Hmm

Mobiltjuven har varit framme igen! Hon gillar tydligen att ta kort på sig själv


Besvikelse

Nähä ingen Scandal! Typiskt. Men jag fick en färdig takkrona iallafall :) jätte nöjd med resultatet! Nu fattas bara lamporna inuti den.


Äntligen onsdag!

Efter en mysig lekdejt hos Louise och Gabriel är det äntligen min tv-dag! Åh underbara onsdag. Sveriges mästerkock, Greys anatomy och till sist Scandal :) bara att slänga upp benen och njuta!


Älskar att vara ute


Tisdag

Idag bokade vi dag och tid för dopet. Så skönt att ha det gjort och att vi och andra kan planera helgerna!

Theodor var så duktig på barn-medicin. Läskiga sprutor och blodprov, men inget gnäll. Hoppas resultaten visar på att allt är bra <3


Här vare frukost

"Ni får ursäkta det dåliga utbudet av pålägg". Mysfrukost idag hos Eivor och Bengt :)


Theodor 4veckor

Den lilla mannen kommer bli en stooor kille! Lova har alltid varit stor och lång men han är både tyngre och längre! 5030gram och 58,5cm!! Herregud kurvan sticker iväg uppåt. Lova var vid samma ålder 4770g och 56,5cm. Grädde i brösten denna gången också :)

Lova fick samtidigt sin 18månaders-kontroll. Allt såg fint ut, men vi ska ha lite extra koll på hennes vikt och få en 2års koll också. 15,3kg och 84cm lång. Hon testades i att bygga klossar, peka ut kroppsdelar, rulla bollar fram och tillbaka och prata.


Äntligen

Stolarna kom idag och oj vad nöjda vi är! Det blev verkligen jätte bra. Det känns mer och mer som ett hem.


Stora tjejen

Lova blir idag 1,5 år! Detta firades med mysfrukost med färskt bröd, brie, salami och paprika. Mums! Lova visade hur stor tjej hon blivit genom att vid ett obevakat tillfälle klättra upp på stolen, ta en macka, smöra den ordentligt med smörkniven och sen ge den till sin mamma. Så snäll <3


Prinsen


Myser lite till

Hur gott är det inte att varje kväll få ligga tätt intill en varm och go liten bebis. Han snarkar lite och gnyr ibland, men förutom när hostan sätter fart så sover vi båda gott. Sebastian och Lova sover ju i dubbelsängen i hennes rum för det mesta, så delar jag och Theodor säng. Idag har han fått leka lite fotomodell. Passade på när han var vaken och glad (lägger ut någon bild så fort jag laddat över till datorn). Fler och fler leenden tittar fram och han har så smått börjat jollra.

Hemma har äntligen sista tapeten i tv-rummet kommit på plats! Stolarna ska hämtas på söndag och imorgon ska Theodors nya byrå monteras ihop. Förhoppningsvis hinner Sebastian fixa med köket när vi är på baby&barn mässan också! Full fart framåt


Fredagsmys

Dagen har varit mysig! En tripp till Ikea och kakelaffär på förmiddagen. Hittade äntligen kakel vi ville ha. Dyrt var det men fick prutat 20%, alltid något! Sen har Lova badat och vi lagat mys-middag. Broccoligratäng för första gången och det blev riktigt lyckat! Nu ska vi precis sätta på en hyrfilm och slappa på soffan. Trevlig helg alla!


Mums

Även Theodor har fått ärva Sebastians fina läppar till min förtjusning. Det är nästan första gången han inte suger in dom så att man kan se hur dom ser ut :)


Dagens fundering

Ställer mig något kritisk till denna forskning. De kan inte bevisa att det beror på koffeinet som barnen är underviktiga vid födseln, utan endast se samband. Däremot så tycker jag som med allt annat som hör graviditeten till: varför chansa?! Är det värt att riskera ditt barns hälsa bara för att man är lite sugen på brieost eller rött kött? 9 månader tycker jag att man får stå ut, för sitt barns skull!! Jag drack som mest en kopp kaffe per dag under bägge graviditeterna, men mest för att jag mådde illa av det. Två-tre koppar per dag säger Livsmedelsverket. Båda mina barn vägde över 4kg, så kaffet verkar inte ha skadat.


Tips för oroliga vänner


Recept

Bara tanken på att vara nyttig får mig att fundera över allt gott jag vill äta! Här är bästa receptet på arraksbollar. Enjoy!


Bara lite fusk

Gott! Sött och surt och perfekt till fruktsallad. Det är ju ändå kesella så det får vara godkänt lite då och då ;)


Dagen

Bordet blev hämtat idag och stolarna kommer om en vecka. Det går framåt på blåklocke! Även diskmaskinen blev inkopplad. Imorgon ska vi hälsa på Louise och Gabriel för första gången på läänge!


Älska älska älska


Och imorgon kommer vårt matbord äntligen!!!


Hemma

Nu har vi lämnat älskade Åmål för denna gången. Misstänker att vi åker upp på påsk igen men det känns ändå tråkigt att åka ifrån. Lilla mormor Gun, som Lova älskar så mycket. Och farmor Gerda förstås <3
Barnen sov hela vägen i bilen skönt nog!

Imorgon börjar mitt nyttiga liv. Bjud mig snälla inte på godsaker, jag litar inte på att jag kan säga nej :) åkte ner till Ica och handlade en del onyttigt som åts ikväll och även den del nyttigt att börja veckan med. Jag ska försöka promenera en längre promenad varje dag. Så som jag längtat länge efter att få min kropp för mig själv. TA TAG I DET NU DÅ KVINNA!!!


Lilla älskling


Stor dotter, snäll son

Lova är snart 1,5 år gammal och nästa vecka väntar Bvc kontroll. Ska bli spännande att se hur mycket hon har växt på 6månader! Helt plötsligt så når hon ju upp till alla lampknappar, öppnar dörrar själv och når saker på diskbänken och borden. En väldigt bestämd dam som själv vill välja vad hon ska äta och dricka och gärna dirigerar vad alla ska göra eller vart dom ska sitta. Speciellt illa är det om du inte har på dig dina glasögon, då berättar hon att du ska genast ta på dom. Det senaste är att hon bara ska sitta på vuxenstol och äta. Vi tog bort bygeln på hennes stol för några månader sedan men det duger inte längre.

När det gäller Theodor så kan jag bara säga: jag måste fått världens snällaste lilla pojk. Tre veckor gammal så har jag fortfarande inte hört honom skrika, mer än lite hunger-gnäll. Nöjd med livet är han. Ligger själv och studerar lampor tills han somnar på dagarna och sover nästan genom nätterna. Peppar peppar


Hjärtedagen

En fin dag. Lova har fått leka med sin farfar och även hälsat på mormor och morfar. Både Theo och Lova fick fina presenter och mamman fick underbara tulpaner <3 dessutom fick Theodor och jag frukost och blommor på sängen av Sebastian och Lova imorse. Lyx :)


Ny vagn

Det räcker inte att ha en syskonvagn har vi insett. Hur ska lova kunna sova i vagnen hos någon annan när jag har ärenden att uträtta eller får lite egentid med Theodor? Då behöver ju jag ha vagnen som babyskyddet passar på. Så idag inhandlades en mormor&morfar-vagn. 500;- nästan ny. Perfekt!


2 veckor

Igår har lilla pyret varit hos oss i två hela veckor. Så fort det har gått. Jag har nog fortfarande inte fattat att jag har två små barn.

Det blev en sväng till Ikea igår för att köpa garderob eller byrå till Theodors kläder. Istället fick vi med oss Lovas lampa hem, som vi skulle köpt för flera veckor sedan! Lova visade verkligen att hon blivit en stor tjej. Promenerade runt på Ikea utan att springa bort och utan gnäll. Sen åkte hon så fint på pappas kundvagn och höll i sig ordentligt. Belöningen blev köööörv :)


Ser kilona komma tillbaka..

..När man får sånna här överraskningar! En årsförbrukning biopopcorn och 20st Marabou saltlakrits. Hur ska jag kunna stå emot detta? Positivt är väl att jag egentligen inte ska äta choklad eftersom lilleman verkar vara lite känslig för vad jag stoppar i mig.


Mys

Idag har jag, Theodor och Jennie äntligen tagit oss iväg och hälsat på Louise! Lova fick vara hemma och leka hos farmor och farfar. Mysig lunch och fika med en nyfödd bebis och två stora gravidmagar (och en sladdrig nyförlöst ;)


Tutten skulle det stå ju


Letade rutten men hittade tummen


Bvc 11 dagar

Imorse var vi hos Bittan på Bvc för kontroll av lilla pyret. Det var lite nervöst med tanke på att han sover så mycket och äter lite mindre. Men allt visade sig vara jätte bra! Han väger nu 4110g, alltså uppe på sin födelsevikt igen. Han är 55cm lång och har växt 2cm redan! Herregud jag kommer känna mig som dvärg i min egen familj tror jag. Naveln har ännu inte trillat av och det ser ut att vara någon dag kvar. Han fokuserar ögonen fint och passade på att vara vaken under kontrollen.

Så här 11 dagar senare så mår även mamman bra. Jag känner mig nästintill återställd fysiskt och är pigg och utvilad. Jag har gått ner 9 av mina 10kg, men vikten har omfördelats lite har jag märkt så de får nog bli en del långpromenader framöver ändå!


<3


Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men fortsätt nu att sova
och ligga brevid mig
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.


Lugn onsdag

Febern släppte inte och jag har knaprat Alvedon hela dagen. Elektrikern svängde förbi och installerade spotarna över diskbänken och Sebastian satte två taklampor på plats = helt bortkastad blev ju inte dagen trots att jag var sängliggande halva.

Jag ska försöka att inte bara skriva om Theodor framöver, men det händer ju så mycket den första tiden. Jag vill kunna titta tillbaka på bloggen och minnas när han gjorde vad och hur gammal han var på vissa kort, precis som jag gjort med Lova. Lilleman är iallafall galet stark i nacken. Han håller den nästintill själv när han är vaken. Det har ännu inte kommit så mycket ljud ifrån honom, men man ser att han fokuserar blicken på ett annat sätt och följer ljus och saker på nära håll. Han har också lyckats kissa i den nya soffan :)


Febeeer

Klockan är 05. Jag har precis väckt Theodor för att han ska äta för första gången inatt. Brösten spränger och febern kom från ingenstans. Usch för mjölkstockning! Den lilla mannen har för vana att sova en hel del, vilket betyder att han äter desto mer sällan. Men på dagarna funkar det ändå och han får i sig det han behöver. På nätterna är det värre. Får han välja så sover han från att vi lägger oss till 8-9 utan problem. Nu har febern lika plötsligt lagt sig igen, men jag har legat med två täcken i ett rum med 25grader temperatur och frusit.


Mysstund


Fungerande kök

Elektrikerna har varit här äntligen! Vi har nu fungerande spis, ugn, micro och rinnande vatten. Underbart! Även om det är lång bit kvar så är detta första kvällen som huset känns som ett hem! Här kommer även en bild på soffhörnan. Soffbordet är på tok för stort och ska säljas snarast, och även tv-bänken ska bytas till en mindre på sikt (tvn ska sitta på väggen). Det är inte så trångt mellan sofforna som det ser ut i denna vinkeln, men ni får försöka föreställa er resultatet :)


Nypremiär

Sitter här med lilleman i knät och myser i nya soffan (sofforna) som kom på plats idag. Jag är så nöjd! Imorgon tidigt kommer elektrikern och installerar ugnen, spisen, micron, spot-rampen, och diverse dimmrar och uttag. Även om det är ett tag kvar till färdigt kök med luckor och detaljer, så börjar bitarna ändå falla på plats. Bilder lägger jag upp imorgon.

Theodor sover de senaste två dagarna ungefär 22h varje dygn. Enda gången han skriker eller gör ljud ifrån sig är när blöjan ska bytas. Äta, sova, bajsa! Snällare bebis får man nog leta efter :)

Jag vet inte om det beror på att jag är tvåbarnsmamma och redan vet vad bebislivet går ut på, men numera har jag blivit mycket mer överbeskyddande och känslig. Jag är mycket mer rädd att mina små ska bli sjuka eller göra sig illa. Det gör ondare i mig varje gång Lova ramlar, även om hon själv inte tycker det var farligt. Theo vill jag helst stoppa in i en bubbla där ingen kan hosta eller nysa på honom. Jag kan börja gråta när jag tänker på att han kan bli sjuk. Han är ju så liten och skör.


Chèvre toast med honung och balsamico

Så underbart gott! 9 månader utan denna delikatess är över. Istället har jag andra godsaker att undvika. Jag sörjer för mina jordgubbssmoothies, choklad, vindruvor, jordnötter och mjölk. Men med två små barn och ett hus under renovering så chansar man inte med magproblem och sömnbrist!


Syskonen Christ


Äntligen

En lugn natt! Gårdagen var hemsk med 1,5h sömn och en inte så glad liten Theodor. Men det verkar ha vänt lite, inatt fick jag sova större delen av natten och både jag och Theo vaknade 09.30 :) solen lyser och fåglarna kvittrar, underbara dag!


RSS 2.0