Dipp

Idag åkte jag, Matilda och barnen ut till jody för att bada i poolen! Varmt och svettigt och understimulerade barn, det behövdes! Barnen älskar att vara där och älskar framförallt hennes hund cooper. Huset ligger helt fantastiskt på en höjd vid floden, med pool och tennisbana och kakaduor som flyger och skriker som galningar hela tiden. 

Imorgon är det dags för bröllop! Shuttlebussen går vid 16, så det blir tajt att hinna sminka oss och göra oss redo med tre barn som gärna vill ha all uppmärksamhet. Sebastian kommer hem precis när vi ska åka. Han jobbar hemma denna veckan istället för i Melbourne, så han sitter på biblioteket större delen av dagarna för att få lite ro. På fredag bär det av till Melbourne för oss alla ju, så det ska även packas och fixas inför det. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Helgen

Långhelgen har varit helt otrolig! Nu när jag skriver sitter vi i bilen hem och har precis ätit lunch halvvägs hem, på en jättemysig restaurang precis vid en sjö. Maten var väldigt god!! Jag åt vattenmelonsallad med getost och annat gottigt. Barnen åt fish and chips på haj och Sebastian lammsouvlaki. 


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)




Åter till halls gap och våran hajk. Vi tog på oss gympadojor, satte Ellis på ryggen och promenerade och klättrade upp i bergen. Det var helt otroligt vacker terräng med vackra träd och klippor, stenras och udda växtlighet. Barnen var hur duktiga som helst, kanske för att jag sa att egentligen är det bara vuxna som kan gå denna stigen så dom måste verklgen vara starka. Theo var därför först av alla och halvsprang för att lösa utmaningen. Väl uppe så badade vi i "rockpools". Naturliga vattensamlingar. Eftersom svetten rann (speciellt med Ellis klistrad på ryggen) så var det extra skönt att doppa sig! 


Kängurus var överallt! På fotbollsplaner, i folks trädgårdar och på vägarna. Så häftigt! 


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)




På lördag morgon packade vi ihop och åkte vidare mot Warrnambool, där Adams mamma Jody växte upp. Det tog typ 3h. Sista biten körde vi längs kanterna på en gammal vulkan. Warrnambool ligger vid havet längs great ocean road. Väldigt vackert! Och huset vi bodde i var ett slott jämfört med det första. Gigantiskt med stora fönster och burspråk mot  havet. Pingisbord och fotbollsspel, leksaker och flera vardagsrum. 


Kortfattat så shoppade vi, drack vin och spelade kort på kvällen, hängde i en väldigt vacker park med massa lekparker och sista kvällen var vi på en ljus och ljudshow. Vi var vid havet också eftersom Matilda och Sebastian ville doppa sig. Såklart sprang även Theo i, med uppkavlade byxor. Det kom en våg och pladask låg han raklång i vattnet, med fleecetröja och joggingbyxor på. Ingen är väl förvånad över det. 


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)




En väldigt bra helg!! Nu väntar ännu en intensiv vecka, med bröllop och en sen en helg i Melbourne. 











Imorgon

Hej alla! Jag skriver och uppdaterar imorgon. Klockan är mycket och imorgon åker vi hemåt, vilket betyder att jag kan skriva massa i bilen. 5-6h bilväg hem, så när det inte är massa fin kuststräcka att titta på så kan jag skriva!

Bästa dagen

Bästa dagen


Ledsen för dålig uppdatering här men vi är nu på roadtrip. Jag försöker att inte göra slut på allt internet på samma gång. Hemma har vi ju wi-fi. 


Igår gick resan mot Halls gap. Vi åkte 17.30 och var framme 21.20. Barnen var jättebra i bilen. Lite långt var det men vi höll utkik efter kängurus längs vägen. 


Väl framme var ju lite av en chock. Det var lite regningt och det var en liten stuga i skogen i mörkret typ. Vi tände upp och det var spindlar överallt!! Stora!! Lakan skakades av och spindlar trillade ur. Men vi kunde sova tillslut iallafall!


Herregud så mycket har hänt. Skulle behöva skriva en novell. 


När vi vaknade så kom den stors överraskningen. Matilda kom från skotland hit! Det har varit planerat ett tag men bara jag och Sebastian har vetat. Såå roligt!!! 


Vi gick till ett museum om aboriginer och deras historia, vilket var väldigt intressant. På vägen såg vi kängurus vid sidan av stigen. Vi gick hem, bytte om och åkte till djurparken. Herregud alltså! Alla djur man kan tänka sig! Surikater, fåglar i alla former, Buffalos, bambis, emus, strutsar, giraffer, kalkoner, bisonoxar, ormar, ödlor, krokodiler, geparder, getter, får, och massa kängurus och wallabys! 

Såklart var höjdpunkten att få mata wallabys! Helt otroligt! Så orädda och så söta! 


Väl hemma gick vi på hike, mer om det i nästa inlägg för det var en grym upplevelse i sig!! (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)



Roadtrip

Imorgon drar vi på roadtrip, torsdag till måndag! Vi åker med Sofie och Adam och Adams mamma Jody till ett ställe som heter Halls gap och sen Warnable. Det ska bli spännande för jag vet inte mer än att det är längs great ocean road. Vi får låna två hus i de två olika orterna, vilket är otroligt generöst! To be continued...

Ps jag börjar hitta mina favoriter här. Kommer vara frestande att köpa hela resväskan full med mat på vägen hem. Ena favon är en bowl med quinoablandning med taco smak, och andra favon är denna: steka på så det blir krispigt i stekpannan. Smakar äkta Thailand faktiskt! Så gott!

(null)


Varm dag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Idag var en riktigt varm dag. 33 grader men det kändes som mer! Barnen lekte ute på morgonen, sen blev det för varmt att vara i solen. Skola 2h och sen siesta inomhus fick det bli. Sofie är sjuk så hon var hemma idag. När hon vaknade så passade hon på att klippa Theo. Han blev sååå snygg! 

Istället åkte vi en sväng till lekparken på eftermiddagen, jag och barnen. En glass i fortfarande alldeles för varm sol och sen en snabbis i affären. Det var typ vad dom orkade. Man kan ju knappt andas när man ska hoppa in i en bil som stått i solen i sån värme. 

Morgon

(null)


Så här ser en typisk morgon ut. Kaffe, sol och lekande barn. 

Helgen

Denna helgen blev väldigt social! Umgänge hela dagarna. Lördagen var först lite oklar, men Adams bror och familj dök upp, så barnen lekte för fullt. Så roligt att se hur dom försöker kommunicera. Lova är väldigt förtjust i deras pojk Jesse som är ett år äldre än henne. Sen kom även lite spontant tre andra vänner så det blev en stor middag för hela högen. Jag och Sofie stod i köket och grejade. Kycklingfilé med potatisgratäng och gorgonzolasås & en stor sallad med jordgubbar och annat smarrigt. Till efterrätt blev det banoffeepaj och äppelpaj med glass. Och grillade marshmallows över öppen eld i uterummet. Mycket trevligt!! Vi avslutade dessutom kvällen när alla gått, med att sitta i soffan där ute. Adam säger plötsligt "seriously put your feet up, now!!" Fram kommer en stoor spindel krypandes! Panik! Så nära mina fötter. Det visade sig vara en Wolfspider. En sån som man sett på Facebook som bär alla sina bebisar på ryggen. Fy fan! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Söndagen spenderades hos Adams mamma med hans bror och familj! Bada pool och bara ta det lugnt i solen. Barnen var mer i vattnet än på land och hade riktigt roligt tillsammans. Theo lyckades landa med ansiktet i kanten på poolen, men det kunde gått värre ändå får man tänka. Öm och svullen med bula i ansiktet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En kväll ute

Idag hade vi en ledig dag hela familjen. Vi sov länge, åt frukost länge och sen var vi på lekparken i echuca port. Vi avslutade med en glass i solen som sig bör. På kvällen gjorde vi oss iordning och gick ut på restaurang med fyra av Sofie och Adams vänner. Riktigt god mat och trevligt. Jag Sofie och Amanda delade på ett antal rätter: pumpapizza med getost, friterad saganaki ost, risotto bollar och vitlöksbröd med olika dippsåser. Sååå gott!!! För gott! Barnen skötte sig exenplariskt (med hjälp av lite spel på telefonerna). Jag och barnen åkte hem 22.30 och dom andra är fortfarande ute och roar sig. Tror det var nån musikfestival och uppträdande i närheten!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Såhär ser utomhuskylen ut. Fylld med plommon, päron och äpplen från sofies jobb. Och dryck såklart 

(null)

(null)


Fotboll

Idag kom pappan hem från jobbdagarna i Melbourne. Pinsamt nog glömde jag bort tiden så vi missade hämta han på tåget. Han promenera hem själv lagom till middagen. Varje torsdag när han kommer hem så åker han och Adam och spelar fotbollsmatch. Idag åkte vi med och tittade! Barnen tyckte det var roligt en liten stund, innan det blev roligare att hoppa i trapporna på läktaren. 

Idag var barnen superduktiga på att "ha skola" som dom kallar det. Vi satt i nästan tre timmar och jobbad med deras böcker. Lova valde matte idag och Theo skrivpyssel. Lova förvånar mig alltid med hur enkelt hon har att förstå matte och hur det funkar. Hur hon tänker liksom. En uppgift var:
Addera dessa talen: 3, 8, 6, 7, 4, 5. Ganska snabbt sa hon att det blir 33, utan att räkna på fingrarna. Hon förklarade att hon först la ihop tiokompisarna 3&7 och 4&6 och då blev det 20. Kvar fanns bara 8 och 5 vilket blir 13 så totalt blir de ju 33. 😳 utöver det påbörjade vi att räkna med bråktal. 

Men Theo är ändå den som imponerar mest. Tråkigt nog hamnar han i hennes skugga. Man tänker ju att han är lika stor och lika gammal men han är ju precis 5år bara. Läser och stavar hur bra som helst. Idag förvånade han med att skriva rådjur, det trodde jag inte han skulle fixa. Matte är nog inte hans grej däremot. Det är tråkigt!

(null)

(null)

(null)

(null)



Alla hjärtansdag

Idag har vi haft lite skola hemma, varit på en ny lekpark, handlat och bakat brownies. Vi förberedde lite allahjärtansdag- fika hemma till Sofie och Adam kom hem. Lova målade massa hjärtan och vi dukade fram brownies och choklad, jordgubbar och grädde. Mys! 

Även lite bilder från gårdagens kvällslek på lekplatsen närmast hem. Kvällsmat i kvällssol. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Dagens form i en extremt snäll och smickrande spegel. Riktigt så slim är jag inte, men spegeln är rätt trevlig att titta i när man är på dåligt humör. Tar väl bort 5kg typ 😂 vägde in imorse på 60,3kg. 

(null)

(null)


Papegojor

Här flyger papegojorna som måsar i Sverige. Så häftigt! 

(null)


Kvällspromenad

Idag har det varit kallt! Säkert bara 25 grader. Men i skuggan blir det snabbt kallt. Imorse var första gången som linne och shorts kändes lite kyligt. 

Vi har våra rutiner här. Jag älskar rutiner. Det får mig att må bra. Jag har inget emot att äta samma mat varje dag, samma samma utan att det blir tråkigt, så länge det är gott. Vi ställer klockan på 8 varje morgon, men Ellis vaknar ofta runt 7. Vi klär på oss och plockar iordning köket från kvällen innan. Sen promenerar vi runt kvarteret med Missy så att Sofie och Adam slipper. Väl hemma igen har Ellis somnat i vagnen. Då äter barnen frukost och jag dricker kaffe. Jag äter sällan frukost tidigt. Min frukost består av overnight oats med Chia, kardemumma och hallon, varje dag. 

Sen tränar jag om jag ska träna, annars har vi "skola" i två timmar. Skriva, läsa, matte eller engelska. Vi tränar mycket på engelskan under dagen i olika situationer. Förvånande nog är det Theo som visar mest vilja att lära sig. Lova tycker de e lite pinsamt att prata och är rädd att söga fel. Theo försöker. Imorse sa han "Mommy im cold" från ingenstans, han ber att få mjölk eller annat på engelska och säger när han är mätt. Det viktiga ör att han vågar försöka, med mig iallafall änsålänge. Vi spelar också finns i sjön på engelska. 

Nu svävade jag iväg. Iallafall så var vi på lekparken på kvällen när solen inte var lika stark. En bra lekpark där barnen klättrade och fick leka av sig innan läggdags. Mysigt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Dag två

Dag två på floden hos Adams mamma. Idag var de det stora flodracet. Tydligen det största i Australien. Riktigt snabba båtar som kör med två personer på vattenskidor bakom. Folkfest! Eftersom dom bor vid floden så var det första parkett. Vi satt på båten och tittade, och när T tröttnade så gick vi upp och badade i poolen. Ellis uppskattade sin simring! Han flöt runt länge, helt nöjd. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


På floden

Idag har vi spenderat dagen och kvällen på floden och i Adams mammas hus. Barnen har badat i poolen och det har åkts wakeboard efter båten. Vi var 14 vuxna och 4 barn, sol musik mat och gemenskap! En väldigt mysig dag helt enkelt!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Äventyr

Idag har vi varit på äventyr! 30 minuters bilfärd bort låg Fauna park. En stor park storleksmässigt som Slottsskogen ungefär, och vi var i princip ensamma. Djuren gick helt fria, förutom vissa arter såsom dingos, ormar och reptiler och wombats (kan bitas). Så där gick vi runt, bland kängurus och emus, papegojor och konstiga fåglar. Riktigt häftigt va de! Emus var vänliga och nyfikna och följde efter oss när vi gick runt. Kängurus och wallabys hoppade runt, vissa riktigt nära, andra lite blygare. Vi såg flera stycken med bebis på magen och armar dom stack ut. Det fanns även "flying foxes", en hundliknande fladdermus som var väldigt häftig! 



Häftigast va nog ändå papegojorna. Det stod lite skyltar med "varning dom kan landa på din axel", men det känns som dom borde uppdatera dom. Dom kom flygandes och landade i håret, knaprade på örhängen och satt på våra armar. En blev väldigt förtjust i Adam och flög rätt på honom och ville inte flytta på sig, skrattade så vi fick kramp i käken. I en stor inhängnad fanns stora papegojor där man kunde gå in. En stor vit kom fram direkt och hoppade upp på Sofie. 


Det sjukaste av allt är att det fanns inga restriktioner någonstans. Inga skyltar med klappa inte eller mata inte. Inga djurskötare eller parkvakter. Vi var helt själva med djuren att göra som vi ville. Det gjorde det ännu häftigare! 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fortsatt sjuka

Jag tycker samhället och gatorna här påminner väldigt mycket om USA. Husen är mindre men annars väldigt likt. Theo säger att det luktar Thailand, men det är förmodligen värmen. Stora barnen är fortsatt väldigt sjuka. Riktigt hög feber flera gånger om dagen, yrar och vill inte äta. Inte ens glass funkade idag. 

Det är så mysigt att äta middag utomhus varje dag. Kvällarna är behagliga att sitta ute till skillnad från dagen. Jag körde idag bil själv för första gången. Körandet gick hur bra som helst, men jag körde vilse. Alla gator ser ju likadana ut! Imorgon ska vi ha middag med två av Adam och sofies vänner, det är fredag och ingen ska jobba. Perfekt!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Köra bil

Sofie och Adam har fixat en bil till oss som vi kan använda när vi vill, och bilstolar till alla barnen. Problemet är bara vänstertrafiken. Det blir helt snurrigt i huvudet att sitta på fel sida och tänka tvärt om. Tack gode gud att det är en automat iallafall! Jag har övat att köra med Sofie två gånger så nu känner jag mig bekväm att köra till affärerna och så iallafall. Några smärre små missöden bara 😂 jag missade infarten till huset (alla hus är liknande och infarterna ser typ likadana ut), så jag skulle göra en u-sväng på gatan. Milimeter från att meja ner en soptunna! I en korsning körde jag in i höger körfält istället för vänster och på uppfarten skulle jag trycka i handbromsen men lyckades trycka gasen. Som tur var hade jag den i parkeringsläge, annars hade jag kört in i vardagsrummet genom fönstret!

När Adam kom hem idag hade han köpt två uppblåsbara pooler till barnen. Så mysigt!

Och på kvällen kom Sebastian hem från Melbourne. Blev bara en natt där för honom denna veckan!

(null)

(null)


Första dagen

Idag är första riktiga dagen. Passar på att skriva nu och samtidigt dricka lite kaffe när barnen vilar i soffan och Ellis sover i vagnen. Natten var okej. Ellis sov men helst på mig. Theo däremot var brännhet i feber och yrade. Fick i han alvedon tillslut så somnade han om. Samma under dagen nu, båda är febriga och trötta. 

Vi började morgonen vid 7.15. Åt lite frukost när Adam gått till jobbet, sen gick vi en promenad med Missy. Jag får verkligen träna upp lokalsinnet nu, så vi inte hamnar helt vilse. Sen har barnen lekt i trädgården på studsmattan och gungorna. Ellis första gång i gunga! Väldigt roligt tyckte han! Även om Theo gärna gungade han lite för högt. Sen har vi haft lite "skola". Pratat en hel del engelska och sen spelat finns i sjön med engelska bokstäver. Familjen A,B,C osv. Mycket handlar bara om att våga. Dom pratar engelska ord med mig och försöker, men med andra blir dom änsålänge lite blyga. Lova beställde all dricka och så själv på flyget iallafall! "Two apple juice please". 

Planen var att promenera till mataffären idag men jag får se vad vi hinner när dom vaknat. Det är ju 40 grader ute så det är ju inte så bra att va ute och gå i värmen med feber. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Framme

Nu är vi framme! Resan som vi väntat på så länge! 33+3h tog det hem till Sofie. Frankfurt-Shanghai-Melbourne. Redan gick hur bra som helst. Såklart är det inte allt för bekvämt att hålla Ellis i famnen men det funkade. På flygplatserna använde vi ergobaby bärsele. Såå bra. Att vi inte använt den innan är en miss, han hängde både på mage och rygg hur bra som helst! 
Lägger upp lite bilder här så uppdaterar jag mer imorgon. Jetlag gör sig påmind, vi är alla väldigt trötta!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Inför sista dagen

Vilken dag jag har haft alltså! Dagen innan sista dagen. Jag har hunnit med att träffa både Sara och Jenny med respektive barn. Hos Sara blev jag överraskad med pannkakor med nutella och andra mumsiga tillbehör, och sen bubbel! Jag berättar varför en dag när jag har lite mer tid 🙈 överraskad blev jag iallafall och väldigt glad. Känner mig otroligt tacksam som träffat en så fin vän på mina äldre dagar. Hon passade dessutom Ellis i 1,5h trots att hon hade sina två små hemma. Supermom!

Efter att jag eftermiddagsfikat med Jenny och sötaste ungen i världen så blev det: Packa packa och sortera och rensa. Vet inte om jag är lite lagom extra sentimental nu när ja ska åka, men jag är så glad över vännerna jag har ❤️

Nu är ja vaken mitt i natten (eller klockan är ju faktiskt snart 06), för att Ellis precis kissat igenom och kissade i sängen när jag tog av blöjan. Nu är han pigg. 

(null)

(null)


Nedräkning

Nu är det två dagar kvar! Fredag och lördag har vi på oss, sen åker vi på söndag. Galet! Handbagage blev packat idag, iallafall det mesta. Lite tokigt känns det ju när typ en väska är fylld med snacks, men de kommer behövas! Proteinbars, lite torkad frukt och godis. Imorgon ska vi städa och sortera, det kommer ta sin lilla tid. 



RSS 2.0