Vardag

Här hemma bor vi med resväskor och kläder överallt. Saker ska packas, tvättas, organiseras och planeras. Vi hade myskväll med Bahar igår till allas förtjusning. Barnen blir alltid så glada och tillgivenheten är så värmande att se!! T är så söt, han pratar mer och mer och meningarna blir allt längre. Han satt och pusslade me Bahar när han plötsligt springer till trappen och ropar "loova kom, Bahar tokig sitta din stol"

Trots mitt bättre vetande gick jag till Vct igår med knät. Aldrig mer! Dom tittar i lin journal och bedömer utan att titta. "Ja tyvärr har Gud inte varit snäll mot dig och dina knän, det blir så ibland". Slutade med inflammationshämmande, stödstrumpor på planet och värdelös hjälp. Just de, maskmedel för en förmögenhet. Nu ska lovas ont-i-rumpan bort!!

Faran med svensk sjukvård

Något är inte helt rätt i kroppen. Jag är pigg och har energi men jag känner min kropp och vet när nåt är fel. Har fått olika smärtor på olika ställen senaste veckan. Magen, bäckenet, ryggen, en knöl på foten. Idag har jag från ingenstans fått en blödning i knäskålen. Jag får ibland inflammationer i muskelfästet i knäskålen när jag anstränger mig för mycket på gym eller jobb, men detta är helt annorlunda. Det liknar blödningarna och smärtorna jag haft direkt efter operationerna och även den gången de tömde knät på nästan en deciliter blod. Jag oroar mig sällan och jag tar ofta lätt på mina smärtor eftersom jag lärt mig leva med dom. Men nu är jag lite orolig eftersom vi ska vara i Thailand i 3 veckor. Iallafall, min poäng är: har jag sökt vård? NEJ. Jag vet att dom inte kommer göra ett dugg åt det förrän jag har mer specifika problem. Skulle bara bli runtskickad utan resultat. Svensk sjukvård är så lam och passiv att man slutat lita på den. Det är farligt om något!!

Lilla donnan




Packa och hejdå

Vart tog denna helgen vägen? Vips så var det måndag imorgon och bara några dagar kvar till avfärd. Idag har jag stressat som en yr höna. Sebastian har varit på tippen och rensat garaget så bilen får stå under tak när vi är borta. Jag städade samtidigt bort julen och julgranen, och håll i hatten - packade allas kläder inför resan!! Två väskor är nu fulla och jag hoppas verkligen vi klarar oss på det. Kvällen spenderades hos mamma o pappa med Sofie o Pontus. Avskedsmiddag för Sofie, en sån där middag man kanske helst inte äter precis innan man ska klämma sig i en bikini. Men gooott va de!! Måndag tisdag ska jag försöka plugga för min tenta som lämpligt nog blir första dagarna i Thailand. 

Måste bara säga att jag tänker på alla som var med i tsunamin för 10 år sedan. Jag har bokstavligt talat gråtit floder i dagarna, till alla berättelser om vågen. Vi var i khao lak innan det var helt återbyggt igen och fick se det overkliga med egna ögon. Jag vet inte om jag blivit mer känslig som mamma, men jag har verkligen gråtit floder och hulkat när jag läst allas historier. Så fruktansvärt det måste varit!! Ta vara på er och era nära ❤ 



Älskade therrorist

Sebastian är på 30års kalas så jag och barnen är själva. Jag såg fram mot att bara mysa och ta de lite lugnt, kanske spela nåt av deras nya spel tillsammans. Oj så fel.. Krig i badkaret, arg mamma och ännu argare dotter. Tidig säng fick det bli, men inte ville dom sova. T skriker efter sin pappa. Efter nästan 2h gav jag upp och tog med ongen ner. Han pusslade och jag åt kvällsmat till en film som jag aldrig såg färdigt. Lova vaknade självklart också och kom nedtrampande. Vi myste nån timma till sen fick det bli sängen för oss alla. T är för underbar, vägrar sova innan han fått nattipuss av lova. 

Just det, jag fick äntligen träffa Bahar en stund idag!! Hemskt egentligen att man ska behöva försöka komma ikapp i varandras liv på några timmar, när man förut sågs var och varannan dag :( jag hoppas på en trip till London för att hälsa på framöver!




Julafton


Nu har julafton kommit och gått och lämnade efter sig enorma högar med julklappar. Vad hände med "vi ska bara köpa lite till barnen i år, vi vuxna har bara julklappsspel". Barnen är så lyckliga och leker om vart annat med radiostyrda bilen, pussel, fågel i bur, ballerinatofflor, läppstift, prinsesskläder och massa massa mer! Julafton är alltid lite stressig för oss, eftersom vi åker fram och tillbaka mellan föräldrarna. Det ska hinnas med frukost, klappar under granen och i strumpan, mandel i gröten, Kalle anka, tomte på båda ställen, julklappar med kusiner, julklappsspel på båda ställen och tillslut julbord. Det blev oavsett en väldigt mysig och lyckad julafton trots att lova hade feber och hostade tills hon kräktes på natten. 







Jul strålande jul

Nu blir det natten här efter en lång uppersittarkväll. Vi har hunnit med några rundor Alvedon och tröst till en krasslig Lova, monterat ut kylskåp och bänkar för att komma åt en förrymd julklapp, slagit in presenter och klippt och klistrat klart några sista-minuten-klappar, ätit god mat, spelat Bingolotto utan vinst och haft en allmänt lugn och bra kväll. Inte fy skam! Nämnde jag att vi också varit på Liseberg efter en dag med både skola och jobb. Behöver jag säga att vi är trötta? Barnen har varit så glada hela dagen och pratat om att tomten kommer imorgon. En tapper lova berättar att hon visst orkar krama tomten och att hon lovar att sluta hosta. Äskande små liv. 

Måste bara snabbt hylla barn-teatern på Liseberg. Den är ju helt fantastisk! Vi var där och såg deras show väldigt många gånger förra sommaren och även denna jul var det succé. Så duktiga och engagerade skådespelare som verkligen får både vuxna och barn att skratta. Barnen satt som fastklistrade genom hela showen! 

Nä nu måste denna trötta mamma sova, det blir en låång dag imorgon! Puss och godnatt 





Poppis

Igår kläddes granen med den populära Puntos. Puntos ha puss, Puntos hit o dit. Det är så roligt att se barnen fästa sig vid vissa  ❤




Adventsmys

Igår hade vi en riktig mysdag på alla sätt. Vi började med frukost hos mamma o pappa med Sofie och Pontus. Tända ljus, hemmagjord gröt och gott färskt bröd. Sen åkte vi direkt till julmys med Jennie & Vincent, Louise Roger & Felix. Barnen bytte julklappar och busade för fullt, medan dom vuxna fikade glögg, kaffe och massa gott! Bästa traditionen att ses så! 








Fredagsmys

Igår fick vi efterlängtat besök av Louise, Martin, Gabriel och Vilgot. Barnen har inte träffats på evigheter och julklappar ville bytas. Vi lagade rökiga hamburgare med massa goa tillbehör och såklart glass till efterrätt. Så mysigt!! Mina barn hade ju dessutom sprungit upp på övervåningen för att i god tid ta på sig fina kläder. Lillemannen tycker verkligen att han är såå fin i klänning. Så stolt och nöjd och man kan inte annat än smälta. Sötungen!! 






Överraskningen

Nu kan jag avslöja att den stora överraskningen i tisdags var att käraste syster yster dök upp hemma hos mamma, från Australien. Utan att berätta för nån bokade hon biljett och planerade att överraska oss alla. Framförallt Pontus. De firar 10år idag :) hon stannar över jul och åker tillbaka igen 28e. Gissa om Lova (och vi andra) är glad? I början fattade hon inte riktigt att hon var hemma, men nu pratar hon om fiffi hela tiden! nu blir det sängen för mig, har jobbat kväll och börjar igen 6,30 imorgon. Ingen rast och ingen vila. Natti natt 



Som jag misstänkte

Sebastian har jobbat sent idag så precis som jag trodde fick jag inte chansen att prova kläderna på Theo. Lova däremot provade sina rosa shorts och dom passade fint. Var inte tillräckligt snabb med kameran på henne, men här kommer lillemannens kläder. Tröjan ser lite konstig ut på bilden dock




Nytt i sonens rum


Lite nytt piff i Theodors fönster :)





Vilken dag!

En ledig dag från jobbet blev inte riktigt som jag tänkt mig. Plugga, fixa med julklappar och såna måsten stod på att-göra-listan. Kan inte avslöja varför riktigt än, men oj vad dagen inte blev som planerat. På ett positivt sätt :) hoppas eran dag varit lika bra! Nu på kvällen har jag dessutom hunnit sy ett par byxor och en tshirt till lillemannen. Vill han ta dom på sig så visar jag imorgon! Jag är själv väldigt nöjd för att vara första gången med dessa plagg och eget mönster!


Julfest

I lördags va de dags för lidls årliga julfest. Som alltid blev det dramatik, tårar, fylla och en o annan kärleksförklaring. Klassiskt Lidl :) de kanske låter illa, men det var väldigt trevligt! Helt okej mat, vin och efterrätt och framförallt var det roligt att träffa alla gamla arbetskamrater. Natten blev lång och många glas blev det. En något tröttare söndag, men inte så farligt ändå. Är det julfest så är det :)





Kusinpyssel

Äntligen fick lova träffa sin Ebba! Det var det första hon sa när jag hämtade från dagis "mamma idag kommer Ebba". Barnen har bakat pepparkakor i säkert 15-20 minuter. Resten av degen och tiden fick mammorna baka när vilda barn lekte sig trötta. Hoppas ni haft en bra fredag. För mig blir det jobb tidigt imorgon och sedan julfest med jobbet :) klackarna i taket!




Goda kakor

Två dagar i rad har jag experimenterat lite med recept på havrekakor och nu börjar dom bli riktigt goda. Är ute efter knapriga kakor och igår blev dom riktigt bra! 
1 mosad stor banan eller 1,5 små
1/2-1dl hackade hasselnötter
1/2 dl mandelmjöl 
1/2 dl russin 
5 hackade stora dadlar 
Lite sötning stevia/kokossocker om man vill ha dem sötare 
Kakao efter smak - hade nog iaf 3msk i
Fyll på med havregryn tills smeten inte är kladdig. Ska vara fastare än chokladboll-smet. Forma till kakor och in i ugn på 175c. Baka tills de får knaprig yta och inte mjuka (20-30min kanske)



Positiva förändringar

Jag har alltid levt på väldigt få kalorier. Aldrig frukost, sällan ordentlig lunch. En middag, absolut, men sen har jag ätit även på kvällen. Dåliga vanor helt enkelt! Jag upplever att jag varit lite mindre svullen och känt mig lätt i kroppen då jag kört periodisk fasta och inte ätit efter 19-20. MEN problemet är att när jag då väl äter flera mål om dagen eller är bortbjuden så svullnar jag som en boll. Jag tror inte jag har insett detta förrän vi var i Egypten, där vi åt tre stora mål mat om dagen och lite därimellan. Resultatet blev konstant svullnad och jag kände mig plufsig och tung i kroppen. 

NU: jag äter tre mål mat om dagen. Ofta naturell joghurt med topping eller banan/choklad-gröt på morgonen. Jag äter numera alltid en smoothie på bär, kvarg, banan, chia och protein efter gymmet. Lunch och middag består av fisk eller kyckling med sallad och valnötter. På kvällen äter jag apelsin och försöker hålla mig till det. Jag landar oftast runt 1800-2000 kcal om dagen, vilket är väldigt mycket för att vara mig, men jag håller absolut inte på att räkna och väga allt jag äter. 

Jag tränar 4-5ggr i veckan á 1h beroende på hur jag jobbar och hur mycket plugg jag har. Resultatet av detta ätande är väldigt positivt. Jag känner mig pigg och stark. Jag tyckte att jag var konstant mätt i början men nu känner jag hur det kickar igång förbränningen när jag äter. Jag märker på kroppen att jag varken går upp i vikt eller blir svullen när jag äter, nu när jag vant mig. Jag hoppas att kroppen fortsätter reagera såhär i Thailand där det kommer ätas tre mål mat om dagen, och där jag inte själv kan laga mat. 




Friserad

Theodors hår växer så konstigt. Bak är det som ogräs men fram växer det i  snigeltakt. Idag kom iallafall saxarna fram igen och tofsarna runt öronen försvann! 



Helgen sammanfattat

Denna helg har varit en ovanlig för oss. Barnen var i Åmål med sin mormor och morfar och vi fick vara oss själva för en stund. Jag (vi) saknade barnen hela tiden och det var verkligen tomt hemma. Men jag ska inte ljuga, det var otroligt skönt att bara få tänka på sig själv. Vi spenderade hela helgen tillsammans bara jag och Sebastian. När jag jobbat färdigt vid 12 på lördagen så åkte jag hem till dukat bord. God lunch och världens finaste gåva. Ett häfte med scrap-book papper som han knåpat ihop. Bilder, texter och betydelsefulla ord. Tårarna sprutade kan jag säga.. Sen har vi gymmat ihop, ätit på restaurang och varit på bio. Maten var för övrigt bland det bästa vi ätit ute. Paella! Vi skickade skålarna! 

Idag hade vi välförtjänt sovmorgon och fixade en rejäl adventsfrukost. Apelsinklyftor, proteinbröd med julskinka, ägg, joghurt med egengjord müsli nötter färska hallon och kakao-nibs. Avrundat med hasselnötskaffe. Vi hann också med en runda på Frölunda torg där vi fick en hel del uträttat inför jul. Även en fika med Louise & Roger. Väldigt mysigt!! 

Sen kom äntligen våra små troll hem och oj vad vi har kramats ikväll!!










Upp med tupp

Känner mig lite lagom groggy när klockan ringde 4.30. Idag måste jag ta bussen till jobbet vilket tar nästan en timma med byten. Bilen ska äntligen få vinterdäck och jag ska ta ett glas vin med Louise efter jobbet :) 

Hade en sån där jobbig känsla i magen när jag gick hemifrån. Barnen ska åka med sin mormor och morfar till Åmål hela helgen så jag får inte träffa dom förrän på söndag en kort stund innan dom ska sova. Sen jobbar jag kväll på måndag och missar även den dagen. På tisdag ska det mysas vill jag lova!! Jag brukar inte tycka att det är jobbigt, mer än saknaden, men kanske blir det annorlunda just för att vi inte jobbar hela tiden när dom är borta. Nu kommer bussen. Trevlig fredag på er!

Tips!

På Lidl finns nu Himalaya salt! Har varit ute efter att köpa detta länge och vips så fanns det där bland deluxe produkterna. För övrigt måste jag säga att jag är stolt över Lidl, för er som inte är så insatta. Lidl vann Årets frukt och grönt framför Ica och alla andra kedjor, massa priser för årets kampanj med Dill-reklamerna, Ica-kuriren utsåg Lidl till billigaste ekologiska-kassen, ekologiska sortimentet har utökats enormt så iallafall 10% av all frukt o grönt (vilket är ganska mycket ändå) består av ekologiska produkter. Heja Lidl!! Nu behöver dom bara jobba på att utveckla sin löneavdelning så att personalen får rätt lön ;)




Nytt

Jag behöver en ny bikini. Det räcker liksom inte med bara en under tre veckor i Thailand. Jag har aldrig tidigare lyckats att beställa en som passar från nätet, så jag hoppas verkligen på tur denna gången! Jag är ju lite osäker både på storlek och passform då jag gått från dubbel D till C på ett år, efter att jag börjat träna. Hoppas hoppas 



Rutin

Här hemma äts det samma mat varje dag. Vi tränar så mycket vi bara hinner, både jag och Sebastian. Jag kan härmed lova att visa före och efterbilder även på Sebastian. Målet är Thailand, så bilderna kommer på nyår! Han vägde sig idag, och det visade på lite under 90kg, vilket är hur bra som helst eftersom han vägde 98 förra julen!!! Han har nu inlett en diet bestående av typ endast bönor och protein, enstaka gröna grönsaker. Jag själv äter en stor sallad varje kväll med massa gott i. (Russin, Sharon, valnötter, tranbär m.m) Till det äter jag fisk eller kyckling, ägg, lättkeso och fettsnål grekisk joghurt (2% istället för 10%). Det är såå gott och jag längtar till middag varje kväll! 
Här kommer en bild på lite överkropp-progress. Som jag skrivit innan så tränar jag inte så mycket överkropp, men nu när jag använder skivstång en del så kommer musklerna automatiskt :) 




RSS 2.0