Foto session i stugan och i Åmål. Jag blir så där barnsligt lycklig när jag fotat och är nöjd. Denna gången var den mest Vincent och Theodor som fastnade, men även lova lyckades sitta still en kort sekund! Imorgon får ni se :)


Älskade Åmål

Å vad jag älskar att vara i Åmål. Familjen, släkten och alla barn. Samlas 20 stycken och äter middag vid 22-23 tiden à la Christ efter en hel dag i solen i stugan. Kan de bli bättre? Jag uppskattar det desto mer nu när jag själv har barn och ser hur roligt Lova har i stugan och hur hon lyser upp när hon får leka med sina stora tremänningar. Idag har hon sprungit naken några timmar i solen, sett en groda hoppa runt och tagit första fot-doppet i sjön. Nu håller vi tummar och tår för att det blir en fin sommar..


Bilder


RSS 2.0