Intense

Så idag var det kalasdags! T har längtat och längtat och hela dagen frågade han när gästerna skulle komma. Vi lagade pajer och bakade chokladbollar, städade och blåste upp ballonger. Klockan 16 kom dom äntligen, gästerna. Många och fina paket med både snygga kläder och fräcka leksaker, och T var mycket nöjd när vi väl fick honom i säng! Jag är förvånad att dom ens somnade efter den sockerchocken så sent på eftermiddagen. Glassmarängtårta, glass, chokladbollar, kakor och saft. Som vanligt så fotade jag nästan bara med den vanliga kameran. 



Gårdagens tapas med Jennie & gabbe:







Första veckans resultat

Veckan har flugit förbi och äntligen är det helg! En vecka har också gått på min diet med Modifast. Nu har jag ju inte kört detta 100%, men kanske 75% iallafall. Frukost och lunch har varje dag varit Modifast. Middag har varierat, ibland en smoothie och ibland lite vanlig mat. Jag känner att jag fått en bra start, den värsta svullenheten är borta! 

Resultatet blev iallafall 
-3,6kg
-4,5cm midja 
-4cm lår
-3cm rumpa 


Min treåring

Noah Theodor Christ, tre år gammal idag. En liten kille med stora tankar. Så liten men ändå så stor. Jag har fått mina gråa hår, gråtit av frustration och svettats av nervositet under dina tre stora år. Du har andras gradens brännskada på handen, ett jack i ögonbrynet, en chippad framtand och ett antal ärr över kroppen. Bevis på din nyfikenhet och oräddhet. Ingen trappa är för brant och inget berg är för stort. Din lilla kropp rymmer så mycket kärlek och värme till alla dina nära. Du älskar villkorslöst dom som kommer dig nära, och alltid finns det tid för en kram eller lite gos. Du kryper upp hos mig i sängen och berättar att du älskar mig hundra dagar, klappar mig på kinden och kryper ner under täcket. Äskade barn, jag ser fram emot att se dig växa, men snälla inte för fort bara











Stoltaste mamman



Jag kan inte sluta titta på hennes brev. Hennes egna brev till hennes älskade moster i Australien. Hon är bara 4år men har så mycket känslor som vill ut. Triumfen och lyckan när hon får visa upp vad hon lyckats skriva. Man blir varm i hjärtat 

Reunion och breakthrough

Idag var det dags att fara till flygplatsen igen! Denna gång hämtade vi hem moster Matilda som varit borta i Australien i 2år. Med sig hade hon Ryan, en ny familjemedlem :) kramkalas och middag hos mamma och pappa, stoj och stim och uppspelta barn! Vi ser fram emot en period med moster och Ryan i Sverige! 




Innan vi åkte till flygplatsen hade vi ett litet genombrott här hemma. Lova har läst och skrivit litegrann ett bra tag nu. Liksom cyklat med stödhjul och fått hjälp att hålla balansen. Men idag trillade poletten ner och allt bara flöt. Hon satt vid matbordet med sin "läxbok" som hon kallar det, och bara började skriva massa ord. Ljudade och skrev helt själv. Såå duktig!! Måla ocg skriva har varit det största intresset några månader nu, så det är så roligt att se hur hon lever upp när hon inser att hon verkligen kan själv!






PS

Jag har nu fått se alla bilder från barnens fotografering för två veckor sedan. Såå fina!! Men jag får tyvärr inte dela med mig av dom innan jag bestämt vilka jag vill ha. Hur kan man välja?? Svårt! 



Helg

Så var ännu en intensiv helg slut och timmarna börjar närma sig måndag igen. 

Vi har hunnit med otroligt mycket dessa två små lediga dagar! Vi hämtade mormor och morfarn på flygplatsen, efter 4v i Thailand. Detta firades med mumsig middag a la oxfilé & rödvinssås, som även barnen älskade! Vi hann knappt stupa i säng innan klockan ringde för två barnkalas och fullt ös med sockernivå på topp. Helgen avslutades sedan med en mysig middag med Carl, Sofia & Sigrid, Louise Martin, Gabriel & Vilgot. En riktig myskväll med goda vänner helt enkelt. Mer sånt!! 




Katterna blev utslängda i snön, eftersom gästerna är allergiska. Vanliga katter klarar det fint, men dessa små
Primadonnor får panik av lite snö eller regn. Dags att tuffa till sig lite o slänga ut dom oftare. Dom är så understimulerade av att bara vara inomhus, så dom går både mig och varandra på nerverna!! 




Tips från Netto

Idag köpte jag gosigaste morgonrocken på Netto! Snubblade över deras reklamblad och kunde inte motstå den. Mjuk tunn fleece, med dragkedja och knyte i midjan! 




Dag 1

Dag ett, eller iallafall halvt! Idag hämtade jag ut mitt stooora startpaket med Modifast, knappt så jag orkade bära själv! Planen är att äta 4 Modifast-måltider varje dag och ett mål på kvällen á 100-150kcal. Alltså lite minikeso, minimorötter, vattenmelon eller annat smått mest för att få tugga och få variation. På helgerna kommer jag eventuellt äta ett mål mat med familjen på kvällen, men då välja bra mat. 

Idag inledde jag med potatis & purjolökssoppa, vilken till och med barnen verkade gilla för dom smakade för fullt! Till kvällen blev det en chokladpudding! Förvånansvärt god. Inte alls sådär mjölig som andra, och framförallt exakt samma konsistens som vanlig pudding! Imorgon ska jag prova kaffe och banan shake!






Doris





Blä för snö

Vilken dag!!! 
06.15 ut i knädjup snö och försöka skotta fram en helt snötäckt bil. Skotta ca en timma innan grannarna övertygade mig att det är ingen idé du kommer inte ens ut från parkeringen. Nähe?! In igen och klä på barnen och vrida ur pissvåta kläder. Plogen kom vid 8 och då tog vi oss ur huset. Lämna barnen och sen bort till mamma o pappa för att skotta ut deras 4hjulsdrivna bil. En timma senare var den äntligen framme ur snön. Sen tog de bara två timmar till att åka från Landvetter in till stan. Sjukt!!!!!






Ny vecka nya tag

Igår fick vi träffa en alldeles liten ljuvlig Sigrid på 5 veckor. Så gosig så man blir tokig!!

Men på tal om bebisar och tjocka magar (inte för att mamma Sofia hade ens tillstymmelse till mage hur nu det gick till).. Imorgon eller onsdag kommer mitt lilla start kit på posten. Min kickstart tillbaka till livet bortom ontttigheterna. Jag har egentligen aldrig trott på pulverdieter och sånt tjafs, MEN så länge jag inte har tid att träna så behöver jag en ordentlig genomkörare i kroppen. En ordentlig utrensning! Iallafall så kommer jag att använda mig av Apotekets märke Modifast. Framförallt för att jag faktiskt tycker att det är gott! Till skillnad mot skiten man kan köpa på mataffären så är dessa goda, och jag litar mer på Apotekets gallringar av onödiga tillsatser än vad jag litar på livsmedelsbutikerna. Nutrilett och naturdiet och att vad dom heter, dom smakar mjöl och konstgjord sötad skit rent ut sagt! Mer om detta när jag fått min leverans 




Bio

Idag var vi på Den gode dinosaurien på bio. Vi hade lovat Theo att få se den när han fyller år, men dagarna och helgerna springer iväg så vi passade på idag! Bra mamma som jag är, somnade jag direkt i biostolen. Vaknade till när Theo tyckte de va lite läskigt & sen lyckades jag hålla mig vaken resten av filmen. Av det jag såg var den bra. Några skratt och sen en skvätt tårar i slutet. Men den var lång för två små, 1h 40min är väldigt länge när dom redan från början var trötta! 





Hemma piffar jag upp i våran lilla värld som ibland vänds upp och ner. Lite tulpaner gör alltid dagen lite finare.




Fredagsmys

Idag försvann mannen på kickoff med jobbet, men vad gör väl det när man har Bahar på besök? Middag tillsammans med barnen, lite paketutdelning, lite mys och sen i säng med ongarna. Väl själva så bakades marabou kladdkaka med grädde och färska jordgubbar, iskall tranbärsjuice och flera timmars kvalitetstid tillsammans. Varsin soffa med tallrikar i knät och choklad runt munnen, skratt gråt och kärlek. 





Nybakat fröknäcke




Tips

Här kommer min egen lilla paradrätt i vardagen: Spenatpasta med bacon. Det låter kanske inte så gott för er som inte gillar spenat, men det gjorde inte jag heller först. Såå gott! 

Stek en hackad lök tillsammans med två pkt bacon (klippt i småbitar). Tillsätt ett pkt stuvad spenat, inte stuvad bladspenat. När den tinat och beblandat sig med resten i pannan så tillsätt en liten créme fraische, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Koka valfri pasta till och njut! 


Insåg att det inte heller ser så aptitligt ut, men jag lovar er, prova!! 




Checkar ut

Blää vilken huvudvärk som gnager idag. Jag har känt mig hängig och trött hela dagen, men huvudvärken och synbortfallen bröt ut först när jag kom hem. Tänkte somna med barnen idag, men T somnade redan 18.30 så jag väntar nog iallafall någon timma till. Hoppas ni mår bra där ute 




Lördag oh lördag

Nu var helgen äntligen här, men den blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Det hände en liten olycka i sängen inatt så barnen var vakna ett tag, resten av tiden brottades vi alla fyra i en säng. Barnen vaknade sen 6.30 trötta och griniga. Resultatet blev trötta barn och ännu tröttare föräldrar. 

Efter ett litet åk i pulkabacken så tog vi oss till fotograferingen. Det tar emot att erkänna alla mutor vi fick ta till, för att få en glad och nöjd lillebror på bilderna. Lova är van att posera framför kameran och tycker bara att det är roligt! Det ska bli så spännande att se resultaten av bilderna! Erikka är såå duktig, så jag är helt säker på att dom blev lyckade! 

När barnen väl somnat så gjorde vi egen sushi, igen. Det blir verkligen riktigt gott, och det är dessutom mysigt att göra tillsammans. Så länge Sebastian håller humöret uppe och lägger ner sin prestationsångest. Han klarar inte av när han inte bemästrar allt! Game of thrones hela kvällen väntar :)





Längtan till helg

Denna veckan känns det extra skönt när helgen närmar sig med stora steg. Jag vet faktiskt inte varför, för arbetsveckan har inte varit mer påfrestande än någon annan, tvärt om. Kanske är det en släng av sömnbrist som gör att helgens sovmorgon lockar extra. Lova vaknade 04 inatt och somnade inte om förän min klocka ringde 05.20, då vi både tog på oss kläder och gick upp. 

Kanske är det helgens agenda som lockar. Fredagsmys, Sushi med mannen, fotografering med grymmaste fotografen, brunch med saknad vän och bara mysa hemma med barnen. Kanske åka pulka. 

Lova frågar var och varannan dag ifall vi inte snälla kan åka till Åmål & mormor Gun, för där finns snö och pulkabacke!

Nu ska jag ta och stänga ögonen och låta helgen komma närmare. Puss på er 





Käääär

Alltså denna serie!!! Vi är förmodligen sist ut av alla att börja titta på denna, endast för att jag är så envis. "Nej det låter inte som något jag gillar, den vill jag inte se". Nu har vi istället många säsonger framför oss. Lycka!! Vi tittar på 1-2 avsnitt varje kväll när barnen somnat, det är vårat sätt att varva ner och bara njuta! Har ni inte sett den, se den!! 





Glada barn

Häromdagen blev det efterrätt hemma hos oss, vilket är ovanligt en helt vanlig vardag. Men har man varit sjuk i två veckor och tålmodigt klättrat på väggarna, så är man värd lite extra. Ursäkta suddiga bilder, men dom är ju så charmiga!






Vab & foto

Idag har jag varit hemma hela dagen med barnen. Lova hade feber på natten och har ju haft ögoninflammation i flera dagar, så hur tråkigt dom än tyckte det var så blev det ingen förskola. Dom va ute o härjade på gården på förmiddagen & sen gjorde vi en liten utflykt till flygplatsen. I caféet i inrikeshallen kan man fika framför fönstren och titta på alla stora flygplan. Spännande! 



På lördag ska vi äntligen träffa våran bröllopsfotograf Erikka igen! Denna gången ska barnen fotas i hennes fina studio. Det var ett måste, när skolkorten kom hem i brevlådan och var helt katastrof. Tagna utomhus i slitna dagisjackor och matrester runt munnarna. Nej tack! 




True




Barnkläder

Barnen växer så det knakar, så det måste även deras garderob göra. Theodor fyller 3år om några veckor och har nu 116/122 på byxor och 110/116 på tröjor. Lova har 116/122 på alla kläder. Eftersom jag ytterst sällan har tid att gå på stan så blir det nätshopping! Till Theodor är favoriten Zara, där kan jag shoppa hur mycket som helst. Även Lindex Detroit byxor passar honom perfekt! Till Lova är nya favoriten The Brand! Älskar vissa av deras kläder, de som inte är så skrikiga. Så nu är 8-9 plagg på väg hem till henne! Längtar!! 




Sushi 2016



Istället för den traditionella pizzan på nyårsdagen så valde vi att prova göra egen sushi för första gången! Vi har pratat om de länge och jag har alltid velat prova, så nu slog vi till! Det var inte sista gången kan jag lova. Vi lärde oss saker till nästa gång: var inte feg med vinägern i riset, mera majonäsgegg, köp riktig sushi soja & glöm inte köpa fisk så att Sebastian slipper äta endast vegetarisk. 







2015

Så är detta år förbi! Som vanligt har vi hunnit med en hel del, både bra och dåligt. 

Vi spenderade januari i Thailand tillsammans med hela släkten. 

Vi har målat om huset och piffat både ute och inne. 

Jag har börjar jobba heltid som butikschef på Lidl igen. 

Vi har köpt bil. 

Vi har också köpt och renoverat en husvagn. 

Jag & Sebastian åkte på smekmånad på Santorini. 

Det låter kanske inte så mycket, men för en liten familj med två små barn och tre katter, två heltidsjobb, ett radhus & två bilar, en husvagn och två familjestugor, så är det ungefär vad man hinner med. 

Nu ser vi fram emot vad 2016 ska ge oss!! 


Nyåret igår spenderades med vänner hemma hos Jennie & gabbe. 10 vuxna, 6 barn och två stora hundar. Fullt ös åt alla håll o kanter. Förutom lite blodiga näsor och små bulor så hade barnen väldigt roligt ihop & och de vuxna likaså. God mat, raketer och sällskapsspel. Klockan blev 04 innan vi tog oss hemåt. Vi fastnade i "lika par leka bäst" med kärlek & erotik frågor. Mycket roligt och framförallt skapades lite intriger och frågetecken mellan paren :) 








RSS 2.0